Islannin ympäri: seikkailu alkaa

Islannin ympäri: seikkailu alkaa

posted in: Islanti, roadtrip | 52

Kahdeksan päivää ja 2000 kilometriä. Syyskuussa oli vuorossa perinteinen loppukesän/alkusyksyn pohjoisen road trip. Edellisenä vuonna matka kävi Norjan Lofooteille ja sitä edellisenä Suomen Lappiin, tarkemmin Inariin ja Saariselälle. Tänä vuonna oli luvassa Islanti.

seikkailu alkaa

Islanti on niin toisesta maailmasta, että tuntuu, kuin olisi laskeutunut kuuhun. Meille osui upea ja kirkas päivä, joten näkyvyys ennen laskeutumista Keflavíkin lentokentälle oli erinomainen. Kun astui ulos terminaalista, löi jäätävä tuuli vasten kasvoja. Suomesta lähtiessä oli ollut kaunis ja lämmin päivä t-paitakeleineen. Onneksi olimme varautuneet lämpimin vaattein. Lisäkerrokset tulivat välittömästi käyttöön.

Olimme vuokranneet kaksi autoa valmiiksi meitä odottamaan Go Icelandin nettisivujen kautta. Valinta osoittautui erinomaiseksi, sillä terminaalissa olevien autonvuokraamoiden luukuille oli aivan älyttömät jonot. Joku muukin oli päättänyt lähteä road trippailemaan. Go Icelandin toimipiste sijaitsee terminaalin ulkopuolella ja siellä tiskillä oli meitä ennen ainoastaan yksi seurue. Autot saimme nopeasti ja vaivattomasti mukaan.

 seikkailu alkaa seikkailu alkaa
Kuvat: Ville Salonen

Meitä oli reissussa seitsemän hengen porukka, joten siksi vuokrasimme kaksi autoa. Suomesta ostimme valmiiksi radiopuhelimet, joten autojen välillä oli iisi kommunikoida. Lähinnä sieltä radiotaajuuksilta tuli vitsejä jos jonkinmoista, tai varoituksia edessä olevista lampaista. Tankkaus- ja vessatauotkin sai helposti synkattua. Erinomainen hankinta!

Ei muuta kuin Sólstafir soimaan ja matkaan!

reykjavik

Ensimmäinen ajopätkä oli vain noin 50 kilometriä Keflavíkista pääkaupunki Reykjavíkiin. Jo tuonkin välimatkan maisemat olivat eeppiset, tosin nyt kun on Islannin ympäri ajettu, eivät ne enää kuvissa niin eeppisiltä vaikutakaan. Siis siihen verrattuna, mitä oli tulossa. Vakuuttivat tuolloin todellakin siitä, että islantiin kannatti lähteä. Pettyä ei tarvinnut.

Lento saapui Islantiin iltapäivällä, joten iltaa myöten ei pidemmälle enää viitsinyt lähteä ajelemaan. Olimmekin varanneet meille ensimmäiseksi yöksi söpön omakotitalon AirBnB:n kautta. Koska meitä oli näinkin suuri porukka matkassa, saimme isompia kämppiä vain muutamalla kympillä per naama. Varsinkin, kun olimme olleet ajoissa liikkeellä ja valikoimaa vielä riitti. Auto- ja majoitusvaraukset Islantiin kannattaa todellakin tehdä ennakkoon. Nyt niitä muitakin matkailijoita nimittäin on, eikä ainoastaan kesällä.

 seikkailu alkaa seikkailu alkaa seikkailu alkaa seikkailu alkaaseikkailu alkaa
Kuvat: Ville Salonen

Kyllä kelpasi viettää iltaa tässä valtavassa ja kodikkaassa asunnossa. Sen enempää emme lähteneet kaupunkia tutkimaan, mutta illallisella kävimme läheisessä hampurilaisravintolassa. Erinomainen valinta tämäkin. Todella herkullista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Hauskan persoonallinen sisustus. Tuli myös todettua, että islantilainen Einstök White Ale on todella maukasta.

seikkailu alkaa

Kuva: Ville Salonen

Oluen ystäville muuten vinkiksi, että päivittäistavarakaupoista saa vain rajoitetuin valikoimin kakkosolutta tai alkoholitonta siideriä, joten kannattaa jo lentokentän tax freestä ottaa halutessaan oluset matkaan. Paikallinen Alko, Vínbúðin, tarjoaa hyvät valikoimat Islannin suurimmissa kaupungeissa, mutta aukioloajat ovat hyvin rajoitetut. Ruokakaupatkin sulkevat monesti ovensa jo kuudelta. Ajoissa kannattaa siis olla ostoksilla!

