Asunto veneessä? Asuntovene Päijänteellä

Asunto veneessä? Asuntovene Päijänteellä

posted in: Suomi | 24

Yhteistyössä Houseboat.fi

Amsterdamin reissuilla olen haaveillut siitä, miten siistiä olisi asustaa asuntoveneessä kanaalin varrella. Tänä päivänä asuntoveneet ovat mielettömän suosittuja AirBnB-kohteita, eivätkä varmasti ihan suotta. Tiesitkö, että Suomessakin on mahdollista kokeilla asuntoveneessä asumista? Suomessa asuntoveneellä pääsee myös seilaamaan! Kävimme testaamassa Houseboat.fi-asuntoveneen Päijänteellä kesäisenä viikonloppuna. Miten hurjan kaunista Päijänteellä olikaan.

Asuntovene Päijänteellä

Siis huh huh, miten hulppea asuntovene. Houseboat.fi tarjoaa kolmea erilaista asuntovenettä, joista me saimme testattavaksi Deluxe-luokan veneen. Deluxe-luokan asuntoveneessä on kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on parisängyt. Asuntoveneestä on olemassa myös versio, jossa toisessa makuuhuoneessa on kaksi kerrossänkyä parisängyn sijaan. Lisäksi olohuoneen sohvan saa levitettyä vuoteeksi. Asuntoveneessä mahtui siis oikein mukavasti nukkumaan kuusi aikuista.

Asuntovene Päijänteellä

Kuva: Houseboat.fi

Asuntovene oli mukavuuksiltaan parempi, kuin moni mökki. Kaksi ominaisuutta nousi erityisesti esiin: lämmin suihku ja tiskikone. Ajatella – tiskikone! Ei tarvinnut pestä astioita jääkylmällä vedellä käsin, kuten niin monella mökkireissulla.

Asuntovene on todella moderni. Sisustus on viihtyisä ja välillä tuntuu siltä, kuin olisi hotellihuoneessa tai Karibian risteilyllä. Sisällä on lämmin nukkua ja tarvittaessa käyttöön voi ottaa vielä lisälämmittimen.

Aamulla sai herätä mitä upeimpaan Keski-Suomen järvimaisemaan.

Asuntovene Päijänteellä

Parasta asuntoveneessä on liikkumisen vapaus. Vuokramökissä järvinäköalat ovat varmasti kauniit, mutta asuntoveneellä pystyimme valita, millaisella järvinäköalalla haluamme yömme viettää. Molempina aamuina saimme herätä uudenlaiseen maisemaan. Aivan varmasti ei yksikään puu peitä järvinäköalaa tässä asuntoveneessä.

Aamulla ennen kuin lähdimme liikkeelle, grillasimme upeassa auringonpaisteessa asuntoveneen yläkannella. Yläkannella oli sohva, pöytä ja pari aurinkotuolia. Grilli oli alakerrassa, mutta kannoimme sen yläkannelle ja tykkäsimme siellä viettää yhdessä aikaa.

Asuntovene Päijänteellä

Lähdimme liikkeelle perjantai-iltana Jyväskylästä, jonne saavuimme takaisin sunnuntaina iltapäivästä. Reilussa 40 tunnissa ehdimme käydä asuntoveneellä yhdessä Suomen kauneimmista satamista Korpilahdella ja viettää kaksi pitkää iltaa ankkurissa. Asuntovene tuli lisäksi testattua auringonpaisteella ja sateella. Lauantain saimme viettää upean aurinkoisissa maisemissa, mutta sunnuntaina satoi. Onneksi asuntoveneessä oli lämmintä ja kuivaa.

Asuntovene Päijänteellä

Antti toimi asuntoveneen kapteenina. Vene oli helppo ottaa kokemattomankin haltuun, mutta vene kuulemma kääntyy niin hitaasti, että ottaa aikansa, ennen kuin sitä oppii ymmärtämään. Aluksi GPS:n piirtämä reitti onkin melkoista s-kuviota. Venettä ohjatakseen ei tarvitse ajokorttia ja periaatteessa riittää, että on yli 15-vuotias.

