5+1 ilmaista tekemistä Tokiossa

5+1 ilmaista tekemistä Tokiossa

posted in: Japani, Tokio | 40

Sanotaan, että Tokio on yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Uskokaa tai älkää, mutta Tokiostakin löytyy ilmaista tekemistä (eikä kaupunki muutenkaan ole erityisen kallis matkailijalle). Lähes kaikki Tokion pyhäköt ja temppelit ovat ilmaisia vierailla ja ne ovat kiinnostavia ja kuvauksellisia paikkoja. Tokion neonvaloloiston ihaileminen ei sekään maksa mitään ja se on mainio tapa viettää iltaa. Mutta entäpä, kun haluaa nähdä Tokion yläilmoista käsin? Tai vierailla museossa? Uskoisitko jos sanoisin, että Tokiossa on tarjolla myös ilmaista hierontaa? Tässä viisi (+ yksi) ilmaista tekemistä Tokiossa.

Ilmaista tekemistä Tokiossa

1. Sumo-museo

Tokion Ryōgoku tunnetaan sumo-kylänä. Sieltä löytyy sumo-areena, jonka yhteydessä on ilmainen museo. Museo on pieni, mutta mielenkiintoinen, jos on kiinnostunut sumoista. Nähtävillä on historiallista esineistöä, ja sieltä löytyy myös kiva matkamuistomyymälä. Museo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-16. Museo löytyy aivan Ryōgoku-aseman vierestä. Jo asemalla huomaa, että on saapunut sumojen maailmaan. Asemalla voit verrata omaa pituuttasi sumomestareihin ja kokeilla omaa kättäsi sumojen kädenjälkiin. Valtavia kavereita ovat he.

2. Meiji-pyhäkkö

Meiji-pyhäkkö sijaitsee valtavan Yoyogi-puiston laidalla. Yoyogi on kuin New Yorkin Central Park – vihreä keidas keskellä suurkaupunkia. Meiji-pyhäköllä pääsee rauhoittumaan. Meiji-pyhäkkö on sata vuotta vanha, mutta se on kertaalleen jouduttu uudelleenrakentamaan toisen maailmansodan pommitusten jälkeen. Pyhäkkö rakennettiin Meiji-keisarin ja tämän puolison muistolle 1900-luvun alkupuolella. Pyhäkköalue on avoinna joka päivä auringonnoususta auringonlaskuun.

Ilmaista tekemistä Tokiossa

3. Vanha kaupunki Asakusa

Asakusa on Tokion vanha kaupunki. Alue kukoisti erityisesti Edo-kaudella (1603-1868), jolloin samuraivalta hallitsi Japania Edosta, eli nykyisestä Tokiosta, käsin. Myös tämäkin alue, kuten iso osa Tokiota, tuhottiin rajuissa toisen maailmansodan pommituksissa, mutta alueen symboli, Sensōji-temppeli, on sittemmin rakennettu uudelleen. Sensōji-temppelin ympäristö on avoinna vuorokauden ympäri, mutta jos haluaa käydä sisällä temppelissä, avataan se auringonnousun aikaan ja suljetaan jälleen pimeän tultua. Sensōji-temppelialueen toisella puolella tietä on turistikeskus, jonka kahdeksannen kerroksen ilmaiselta näköalatasanteelta avautuu upea näköala yli vanhan kaupungin (katso video alta).

4. Maisemat 200 metrin korkeudesta

Tokyo Metropolitan Government Building, Tokion hallintorakennus, on avoinna maanantaista perjantaihin. Sen päältä avautuu upeat maisemat yli Tokion – aivan ilmaiseksi. Tässä Shinjukussa sijaitsevassa pilvenpiirtäjässä on kaksi tornia. Molempien päällä on ilmainen näköalatasanne, mutta torneilla on hieman erilaiset aukioloajat. Myöhempään auki oleva torni on avoinna aina 23:een saakka, eli maisemia voi käydä ihailemassa päivällä tai pimeän jo laskeuduttua kaupungin ylle.

Ilmaista tekemistä Tokiossa

5. Maailman ruuhkaisin risteys Shibuya

Shibuyan risteys tunnetaan siitä, että jopa miljoona ihmistä ylittää sen päivän aikana. Shibuyan risteyksessä on myös tunnettu uskollisen koiran Hachikōn patsas. Monet jonottavat risteyksessä olevaan Starbucksiin, jotta saavat kuvan risteyksestä ylhäältä päin. Ilman jonottamista ja kalliin makukahvin ostamistakin selviää. Toisella puolella risteystä, rautatieaseman päällä, on nimittäin ilmaiseksi saavutettava ikkuna, josta näkee risteyksen koko komeudessaan. Katso alta olevalta videolta, mistä on kyse.