Tästä se alkoi – seikkailu. Mahtavaa oli olla työntäyteisen kevään ja kesän jälkeen reissussa ihan vain lomailemassa mitä parhaassa ystäväseurassa.

seikkailu alkaa

52 Responses

 1. Itse kävin Islannissa elokuussa, road tripillä myös ja tuli kierrettyä koko saari. Sen jälkeen olenkin innoissani lukenut muidenkin kokemuksia samoilta paikoilta. Islanti vaan on niin mielettömän upea! Hauska muuten tuo mitä sanoit jo alun ajomatkan eeppisyydestä. Olen ihan samoilla linjoilla. Jo ajo lentokentältä Reykjavikiin pisti korkealle asetetut odotukset kyllä ihan oikeisiin lukemiin, mutta jälkeen päin kuvia katseltuaan ne ensimmäiset maisemat ovat hieman laimeita. Mutta vain siis Islannin mittapuulla : D

  • Heh, joo! Miten se päräyttikin jo ekalla pätkällä, mutta miten ne maisemat vain päivä päivältä muuttuivat huikeammaksi ja jokainen ajopätkä oli erilainen. Lentokoneessa tapaamamme paikallinen kertoi tietyn pätkän olevan “vähän tylsä”, mutta tuo tylsäkin on Islannissa jo ihan huikeeta! :-D

 2. Tylsä on todellakin Islannissa huikeaa! Ihana lukea tätä postausta airbnb-kämpässä ihan Reykjavikin keskustassa :) Me ollaan suunnittelemassa ens kesälle kuukauden reissua Islantiin, ja haluaisin vuokrata kämpän Akureyrista kokonaiseksi viikoksi. Oi, se jos mikä olis ihanaa <3

 3. Islanti on ihana ja toi talokin näytti niin söpöltä! Pitää kyllä palata Islantiin juurikin roadtripille ja kiertää enemmän, kuin viimeksi.

 4. Islannissa on päräyttäviä lintuja, kuten virta-alleja ja isovesipääskyjä ja huimat maisemat. Ikävämpi hommeli on tuo, että ruokakaupat menevät kiinni kuin Suomessa joskus 1980-luvulla.

 5. Onpa kivan näköinen kämppä! Haaveilen todella, että pääsisimme lähivuosina käymään Islannissa. Ongelma on aina vaan siinä, että haluttaisi sitten kerralla olla pidempään eikä meidän aikataulut tunnu koskaan antavan myöten. Ensi kesänäkään ei taida ehtiä, mutta ehkäpä sitä seuraavana :)

  • Jep, tuolla olisi mielellään kerralla vähän pidempään. Pitkä viikonloppu ei riitä oikein mihinkään ja kahdeksan päivääkin tuntui ehkä vähän liian lyhyeltä.

 6. Kiva kämppä! Ja kiitos tuosta oluenostovinkistä: jos joskus saan tanskalaisen suostuteltua mukaani tutustumaan Islantiin, tulee tuo vinkki tarpeeseen :)

 7. Radiopuhelimet road tripillä on niin parhaat! Aivan ihana majoitus teillä!

 8. Islannissa tosiaan välillä tuntuu, kuin ajaisi kuussa. Maasto on ihan merkillistä. :) Olen ollut vain Reykjavissa ja päiväretkellä sieltä autolla. Jäätikön reuna kuitenkin näkyi jo. :) Ihanaa matkaa!

  • Niin vaihtelevaakin se maasto on, että joka päivä saa ajella vähän erilaisissa maisemissa.