Asuntoveneen GPS-laite auttaa hurjasti reittisuunnittelussa. Siitä myös näkee, kuinka syvää milläkin kohdalla on tai miltä puolelta järvimerkit tulisi ohittaa. Siihen on merkittynä myös kivet, joten on helppo valita turvallinen paikka viettää yö. Aivan mielettömän kätevää.

Ennen reissuun lähtemistä Jyväskylän satama-alueella pidetään lyhyt kapteenikurssi. Matkaan omatoimisesti lähdetään vasta sitten, kun kapteenista tuntuu, että hän hallitsee veneen ohjaamisen. Lähes 12 metrinen asuntovene on valtava, mutta onneksi liikenne oli ainakin  meidän reitillämme melko vähäistä, joten aika rauhakseen sai ajella. Välillä kuitenkin ohi ajavien moottoriveneiden aiheuttamat aallot vyöryivät asuntoveneen kannelle. Tuolloin on hyvä olla ovet kiinni ja irtotavarat kansilta pois. Yksi aalto nimittäin pyyhkäisi meiltäkin kynnysmaton mennessään.Asuntovene Päijänteellä

Asuntoveneen vuokraaminen on äkkiseltään melko tyyristä. Uskon kuitenkin, että se menee äkkiä aika samoihin hintoihin kuin tietyiltä Päijänteen rannoilta löytyvät vuokramökit. Tai jos vertaa saunalauttaan, on houseboat jo melko hyvä diili. Vaikka nukkumapaikkoja veneessä on kuusi, voi siinä iltaa viettää yhdessä jopa 12 henkilöä. Saunan saa lämpimäksi ja terassilta on mukava käydä uimassa.

Meillä oli oikein onnistunut viikonlopun retki Päijänteen järvimaisemissa. Suosittelen kokeilemaan, jos siihen vaan tulee mahdollisuus.

Tässä vielä alla videomateriaalia meidän viikonlopusta Päijänteellä. Jos haluat nähdä lisää sisäkuvia houseboatista, käy kurkkaamassa loistavat 360-kuvat Houseboat.fi-sivustolta.

Onko asuntovene sinulle tuttu matkustus- ja majoitusmuoto?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

24 Responses

 1. Ihana majoitusmuoto! Ihastelin Matkamessuilla Houseboatin venettä ja haaveilin, että kesällä olisi aikaa käydä testaamassa. Nyt kuitenkin näyttää vähän siltä, että ainakaan tänä kesänä ei ole tähän mahdollisuutta, mutta ehkä sitten joskus myöhemmin. Olisi kyllä niin mukava kokeilla!

 2. Olisi kyllä uskomattoman hieno tapa päästä ei-veneenomistajana ja ei-mökinomistajana katselemaan kaunista kesäistä Suomea. Vähän kyllä hinnat ja tuo ohjaaminen mietityttäisi :) Upeat kuvat!

 3. Enpä ole tuollaisesta paatista vielä kuullutkaan. Tiedätkö paljon siinä oli syvyys eli miten lähelle rantaa sillä voi mennä, ilman että kolisee kiviin? Vai suositellaanko rantautumaan laiturille?
  Kyllä kelpaisi hyvänä kesänä vesillä ajella!

 4. Vau, tässä jutussa pääsi taas teidän dronekuvat oikeuksiinsa! Mä joskus Jyväskylästä hotellia etsiessäni törmäsin tähän ja jäi kovasti houkuttamaan, mutta en ikinä uskaltaisi kyllä kipparoida tuollaista jättiläistä. Mun mielestä kuulostaa tosi hurjalta, että kuka vaan (esim. minä! :D) voi lähteä tosta vaan asuntoveneellä Päijänteelle kieppumaan! Itse haluaisin kyllä vähän kokeneemman kipparin miehistöön mukaan.

