Fukuoka Tower ja fanitytöt Yahoo Domella

Fukuoka Tower ja fanitytöt Yahoo Domella

posted in: Fukuoka, Japani, matkablogi | 4

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu tammikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Eilen mun korealainen ystäväni Junghwa tuli käymään Fukuokassa. Junghwa tuli tutuksi Ajoun yliopiston Japanikerhossa viime keväänä, ja hän on itsekin nyt parhaillaan suorittamassa opiskelijavaihtoaan Japanissa Yamaguchi-nimisessä pikkukaupungissa noin 150 kilometrin päässä täältä Fukuokasta. Oli ihan mahtavaa tavata taas pitkästä aikaa!

Sovimme tapaamisen tähän lyhyen kävelymatkan päähän Fukuoka Towerin juurelle ja söimme siellä lounasta, jonka jälkeen matkasimme ylös torniin. Sisäänpääsystä sai -20% alennusta olemalla ulkomaalainen, joten reissu ylös saakka maksoi lopulta 640 jeniä (6,40€), ja lahjana saimme vielä valita mukaan Fukuoka Toweria käsittelevän postikortin. Torni on 234 metriä korkea, mutta kävijät pääsevät katselemaan maisemia vain 123 metrin korkeuteen. Melkoisen hienolta näytti maisemat sieltäkin käsin!

Ei oo ihan mikään pikkukylä tämä Fukuoka. Onneksi sää oli eilen melko hyvä, joten näkyvyys ylhäältä oli mainio. Näköalat korkeiden rakennusten huipulta täällä on mahtavat, kun toisella puolella näkyy merta ja toisella puolen kaupunki, jonka takana siintää jylhät vuoret.

Japanilaiseen tyyliin Fukuoka-tornin huipulta löytyi myös rakastavaisia varten rakennettu “alttari”, johon pariskunnat voivat jättää ikuista rakkautta symboloivan sydämenmuotoisen lukon. Söpöö.

Tornissa tarpeeksi maisemia ja sydänlukkoja tuijoteltuamme lähdimme kävelemään kohti Yahoo Domea, eli paikallista baseball-stadionia. Baseball on niin täällä Japanissa kuin Koreassakin kansallisurheilulaji, ja Junghwan oli aivan pakko päästä näkemään yksi Japanin tunnetuimmista baseball-stadioneista. Viime vuonna Fukuokan oma joukkue Softbank Hawks voitti mestaruuden, joten laji on täällä erityisen kova juttu.

Junghwan epäonneksi emme päässeet käymään stadionilla sisällä, sillä siellä oli juuri alkamaisillaan suositun japanilaisen Arashi-poikabändin keikka. Hirvittävästi oli fanityttöjä siellä jo odottelemassa. Ihmeen avoimesti kaupiteltiin myös lippuja tälle loppuunmyydylle keikalle “pöydän alta”. Epäilyttävän näköiset sedät huutelivat, että heiltä sais lippuja keikalle, vaikka tapahtuman järjestäjät seisoivat ihan vieressä. Erikoista.

Yahoo Domella hengailun jälkeen Junghwa lähti bussilla kohti Tenjiniä shoppailemaan ja minä matkasin takaisin himbeen. Illemmalla käytiin vielä I-Housen porukalla syömässä illallista ja kävelyllä Momochi-rannalla.

Tänään onkin sitten ollut vuorossa opiskelua. Huomenna meillä on heti kanjikoe, jota varten tulee opiskella viitisenkymmentä kanjia/kanjiyhdistelmää. Onneksi nuo ei suurin osa kovin vaikeita olleet, joten melkein kaikki on jo hallussa. Eipä muuta sitten kuin vielä vähän opintojen pariin!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

4 Responses

 1. Maisemat kyllä näytti kivoilta :)

  Oon kyllä niin kateellinen kaikille jotka lähtevät vaihtoon ulkomaille, itsellä kun ei enää sitä vaihtoehtoa taida tulla, täytyy vain matkustella itsekseen. Harmittaa kun ei tälläistä mahdollisuutta tullut käytettyä esim. lukiossa.

  Japani olisi todella mielenkiintoinen paikka käydä! Toivottavasti joskus pääsen :)

  • Muakin harmittaa jo nyt et pitäis valmistua tänä vuonna ja ei oo enää tämmösii mahiksii! Buu! Ei auta kun ottaa nyt kaikki irti elosta täällä. :-D

 2. Ah! Todella kauniin näköistä! Ja harmittelen, etten aikaisemmin älynnyt sitä sun järjestämää Japanin matkaa, mutta ehkä sitten joskus toiste :D

  Mietein tässä, että kun sanoit, että sulla on älypuhelin siellä matkassa, niin eikös siitä tule ihan törkeän kalliit laskut kotiin, kun käyttää ulkomailla nettiä? Vai onko olemassa liittymää, joka ei laskuta törkeästi siitä? :O

  Ja mielenkiinnosta kyselen vielä, että syötkö jotain maitohappobakteereja tms. kun on tuo Japanin ruoka hieman erilaista, kuin täällä kotimaassa? Vai onko vatsa tottunut jo ajatukseen, että välillä alat raa’at kalat riiseineen ja välillä makaronit jauhelihoineen? :D

  Tsemppiä kokeisiin!

  • Käytän sillä älypuhelimella nettiä vain silloin kun saatavilla on ilmainen wi-fi-verkko, eli oon laittanut pois päältä sen mobiiliverkkohässäkän ja käytän vaan olemassaolevia langattomia verkkoja. ^^ Muuten se olis kyllä hirvittävän hintaista juu. >.<

   En oo syöny maitohappobakteereita ja mulla oli vähän aikaa tässä maha jotenkin vähän kipiä kun tänne tulin, et en tiiä johtuiko se just ruokavalion muutoksesta vai mistä. En oo koskaan tänne tullessa syönyt niitä maitohappobakteereja eikä ongelmia oo erityisemmin ollut. :-)

   Kiitos! :-)

Leave a Reply