   Kiitos! Reissu tuli jo kokonaisuudessaan tehtyä, upeeta oli! :-)

 9. Islantia olemme nähneet vaan Reykjavikin + pakolliset (Gullfoss, geysirit, Blue Lagoon), mutta varmasti siellä olisi paljon enemmänkin nähtävää. Monet tuntuvatkin sitä tänä(kin) kesänä kierrelleen.

  • Tänä vuonna turisteja oli kesään mennessä käynyt jo miljoona! Aika jäätäviä määriä noin pienelle maalle. Islanti on todellakin nyt trendikäs.

 10. Mä olen käynyt joskus teininä Islannissa ja silloin en kyllä vakuuttunut – pitänee lähteä uudestaan, uskon että näin yli kymmenen vuoden jälkeen mielipide voisi olla aivan toinen. Aikamoisen helmen ootte näemmä Airbnb:stä bonganneet! :)

 11. Islanti on kyllä upea! Sinne lähtisin mielelläni koska vain takaisin. :) Road trip kuulostaisi vallan loistavalta ajatukselta.

  AirBnB on kyllä maailman loistavin idea. Isolla porukalla on paljon hauskempi majottautua talossa kuin hotellissa. :)

 12. Tosi hienon näköinen kämppä! Kaveriporukalla on tosi fiksua ottaa suoraan talo eikä mitään hotellihuoneita.

  Nuo radiopuhelimet ovat myös hyvä idea. Täytyy pitää mielessä, jos joskus tulee lähdettyä parilla eri autolla road tripille.

 13. Ihana Islanti, siellä todella ne “huonoimmatkin” maisemat ovat aivan upeita! Mekin muutama vuosi sitten kiersimme saaren, todellakin haluan joskus takaisin, sen verran jäi vielä kiinnostavia kohteita näkemättä ja ne jo nähdytkin mielelläni näkisin uudelleen :D Sievä tuo airbnb-kämppä!

 14. Jokavuotinen roadtrip kuulostaa muuten hyvälle perinteelle! :) Islannissa parhaiten maata varmasti pääsee näkemään autolla, vaikka itse haluaisin nähdä Islannin myös hevosen selästä käsin!

  • Roadtripit on niin parhaita! Ensi kesällekin on jo reitti suunniteltuna… :-)

   Issikkavaellukselle olis ollut ihana päästä! Ajanpuutteen vuoksi se kuitenkin harmillisesti jäi ensi kertaan.

 15. Tiia/reisereise

  Vaikuttaa jo nyt ihanalta reissulta, innolla jään odottamaan muita postauksia (uusin on jo luettukin). Tuo vuokrattu talo on kyllä tosi hyvä idea, varsinkin, kun on iso porukka. Haluisin itsekin tehdä road tripin Islannissa.

 16. Olipa kivan näköinen asunto, nyt muuttui ennakkokäsitykseni airBnB-majoituksesta!
  Näiden viimeaikaisten Islanti-postausten myötä on alkanut kiinnostus maata kohtaan heräämään. Yleensä olen vain halunnut lämpimämpään ilmanalaan, mutta kyllä Islanti täytyy käydä vielä katsastamassa.

 17. En ole koskaan käynyt Islannista, mutta haluaisin kyllä aivan valtavasti. Jotenkin siitä on päässyt lukemaan niin plajon, että oma mielenkiintokinon herännyt entisestään. Tosin, en tiedä paikasta loppupeleissä paljoa mitään. Olen tässä miettinytkin, että mikähän ajankohta olisi paras ensimmäiselle Islannin matkalle? :)

  • Islantiin kannattaa ehdottomasti matkustaa. Mä sain vinkkiä, että alkusyksy olisi parasta aikaa ihan siksi, että jengiä ei ihan yhtä paljon ole liikenteessä kuin kesällä, mutta kelit on kuitenkin yleensä hyvät. Meidän matka sijoittui syyskuuhun ja ei kyllä parempia kelejä olisi voinut olla! :-)

 18. Islanti vaikuttaa kyllä huikealta, oon halunnut käydä siellä niin kauan kuin muistan, mutta jostain syystä muut kohteet ovat aina menneet ohi. Tuo on isommalla porukalla matkatessa huikea etu että saa kohtuuhinnalla isompia ja oikeasti mukavia asuntoja, ne tekee aika paljon matkalle kun ei tarvitse istua pienessä hotellihuoneessa.

