Huone-esittely – Seinan Gakuin Daigaku International House

Huone-esittely – Seinan Gakuin Daigaku International House

 

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

 

Juttu on alunperin julkaistu tammikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

 

Huomentapäivää! Yllä eilen lupaamani huone-esittely videon muodossa ja tässä alapuolella sitten kuvina.

International House on aivan kampusalueen kupeessa ja tää on todella moderni asuntola. Huoneita täällä on 55 ja suurin osa asukkaista on ulkomaalaisia vaihto- tai tutkinto-opiskelijoita. Jokaisessa kerroksessa on lisäksi yksi tai kaksi japanilaista advisoria, jotka ovat vähän kuin kerroksen pomoja. Maailman rennoimpia tyyppejä!

En kestä miten mainio tää asuntola on. Vaikka tästä vähän enemmän pitääkin maksaa kuin viime keväisestä Korean dormihuoneesta (Japanin dormi 300€/kk ja Korean dormi ilmainen), on tää sen väärti. Aivan mainiota, että jokaisella on omassa huoneessaan oma jääkaappi, pesuallas ja wc:kin. Keittiöitä on tosiaan jokaisessa kerroksessa yksi yhteiseksi tarkoitettu ja suihkut on sitten silleen, että yhtä suihkukoppia käyttää aina vain kaksi henkilöä, eli sinne voi jättää omia shampoita ja muita kauneudenhoitovälineitä miten tykkää. Kaikki asukkaat vaikuttaa rennoilta ja täällä on tosi yhteisöllinen fiilis. Ihan parasta!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

8 Responses

 1. oii on kyllä hurjan kivan näkönen kämppä:D! ja söpsykkä lotta selostamas ^^ oot kyllä ihan omias noilla videoilla, oot nii pirtee aina :)!

  terveisii sinne!

 2. Todella siistejä huoneita kyllä, tuli aluksi hotellihuone mieleen. Kelpaa opiskella. Mites ilmastointi ja tiivisteet?

  • Huups, oli jäänyt tää kommentti tuonne kommenttijonoon, sorppa! ^^;

   Täällä huoneessa on ilmastointilaite ja huone on todella hyvin tiivistetty, sillä yleensä tähän aikaan vuodesta palelen sisällä ja täällä mun ei tarvitse yöllä edes pitää tota lämmitintä päällä ja tarkenee mainiosti. :-) Vähän paremmin rakennettu kuin esimerkiksi entisen isäntäperheeni kämppä Kiotossa, jonne oli jäätyä joulu-tammikuussa. >.<

 3. Ei todellakaan mikään paha! Kiva että sait ihan oman kämpän, ettei tartte jakaa huonetta jonkun randomin kanssa :)
  Heh, nyt vaan 100yenin kaupasta kaikkea koristekrääsää noihin hyllyihin jos ei omat tavarat riitä :D

  • Hihii, joo! Täytyy kyllä vähän hillitä sadan jenin kaupoissa vierailua, sillä mulla on jo himassa Suomessa niin paljon turhaa krääsää et en haluu tuoda täältä enää mitään semmosta takas! 8D

 4. Onpa kivan näköinen huone! Käsittääkö tuo 300 euroa muuten pelkän vuokran vai myös kaiken laiset sähkö- yms. käyttömaksut?

  • 300 euroon kuuluu sähköt, lämmitykset, vedet jne., mutta tuon lisäksi täytyy maksaa joitakin kymppejä vuokraa futonista, mikäli ei halua omaa hankkia. Muistaakseni tuohon tuli tän viiden kuukauden ajalta yhteensä noin 90 euroa maksua tosta futonin vuokrasta. :-) Yllärikuluja ei siis kuitenkaan ton 300 euron lisäksi kuukausittain enää tule. :-)

Leave a Reply