Islannin ympäri: patikoiden Mývatnilla

Islannin ympäri: patikoiden Mývatnilla

posted in: Islanti, roadtrip | 54

Tänään ei tarvinnut nousta autoon. Luvassa oli jalkojen venyttelyä pitkien ajopäivien jälkeen. Mývatn eli sääskijärvi Islannin pohjoisosassa tarjosi siihen upeat puitteet. Sääskiä säästelemättä.

myvatn

Majapaikkamme läheltä lähti useita erilaisia patikkapolkuja, joista valitsimme noin 17km mittaisen reitin, joka kulkisi tunnettujen nähtävyyksien Grótagjá-kuumalähdeluolan, Hverfjall-kraaterivuoren ja Dimmuborgir-laavakivimuodostelman kautta. Reitti lähtee aivan Myvatnin turisti-infon takaa.

Ensin reitti oli vehreää ja pieniä vaivaispuitakin reunusti polkua. Polulta ei hirveästi kannata poiketa, sillä yllättäviä syviä kuiluja näytti löytyvän melko paljon sammaleen seasta. Pian polku muuttui kuitenkin tasaiseksi vulkaaniseksi maisemaksi, jota ympäröivät vuoret ja höyrypatsaat.

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Ensimmäisenä saavuimme Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen liittymäkohtaan, jossa Grótagjá-kuumalähdeluolakin sijaitsee. Tähän mannerlaattojen väliin on syntynyt ihanan lämpöinen, aikoinaan suosittukin kylpemispaikka. 70-80-luvulla sattuneet maanliikkeet tekivät lähteestä kuitenkin vähän turhankin kuuman. Nykyään se on lähinnä nähtävyys, ja kylteissä mainitaankin kylpemisen olevan kiellettyä. Luolassa oli ihana pitää taukoa patikoinnista ja uskaltauduin kylpemiskielloista huolimatta upottamaan varpaani höyryävän kuumaan veteen.

patikoiden myvatnilla

Matka jatkui kohti 420 metriin nousevaa Hverfjall-kraaterivuorta. Meillä oli vähän hankaluuksia löytää mistä kohdin polku jatkuu täältä kuumalta lähteeltä, mutta pienen etsimisen jälkeen se lopulta kuitenkin löytyi. Vuori itsessään kyllä siinti jo edessämme, mutta kuten aiemminkin sanoin, ei tuonne terävien kivien, syvien kuilujen ja maasta nousevien polttavan kuumien höyrypatsaiden sekaan tee mieli lähteä seikkailemaan ilman merkittyä polkua.

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Maisemat kraaterivuoren päältä olivat upeat. Kuulemma kolme päivää sitten näkymä oli ollut nolla, joten oli meillä taas tuuri kelien kanssa. Vähän olisi tosin saanut tänäkin päivänä tuulla, sillä sääsket härnäsivät aika järkyttävän paljon. Ei sitä voi käsittää, miten paljon niitä oli. Käykää ja todetkaa. Muistakaa hatut/huput ja huivit!

Vuoren päältä näki myös seuraavaan kohteeseemme Dimmuborgirille. Dimmuborgir tarkoittaa kirjaimellisesti tummaa linnaketta ja siltä se ylhäältä käsin tosiaankin näyttää. Kyseessä eivät kuitenkaan ole linnan rauniot vaan upea ympyrän mallinen laavakivimuodostelma.

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Kun pääsimme alas vuorelta (kengät täynnä mustaa hiekkaa) Dimmuborgirin reunalle, oli ruokatauon aika. Keiteltiin kuskusta ja papuja, kyytipojaksi oli mukaan otettu islantilaiset Einstök-oluet. Taustamusiikkina tietysti teemaan sopivaa Dimmu Borgiria. Vaikka sääsketkin vähän härnäsivät, ei se lainkaan haitannut. Oli herkkua!

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Dimmuborgirin laavakivimuodostelmat olivat upeita. Jos paikalle ei halua patikoida, pääsee sinne myös autolla. Vaikka siistimpäähän se nyt on tietysti haikkailla!

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Takaisin päin kävely ei ollut ihan yhtä mielenkiintoista, sillä reitti kulki tien viertä pitkin. Paljon lampaita kuitenkin nähtiin ja sääsket oli aikalailla jätetty taakse.