  Ja erityiskiitos että toit Sólstafirin takaisin elämääni! Olin jostain syystä unohtanut koko upean bändin.

 19. Kivat vinkit oluenjuojille niin Einstök White Alen kuin ostopolitiikan suhteen. Islanti on kyllä sellaisia paikkoja, että sinne tekee mieli mennä. Viikon reissu alkuun olisi varmasti hyvä, ja muutaman päivän tuollainen kämppä olisi pelkkää plussaa. Kivoja perinnereissuja teillä on ollut muutenkin!

 20. Haaveilemme myös matkasta Islantiin. Mahdollisuus sukeltaa kahden mannerlaatan väliseen kuiluun kiinnostaa kovasti. Saa nähdä milloin se toteutuu. Tuleva talvi kuluu Filippiineillä.

 21. Jenna / Journey Diary

  Mielenkiinto Islantiin alkaa taas nostella päätään. Juu-u, kelpais!

 22. Sulla taitaa pitää aika kiirettä, Lotta! :D Ihan mahtavia reissuja! Tuo talo. Ihana. Mä näkisin itseni jopa asumassa tuolla, ihanan idyllinen (ja näköjään kivan kokoinen haha). AirBnB:n kautta löytyy ihan superkivoja kohteita tosi usein <3

 23. Täällä toinen Airbnb fani! :) Ja mahtava keksintö nuo radiopuhelimet, eipä ole tullut itselle ikinä edes mieleen…

 24. Saaren kierto autolla on ollut meilläkin suunnitelmissa ja sinun ylistävien kommenttien jälkeen sehän pitää myös toteuttaa ?

 25. Ihana tuo asunto! Muutenkin Islanti kiehtoo kyllä todella paljon! :)

 26. Oon halunnu päästä Islantiin jo kauan, mutta jostais syystä ei vaan o tullu vielä lähdettyä. Ihana siis seurata nyt matkaasi blogin kautta ja herätellä itsellekin Islanti-inspiraatiota. Kiva kämppä teillä siellä! Itsekin asustelen tällä hetkellä Airbnb:n kämpässä :).

Leave a Reply

Islannin ympäri: seikkailu alkaa

Islannin ympäri: seikkailu alkaa

posted in: Ei kategoriaa | 52

Kahdeksan päivää ja 2000 kilometriä. Syyskuussa oli vuorossa perinteinen loppukesän/alkusyksyn pohjoisen road trip. Edellisenä vuonna matka kävi Norjan Lofooteille ja sitä edellisenä Suomen Lappiin, tarkemmin Inariin ja Saariselälle. Tänä vuonna oli luvassa Islanti.

Islanti on niin toisesta maailmasta, että tuntuu, kuin olisi laskeutunut kuuhun. Meille osui upea ja kirkas päivä, joten näkyvyys ennen laskeutumista Keflavíkin lentokentälle oli erinomainen. Kun astui ulos terminaalista, löi jäätävä tuuli vasten kasvoja. Suomesta lähtiessä oli ollut kaunis ja lämmin päivä t-paitakeleineen. Onneksi olimme varautuneet lämpimin vaattein. Lisäkerrokset tulivat välittömästi käyttöön.

Olimme vuokranneet kaksi autoa valmiiksi meitä odottamaan Go Icelandin nettisivujen kautta. Valinta osoittautui erinomaiseksi, sillä terminaalissa olevien autonvuokraamoiden luukuille oli aivan älyttömät jonot. Joku muukin oli päättänyt lähteä road trippailemaan. Go Icelandin toimipiste sijaitsee terminaalin ulkopuolella ja siellä tiskillä oli meitä ennen ainoastaan yksi seurue. Autot saimme nopeasti ja vaivattomasti mukaan.

Kuvat: Ville Salonen

Meitä oli reissussa seitsemän hengen porukka, joten siksi vuokrasimme kaksi autoa. Suomesta ostimme valmiiksi radiopuhelimet, joten autojen välillä oli iisi kommunikoida. Lähinnä sieltä radiotaajuuksilta tuli vitsejä jos jonkinmoista, tai varoituksia edessä olevista lampaista. Tankkaus- ja vessatauotkin sai helposti synkattua. Erinomainen hankinta!

