Mikä Grab? Vinkit mukavaan viikkoon Kuala Lumpurissa

Mikä Grab? Vinkit mukavaan viikkoon Kuala Lumpurissa

posted in: Malesia | 48

Viidakoissa ja saarilla vietettyjen viikkojen jälkeen oli mukava palata kaupunkiin. Ei enää kukonlauluun heräämistä tai vuohien väistelyä kaduilla. AirBnB-kämppämme ikkunasta avautui upea maisema yli Kuala Lumpurin. Maisema oli todellakin muuttunut sitten edellisyön.

Grab Kuala Lumpur

Upea kämppä upeine maisemineen oli meidän vain kolmellakymmenellä eurolla yö. Kuala Lumpur onkin tunnettu siitä, että siellä voi majoittua vähän paremmin suomalaisittain hyvinkin huokeaan hintaan. Budjettimajoitusta toki löytyy, mutta tässä kaupungissa jokaisella suomalaisella on varaa majoittua matkallaan myös upeissa puitteissa. Kuala Lumpurista kannattaa majoitusta etsiä ensimmäisenä AirBnB:n kautta. Esimerkiksi valtavasta Regalia-asuntokompleksista löytyy useita kauniita asuntoja, joita voi AirBnB:n kautta vuokrata. Miltä kuulostaisi 37. kerroksen infinity pool päivittäisessä käytössäsi?

Grab Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, kuten moni muu kaakkois-aasialainen kaupunki, ei ole kovinkaan käveltävissä. Meidän majoituksesta näkyi läheinen monorail-asema, mutta en keksinyt, kuinka sinne olisi kävellen päässyt. Moottoriteitä ei noin vain ylitetä.

Onneksi jo Indonesiassa tutuksi tullut Grab-sovellus, paikallinen Uber, toimii myös Malesiassa. Alle kymmenessä minuutissa oli kyyti pihassa valmiina viemään meidät minne halusimmekaan. Ruuhka-aikojen ulkopuolella 2-5 kilometrin matka maksoi suunnilleen euron. Ei hinta päätä huimaa.Grab Kuala Lumpur Grab Kuala Lumpur Grab Kuala Lumpur

Grab-sovelluksen kanssa tottui nopeasti liian hyvään. Pidemmänkin matkan kulki Grabilla mielellään, vaikka monoraililla olisi toki päässyt halvemmalla. Oli se vaan niin mukavaa. Oma ilmastoitu auto ja kyyti sieltä minne halusi, sinne minne halusi. Muutaman euron siitä maksoi mielellään enemmän.

Autot olivat aina aivan uusia, siistejä ja kuskit ystävällisiä. Kaikki eivät puhuneet englantia, mutta ei se haittaa. Kun olet osoitteen sovellukseen ennen matkan alkua laittanut, pääset sinne kyllä.

Grabissa on se hyvä puoli Uberiin verrattuna, että sen käyttöön ei tarvitse luottokorttia. Matkat voi maksaa myös käteisellä. Kun kokeilin ensimmäistä kertaa Grabia Jakartassa, laitoin siihen luottokorttini tiedot. Muutaman matkan päästä kävi kuitenkin niin, että kuski ei saapunut, mutta rahat lähtivät tililtä. Kyseessä oli joku kaksi euroa, mutta silti. Laittaessani palautteen, sain tuon kaksi euroa kuitenkin asiakaspalvelun kautta takaisin. Sittemmin maksoin käteisellä, eikä mitään ongelmia ollut.

Grab Kuala Lumpur

Malesiassa saa prepaid-mobiilidatapaketin suhteellisen edullisesti. Parillakympillä irtoaa kymmenen gigaa dataa, joka riitti kahdeksi viikoksi oikein hyvin. Sama liittymä toimi Malesian Borneolla ja Kuala Lumpurissa. Verkko oli oikein hyvä, eikä katvealueita kilpikonnasaarta lukuunottamatta tullut vastaan. Julkisilta paikoilta voi olla haastavaa löytää langatonta verkkoa, joten oman dataliittymän turvin Grabilla liikkuminen on helpompaa.

Toinen sovellus, joka Kuala Lumpurissa kannattaa ottaa käyttöön, on FoodPanda. Sadepäivänä, tai kun ei muuten vaan huvita lähteä minnekään, saa FoodPanda-sovelluksella tilattua ruuat suoraan kotiovelle. Kokeilin tätä viikon aikana kaksi kertaa ja se toimi oikein hyvin. Molemmilla kerroilla ruuan saapumiseen meni noin tunti. Kuten Grabissa, FoodPandassakaan ei tarvitse luottokorttia, vaan tilauksen voi halutessaan maksaa käteisellä sen saapuessa.