Aurinko alkoi laskea kun pääsimme takaisin laavakentän reunalla sijaitseviin pikkumökkeihimme.

patikoiden myvatnilla patikoiden myvatnilla

Aika pian lähdimmekin sitten vielä läheiseen luonnonkylpylään rentouttamaan lihaksiamme. Ai että, se oli aivan parasta. Tuntui niin hyvältä lillua kuumassa lähteessä pitkän patikkapäivän päätteeksi auringonlaskua ihaillen. Yhtään hullumpaa siitä ei tehnyt se, että altaaseen sai tilattua paikallisia oluita. Parasta ikinä.

patikoiden myvatnilla

54 Responses

 1. Ah Islanti. Tuli ihania muistoja mieleen viime kesältä Myvatnilta ja Dimmuborgirilta näitä kuvia katsellessa. Satuttiin sinne itseasiassa Jonsmessan eli paikallisen Juhannusaaton aikaan ja Dimmuborgirilla oli tonttuja (Yulelads) liikkeellä ;) Käytiin kurkkaamassa heidän kotiluolaa seuraavana päivänä, mutta tonttuja ei ihme kyllä näkynyt missään!

 2. Juttelin yhdessä matkailutapahtumassa Islannin matkailuedustajan kanssa, ja hänen mukaansa jos aikoo matkustaa Islantiin kesällä, niin majoitukset pitäisi varata tyyliin jo nyt. Tuli sellainen fiilis, että viitsiikö sinne sitten lähteä edes kesäaikaan, ja hän suositteli syyskuuta – kuulemma se on erityisesti valokuvaajien mielestä paras aika käydä Islannissa. Saa nähdä mihin ensi kesänä sitten lopulta päädytään, harmittaa tuo majoitusjuttu kun me ei oikein osata näin paljon etukäteen mitään varailla, viime kesä mentiin siten että varattiin edellisenä iltana seuraava. :D Ja spontaani matkantekohan siinä kärsii, jos pitää jollain tietyllä aikataululla päästä etenemään! Oliko teillä mitään hankaluuksia löytää majoitusta tuolla isolla porukalla, tosin ette tainneet ihan pahimpana kesäsesonkina tuolla edes olla jos oikein muistan….?

  • Syyskuun alkuun saatiin helposti noi kämpät mut varattiin kyllä muistaakseni aika ajoissa, ei sentään kuitenkaan vuotta aikaisemmin. Olisko joku 3-4kk aikasemmin nuo varattu. Suosittelen tuota syyskuun alkua kesän sijaan; kelit oli huisit, mutta porukkaa paljon vähemmän kuin kesällä. :-)

 3. Voi että, Islanti <3 Palasin juuri pari viikkoa sitten ensimmäiseltä Islannin reissulta ja se maa vain on niin upea. Meillä ei valitettavasti ollut aikaa käydä ihan pohjoisessa asti, mutta seuraavalla kerralla (josta jo päätin että se tulee pian) sitten tuolle seudulle! Nuo laavakivimaisemat on vaan jotain upeaa. Ja kyllä, kuumissa lähteissä lilluminen kalja kourassa tuollaisen päivän päätteeksi tuntui varmasti taivaalliselta! :)

 4. Hienoja maisemia! Pakko kuitenkin myöntää, että tuo sääskiasia hillitsisi aika tehokkaasti omaa intoa lähteä tuonne – mä vain inhoan niitä niin älyttömästi. Mutta kaipa se olisi kestettävissä oikeilla varusteilla. Ehkä. :)

 5. Kauanko tuossa 17 km haikissa kesti? Varmasti parempi elämys kuin autolla! Sääsket ei minuakaan miellyttäisi, mutta eiköhän kokemus itsessään olisi sellainen, että niiden kiusan kestäisi :)

 6. Hitto, mä en vaan saa itseäni oikein innostumaan Islannista vaikka mitä postauksia luen. Mutta patikointia mun pitäis tehdä niin paljon enemmän! Ihania kuvia, oikein voin tuntea raikkaan ilman kasvoillani täällä saastepilvien keskellä… :)

 7. Minäkin olen nyt tosissani ruvennut haaveilemaan Islannista. Se syyskuu ois varmaan hyvä aika (niin kuin kommenteissa oli puhetta), mutta en saa ikinä silloin lomaa. Lokakuussa syysloman aikaan on tietty jo surkeat kelit… Höh, voi kun tää työnteko niin häiritsee matkailua! :)

  • Harmi, ettei lomia saa syyskuulle, sillä tuo oli tosiaan erinomainen aika. Eiköhän se loppukesäkin ole jees, tosin porukkaa sitten varmasti enempi. Tai entäs kevät?