Ei muuta kuin Sólstafir soimaan ja matkaan!

Ensimmäinen ajopätkä oli vain noin 50 kilometriä Keflavíkista pääkaupunki Reykjavíkiin. Jo tuonkin välimatkan maisemat olivat eeppiset, tosin nyt kun on Islannin ympäri ajettu, eivät ne enää kuvissa niin eeppisiltä vaikutakaan. Siis siihen verrattuna, mitä oli tulossa. Vakuuttivat tuolloin todellakin siitä, että islantiin kannatti lähteä. Pettyä ei tarvinnut.

Lento saapui Islantiin iltapäivällä, joten iltaa myöten ei pidemmälle enää viitsinyt lähteä ajelemaan. Olimmekin varanneet meille ensimmäiseksi yöksi söpön omakotitalon AirBnB:n kautta. Koska meitä oli näinkin suuri porukka matkassa, saimme isompia kämppiä vain muutamalla kympillä per naama. Varsinkin, kun olimme olleet ajoissa liikkeellä ja valikoimaa vielä riitti. Auto- ja majoitusvaraukset Islantiin kannattaa todellakin tehdä ennakkoon. Nyt niitä muitakin matkailijoita nimittäin on, eikä ainoastaan kesällä.

Kuvat: Ville Salonen

Kyllä kelpasi viettää iltaa tässä valtavassa ja kodikkaassa asunnossa. Sen enempää emme lähteneet kaupunkia tutkimaan, mutta illallisella kävimme läheisessä hampurilaisravintolassa. Erinomainen valinta tämäkin. Todella herkullista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Hauskan persoonallinen sisustus. Tuli myös todettua, että islantilainen Einstök White Ale on todella maukasta.

Kuva: Ville Salonen

Oluen ystäville muuten vinkiksi, että päivittäistavarakaupoista saa vain rajoitetuin valikoimin kakkosolutta tai alkoholitonta siideriä, joten kannattaa jo lentokentän tax freestä ottaa halutessaan oluset matkaan. Paikallinen Alko, Vínbúðin, tarjoaa hyvät valikoimat Islannin suurimmissa kaupungeissa, mutta aukioloajat ovat hyvin rajoitetut. Ruokakaupatkin sulkevat monesti ovensa jo kuudelta. Ajoissa kannattaa siis olla ostoksilla!

Tästä se alkoi – seikkailu. Mahtavaa oli olla työntäyteisen kevään ja kesän jälkeen reissussa ihan vain lomailemassa mitä parhaassa ystäväseurassa.

52 Responses

 1. Itse kävin Islannissa elokuussa, road tripillä myös ja tuli kierrettyä koko saari. Sen jälkeen olenkin innoissani lukenut muidenkin kokemuksia samoilta paikoilta. Islanti vaan on niin mielettömän upea! Hauska muuten tuo mitä sanoit jo alun ajomatkan eeppisyydestä. Olen ihan samoilla linjoilla. Jo ajo lentokentältä Reykjavikiin pisti korkealle asetetut odotukset kyllä ihan oikeisiin lukemiin, mutta jälkeen päin kuvia katseltuaan ne ensimmäiset maisemat ovat hieman laimeita. Mutta vain siis Islannin mittapuulla : D

  • Heh, joo! Miten se päräyttikin jo ekalla pätkällä, mutta miten ne maisemat vain päivä päivältä muuttuivat huikeammaksi ja jokainen ajopätkä oli erilainen. Lentokoneessa tapaamamme paikallinen kertoi tietyn pätkän olevan “vähän tylsä”, mutta tuo tylsäkin on Islannissa jo ihan huikeeta! :-D

 2. Tylsä on todellakin Islannissa huikeaa! Ihana lukea tätä postausta airbnb-kämpässä ihan Reykjavikin keskustassa :) Me ollaan suunnittelemassa ens kesälle kuukauden reissua Islantiin, ja haluaisin vuokrata kämpän Akureyrista kokonaiseksi viikoksi. Oi, se jos mikä olis ihanaa <3

 3. Islanti on ihana ja toi talokin näytti niin söpöltä! Pitää kyllä palata Islantiin juurikin roadtripille ja kiertää enemmän, kuin viimeksi.