Kätevät sovellukset, mobiilinetti ja upea AirBnB-asunto tekivät Kuala Lumpurin viikosta erittäin miellyttävän. Katso alla olevasta videosta, millainen viikko Kuala Lumpurissa vietettiin.

Ovatko Grab tai FoodPanda tuttuja sovelluksia? Ostatko ulkomaan kohteissa yleensä paikallisen dataliittymän, vai riittääkö WiFi?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

48 Responses

 1. Olisipa mukavaa käydä pitkästä aikaa Kuala Lumpurissa. Minä olen todella huono sovellusten käyttäjä. En ole koskaan käyttänyt uberia, ja woltinkin olen vasta ladannut, mutten koskaan vielä kokeillut. Tähän asti olen vielä wifeilläkin pärjännyt, enkä ole perus parin viikon lomamatkoilla ostanut paikallisia datapaketteja.

 2. Oh wow, mitkä näkymät & infinitypool – ja mihin hintaan! Kolmekymppiä on ihan pilkkahinta tästä!

  Kadunylityksiä ja niiden käytännön mahdottomuuksia on itsekin tullut ihmeteltyä, että miksi näitä ei ole kunnolla huomioitu infraa rakennettaessa. Menee monorailin käyttö pikkuisen mahdottomaksi, jos asemalle ei pääse kuin lentämällä. :D
  Meilläkin tulee suosittua enemmän omaa kuljetusta, jolla pääsee näppärästi ovelta ovelle, koska se on huomattavasti helpompaa etenkin lasten kanssa matkatessa.

  • Todellakin pilkkahintaan. Ihan huippua! Olisi voinut viettää tuolla aikaa mielellään pidempäänkin.

   Joo, Suomessa kun on tottunut kävelemään paljon paikasta toiseen, niin suurkaupungeissa maailmalla sitä ei voi käsittää, miten huonosti niissä voikaan kävellä.

 3. Heissan! Olipas kiva postaus jälleen kerran :)! Kuala Lumpurissa olen kerran käynyt, tuttuja maisemia siis. Tuo portaiden päässä oleva kalliotemppeli oli tosi hieno paikka! Itse olen pärjännyt wifillä mutta sait nuo appit kuulostamaan ihan superhelpoilta, että pakko kyllä kokeilla seuraavalle kerralla itsekin! Kiitos siis hyvistä vinkeistä :)

  • Kiitos Unna! Kannattaa kokeilla. Malesiassa mobiilinetti ei ole kovinkaan hintavaa ja se on tosi helppo hankkia, joten suosittelen kyllä. :-)

 4. Oijoi video oli kiva ja ihanan tarkkalaatuinen jopa härässä! Siitä juontaakin kysymys, millä kuvaatte? :)

  • Kiitos Maria! Kuvauskalustona on yleensä Canon 6D + sigma 24-105mm f4 -objektiivi. Osa pätkistä on kuvattu Olympuksen E-PL6:lla. Tripodina toimii tarvittaessa Joby Gorillapod Focus ja äänen nauhoittamisessa käytössä on Rode Videomic Pro. :-)

 5. Tykkäsin itse Kuala Lumpurista paljon ja siellä todella saa paremman huoneen pienellä rahalla, nautimme myös tuollaisesta altaasta, ai että! Hyviä vinkkejä, toivottavasti pääsisi yhdistämään Borneon ja KL:n jossain kohtaa :)

 6. Kylläpä tekniikka kehittyy! Olen erityisen positiivisesti yllättynyt, että noin helposti saitte roposet takaisin. Kyydin ohariharmitustahan se ei kyllä korvaa.

  Mä kyllä tykkään, että maailmalle on tulossa elämää helpottavia sovelluksia. Oon niin huono soittelemaan yhtään mihinkään ulkomailla, että jos vaan saa asian sovelluksella/netissä hoidettua, niin oon tyytyväinen. Vielä kun aina ymmärtäisi ennen reissua ottaa sovelluksista selvää! Ja ah, luottokortti. Toinen luottokumppanini! Käytän tosi huolettomasti korttia, eikä koskaan ole tullut mitään ongelmia sen suhteen (puunkoputusta).

  • Joo mäkin yllätyin, että ne roposet sai noin helposti takaisin. Ainakin jatkoi mielellään käyttöä, kun homma hoituu.

   Sovellukset on kyl niin jees! Helpottaa elämää paljon.

 7. Jälleen kiva video ja postaus! Itse olen todella huono kaikenlaisten sovellusten käyttämisessä, Grab kuulostaa kyllä aika toimivalta systeemiltä!

 8. Mä tutustuin Indonesiassa (koska paikallinen kaveri, muuten en olisi kyllä tajunnut edes etsiä mitään sovelluksia) Go-Car-kyyteihin, jotka toimivat ilmeisesti samanlailla kuin Grab. Oli todella kätevää ja edullista! Me käytettiin näitä yksittäisiin ajoihin ja myös niin, että vuokrattiin auto ja kuski koko päiväksi käyttöön.