 8. Upeita maisemia! Tuolla päin Islantia haluaisin joskus päästä käymään :)

 9. Mahtavat kuvat, tuonne pitäisi ehdottomasti päästä! Olen käynyt kerran Islannissa ja haluan kiertää seuraavalla kerralla koko saaren ympäri. Olen kuullut paljon hyvää Mývatnista ja ajatellut sitten joskus pysähtyä siellä muutamaksi päiväksi. Tämä postaus oli mainio muistutus siitä, että pitää varata kunnolla aikaa myös vaelluspäiviä varten.

  • Kyllä, kannattaa ehdottomasti varata aikaa patikointiin. Mielellään olisi toisenkin patikkareissun tehnyt, jos päiviä olisi ollut vielä muutama käytettävänä. :-)

 10. Hei mieletöntä, enpä tiennytkään, että tuolla on noin hyvä vaellusreittimahdollisuus. Toki voi olla, että siitä aikanaan luin ja ohitin vaihtoehdon samantien, sillä ajan puutteesta johtuen vetäisimme Myvatnin rengasreitin autolla porhaltaen ja pysähtyen meitä kiinnostaviin kohteisiin. Näkymät Hverfjallilta olivat tosiaan upeat, sen sijaan Dimmu Borgir oli jostain syystä vähän pettymys. Tuolla kuumalähdeluolassa emme käyneetkään, en muista, että olisin mistään bongannut sellaisen olemassaoloa. Näyttää jo kuvien perusteella siltä, että voisi olla vaikeaa olla pulahtamatta, aivan liian houkuttelevaa :D Tuo Myvatnin kylpylä oli myös todella upea, mielestäni monin kerroin kivempi kuin Blue Lagoon.

  • Tuo kuumalähdeluola oli tosiaankin houkutteleva! Kyllä olisi tehnyt mieli pulahtaa. Kun osa meidän jengistä kävi tuolla vielä illalla auton kanssa kääntymässä, niin siellä oli kuulemma joku nainen ollut uimassa. ;-)

   Myvatnin kylpylä oli tosiaankin kivempi kuin Blue Lagoon.

 11. Taas nousee patikkakuume :) Islanti olis kyllä aika upea paikka nähdä. Listalla on vaan koskahan sen vuoro? :)

 12. Kuulostaa ja näyttää todella kutsuvalta tuo reitti! Olen ihan elänyt sellaisessa kuplassa, että Islannissa ei olisi ollenkaan sääskiä! :D onko niitä vaan tuolla vuorella vai muuallakin?

 13. Taitaa tosiaan olla niin, että Islanti on nyt niin in, että pitää olla ajoissa liikkeellä. Ehkä parin pikapyrähdyksen jälkeen jäämme odottamaan “parempia aikoja” ennen kuin palaamme Islantiin :-)

 14. Tästä tuli vähän mieleen Suomen juhannus. Jos ei lasketa mukaan niitä tulivuoria, mannerlaattoja, kuumia lähteitä ja patikointia.

 15. Vaikkei mikään patikointi ja vaeltaminen olekkaan sitä omintani, niin näitä Istanti postauksia lukiessa olisin koska tahansa valmis lähtöön. Islanti on edelleen näkemättä ja nuo maisemat vain yksinkertaisesti on niin upeita. :)

 16. Grótagjá-kuumalähdeluolassa vesi näyttää houkuttelevalta, harmillista ettei siellä voi enää veteen pulahtaa.
  Mutta onneksi saitte kuitenkin päättää päivän kuumaan kylpyyn ja vielä palvelun kera – aivan parasta!

 17. Mä niin haluan tonne!!! Uskomattomia maisemia (hyviä kuvia!) ja kuuma kylpy trekin päätteeksi, houkuttelee kyllä todella vahvasti :)

 18. Ooh mitä kuvia! Tuo kuumalähde näyttää upealta ja mitä maisemia. Alan kohta tosissaan harkita Islannin matkaa minäkin.

 19. Huimissa maisemissa ootte saaneet kyllä haikata! Mutta sääskiä!? :/ Tästä tuli jotenkin maaston puolesta mieleen meidän Uuden-Seelannin haikkaus, Tongariro Alpine Crossing, tulivuorelle.

