Campervanilla Uudessa-Seelannissa – paljonko maksaa?

Campervanilla Uudessa-Seelannissa – paljonko maksaa?

posted in: Uusi-Seelanti | 10

Kevään Uuden-Seelannin matka oli ja meni. Jonkin verran on tullut kyselyitä siitä, mitä matka oikeastaan maksoi. Helppo on tietysti kertoa lentojen ja campervanin hinnat, mutta muuten on ollut aika vaikea nähdä sitä kokonaiskuvaa, minkä verran matka oikeasti maksoi. Onneksi käytimme matkan aikana Splitwise-sovellusta, jonne tuli bensakulut, leirintäaluemaksut ja yhteiset ruuatkin merkattua. Paljonko maksoi kolme viikkoa campervanilla Uudessa-Seelannissa?

Lennot

Onnekkaasti voitin kilpailusta 1 000 euron Kilroyn matkalahjakortin, joten lennoista näinkin kauas ei jäänyt paljoa maksettavaa. Kilroy Travelsin kautta menopaluu Helsinki-Kööpenhamina-Singapore-Auckland maksoi 1 300 euroa (siis ennen kuin käytin lahjakortin) henkilöltä. Singaporessa on mukava vaihtaa konetta, kun siellä tekemistä riittää, vaikka olisi pidempikin vaihtoaika.

Campervanilla Uudessa-Seelannissa

Campervan & bensat

Merkittävä menoerä matkalla oli tietysti Campervanin vuokra ja bensakulut. Erilaisia vaihtoehtoja katsottiin, mutta päätimme sitten kuitenkin tarttua Kilroyn lähettämään campervan-tarjoukseen. Hinta tuntui olevan samaa luokkaa kuin vastaavat vanit muilla sivustoilla. Koska olimme reissussa helmikuussa, oli huippusesonki ja hinnat kalliimmat kuin sesongin ulkopuolella. Kyseessä oli Mighty Campers -campervan, jonka nouto ja palautus onnistui todella helposti. Auto ei mitään uusinta uutta ollut, mutta sopi tarkoitukseemme oikein hyvin.

 • Mighty Campers Jackpot -campervan 20vrk 3 800 NZD eli n. 2 450€ (1 225€/hlö)
 • Campervan-vakuutukset (parhaat mitä saa) 699 NZD eli n. 450€ (225€/hlö)
 • Oneway fee (campervanin vuokraus Aucklandista palautus Christchurchiin) 210 NZD eli n. 135€ (67,5€/hlö)
 • Bensat n. 3 600km 744 NZD eli n. 480€ (240€/hlö)

Yhteensä 3 515€ (1 757,50€/hlö)

Campervanilla Uudessa-Seelannissa

Majoitus

Suurin osa majoituksista tapahtui campervanissa, mutta muutama hotelliyökin matkan alkuun ja loppuun mahtui. Campervania piti ladata noin joka toinen tai kolmas yö (jääkaappi, vesipumppu), joten nukuimme yleensä keskimäärin pari yötä ilmaisilla parkkipaikoilla/free camping -alueilla ja sitten aina yhden yön sähköpaikalla leirintäalueella. Leirintäalueella sähköpaikka maksoi 30 dollarista 50 dollariin, yleensä 40 dollarin pintaan.

 • Kolme yötä hotellissa; kaksi yötä Aucklandissa, yksi yö Christchurchissa 476 NZD eli n. 307€ (153,5€/hlö)
 • Seitsemän yötä maksullisilla leirinäalueilla 263 NZD eli n. 170€ (85€/hlö)

Yhteensä 477€ (238,50€/hlö)

Campervanilla Uudessa-Seelannissa

Ruoka & juoma

Paljon teimme ruokaa campervanissa (sen mukana tuli kaasuliesi, ruuanalaittovälineet ja astiat), mutta söimme myös paljon ulkona, varsinkin kaupungeissa. Oluttakin tuli nautiskeltua. Uusi-seelantilainen olut on muuten herkullista; paljon paikallisia pienpanimoita. Ostoksia teimme usein Pak’n’Save-supermarketissa, joka osoittautui halvimmaksi vaihtoehdoksi. Se oli myös valikoimaltaan suurin. New World ei ollut ihan yhtä halpa, mutta siellä oli ehkä parempia kasviksia yms. Molemmat toimivat ja niissä käytiin oikeastaan sen mukaan, kumpi tuli ensimmäisenä vastaan. Supermarkettiostokset sisältävät myös hygieniatarvikkeita.

 • Supermarkettiostokset 692 NZD eli n. 446€ (223€/hlö)
 • Ravintolat 872 NZD eli n. 563€ (281,50€/hlö)

Yhteensä 1 009€ (504,50€/hlö)

Campervanilla Uudessa-Seelannissa

Muut

Ylimääräisiä ostoksia ei tullut tehtyä eikä montaa maksullista aktiviteettiakaan tullut kokeiltua. Muutama kuitenkin. Lisäksi maksua tuli mm. keittolevyn kaasusta, mutta se oli halpaa.

Yhteensä 352€ (176€/hlö)

Kolmen viikon roadtrip campervanilla Uudessa-Seelannissa, sisältäen menopaluulennot Helsingistä. maksoi siis 3 976,50€ henkilöltä. Alle neljä tonnia. Uusi-Seelanti ei ole tosiaankaan halpa maa, mutta jos olisimme syöneet vähemmän ulkona, olisi hinnasta saanut vähän viilattua poiskin. Rakastamme kuitenkin hyvää ruokaa ja sitä Uudessa-Seelannissa riitti. Toisaalta budjettia saa hilata ylöspäin jos haluaa harrastaa vaikkapa extreme-lajeja. Tai yöpyä joka yö hotellissa.

 

Lähtisitkö Uuteen-Seelantiin vastaavalla budjetilla? Oletko matkustanut campervanilla Uudessa-Seelannissa?

Seuraa matkaa Instagramissa ja Facebookissa.

10 Responses

 1. Tämä postaus tuli nyt aivan täydelliseen saumaan: meillä kun on hyvin samankaltainen reissu suunnitteilla parin kuukauden päähän. Iso kiitos siis tästä! :)

 2. Kiitos tästä! Vastaavanlainen ja varmaan aika saman pituinenkin reissu on suunnitteilla parin vuoden sisään. Tulevalle talvelle ei enää ole mahiksia tähän, mutta ehkä 1,5 vuoden päähän tätä voisi miettiä. :)

 3. Hyvä postaus! Onhan tuo sellainen once in a lifetime -juttu, joten vaikka ihan ilmaista lystiä ei tuo olekaan, on se varmasti sen arvoista.

 4. Ihan “ymmärrettävä” budjetti :)
  Mun kuukauden Eteläsaaren retkellä meni n. 800-900e reilun kuukauden aikana, sisältäen lennot Auckland-Queenstown-Auckland (n.100e). Yleistä tarjoushaukkahorinaa esim. tässä postauksessani, mikäli jotakuta kiinnosteleepi: http://www.lily.fi/blogit/andando/kuinka-elelin-34-vuotta-opintotuella-ulkomailla
  Onhan se Uusi-Seelanti joka sentin väärti kaikissa tapauksissa! ^-^

  • Lennot ne vie kyllä ison siivun, kun tulee täältä pallon toiselta puolelta. Ei halpaa toki muutenkaan. Mutta todellakin oli jokaisen sentin väärti! :-)

 5. Meidän reissusta voi lukea blogistani http://campervanillapallontoisellapuolella.blogspot.fi/
  Kiertelimme Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa Spaceshipin campervanilla, kolmisen viikkoa molemmissa maissa.

Leave a Reply