  • Dronella tuli kyl hienoo matskuu tuolta! Musta toi ajatus tuntuu kans tosi hurjalta – onneks Antti kipparoi ja mä sain vaan olla kyydissä. :-D

 5. Kauniissa kesäsäässä olis ihan mahtavaa lomailla houseboatilla! Mutta kuten Emma, mä kans kaipaisin jotain hieman kokeneempaa ruoriin. :D Terkut muuten Korpilahden satamasta, oltiin juhannus niissä maisemissa ja käytiin tietenkin satamassakin rauhoittumassa. Se on ihana paikka!

 6. Minäkin tutustuin tähän majoitusmuotoon Matkamessuilla ja kyllä tämä taas kävi mielessä, kun tämän kesän Suomenreissua suunniteltiin! Olisi kyllä varmasti hieno kokemus. Ensi kesäksi on suunnitteilla loma Suomessa espanjalaisten ystävien kanssa ja heille tämä olisi aikamoinen yllätys. Pääsisivätpä näkemään sitä järvimaisemaa, jota he Suomenlomalta toivovat. On harkinnassa :)

  • Joo aika mieletön kokemus kyllä oli! Tällaisella olisi kiva nähdä Suomea enemmänkin. Espanjalaiset ystävät olisivat myös varmasti innoissaan!

 7. Päijänne ja Korpilahti ovat tuttuja paikkoja, kun siellä päin ollaan paljon seilattu. Asuntovene näytti kivalta ja kavereiden kanssa tuolla olisi hauskaa viettää viikonloppua pitkin Päijännettä ajellen, mutta hinnat olivat aika… huh!

 8. Tämä ois kyllä kiva tapa tutustua sellaiseen järviseutuun, mikä ei ole ennestään tuttu. Tai miksipä ei sellaiseen, joka olisi jo! Mahtavan videon olitte taas tehneet, suorastaan koukuttavan. Jos olisi pelkästään paistanut aurinko, olisin epäillyt trikkikuvaksi. nim. Suomen sää :-D

 9. En tiennyt, että Suomessakin on tuollaisia mahdollista vuokrata. :) Onhan tuo hinta kyllä aikamoinen, mutta jos sen jakaa vaikka 6 hengelle, niin ei se sitten ihan mahdottomaksi välttämättä mene.. Olen enemmän maakrapu kuin veden päällä viihtyvä, mutta tuollainen voi olla kiva kulkupeli verrattuna tavalliseen veneeseen. Onko tuo sitten varustettu esim. jollain säiliöillä, joihin lika- ja harmaavesi menee, kun käyttää suihkua, tiskaria jne.?

  • Mä oon myös maakrapu, mutta järvellä tykkään olla, meri onkin sitten vähän liian jännittävä. Joo, siellä on säiliö jonka voi tyhjentää sitten satamassa. Meillä ei ainakaan mennyt täyteen tuossa parin päivän aikana vielä. :-)

 10. Olen katsellut Amsterdamin airbnb-asuntovenekohteita ja parempi varmaan pysyttäytyä niissä jos haluaa yöpymisen kannalta kokeilla. En mä raaskisi laittaa kolmeen (pakolliseen yöpymiseen) 1600 euroa, ei me nyt niin äveriäitä olla… ja siinä vasta yöpyminen.

  • Noi AirBnB-asuntoveneetkin on kyl ihan sikakalliita! Yritettiin joskus mut ei mitää mahiksii. Ehkä joskus sesongin ulkopuolella vois saada jopa hyvänkin diilin.

 11. Olispa metkaa kokeilla asuntovenettä! Ollaan oltu Päijänteellä omalla veneellä viime kesänä neljä päivää ja kolme yötä mutta ei Jyväskylään asti ehditty kun pysyteltiin Päijänteen kansallispuiston maisemissa Padasjoen tuntumassa. Mutta Päijänne on mielettömän kirkasvetinen ja kaunis järvi hyvine retkeilysaarineen eli sikäli suosittelen myös lämpimästi. Asuntovene olisi kyllä tilojensa puolesta todella houkutteleva vaihtoehto kokeiltavaksi vaihteluna omalle veneelle.

Leave a Reply