Ilahduttavan yllättävä edelläkävijä – PING Helsinki 2017

Ilahduttavan yllättävä edelläkävijä – PING Helsinki 2017

posted in: Suomi | 2

Viime viikolla järjestetty PING Helsinki -tapahtuma kokosi yhteen Suomen parhaat sisällöntuottajat ja paljon kovia nimiä maailmalta. Puhumassa oli mm. maailman tunnetuin vloggaaja Casey Neistat, jonka tapaaminen sai allekirjoittaneenkin jalat tärisemään.

Tapahtuma oli ennen kaikkea inspiroiva ja motivoiva. PING löi uskoa siihen, että omalla tiellään menestyy paremmin, kuin seuraamalla massaa. Vaikka alku voi olla kivikkoinen, voi sitä yhtäkkiä löytää itsensä edelläkävijän roolista. Yhtäkkiä se oletkin sinä, jonka jalanjälkiä muut haluavat seurata.

Ilahduttavan yllättävä PING HelsinkiKuva: Rabbit Visuals

Aloitime Antin kanssa tekemään matkailuvideoita viime elokuussa. Siitä lähtien olemme julkaisseet vähintään yhden videon viikossa YouTube-kanavallemme. Joulukuun ajan julkaisimme videon joka päivä. Maanantaisin kaksi. Nykyään julkaisemme kaksi videota viikossa – maanantaisin ja perjantaisin. En voi väittää, etteikö joulukuu videoiden parissa olisi ollut välillä jopa stressaava. Enkä voi välillä ymmärtää, miten me ehdimme ne kaikki videot kuvata, editoida ja tekstittää – pysyen silti julkaisuaikataulussa. Tiedän kuitenkin, mitkä voimat ovat vieneet eteenpäin: määrätietoisuus ja periksiantamattomuus.

Jokainen video on ollut edeltäjäänsä parempi. Ja siihen tuleekin pyrkiä – keskinkertaisuuteen ei tule tyytyä. Keskinkertaisuus on tylsää. Jos olen itse sitä mieltä, että video on keskinkertainen, ei sitä varmasti kukaan muukaan erikoisena pidä.

Tämä ajatusmaailma näkyy myös luvuissa. Videoiden katsomiskerrat ja kanavan tilaajaluvut ovat jatkuvasti nousussa. Fanituskommentteja on alkanut tulla. Yhteistyötahot ovat kanavasta yhä kiinnostuneempia.

Kanavan alkuaikoina, kun kasvu oli lähellä nollaa, mantrani oli YouTuben inspiraatiovideoista tuttu everyone begins with zero subscribers. Kyllä, kaikki aloittavat nollasta. Eikä pidä heti luovuttaa, vaikka sisältöä ei kukaan muu kuin äiti (onneksi meidän tilanteessa sentään kaksi äitiä!) seuraisi.

Ilahduttavan yllättävä PING Helsinki

Vaikka kanavamme onkin vielä pieni, kasvaa se jatkuvasti. PINGissä olin erittäin iloisesti yllättynyt, kun isot suomalaiset tubettajat tunnistivat minut YouTube-kanavanimen perusteella. Kanavat, kuten Herbalisti, jolla on yli 200 000 tilaajaa YouTubessa. Lisäksi juttelin Vinkareen ja Sita Salmisen kanssa, jotka molemmat tunnistivat minut jo kasvoista. Samoin kävin antoisan keskustelun maailmanmaineeseen nousseen Hydraulic Press Channelin kaksikon kanssa. Tamperelaislähtöisellä Hydraulic Press Channelilla on muuten 1,7 miljoonaa tilaajaa YouTubessa. Aivan mieletöntä.

Tällä hetkellä videoiden tekemiseen on puhtia enemmän kuin koskaan. Kuvaamisen ja editoinnin perusjutut on hallussa ja kameran edessä esiintyminen on luontevaa. Kuvaaminen ja editointi on ennen kaikkea kivaa. Osana tubemaailman yhteisöä on aivan mahtavaa olla. Se on ihan toinen maailma, josta en vielä vuosi sitten tiennyt mitään.

Ilahduttavan yllättävä PING Helsinki

Koska YouTube on imaissut minut niin vahvasti mukaansa, on se näkynyt blogissa. Se näkyy siinä, että juttuja tänne on tullut syksystä lähtien vain kerran viikossa, kun aikaisemmin viikkoon mahtui kaksi tai kolme juttua. Inspiraatiota kirjoittamiseen saa hakea enemmän kuin videoiden tekemiseen ja ajankäytön suhteen videot menevät edelle.