Ilmaista tekemistä Tokiossa

+1 Ilmainen hieronta

Kyllä, kuulit oikein. Ilmainen hieronta. Kukapa ei haluaisi rentoutua hetken aikaa kaiken sen nähtävyyksillä juoksemisen välissä. Yodobashi Camera on japanilainen elektroniikkaketju, josta löytää aivan varmasti kaiken tarvitsemansa (ja tarpeettoman) elektroniikan. Jokaisessa Yodobashi Camerassa on hieromatuoliosasto, jossa erilaisia hieromatuoleja saa kokeilla maksutta. Aivan parasta ilmaista huvia. Tokion Yodobashit löytyvät Akihabarasta, Shinjukusta ja Uenosta.

Katso vielä videolta, miltä näyttää ilmainen päivä Tokiossa!

Lisäisitkö listaan muuta ilmaista tekemistä Tokiossa?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.
Joko tilasit ilmaisen videojoulukalenterin?

40 Responses

 1. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! Mukavaa oli huomata myös se, että tuli käytyä pojan kanssa noissa kaikissa isä-poika -retkellä muutama vuosi takaperin (paitsi hieronnassa). Ihastuin Tokioon kyllä kerrasta, aivan varmasti sinne uudemman kerran :-)

 2. Kiitos ilmaisista vinkeistä, toivottavasti ne tulevat pian käyttöön :D! Ainakin maisemien ihailu yläimoista on jokaisella reissulla ehdoton juttu!

 3. oivia sisäpiirin vinkkejä- suurkitos näistä!

 4. Hyvä kooste! Me tykätään kans etsiä kaupungeista tekemistä ja näkemistä ilmaiseksi/pikkurahalla. Eikä ne usein ole yhtään huonompia vaihtoehtoja kalliisiin gallerioihin tai elämyksiin verrattuna. Joskus jopa päinvastoin!

 5. Tokio ei ole koskaan ollut korkealla mun wanna-go-listalla mut toi Sumo-museo kyllä kuulostaa niin hauskalta! Kun itse on aika pieni, niin on hauskaa vertailla esim. juuri käsien kokoa isompiin ihmisiin :D Vaikka se tuskin on yhtään hauskaa niistä isommista ihmisistä!

 6. Näitä aina toivoo suurkaupungeista:ilmaista tekemistä, ja erityisesti noita näköalapaikkoja. Enpä itseasiassa olekaan tullut ajatelleeksi että Tokio olisi jotenkin erityisen kallis. Tuntuisi että Aasiassa mikä vaan paikka on edullisempi kuin kotimaa, tai ainakin vaihtoehtoja on enemmän joka kukkarolle, mutta voin olla väärässäkin :)

  • Tokio, ja Japani muutenkin, on selkeästi kalliimpi kuin muut Aasian kohteet (lukuunottamatta Singaporea, joka sekin on melko tyyris). Ruokailla tosin pystyy halvemmalla kuin Suomessa, vaikka toki niitä kalliimpiakin paikkoja löytyy.

 7. Hyviä vinkkejä! Pitää muistaa ensi kerralla käydä katsomassa maisemat Tokyo Metropolitan Government Buildingista myös illalla, upean näköistä! Mun mielestä kannattaa myös vierailla pelihallissa, se melu on jotain aivan käsittämätöntä. :/