 20. En ole koskaan kylpenyt kuumassalähteessä. Vähäsen olen kade…

  Mutta nuo hyttyset. Juu ei mun paikka. Tai siis, pitää mennä silloin kun niitä ei ole.

 21. No Huhhuh mitä maisemia! Mä en kestä, Bilbaoon jäi taa upeat maisemat ja Düsseldorf ei kovin loista vaellusmaisemillaan… Ps. Islannin kartta ei ollut ainakaan mulla hallussa, ei sitten yhtään. Metsään olis mennyt jo Reykjavikin sijainti ?

 22. Islannin luonto on ihmeellinen! Grönlantia varten ostin hyttysverkon. Olin varsinainen musta leski se kasvoillani, mutta pitipähän häiriköt poissa kasvoilta.

 23. Voisi pikku hiljaa lopettaa nämä Islantijutut, valtava matkakuume tulee näistä sinne ;-)

  Kaksi asiaa pisti kauneudellaan silmään ylitse muiden jutussa: Grótagján lähteellä jo aikaisemmin kehumani hiustesi väri yhdistettynä maisemaan ja lounaskuvassa näkyvä Einstök :-)

 24. Ooh – mäkin haluan kuumiin lähteisiin :-) (Ei mua sieltä kyllä pois saisi ainakaan seuraaviiin 4 kuukauteen…)

 25. Islannista löytyy näköjään vaan toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja ja kauniimpia maisemia. Täytyy ehdottomasti alkaa suunnitella matkaa Islantiin jossain vaiheessa. Vaikkakin vauva saa harjoitella matkustamista ensin vähän iisimpiin lähikohteisiin :)

 26. Tuttuja paikkoja, mutta silti monta uutta vinkkiä ja paljon uutta tietoa. Hieman näyttää tosin erilaiselta kuin mun visiittini aikaan, jolloin oli vielä lunta maassa. :)

 27. Okei, näiden kuvien jälkeen mun on PAKKO päästä ASAP patikoimaan Islantiin! Aivan mielettömiä maisemia!

  Mä muistelisin lukeneeni jostain postauksen sukelluksesta mannerlaattojen välissä Islannissa. Tuo railo siis varmaan jatkuu aika pitkäänkin, tai sitten erikseen jossain muualla?

Leave a Reply

Islannin ympäri: patikoiden Mývatnilla

Islannin ympäri: patikoiden Mývatnilla

posted in: matkablogi | 54

Tänään ei tarvinnut nousta autoon. Luvassa oli jalkojen venyttelyä pitkien ajopäivien jälkeen. Mývatn eli sääskijärvi Islannin pohjoisosassa tarjosi siihen upeat puitteet. Sääskiä säästelemättä.

Majapaikkamme läheltä lähti useita erilaisia patikkapolkuja, joista valitsimme noin 17km mittaisen reitin, joka kulkisi tunnettujen nähtävyyksien Grótagjá-kuumalähdeluolan, Hverfjall-kraaterivuoren ja Dimmuborgir-laavakivimuodostelman kautta. Reitti lähtee aivan Myvatnin turisti-infon takaa.

Ensin reitti oli vehreää ja pieniä vaivaispuitakin reunusti polkua. Polulta ei hirveästi kannata poiketa, sillä yllättäviä syviä kuiluja näytti löytyvän melko paljon sammaleen seasta. Pian polku muuttui kuitenkin tasaiseksi vulkaaniseksi maisemaksi, jota ympäröivät vuoret ja höyrypatsaat.

Ensimmäisenä saavuimme Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen liittymäkohtaan, jossa Grótagjá-kuumalähdeluolakin sijaitsee. Tähän mannerlaattojen väliin on syntynyt ihanan lämpöinen, aikoinaan suosittukin kylpemispaikka. 70-80-luvulla sattuneet maanliikkeet tekivät lähteestä kuitenkin vähän turhankin kuuman. Nykyään se on lähinnä nähtävyys, ja kylteissä mainitaankin kylpemisen olevan kiellettyä. Luolassa oli ihana pitää taukoa patikoinnista ja uskaltauduin kylpemiskielloista huolimatta upottamaan varpaani höyryävän kuumaan veteen.

