Yokohama – Japanin toiseksi suurin kaupunki Tokion varjossa

Yokohama – Japanin toiseksi suurin kaupunki Tokion varjossa

posted in: Japani | 34

Kuinka moni Japanin matkaaja on käynyt Japanin toiseksi suurimmassa kaupungissa? Jatkoitko matkaa Tokiosta suoraan Kiotoon? Tiesitkö, että matkalla olisit voinut pysähtyä myös Japanin toiseksi suurimmassa kaupungissa? Yokohama jää monesti Tokion varjoon.

Japanilaisissa Tokioon sijoittuvissa draamasarjoissa Yokohaman skyline vilahtaa monesti romanttisten treffien tapahtumapaikkana. Kannattaako naapurikaupunkiin lähteä treffeille?

Vuodesta 2013 saakka Yokohama on ollut erittäin helppo saavuttaa Tokiosta käsin. Kun Yokohaman Minatomirai-metrolinja päätettin yhdistää Tokion Fukutoshin-linjan kanssa, pääsikin Tokion Shibuyasta yhtäkkiä suoralla metrolla puolessa tunnissa keskelle Yokohaman sykettä. Samassa ajassa, kuin vaikka toiselle puolelle Tokiota. Miksipä siis ei lähtisi ihailemaan tätä upeaa skylineä lyhyen junamatkan päähän Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin?

Japanin toiseksi suurin kaupunki

Kyllä minä lähtisin.

Yokohaman kaupallinen keskittymä, joka näkyy kuvassa, on nimeltään Minatomirai – tulevaisuuden satama.

Samalla matkalla voi käydä illallisella Japanin suurimmassa Chinatownissa. Yokohaman Chinatownissa (jpn. Chūkagai) on aivan mieletön määrä kiinalaisia buffetteja. Jokainen buffetti tuntuu tarjoavan samoja herkkuja samaan hintaan. Näiden joukosta voi olla vaikea löytää se yksi helmi. Oman kokemukseni mukaan paras löytyy Hong Kong Streetiltä, pääkadulta sivuun. Kahdella tuhannella jenillä (vajaa 20 euroa) saat tilata listalta niin paljon herkkuja kuin haluaa, niin pitkään kuin haluaa. Japanissa syö-niin-paljon-kuin-haluat-ravintoloissa on yleensä 90 minuutin aikarajoitus, mutta Chinatownissa saa syödä ilman aikarajoitusta. Sehän sopii.

Jos ei ole Yokohamassa treffeillä, tai jos haluaa vähän erilaiset treffit, tarjoaa Minatomirai jotain omalaatuista. Kuppinuudelimuseo kertoo kuppinuudeleiden historiasta Japanissa, jonka lisäksi se inspiroi innovoimaan. Kuppinuudelimuseossa pääsee myös tekemään omat kuppinuudelit, sekä maistelemaan erilaisia nuudelimakuja maailmalta. Museon yläkerrassa pääsee maistamaan myös kuppinuudelijäätelöä. Se onkin sitten ihan oma tarinansa.

Kuppinuudelimuseon kuppinuudelitehdas on ihan huippu. Siitä pitää aivan varmasti jokainen lapsi ja aikuinen. Jos pitää nuudeleista. Ja kukapa ei pitäisi? Oman täydellisen kombon valitseminen on tarkkaa puuhaa.

Jos kuppinuudeleiden sijaan pitää japanilaisista ravintoloissa tarjoiltavista raameneista, löytyy siihenkin tarpeeseen Yokohamasta täydellinen kohde. Raamen-museo. Se jos mikä on mahtava paikka! Olen käynyt siellä kahdesti ja aion mennä vielä uudelleen. Vai miltä kuulostaa 50-luvun Tokion katujen tallaaminen ihania raamen-makuja maistellen?

Japanin toiseksi suurin kaupunki Japanin toiseksi suurin kaupunki

Siis niin huippu mesta. Raamen-museo sijaitsee Shin-Yokohaman aseman läheisyydessä. Jos asuisin Tokiossa tai Yokohamassa, ostaisin sinne ehdottomasti vuoden kausikortin. Haluaisin maistaa kaikki raamen-maut, mutta yhdellä kertaa niitä ei mahaan useampaa mahdu. Yritin. Yritin niin kovin mennä sinne super-nälkäisenä, mutta silti jaksoin syödä vain yhden kulhon. Ei auta, kuin mennä sinne uudelleen.

Yokohamasta saa palvelua myös suomeksi. Käykää vaikka Sakuragicho-aseman sisäänkäynnillä sijaitsevassa Paletas-jäätelökojussa. Herkkujäätelöitäkin sieltä saa. Vadelma-raakakaakaojäde. Taivaallinen!

Tässä vielä tuttuun tapaan video Yokohamasta. Teemana tällä videolla ovat nuudelit. Käy kurkkaamassa, miltä maistui kuppinuudelijäätelö!

Tiesitkö, että Yokohama on Japanin toiseksi suurin kaupunki? Tekisitkö näillä vinkeillä päiväretken Tokiosta Yokohamaan?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.
Joko tilasit ilmaisen videojoulukalenterin?

Otsakekuva: Antti Kanto

34 Responses

 1. Pitkästä aikaa sellainen kohdehelmi jonka olemassaolon olen tiennyt kauan – todellakin lähtisin! :) Tokio-Kioto on aika legendaarinen mutta Yokohama kiinnostelee paljon enemmän meikäläistä. Jos ja toivottavasti kun tulevaisuudessa Japaniin eksyy, pysähdyn myös Yokohamassa :) Hyvä kun muistuttelet tästä helmestä!