 4. Islannissa on päräyttäviä lintuja, kuten virta-alleja ja isovesipääskyjä ja huimat maisemat. Ikävämpi hommeli on tuo, että ruokakaupat menevät kiinni kuin Suomessa joskus 1980-luvulla.

 5. Onpa kivan näköinen kämppä! Haaveilen todella, että pääsisimme lähivuosina käymään Islannissa. Ongelma on aina vaan siinä, että haluttaisi sitten kerralla olla pidempään eikä meidän aikataulut tunnu koskaan antavan myöten. Ensi kesänäkään ei taida ehtiä, mutta ehkäpä sitä seuraavana :)

  • Jep, tuolla olisi mielellään kerralla vähän pidempään. Pitkä viikonloppu ei riitä oikein mihinkään ja kahdeksan päivääkin tuntui ehkä vähän liian lyhyeltä.

 6. Kiva kämppä! Ja kiitos tuosta oluenostovinkistä: jos joskus saan tanskalaisen suostuteltua mukaani tutustumaan Islantiin, tulee tuo vinkki tarpeeseen :)

 7. Radiopuhelimet road tripillä on niin parhaat! Aivan ihana majoitus teillä!

 8. Islannissa tosiaan välillä tuntuu, kuin ajaisi kuussa. Maasto on ihan merkillistä. :) Olen ollut vain Reykjavissa ja päiväretkellä sieltä autolla. Jäätikön reuna kuitenkin näkyi jo. :) Ihanaa matkaa!

  • Niin vaihtelevaakin se maasto on, että joka päivä saa ajella vähän erilaisissa maisemissa.

   Kiitos! Reissu tuli jo kokonaisuudessaan tehtyä, upeeta oli! :-)

 9. Islantia olemme nähneet vaan Reykjavikin + pakolliset (Gullfoss, geysirit, Blue Lagoon), mutta varmasti siellä olisi paljon enemmänkin nähtävää. Monet tuntuvatkin sitä tänä(kin) kesänä kierrelleen.

  • Tänä vuonna turisteja oli kesään mennessä käynyt jo miljoona! Aika jäätäviä määriä noin pienelle maalle. Islanti on todellakin nyt trendikäs.

 10. Mä olen käynyt joskus teininä Islannissa ja silloin en kyllä vakuuttunut – pitänee lähteä uudestaan, uskon että näin yli kymmenen vuoden jälkeen mielipide voisi olla aivan toinen. Aikamoisen helmen ootte näemmä Airbnb:stä bonganneet! :)

 11. Islanti on kyllä upea! Sinne lähtisin mielelläni koska vain takaisin. :) Road trip kuulostaisi vallan loistavalta ajatukselta.

  AirBnB on kyllä maailman loistavin idea. Isolla porukalla on paljon hauskempi majottautua talossa kuin hotellissa. :)

 12. Tosi hienon näköinen kämppä! Kaveriporukalla on tosi fiksua ottaa suoraan talo eikä mitään hotellihuoneita.

  Nuo radiopuhelimet ovat myös hyvä idea. Täytyy pitää mielessä, jos joskus tulee lähdettyä parilla eri autolla road tripille.

 13. Ihana Islanti, siellä todella ne “huonoimmatkin” maisemat ovat aivan upeita! Mekin muutama vuosi sitten kiersimme saaren, todellakin haluan joskus takaisin, sen verran jäi vielä kiinnostavia kohteita näkemättä ja ne jo nähdytkin mielelläni näkisin uudelleen :D Sievä tuo airbnb-kämppä!

 14. Jokavuotinen roadtrip kuulostaa muuten hyvälle perinteelle! :) Islannissa parhaiten maata varmasti pääsee näkemään autolla, vaikka itse haluaisin nähdä Islannin myös hevosen selästä käsin!

  • Roadtripit on niin parhaita! Ensi kesällekin on jo reitti suunniteltuna… :-)

   Issikkavaellukselle olis ollut ihana päästä! Ajanpuutteen vuoksi se kuitenkin harmillisesti jäi ensi kertaan.