  • Go-Car ei ole tuttu mutta varmasti kätevä sekin. :-) Grab taitaa aika tehokkaasti vallata koko kaakkois-Aasian markkinoita tällä hetkellä. Toi kuulostaa kätevältä, että pystyi myös koko päiväksi vuokrata kuskin ja auton käyttöönsä!

 9. Aina näemmä oppii lisää! Grab siis käyttöön jos tälle suunnalle maailmaa matkustaa :) Eipä ollut hinnalla pilattu teidän majoitus ja tuo infinity-pool on aivan huikea!

 10. Me ei ikinä sitten kokeiltukkaan tuota Grabbia Indonesiassa :D Ei tullutkaan siis tarvetta. Ehkäpä ensi kerralla. Ihanat näkymät huoneesta!

 11. Kyllähän nämä videot vie voiton itse postauksista, kun on niin ammattimaisesti tehty ja niissä pääsee reissun tunnelmiin paremmin mukaan! Itsellä on Kuala Lumpurista päivän kokemus ja en siitä kyllä paljon mitään enää muista. Olisi syytä lähteä ajan kanssa uudestaan.

  P.S. Järjettömän komea Guinness-paita -> haluan tuollaisen! Eikä ollut uima-allaskaan hullumpi teillä majoituskohteessa :-)

 12. Ei ole Grab tai FoodPanda tuttuja, ja etenkin tuota Grabia olisi kyllä tarvittu viime joulukuun KL:n reissulla: taksikuskit ei aina mukamas ymmärtäneet minne haluttiin mennä, eikä matkaseuralainen suostunut väsyneenä käyttämään julkisia säästääkseemme muutaman killingin. Eli aamulla yleensä monorail vielä kelpasi, mutta iltapäivällä siirryttiin käyttämään taksia :D Seuraavalla kerralla pitääkin testata Grabia!

 13. Juuri kun manasin omien ei-niin-mieltälämmittäneiden reissukohteideni listalla sitä, että Kuala Lumpur ei ollut mun juttu. Pakko lainata sulta tätä: “Kuala Lumpur, kuten moni muu kaakkois-aasialainen kaupunki, ei ole kovinkaan käveltävissä. Meidän majoituksesta näkyi läheinen monorail-asema, mutta en keksinyt, kuinka sinne olisi kävellen päässyt. Moottoriteitä ei noin vain ylitetä.” Juuri tässä on yksi syy siihen, että en kaupungille syttynyt. Kyllähän siellä julkisilla pääsi (jos pääsi sinne kirotulle asemalle :D), mutta kun olisin halunnut mennä myös omin jaloin… Tuo Grab ainakin kuulostaa varsin pätevältä, mutta en kyllä näe itseäni ainakaan Kuala Lumpuriin palaamassa sitä testaamaan :)

  • Käveltävä kaupunki se ei tosiaankaan ole. Grabilla se oli kuitenkin tosi iisisti hallittavissa ja kaupunki on mielestäni oikein mukava muutenkin. :-)

 14. Grab ei ole tuttu mutta Uberilla selvisimme Kuala Lumpurista, joka ei todellakaan ole käveltävissä. Monorailiäkin tuli kokeiltua, joku pysäkki sentään oli suht lähellä hotelliamme, sen verran, että viitsimme sitä “nähtävyytenä” kokeilla.

 15. No onpas tosiaan edullista. En ole käynyt Grabissa(kaan), mutta toivottavasti vielä joskus käyn. Näyttää hienolta. Tuo teidän uima-allas on kyllä erityisen houkuttelevan näköinen.

 16. Mä käytän mieluiten aina julkisia, kun vaan mahdollista, mutta kyllä vaan tuli taksilla mentyä Kuala Lumpurissa hostellille, ei oo tosiaan käveltävä kaupunki.

 17. Hyvät vinkit kaupunkiin matkustavalle. Itse en ole käynyt, eikä valtavat suurkaupungit yleensä kovin suuresti houkuttelekaan, mutta voisihan siellä päivän pari piipahtaa – tuollainen uima-allas meinaan kelpaisi kyllä!

  Grabia en ole kokeillut eikä mulla toimi Uberkaan – sovelluksessa on joku häikkä korttitietojen hyväksymisessä. Ubereiden turvallisuuskin vähän mietityttää yksin matkustaessa kun kuskit ovat kuitenkin kai ihan tavan tallaajia, ja siksi olen käyttänyt enemmän normaaleja takseja täällä Brasiliassa.

