Epäonnistunut veneretki

Epäonnistunut veneretki

posted in: matkablogi | 4

Upeaa Madeiran saarta voi ihailla myös mereltä käsin. Satamassa on tarjolla useita aamulla ja iltapäivällä starttaavia veneretkiä, jotka yleensä kestävät 3 tuntia ja maksavat 30 euroa. 80 euron hintaan saa myös koko päivän kestävän retken, jonka aikana käydään läheisillä Desertas-saarilla. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka.

Kävelimme kohti satamaa veneretki mielessämme. Halusimme nähdä valaita ja delfiinejä. Eräs herra sitten tuli meille esittelemään hänen edustamaansa Magic Dolphin -nimistä yritystä ja päätimme tarttua tähän diiliin. Kaikki vaihtoehdot tuntuivat saman hintaisilta ja tämä katamaraani olisi siinä mielessä kiva, että asiakkaita mahtuu kyytiin vain 12, joista meidän yhdeksän hengen seurue vei jo suurimman osan. Saisimme olla siis pääasiassa omalla porukalla.

Katamaraani lähti liikkeelle täynnä iloisia matkustajia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olimme kulkeneet ehkä viitisentoista minuuttia, kun ensimmäinen jo oksensi. Pian toinen. Seurueemme alkoi näyttää entistäkin kalpeammalta.

Merenkäynti ei ollut mitenkään äärimmäisen kovaa, mutta kyllä me silti keinuimme. Onneksi itse en tullut merisairaaksi ja saimme muutaman muun kanssa nautiskella aurinkokannella kauniista maisemista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emme nähneet valaita emmekä delfiinejä. Jos meri olisi ollut tyynempi, olisi niitä ollut ehkä helpompi bongata. Laiva päästeli jonkinnäköisiä kutsuääniä aina välillä ja oli myös yhteyksissä muihin aluksiin puhelimitse, mutta tällä kertaa jäi eläimet bongaamatta.

Tulipahan ainakin todettua, että ensi kerralla ei tällä porukalla merelle lähdetä. Sen verran oli matkapahoinvointia ilmassa.

4 Responses

  1. Mun kokemuksen mukaan purjealuksissa meripahoinvointi tulee helpommin kuin moottorialuksissa, joten itse en purkkareissa ole sisätiloissa kuin äärimmäisen pakon edessä (= pitää tehdä ruokaa). Mun paikka on useimmiten kartan ääressä katse tiiviisti horisontissa, niin pysyy meripahoinvointi poissa.

    Tekstistä huolimatta oon silti vähän kade noista maisemista. :)

  2. Merisairaiksi tulevat kaikki kun merenkäynti on riittävän kovaa – tuo horisonttiin tuijottaminen auttaa johonkin asti muttei loputtomiin. Mutta sitä vastaan on kyllä lääkkeitä, ne vaan pitää ottaa etukäteen.
    Me onnistuimme näkemään valaita melkein noilla vesillä, nimittäin Azoreilla. Madeiralla panostimme lähinnä noihin levadoihin, joita tekin taisitte talsia.

Leave a Reply