Ensifiilikset Uudesta-Seelannista: hipsterimeininkiä Aucklandissa

Ensifiilikset Uudesta-Seelannista: hipsterimeininkiä Aucklandissa

posted in: roadtrip, Uusi-Seelanti | 12

Nyt me ollaan täällä – maailman toisella puolen.

Fiilis tänne saapuessa oli yli 30 tunnin reissaamisen jälkeenkin erinomainen. Matkailijan vastaanotti ystävälliset tullivirkailijat ja lämmin kesäyön tuulahdus. Itse matkasta tänne lisää myöhemmin, mutta ensialkuun vähän fiiliksiä Uudesta-Seelannista.

Auckland on kaunis ja siisti kaupunki. Ihmiset ovat ystävällisiä ja puhuvat melkein ymmärrettävää englantia. Uuden-Seelannin aksenttiin tottuminen kestänee hetken ja lisäksi jotkut jokapäiväiset tervehdykset ja sanonnat ovat vähän erilaisia, kuin mihin on esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Englannissa tottunut. Ehkä täältä on kolmen viikon jälkeen tarttunut jotain omaan englantiin ja siitä tulee entistä sillisalaatimpi.

Ruoka on herkullista ja paikallinen olutvalikoima on monipuolinen ja hyvä. Äkkivilkaisulla ainakin Auckland on ravintoloiden suhteen about Suomen hinnoissa. Lounasaikaan ja iltapäivällä monet ravintolat tarjoavat ruokaa ja juomaa vähän edullisemmin. Esimerkiksi tuo pitsa oli lounasaikaan vain 4 dollaria, eli noin 2,5€. Olut ravintolassa maksaa yleensä 10 dollaria, eli noin kuusi euroa.

Vietimme eilen aikalailla koko päivän kaupungin hipsterialueella Ponsonbyssä. Ponsonby sijaitsee kukkulan päällä ja parin kilometrin mittainen Ponsonby Road kulkee kokonaisuudessaan harjun päällä. Kadun varrella on paljon ihania ravintoloita, kahviloita ja shoppailumahdollisuuksia. Paikallinen Whole Foods löytyi myös. Nosh tarjosi hippiherkkuja ei niin huokeaan hintaan. Paikallisessa viinakaupassa oli katossa teltta ja siellä toivotettiin screenillä hyvää joulua helmikuussa. Ei se täällä turhan tarkkaa ole.

Kasvillisuus ja eläimistö on jännittävää. Paljon nahkealehtisiä puita, mutta myös tuttuja kasveja Suomesta. Kaskaiden siritys kuuluu vehreillä alueilla. Jotenkin olen mieltänyt, että kaskaat elävät vain todella kuumankosteissa paikoissa, kuten Japanissa. Toisaalta samanmoinen saarivaltiohan se tämäkin on. Lämpöä riittää, mutta kosteus ei ainakaan tähän aikaan vuodesta tunnu nousevan ihan Japanin tasolle. Juuri sopiva.

Tamperelaisia, saarijärveläisiä ja oululaisia. Suomalaisiakin täällä reissaa. Ponsonbyssä kuulimme seurueemme lisäksi ainakin yhden pariskunnan puhuvan suomea. Liikkeellä on myös paljon saksalaisia ja kiinalaisia, toki muutenkin turisteja on runsaasti. Ponsonbyssä kannattaa poiketa pääkadulta hieman sivummalle herkulliseen The Street Food Collectiveen, joka illan tullen tarjoilee useamman katuruokakojun, joista valita. Meininki on mitä mainioin ja ruoka todellakin herkullista.

Nyt alkaa seikkailu. Tunnin päästä on check-out hotellista (täällä check-out on lähes aina niinkin aikaisin kuin kymmeneltä!) ja lähdemme noutamaan campervania. Roadtrip-juttuja seuraa sitä mukaan kun langatonta nettiä on tarjolla. Parhaiten pysyt messissä mukana seuraamalla Facebookia ja Instagramia. Eilen muuten tein myös ensimmäisen Periscope-lähetyksenikin, joka on vielä puolisen vuorokautta katsottavissa Periscope-tililläni. Kannattaa siis sekin seurantaan pistää.

12 Responses

  1. Ai säkin oot nyt Uudessa-Seelannissa! :) Mukavaa campervan-seikkailua teille!

  2. Ihanaa! Tää on kuin ihan eri kaupungista kuin missä itse oli kun ite hengaili siinä pääkadun varrella pääasiassa! :D

    Jännää oli se, että reissatessa N-Z:ssa melkein kaikki muut reissaajat vain dissaili Aucklandia eivätkä olisi halunneet palata sinne. Ei se ny niiiin kamala paikka ole! :P

    • Auckland oli oikein kiva. Ymmärrän silti, että Uusi-Seelanti on enemmän luontokohde ja suurkaupunkimenoa lähdetään etsimään mieluummin muualta. Ei siellä ehkä kovin moneksi päiväksi tekemistä turisti keksi, mutta mielellään hengailee esim. Ponsonbyssä. :-)

  3. Meillä on Uusi-Seelanti vielä näkemättä vaikka se on ihan naapurissa. Parin vuoden sisällä se on kuitenkin tarkoituksena ajaa maa läpi campervanillä. Me meinattiin jossain vaiheessa muuttaakin Aucklandiin, mutta muutettiin mieltä viime hetkellä. Voihan se olla, että joskus vielä sinne muutetaan, se kun on tuossa ihan naapurissa melkein. Monet sanoo, että Auckland on tosi samantyylinen kuin Melbourne. Melbourne on myös tosi hipster. Ootan innolla lisää matkakuulumisia!

  4. Hei Lotta ja terveisiä ja mukavaa reissua myös papalta! Kävin eilen ja juteltiin sun reissusta (pappa oli enemmän kuin innoissaan, niin kuin tiedät). Voi hyvin ja turvallista matkaa!

  5. Oooh tää ei tee hyvää mun heränneelle NZ-kuumeelle! Kaikki svaan kehuu tuota maata niin hulluna! MÄÄKI HALUUUUN! =) Näyttää ihan huipulle kyllä näiden sunki tunnelmien perusteella :)

  6. Tätä matkablogia oli todella kiva lukea!

Leave a Reply