Bussilla Abu Dhabiin – kannattiko?

Bussilla Abu Dhabiin – kannattiko?

posted in: matkablogi | 6

Uusi kaupunki, uudet kujeet. Olin itse ollut alkuviikon flunssassa ja nyt kun fiilis alkoi olla parempi, siirtyi flunssa sopivasti matkaseurueeseeni Leenaan. Ihan täysillä ei siis seuraavassakaan kohteessa käyty. Rauhalliseenkin tahtiin ehti kuitenkin nähdä ja kokea vaikka mitä. Ja ennen kaikkea nauttia lomasta.

Hyppäsimme Dubaista bussin kyytiin kohti Abu Dhabia. Busseja lähtee Al Ghubaiba -nimiseltä bussiasemalta vanhan kaupungin kupeesta kellonajasta riippuen noin 10-20 minuutin välein. Tänne löytää metrolla hyvin, jos jää pois Al Ghubaiba Metro Station 2 -pysäkillä ja seuraa sieltä hyviä opasteita aivan muutaman minuutin kävelymatkan päähän. Bussimatka kestää reilut kaksi tuntia ja maksaa Dubaista Abu Dhabiin 35 dirhamia (noin kahdeksan ja puoli euroa) ja Abu Dhabista Dubaihin 25 dirhamia (noin kuusi euroa) henkilöltä. Tämä meidän kokemuksemme mukaan, sillä meidän käskettiin Dubain päässä ostaa jokin ladattava matkakortti, joka maksoi vähän ekstraa. Abu Dhabin päässä sitä ei vaadittu.

Bussikokemus oli oikein miellyttävä. Menomatkalla bussissa oli ilmainen wi-fi, joka jopa toimi oikein hyvin ja oli suhteellisen nopea. Penkit olivat suuret ja tilaa oli mainiosti. Bussiin ei tarvinnut (eikä saanut) rynnätä, sillä bussikuski osoitti jokaiselle tarkasti paikan, jotta miesten ja naisten ei tarvitsisi istua vierekkäin. Matkalaukun sai bussiin helposti mukaan. Bussissa oli myös WC ja raitisvesipiste. Abu Dhabissa bussi saapuu Al Wahda -nimisen ostoskeskuksen viereen.

Bussilla Abu Dhabiin

Hotellimme Southern Sun Abu Dhabi sijaitsi noin 15 minuutin taksimatkan päässä bussiasemalta. Taksit olivat Abu Dhabissakin edullisia, ehkä jopa hieman halvempia kuin Dubaissa. Viihdyimme hotellissa erinomaisesti.

Ensimmäisenä iltana lähdimme käppäilemään kohti Abu Dhabi Mallia jälleen illallinen mielessämme. Näistä ostoskeskuksista oli jo muodostunut meille vakkariruokapaikkoja, koska niistä oli löytynyt aina hyviä vaihtoehtoja helposti. Tällä kertaa jouduimme kuitenkin pettymään, sillä Abu Dhabi Mall ei meille oikein tarjonnut mitään. Saimme me mahamme täyteen, mutta makuelämykset eivät mitään erikoisia olleet. Myöskään tästä ostoskeskuksesta löytynyt supermarketti ei kovin laaja valikoimiltaan ollut. Ostarin ympäristö oli myös ilta-aikaan vähän turvattoman oloista. Meille tultiin läheisellä parkkiksella kaupittelemaan aika tungettelevasti mm. älypuhelimia, jotka lienevät joko varastettuja tai feikkejä. Otimme illan pimennyttyä taksin takaisin hotellille muutaman kilometrin päähän.

Seuraavan päivän ostarivaihtoehto oli huomattavasti parempi.

Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin

WTC Mall on arkkitehtuuriltaan todella kaunis ja siisti. Mielenkiintoisen tästä tekee se, että vieressä on souk, joka tarjoaa pääasiassa matkamuistoja, mutta sisältä löytyi myös mm. ihana ja terveellinen smoothie- ja mehubaari. Ihan hyvä ravintolavalikoimakin WTC Mallista löytyi ja me vierailimme sellaisessa, jossa pääsimme katolle syömään. Katolla oli myös pieni puutarha ja kivat kaupunkimaisemat (kuva yllä).

Aivan hotellimme vieressä sijaitsi Heritage Park -puistoalue. Viikonloppuna puistossa vietti paljon perheitä aikaa grillaten ja pikniköiden tai pallopelejä pelaten. Tällaisia puistoalueita oli ranta täynnä ja tilaa ja viheralueita kaikille riitti. Rantaa pitkin kulkee myös ihana noin kahdeksan kilometrin mittainen The Corniche -kävelykatu ja -pyörätie. Kävelijöille ja pyöräilijöille on siis eri tiet. Kaunis merinäköala ja viilentävä tuuli. Paljon puistopenkkejä ja viheraluetta, jos haluaa pysähtyä. Joitakin kalastajiakin näimme.

Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu DhabiinBussilla Abu Dhabiin

Auringonlasku The Cornichelta katsottuna oli upea. Lyhyt, mutta upea.

Bussilla Abu Dhabiin Bussilla Abu Dhabiin

Jos Arabiemiirikunnille on varannut viikon, kannattaa Abu Dhabissa ehdottomasti viettää siitä viikosta puolet. Pidin Abu Dhabista enemmän kuin Dubaista, sillä täällä oli helpompi kävellä paikasta toiseen ja tutkia kaupunkia jalan. Jos aikaa on vähemmän, kannattaa tänne ainakin päiväretki tehdä jo nähdäkseen Sheikki Zayedin moskeijan. Tämä upea moskeija ansaitsee oman postauksensa, joten siitä lisää ensi kerralla. :-)

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

6 Responses

  1. Siis saiko bussissa silti istua nainen ja mies vierekkäin jos halusivat?

    • En ole itseasiassa aivan varma. Bussin etuosa oli varattuna naisille ja lapsille ja takaosa miehille. Voi siis olla, että erikseen on istuttava. Tuossa bussissa oli superleveät penkit, joten rivijako oli 2+1. Jos haluaa miespuolisen kanssa istua vierekkäin, niin onnistunee ainakin siten, että nainen istuu naisen vieressä ja mies toisella puolella käytävää tuossa yksittäisellä paikalla. Varmaan myös riippuu siitä, kuinka täyteen bussi tulee. Me istuttiin ensin Leenan kanssa noilla yksittäisillä paikoilla, mutta mut siirrettiin jonkin naisen viereen, kun yhdelle yksittäiselle miehelle piti saada vielä paikka. Aikamoista säätöä se oli, ennen kuin päästiin liikkeelle. :-D

  2. Ihana jotenkin tuo video ja hotelliin ihastuin, siellä olis jopa Rooibos-teetä mulle. :D Sulla on aika erilainen ääni mitä olen kuvitellut (en vielä oo ehtinyt sitä toista videota katsoa).

    • Kiitos kommentista mollymay. (-:

      Vähän flunssainen ääni mulla vielä tossa videolla, mutta aikalailla mä tolta normaalistikin kuulostan. :-D Kiva tosiaan toi teevalikoima, ettei ole vaan perus-Liptonia. :-)

  3. Ompahan halpaa bussilla matkustus. Joudun Rovaniemeltä Sodankyläänkin maksamaan puolet enemmän vaikka matkustaisin opiskelijana. Aika hulppea hotelli teillä näköjään!

Leave a Reply