Matka jatkui kohti 420 metriin nousevaa Hverfjall-kraaterivuorta. Meillä oli vähän hankaluuksia löytää mistä kohdin polku jatkuu täältä kuumalta lähteeltä, mutta pienen etsimisen jälkeen se lopulta kuitenkin löytyi. Vuori itsessään kyllä siinti jo edessämme, mutta kuten aiemminkin sanoin, ei tuonne terävien kivien, syvien kuilujen ja maasta nousevien polttavan kuumien höyrypatsaiden sekaan tee mieli lähteä seikkailemaan ilman merkittyä polkua.

Maisemat kraaterivuoren päältä olivat upeat. Kuulemma kolme päivää sitten näkymä oli ollut nolla, joten oli meillä taas tuuri kelien kanssa. Vähän olisi tosin saanut tänäkin päivänä tuulla, sillä sääsket härnäsivät aika järkyttävän paljon. Ei sitä voi käsittää, miten paljon niitä oli. Käykää ja todetkaa. Muistakaa hatut/huput ja huivit!

Vuoren päältä näki myös seuraavaan kohteeseemme Dimmuborgirille. Dimmuborgir tarkoittaa kirjaimellisesti tummaa linnaketta ja siltä se ylhäältä käsin tosiaankin näyttää. Kyseessä eivät kuitenkaan ole linnan rauniot vaan upea ympyrän mallinen laavakivimuodostelma.

Kun pääsimme alas vuorelta (kengät täynnä mustaa hiekkaa) Dimmuborgirin reunalle, oli ruokatauon aika. Keiteltiin kuskusta ja papuja, kyytipojaksi oli mukaan otettu islantilaiset Einstök-oluet. Taustamusiikkina tietysti teemaan sopivaa Dimmu Borgiria. Vaikka sääsketkin vähän härnäsivät, ei se lainkaan haitannut. Oli herkkua!

Dimmuborgirin laavakivimuodostelmat olivat upeita. Jos paikalle ei halua patikoida, pääsee sinne myös autolla. Vaikka siistimpäähän se nyt on tietysti haikkailla!

Takaisin päin kävely ei ollut ihan yhtä mielenkiintoista, sillä reitti kulki tien viertä pitkin. Paljon lampaita kuitenkin nähtiin ja sääsket oli aikalailla jätetty taakse.

Aurinko alkoi laskea kun pääsimme takaisin laavakentän reunalla sijaitseviin pikkumökkeihimme.

Aika pian lähdimmekin sitten vielä läheiseen luonnonkylpylään rentouttamaan lihaksiamme. Ai että, se oli aivan parasta. Tuntui niin hyvältä lillua kuumassa lähteessä pitkän patikkapäivän päätteeksi auringonlaskua ihaillen. Yhtään hullumpaa siitä ei tehnyt se, että altaaseen sai tilattua paikallisia oluita. Parasta ikinä.

54 Responses

 1. Ah Islanti. Tuli ihania muistoja mieleen viime kesältä Myvatnilta ja Dimmuborgirilta näitä kuvia katsellessa. Satuttiin sinne itseasiassa Jonsmessan eli paikallisen Juhannusaaton aikaan ja Dimmuborgirilla oli tonttuja (Yulelads) liikkeellä ;) Käytiin kurkkaamassa heidän kotiluolaa seuraavana päivänä, mutta tonttuja ei ihme kyllä näkynyt missään!

 2. Juttelin yhdessä matkailutapahtumassa Islannin matkailuedustajan kanssa, ja hänen mukaansa jos aikoo matkustaa Islantiin kesällä, niin majoitukset pitäisi varata tyyliin jo nyt. Tuli sellainen fiilis, että viitsiikö sinne sitten lähteä edes kesäaikaan, ja hän suositteli syyskuuta – kuulemma se on erityisesti valokuvaajien mielestä paras aika käydä Islannissa. Saa nähdä mihin ensi kesänä sitten lopulta päädytään, harmittaa tuo majoitusjuttu kun me ei oikein osata näin paljon etukäteen mitään varailla, viime kesä mentiin siten että varattiin edellisenä iltana seuraava. :D Ja spontaani matkantekohan siinä kärsii, jos pitää jollain tietyllä aikataululla päästä etenemään! Oliko teillä mitään hankaluuksia löytää majoitusta tuolla isolla porukalla, tosin ette tainneet ihan pahimpana kesäsesonkina tuolla edes olla jos oikein muistan….?