PING kuitenkin toi tähänkin vaivaan hieman helpotusta. Osallistuin 12 vinkkiä kirjoittamiseen -workshopiin, jossa käytiin läpi erilaisia tapoja kirjoittaa. Niistä yhtä kokeilenkin juuri parhaillaan. Sellaista, että kirjoitan vain ajatuksenvirtaa ilman turhaa editointia. Editointi tehdään sitten myöhemmin, ennen julkaisua. Varsinkin viime vuosina tapanani on ollut editoida samalla kun kirjoitan, mutta se jos mikä tappaa luovuuden.

Luin myös eilen Sari Venäläisen loistavan kirjoituksen siitä, miten loppuun asti viilaaminen ja hiominen vie tarttumapinnan ja persoonan pois blogitekstistä. Se on ihan totta. Olen saanut siihen liittyen palautetta ystäväpiiriltäni. Juttuni ovat viimeisen vuoden aikana muuttuneet liian silotelluiksi ja asiapitoisiksi – persoonattomiksi. Myönnän. Kun aloitin blogaamisen kymmenen vuotta sitten, teksti oli todellakin ajatuksenvirtaa. Jokainen ilo ja suru raportoitiin kaunistelematta, eikä ollut niin tärkeää kertoa vaikkapa kohteen historiasta kuin siitä, kuinka kädet olivat jäässä kun tyhmänä kiipesin lähes neljän kilometrin korkeuteen Fuji-vuoren huipulle ilman hanskoja, ja kuinka kumpparit(!) olivat täynnä tuhkahiekkaa kun sieltä tultiin juosten alas. Puhumattakaan siitä, kuinka kaverilla oli samalla reissulla niin kylmä, että teki DIY-pipon uimashortseista ja USB-kaapelista.

Kyllä, reissutarinoista on kadonnut tarttumapinta. Koen, että tämä on monen muunkin matkablogin ongelma. Tarinat ovat liian siloteltuja ja inhimilliset tarinat, kömmähdykset, ilon ja surun hetket, hukkuvat faktojen ja kiiltokuvamaailman alle.

Ilahduttavan yllättävä PING Helsinki

PING muistutti siitä, että jokaisen tulisi uskoa itseensä. Ei miettiä sitä, mitä muut ajattelevat. Ei silotella sen takia, jos joku nyt suuttuu tai alkaa ilkkua. Sisällöntuottajan tulisi uskoa siihen, että oma elämä sellaisenaan on tarpeeksi ja mielenkiintoinen. Inhimillisyys tuo tekstin, kuten videon tai kuvankin, lähemmäs lukijaa tai katsojaa. Tarttumapintaa tuo sekin, kun kaikkea ei kirjoiteta auki. Lukutapojakin on yhtä monta kuin lukijaa.

Ann Handley sanoi keyonote-puheessaan be delightfully unexpected – ole ilahduttavan yllättävä. Vaikka aluksi epäröin, olin PINGin asuvalinnallani juuri sitä. Pikachu-asulla sain monta hymyä ja halia, jotka ilman tätä asuvalintaa olisivat jääneet saamatta. Ann Handley mainitsi minut keynote-puheessaan ja Casey Neistat kehui asua. Sain valtavasti uusia kontakteja ja keskustelunaloittaminen oli puolin ja toisin huomattavasti helpompaa, kuin normaalisti pukeutuneena. Heittäytyminen todellakin kannatti.

Kiitos upean inspiroivasta ja täydellisestä, ilahduttavan yllättävästä, tapahtumasta. Oli kunnia olla mukana.

Tässä vielä tunnelmia tapahtumasta videon muodossa. Kyselin samalla blogi- ja vlogimaailman kovimmilta nimiltä, mitä matkakohteita he suosittelisivat tälle vuodelle. Siispä nyt vinkit talteen!

 

Artikkelin kansikuva: Rabbit Visuals

P.S. Jos olet sitä mieltä, että Lanttimatkat on odottamattoman yllättävä tai olet viihtynyt tämän blogin parissa, käy ilmiantamassa meidät The Blog Awardseihin. Sai tosiaankin hymyn huulille kun huomasin, että meitä oli käyty jo ehdottamassa useampaan kategoriaan heti ilmiantamislomakkeen avauduttua. Tuhannesti kiitos! ❤︎

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

2 Responses

  1. Lotta sun blogi ja teidän vlogi on kyllö parasta antia ollut. Ilolla oon seurannu teitä ja äänestämässä käyty :) Muistan kun joskus löysin blogisi, piti kaivella ihan ekat blogitekstit ja alottaa alusta lukemaan kaikki mahdollinen mitä olit kirjoittanu :D Koska tykkäsin ja tykkään edelleen älyttömästi sun tyylistä kirjottaa. Jatka samaan malliin! :)

    • Kiitos ihan älyttömän paljon tästä kommentista! Aivan mahtava kuulla että oot viihtynyt blogitekstien ja videoiden parissa. <3 Tää todellakin lämmitti mieltä - kiitos Marsa! <3

Leave a Reply