 15. Tiia/reisereise

  Vaikuttaa jo nyt ihanalta reissulta, innolla jään odottamaan muita postauksia (uusin on jo luettukin). Tuo vuokrattu talo on kyllä tosi hyvä idea, varsinkin, kun on iso porukka. Haluisin itsekin tehdä road tripin Islannissa.

 16. Olipa kivan näköinen asunto, nyt muuttui ennakkokäsitykseni airBnB-majoituksesta!
  Näiden viimeaikaisten Islanti-postausten myötä on alkanut kiinnostus maata kohtaan heräämään. Yleensä olen vain halunnut lämpimämpään ilmanalaan, mutta kyllä Islanti täytyy käydä vielä katsastamassa.

 17. En ole koskaan käynyt Islannista, mutta haluaisin kyllä aivan valtavasti. Jotenkin siitä on päässyt lukemaan niin plajon, että oma mielenkiintokinon herännyt entisestään. Tosin, en tiedä paikasta loppupeleissä paljoa mitään. Olen tässä miettinytkin, että mikähän ajankohta olisi paras ensimmäiselle Islannin matkalle? :)

  • Islantiin kannattaa ehdottomasti matkustaa. Mä sain vinkkiä, että alkusyksy olisi parasta aikaa ihan siksi, että jengiä ei ihan yhtä paljon ole liikenteessä kuin kesällä, mutta kelit on kuitenkin yleensä hyvät. Meidän matka sijoittui syyskuuhun ja ei kyllä parempia kelejä olisi voinut olla! :-)

 18. Islanti vaikuttaa kyllä huikealta, oon halunnut käydä siellä niin kauan kuin muistan, mutta jostain syystä muut kohteet ovat aina menneet ohi. Tuo on isommalla porukalla matkatessa huikea etu että saa kohtuuhinnalla isompia ja oikeasti mukavia asuntoja, ne tekee aika paljon matkalle kun ei tarvitse istua pienessä hotellihuoneessa.

  Ja erityiskiitos että toit Sólstafirin takaisin elämääni! Olin jostain syystä unohtanut koko upean bändin.

 19. Kivat vinkit oluenjuojille niin Einstök White Alen kuin ostopolitiikan suhteen. Islanti on kyllä sellaisia paikkoja, että sinne tekee mieli mennä. Viikon reissu alkuun olisi varmasti hyvä, ja muutaman päivän tuollainen kämppä olisi pelkkää plussaa. Kivoja perinnereissuja teillä on ollut muutenkin!

 20. Haaveilemme myös matkasta Islantiin. Mahdollisuus sukeltaa kahden mannerlaatan väliseen kuiluun kiinnostaa kovasti. Saa nähdä milloin se toteutuu. Tuleva talvi kuluu Filippiineillä.

 21. Jenna / Journey Diary

  Mielenkiinto Islantiin alkaa taas nostella päätään. Juu-u, kelpais!

 22. Sulla taitaa pitää aika kiirettä, Lotta! :D Ihan mahtavia reissuja! Tuo talo. Ihana. Mä näkisin itseni jopa asumassa tuolla, ihanan idyllinen (ja näköjään kivan kokoinen haha). AirBnB:n kautta löytyy ihan superkivoja kohteita tosi usein <3

 23. Täällä toinen Airbnb fani! :) Ja mahtava keksintö nuo radiopuhelimet, eipä ole tullut itselle ikinä edes mieleen…

 24. Saaren kierto autolla on ollut meilläkin suunnitelmissa ja sinun ylistävien kommenttien jälkeen sehän pitää myös toteuttaa ?

 25. Ihana tuo asunto! Muutenkin Islanti kiehtoo kyllä todella paljon! :)

 26. Oon halunnu päästä Islantiin jo kauan, mutta jostais syystä ei vaan o tullu vielä lähdettyä. Ihana siis seurata nyt matkaasi blogin kautta ja herätellä itsellekin Islanti-inspiraatiota. Kiva kämppä teillä siellä! Itsekin asustelen tällä hetkellä Airbnb:n kämpässä :).

Leave a Reply