  • Syyskuun alkuun saatiin helposti noi kämpät mut varattiin kyllä muistaakseni aika ajoissa, ei sentään kuitenkaan vuotta aikaisemmin. Olisko joku 3-4kk aikasemmin nuo varattu. Suosittelen tuota syyskuun alkua kesän sijaan; kelit oli huisit, mutta porukkaa paljon vähemmän kuin kesällä. :-)

 3. Voi että, Islanti <3 Palasin juuri pari viikkoa sitten ensimmäiseltä Islannin reissulta ja se maa vain on niin upea. Meillä ei valitettavasti ollut aikaa käydä ihan pohjoisessa asti, mutta seuraavalla kerralla (josta jo päätin että se tulee pian) sitten tuolle seudulle! Nuo laavakivimaisemat on vaan jotain upeaa. Ja kyllä, kuumissa lähteissä lilluminen kalja kourassa tuollaisen päivän päätteeksi tuntui varmasti taivaalliselta! :)

 4. Hienoja maisemia! Pakko kuitenkin myöntää, että tuo sääskiasia hillitsisi aika tehokkaasti omaa intoa lähteä tuonne – mä vain inhoan niitä niin älyttömästi. Mutta kaipa se olisi kestettävissä oikeilla varusteilla. Ehkä. :)

 5. Kauanko tuossa 17 km haikissa kesti? Varmasti parempi elämys kuin autolla! Sääsket ei minuakaan miellyttäisi, mutta eiköhän kokemus itsessään olisi sellainen, että niiden kiusan kestäisi :)

 6. Hitto, mä en vaan saa itseäni oikein innostumaan Islannista vaikka mitä postauksia luen. Mutta patikointia mun pitäis tehdä niin paljon enemmän! Ihania kuvia, oikein voin tuntea raikkaan ilman kasvoillani täällä saastepilvien keskellä… :)

 7. Minäkin olen nyt tosissani ruvennut haaveilemaan Islannista. Se syyskuu ois varmaan hyvä aika (niin kuin kommenteissa oli puhetta), mutta en saa ikinä silloin lomaa. Lokakuussa syysloman aikaan on tietty jo surkeat kelit… Höh, voi kun tää työnteko niin häiritsee matkailua! :)

  • Harmi, ettei lomia saa syyskuulle, sillä tuo oli tosiaan erinomainen aika. Eiköhän se loppukesäkin ole jees, tosin porukkaa sitten varmasti enempi. Tai entäs kevät?

 8. Upeita maisemia! Tuolla päin Islantia haluaisin joskus päästä käymään :)

 9. Mahtavat kuvat, tuonne pitäisi ehdottomasti päästä! Olen käynyt kerran Islannissa ja haluan kiertää seuraavalla kerralla koko saaren ympäri. Olen kuullut paljon hyvää Mývatnista ja ajatellut sitten joskus pysähtyä siellä muutamaksi päiväksi. Tämä postaus oli mainio muistutus siitä, että pitää varata kunnolla aikaa myös vaelluspäiviä varten.

  • Kyllä, kannattaa ehdottomasti varata aikaa patikointiin. Mielellään olisi toisenkin patikkareissun tehnyt, jos päiviä olisi ollut vielä muutama käytettävänä. :-)

 10. Hei mieletöntä, enpä tiennytkään, että tuolla on noin hyvä vaellusreittimahdollisuus. Toki voi olla, että siitä aikanaan luin ja ohitin vaihtoehdon samantien, sillä ajan puutteesta johtuen vetäisimme Myvatnin rengasreitin autolla porhaltaen ja pysähtyen meitä kiinnostaviin kohteisiin. Näkymät Hverfjallilta olivat tosiaan upeat, sen sijaan Dimmu Borgir oli jostain syystä vähän pettymys. Tuolla kuumalähdeluolassa emme käyneetkään, en muista, että olisin mistään bongannut sellaisen olemassaoloa. Näyttää jo kuvien perusteella siltä, että voisi olla vaikeaa olla pulahtamatta, aivan liian houkuttelevaa :D Tuo Myvatnin kylpylä oli myös todella upea, mielestäni monin kerroin kivempi kuin Blue Lagoon.

  • Tuo kuumalähdeluola oli tosiaankin houkutteleva! Kyllä olisi tehnyt mieli pulahtaa. Kun osa meidän jengistä kävi tuolla vielä illalla auton kanssa kääntymässä, niin siellä oli kuulemma joku nainen ollut uimassa. ;-)

   Myvatnin kylpylä oli tosiaankin kivempi kuin Blue Lagoon.

