Metropolin yllä – ilmainen näköalatasanne Tokiossa

Metropolin yllä – ilmainen näköalatasanne Tokiossa

posted in: Japani, Tokio | 6

Tokion kokoisessa kaupungissa nähtävää riittää. Suurkaupungin sykettä katselee mielellään yläilmoista, mutta monesti sisäänpääsyt erilaisille näköalatasanteille tai maailmanpyöriin ovat kalliita. Tokiosta löytyy kuitenkin yksi paikka, jossa näköaloja voi katsoa aivan ilmaiseksi. Tämä Ilmainen näköalatasanne Tokiossa tarjoaa upean näköalan kaupungin yli niin päivällä kuin illallakin.

metropolitan-1 metropolitan-3

Tokyo Metropolitan Government Building (jpn. 東京都庁, Tōkyō Tochō) sijaitsee Shinjukussa. Kyseessä on toimistorakennus, jonka 45. kerrokseen pääsee käymään aivan ilmaiseksi. Rakennuksessa on kaksi tornia, joista molemmissa voi halutessaan vierailla. Pohjoinen torni on avoinna pidempään, joten sen päältä pääsee myöhäänkin ihailemaan Tokion valoloistoa. Tornit ovat avoinna ainoastaan toimistojen aukiolopäivinä maanantaista perjantaihin. Arkipyhinä tornit on suljettu. Myöhempään auki oleva torni suljetaan normaalisti klo 23 (viimeinen sisäänpääsy klo 22.30).

metropolitan-4

Tokyo Metropolitan Government Building löytyy helpoiten, kun poistuu Shinjukun päärautatieasemalta maanalaisesta länsiuloskäynnistä ja seuraa viittoja kohti rakennusta. Kävelymatkaa tulee noin 15 minuutin verran. Kirkkaana päivänä päiväsaikaan tornista voi nähdä jopa Fuji-vuorelle saakka. Kirkkaana iltana valomeri on loppumaton.

Tornit kohoavat 243 metrin korkeuteen näkoalatasanteiden sijaitessa 202 metrissä. Vertailuna tunnetun Tokyo Towerin alempi maksullinen näköalatasanne on vain 150 metrissä.

Aivan vieressä sijaitsee myös lähes samoihin korkeuksiin nouseva Park Hyatt (ylemmän kuvan kolmitasoinen rakennus), jonka New York Barista avautuu upea näkymä yli Shinjukun. Tämä on toki maksullista huvia, mutta varsinkin Lost in Translation -leffan faneille aivan ykköskohde.

 

Onko sinulla vinkkejä ilmaiseen tekemiseen Tokiossa?

Seuraa matkaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa.

6 Responses

  1. Tuo on ihan must-kohde joka kerta, kun menemme Tokioon :). Se on melkein meidän hotellin vieressä, joten sinne on helppo mennä useampaankin otteeseen. Omasta mielestä eteläisestä tornista on hieman paremmat näkymät kuin pohjoisesta, minkä lisäksi siellä on myös yleensä vähemmän väkeä :). Enpäs muuten ole koskaan selvittänyt/ajatellut, että Skytreen alin tasanne on matalammalla kuin Metropolitan. Hieno tietää tuokin! Ollaan kylläkin menty joka kerta Skytreen ylimpään kerrokseen ihan suoraa tietä. Hyvää ilmaista tekemistä on tietysti myös erityisesti puistot :).

    • Ei Skytree vaan Tokyo Tower. :-) Skytreen tasanne on toki ylempänä (350m). Siellä en olekaan kuin kerran käynyt. Tykkään enempi Tokyo Towerin näköalasta. :-)

    • Hemmetti kun en osaa lukea xD! Pistän sen pitkien työpäivien piikkiin :P. Ihan rehellisesti sanoen jostain kumman syystä sekoitan Skytreen ja Tokyo Towerin sanoissani ja mielessäni ihan jatkuvasti… mutta ei kerrota tästä muille shhhh… ;)

    • Heh, ei se mitään, sitä sattuu! ;-)

  2. Hei tämä oli mahtava vinkki! Olimme vasta Tokiossa ja palaamme sinne parin viikon päästä ainakin välilaskulle. Saattaa olla, että viivähdämme siellä vielä pari päivää siinä välissä ja jos näin teemme, täytyy ehdottomasti ottaa tämä korvan taakse. Kiitos! :)

Leave a Reply