 18. Onpa teillä ollut upea majoitus eikä hinta todellakaan paha. Kiva kuulla, että jossain päin maailmaa airbnb-majoitukset ovat vielä edullisia. Grab ei ole tuttu enkä myöskään Uberia ole kokeillut, vaikka sovelluksen olen ladannut puhelimeen.

 19. Minä en ole käynyt Kuala Lumpurissa, mutta on hyvin samankaltaisia kokemuksia Bangkokista. Sielläkin järkytti ensimmäiseksi se, ettei mihinkään voi kävellä. Minä en kuitenkaan lämmennyt yhtään takseille tai muille yksityisille kyydeille, kun tuntui, että aina olimme jumissa jossain ruuhkassa ja lapset huusivat kurkut suorina. Mieluummin siis otin julkisen välineen ja majoitukset valittiinkin aina SkyTrainin varrelta.

  Kiva kuulla, että Airbnb toimii hyvin myös Kuala Lumpurissa. Meillä kun asunnon vuokraaminen on aina ykkösvaihtoehto.

 20. En ollut ikinä kuullut Grabista – mutta äärettömän hyvä vinkki siis Aasiaan!
  FoodPanda on siis paikallinen Deliveroo (täällä Belgiassa toimiva). Niin helppoa!

  Hirmu hauska video! Aina hauska kattoo näitä :) Millä laitteella kuvaatte? Jäi mietittymään, että paljon teidän ruuat maksoi tuolla SimpleLifessä?

  • Kiitos Laura! Kuvauskalustona on yleensä Canon 6D + sigma 24-105mm f4 -objektiivi. Osa pätkistä on kuvattu Olympuksen E-PL6:lla. Tripodina toimii tarvittaessa Joby Gorillapod Focus ja äänen nauhoittamisessa käytössä on Rode Videomic Pro. :-)

   SimpleLifessä taisi maksaa jotain 10-15 euron pintaan tuolla kerralla kolme ruokaa ja kaksi mehua. :-)

 21. Samoin kun moni ei muukaan, en minäkään ollut kuullut Grabista. Vaikuttaa tosi kätevältä. Pitää painaa mieleen. Ja mun silmät niin juttu tuohon infinity pooliin. Aivan huikee ja mihin naurettavaan pilkkahintaan. Pitää harkita, josko joskus Kuala Lumpuriin. En ole mikään suurten kaupunkien suurystävä, mutta voisihan sen yhdistää johonkin pienemään paratiisikohteeseen.
  Kiva video myös!

  • Ei ollut kyllä hinnalla pilattu tota meidän majoitusmestaa. Kuala Lumpur on iisi yhdistää just johonkin kaakkois-Aasian paratiisikohteeseen, kun sieltä lähtee niin hyvin Air Asian lentoja. :-)

 22. Mäkin muistan KL:sta sen, ettei se ole mikään kävelijäystävällinen kaupunki. Ja taksikuskit yrittävät huijata, eivätkä välttämättä ota aina edes kyytiin, jos et jo valmiiksi suostu maksamaan riistohintaa. Sen taki Uberin ja Grabin kaltaiset palvelut on niin hyviä, sillä vähentävät huijatuksi tulemisen riskiä. Grabia en ole vielä kokeillut, mutta varmasti tulevaisuuden Aasian matkoilla.

 23. Rakastan niin lujaa näitä teidän videoita <3 Ja oi että nyt odotan ensi vuotista Kuala Lumpurin seikkailua ihan täysillä :O

 24. Molemmat sovellukset ovat tuttuja ja erityisesti FP viikottaisessa käytössä, koska itseasiassa asumme Kuala Lumpuriin Business Ceylonissa (jos kävitte reissun aikana Jalan Aloilla tai ihan ydinkeskustan baari/ravintolakadulla Changkatilla, niin se on tässä aivan meidän vieressä). Kiva, että löysitte sovellukset käyttöön, koska täällä niin moni asia toimii mobiilissa ja helpottaa menoa melkoisesti. Ihan ydinkeskustasta löytyy kyllä kävelyreittejäkin, jos vaan tietää oikoreitit ja ilmaradat (ja kyllä, 1,5v täällä asumisen jälkeenkään en välillä millään jaksa ymmärtää, miten täällä preferoidaan autoilla liikkumista lähes poikkeuksetta uudisrakentamisessakin – erityisesti kun miettii, miten valtavasti täällä on vakavasti ylipainoisia ihmisiä, joille edes muutaman askelen ottaminen tekisi todella hyvää).

  Toivottavasti viihdyitte Kuala Lumpurissa – ainakin teidän infinity pool näytti aivan ihanalta :)

  • Kiitos kommentista Meri! Tosi käteviä olivat kyllä nuo sovellukset. Kuala Lumpur vaikuttaa oikein kivalta kaupungilta asua, voisin aivan hyvin viettää siellä pidemmänkin aikaa. :-)

Leave a Reply