 11. Taas nousee patikkakuume :) Islanti olis kyllä aika upea paikka nähdä. Listalla on vaan koskahan sen vuoro? :)

 12. Kuulostaa ja näyttää todella kutsuvalta tuo reitti! Olen ihan elänyt sellaisessa kuplassa, että Islannissa ei olisi ollenkaan sääskiä! :D onko niitä vaan tuolla vuorella vai muuallakin?

 13. Taitaa tosiaan olla niin, että Islanti on nyt niin in, että pitää olla ajoissa liikkeellä. Ehkä parin pikapyrähdyksen jälkeen jäämme odottamaan “parempia aikoja” ennen kuin palaamme Islantiin :-)

 14. Tästä tuli vähän mieleen Suomen juhannus. Jos ei lasketa mukaan niitä tulivuoria, mannerlaattoja, kuumia lähteitä ja patikointia.

 15. Vaikkei mikään patikointi ja vaeltaminen olekkaan sitä omintani, niin näitä Istanti postauksia lukiessa olisin koska tahansa valmis lähtöön. Islanti on edelleen näkemättä ja nuo maisemat vain yksinkertaisesti on niin upeita. :)

 16. Grótagjá-kuumalähdeluolassa vesi näyttää houkuttelevalta, harmillista ettei siellä voi enää veteen pulahtaa.
  Mutta onneksi saitte kuitenkin päättää päivän kuumaan kylpyyn ja vielä palvelun kera – aivan parasta!

 17. Mä niin haluan tonne!!! Uskomattomia maisemia (hyviä kuvia!) ja kuuma kylpy trekin päätteeksi, houkuttelee kyllä todella vahvasti :)

 18. Ooh mitä kuvia! Tuo kuumalähde näyttää upealta ja mitä maisemia. Alan kohta tosissaan harkita Islannin matkaa minäkin.

 19. Huimissa maisemissa ootte saaneet kyllä haikata! Mutta sääskiä!? :/ Tästä tuli jotenkin maaston puolesta mieleen meidän Uuden-Seelannin haikkaus, Tongariro Alpine Crossing, tulivuorelle.

 20. En ole koskaan kylpenyt kuumassalähteessä. Vähäsen olen kade…

  Mutta nuo hyttyset. Juu ei mun paikka. Tai siis, pitää mennä silloin kun niitä ei ole.

 21. No Huhhuh mitä maisemia! Mä en kestä, Bilbaoon jäi taa upeat maisemat ja Düsseldorf ei kovin loista vaellusmaisemillaan… Ps. Islannin kartta ei ollut ainakaan mulla hallussa, ei sitten yhtään. Metsään olis mennyt jo Reykjavikin sijainti ?

 22. Islannin luonto on ihmeellinen! Grönlantia varten ostin hyttysverkon. Olin varsinainen musta leski se kasvoillani, mutta pitipähän häiriköt poissa kasvoilta.

 23. Voisi pikku hiljaa lopettaa nämä Islantijutut, valtava matkakuume tulee näistä sinne ;-)

  Kaksi asiaa pisti kauneudellaan silmään ylitse muiden jutussa: Grótagján lähteellä jo aikaisemmin kehumani hiustesi väri yhdistettynä maisemaan ja lounaskuvassa näkyvä Einstök :-)

 24. Ooh – mäkin haluan kuumiin lähteisiin :-) (Ei mua sieltä kyllä pois saisi ainakaan seuraaviiin 4 kuukauteen…)

 25. Islannista löytyy näköjään vaan toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja ja kauniimpia maisemia. Täytyy ehdottomasti alkaa suunnitella matkaa Islantiin jossain vaiheessa. Vaikkakin vauva saa harjoitella matkustamista ensin vähän iisimpiin lähikohteisiin :)

 26. Tuttuja paikkoja, mutta silti monta uutta vinkkiä ja paljon uutta tietoa. Hieman näyttää tosin erilaiselta kuin mun visiittini aikaan, jolloin oli vielä lunta maassa. :)

 27. Okei, näiden kuvien jälkeen mun on PAKKO päästä ASAP patikoimaan Islantiin! Aivan mielettömiä maisemia!

  Mä muistelisin lukeneeni jostain postauksen sukelluksesta mannerlaattojen välissä Islannissa. Tuo railo siis varmaan jatkuu aika pitkäänkin, tai sitten erikseen jossain muualla?

Leave a Reply