 8. Kiitos vinkeistä ilmaiseen tekemiseen. Paitsi tuo hieronta on ehkä melkoista. Onko se Tokio kalliimpi kuin Suomi?

 9. Nämä ilmaisen tekemisen vinkit tulee aina tarpeeseen! Tuosta ilmaisesta hieronnasta tuli mieleen meidän joulun jälkeinen viikko Malesiassa viime vuonna: kaikki majoitukset oli todella kalliita, mutta löydettiin ostarin yhdeydessä oleva todella kiva huoneistohotelli edullisesti. Hotellin ympäristössä ei ollut oikeastaan yhtään mitään sen ostoskeskuksen lisäksi, joten sen viikon aikana ehdittiin herättää pahennusta ostarin kaupoissa: välillä käytiin testaamassa hierontatuoleja (jostain syystä ne tajusi, että ei oltu potentiaalisia asiakkaita…), toisinaan soittamassa pianoita musiikkiliikkeessä, ja järjettömän kalliissa viiniliikkeessä yritettiin tietenkin tinkiä hintoja alemmaksi ja keilahalliin yritettiin salakuljettaa bissetölkkejä kun siellä ei myyty (Penangilla oli ihan ok tuoda omat keilausjuomat, joten luulin että niin se olisi muuallakin)… Meillä oli hauskaa, kauppojen pitäjillä ehkä ei :D

 10. Tässä on kyllä hyödyllinen postaus Japanin matkasta haaveilevalle. (: Erityisesti noi maisemat 200 metrin korkeudesta kiinnostais, varmaan näyttää noin iso kaupunki tosi upealta tuolta korkeuksista! Ja kiva video myös, mukavaa vaihtelua tälle lukemiselle. :D

 11. Me taidettiin matkallamme käydä kaikissa muissa paitsi sumo -museossa. Ja kiitos vaan tuosta Government Building -vinkistä, bongasin sen jostakin aiemmasta postauksestasi ja sen perusteella suunnistimme paikalle. Siellä Yoyogi -puiston edessä oli sunnuntaina tanssimassa ne rockabilly -tyypit. Se oli kanssa ihan hauska, ja ilmainen ajanviete (jos sitä sellaiseksi voi sanoa).

 12. Japani tuntuu aina olevan niin oma maailmansa että tällaisen joka ei ole käynyt Japanissa on ehkä vähän vaikea hahmottaa asioita – video on siksi hyvä lisäys Japani-postauksiin! :)

 13. Tokio on vasta suunnitelmissa (eikä niissä ihan ensimmäisissäkään) – joten pitänee palata tähänkin juttuusi sitten joskus myöhemmin!

 14. Ilmaisvinkit on aina hyviä, joten kiitos näistä! Tokio ei ole akuuteimmissa reissusuunnitelmissa tällä hetkellä, mutta sinnekin on viime aikoina näkynyt sen verran hyviä lentotarjouksia, että never say never. Eilen juttelin parin tyypin kanssa New Yorkista ja kaupungin kalleudesta. Tosin itse olin sitä mieltä, että ei sekään ole kallis, jos niin ei halua. Sama on varmasti Tokiossakin – kaupunki on juuri niin kallis tai edullinen kuin mitä siitä itselleen tekee :)

 15. Kiva kuulla, että Tokiosta löytyy myös ilmaista tekemistä. No, jos tarkemmin miettii, niin jokaisesta kaupungista löytyy jotain ilmaista, täytyy vaan tietää ne paikat. Aika hauskaa, että myös hierontaan pääsee ilmaiseksi :)

 16. Itselläkin on mielikuva Tokiosta aika kalliina kaupunkina. Hyviä tärppejä, näistä on varmasti hyötyä sitten kun joskus vihdoin sinne Japaniin päästään! Muutenkin sen matkan koittaessa varmasti tulen tänne sukeltamaan kunnolla blogin syövereihin :)

 17. Hahaha, ilmainen hieronta kelpaa todellakin aina, eikä noi muutkaan jää huonommiksi. Olipa kiva postaus – mäkin toivon, että pääsen laittamaan sen vinkit hyötykäyttöön mahdollisimman pian! ;)

 18. Mahtavia vinkkejä! Juuri toiseen striimin postaukseen kirjoitin, että välttelen Japania sen hintatason takia, hehe… Näistä mä menisin ehdottomasti ainakin tonne näköalamestaan, mutta todennäköisesti kaikkiin muihinkin, etenkään hierontatuoliosastoa unohtamatta. :-D

 19. Mahtista, kiitos!! tää menee tallennettuihin sivuihin, josko joskus ehtisi kokeilemaan :) <3

 20. Mahtiksia sisäpiiriläisvinkkejä! Musta olisi kiva käydä katsomassa tuota risteystä, sumopainintaa haluaisin nähdä ihan oikeasti ja livenä. :–D

  • Mäkin haluaisin joskus nähdä sumopainiottelun! Haluisin vaan kunnon otteluun ja hyvän paikan, niin hinta alkaakin sitten nousta. Joku kerta vielä!

Leave a Reply