 2. Nämä sinun Japani-jutut ovat niin mielenkiintoisia! Odotan vain hetkeä, jolloin olisi oma matka sinne suunnalle tiedossa, niin alkaisin kahlata kaikkia vinkkejä läpi. Ja kyllä minun ainakin kelpaisi käydä romantisoimassa noissa näkymissä. ^_^

 3. Huippu tuo kuppinuudelipaikka :D Niin japanilaista :)

 4. Japanimme rajoittuu toistaiseksi Osakaan, Kiotoon ja Hiroshimaan. Mutta jos Tokioon joskus päädymme, niin voisihan tätäkin harkita.

 5. Mainitsinkin jo noista Lotan nuudeleista tuossa tiskilla facebookissa. Ehdottomasti tilaisin ne, vaikka sateenkaarinuudelit tulisi hyvänä kakkosena. En ole mikään ihmeellinen nuudeleiden ystävä, mutta voisin hyvinkin mennä käymään Jokohamassa. Kaikkein eniten minua kuitenkin kiinnostaisi paikka, missä on vähiten ihmisiä, vaikka sitten siellä vuorikissojen saarella.

  • Okinawan saaret ovat kyllä niin ihania, että ehkä itsekin valitisisin lomakohteeksi ne ensimmäisenä. Tokio on silti aika once-in-a-lifetime varmasti melkein jokaiselle – siinä samalla menee myös Yokohama. :-)

 6. Vitsi mitä museoita! Ihan mielettömiä paikkoja! Mä suosittelen kans harkitsemaan niitä “kakkoskaupunkeja” maailmalla. Me aikanaan ostettiin lennot Osakaan, mut huomattiin että siellä asuminen ois ollut todella kallista, joten varattiin hotelli Kobesta ja tehtiin sieltä käsin reissuja muualle. Toimi!

  • Joo, kakkoskaupungit monesti toimii! Me asustellaan tällä hetkellä Osakassa pidempään, koska Tokiossa ja Kiotossa on kalliimpi asua. Kobesta tosiaan löytyy myös hyviä ja edullisempia vaihtoehtoja. :-)

 7. En kyllä tiennyt tätä. Jos se on noin helposti saavutettavissa ja aika on, niin tottahan toki siellä kävisin! :)

 8. No me tehtiin siis juuri niin kuin kuvailit; eli Tokiosta suoraan Kiotoon. Mutta nyt ei kertakaikkiaan enää olisi aika riittänyt enempiin pysähdyksiin kun Kiotosta jatkettiin vielä eteenpäin. Menisin kyllä katsomaan nuo molemmat museot!! Ja se ramen Japanissa oli vaan niiiiiiin hyvää!!! Nam! :)

 9. Wow! Ja vitsi mitkä ruokailijan markkinat. Maistuis! Yokohamakin taisi päästä nyt Japani-listalleni. :)

 10. Johan oli nuudelivaihtoehtoja kerrakseen. Hieno paikka, jossa varmasti kävisin jos huudeille osuisin! Kuppinuudelijäätelö – kuulostaa siltä että ei jatkoon! :D

 11. Hyvä vinkki, että Tokion-reissulla pääsee helposti ja nopeasti toiseenkin suurkaupunkiin. Ilman muutahan Yokohamakin kannattaisi siis käydä tsekkaamassa – etenkin kun siellä on noin mielenkiintoisia museoita! :)

 12. Kyllä mäkin lähtisin! Ja nuudelisoppafanina menisin ehdottomasti sekä ramen-museoon että kuppinuudelimuseoon :D. Pääsis nyt vaan ylipäätään sinne Japaniin… Harmittaa vieläkin, että kesän reissu meni mönkään, vaikka onneks Nykiin päästiinkin sitten lohdutukseksi.

  • Tosi harmi kyllä että teillä jäi se Japanin reissu tekemättä. Mut ei New York ole huono sekään! :-) Toivottavasti saatte pian uuden mahiksen reissata Japaniin!

 13. Kuulostaa hyvälle! Toivon todella että pääsen Japaniin joku päivä.

 14. Ehdottomasti tekisin, varsinkin tämän jutun jälkeen. Japani kuuluu kohteisiin, jossa olisi pakko päästä käymään jonain päivänä. Minulla käy ystäviä siellä lumilautailemassa (joka sekin olisi kiva kokea), mutta varsinkin toi Raamen-museo kuulostaa sen verran mahtavalta, että sinnekin olisi kiva päästä :)

 15. No kyllä lähtisin. Yokohama olisi kätevä yhdistää Tokion reissuun. Miten hyvin japanilaiset puhuvat muuten englantia ja onko ruokalistoja muuten kuin japaniksi? Sitä olen miettinyt miten niistä ruokalistoista ymmärtää, jos ovat vain japaniksi :)

  • Tokiossa on aika hyvin englanniksi ruokalistoja, samoin muissa suuremmissa kaupungeissa. Lisäksi kannattaa ladata puhelimeen Googlen kääntäjä, sillä sillä kun ottaa kuvan niin se kääntää sen tekstin enkuksi. Tällä reissulla ollaan useemmassa maassa kokeiltu ja toimii oikein hyvin! Japanissa on vielä se hyvä puoli, että monesti ravintoloiden ruokalistassa tai ravintolan edessä on malliannoksia, joten näkee vähän, mitä on saatavilla.

 16. En ollut kuullut paikasta, mutta jos siellä on kuppinuudelimuseo ja all you can eat buffet, niin ei se voi huono olla! Nauratti toi aikarajoitus noissa ravintoloissa. Pelkäävätköhän, että sumopainijoiden maajoukkue tulee pitkän kaavan illalliselle?

  • Oon kans miettinyt tuota aikarajoitusta. Monesti noihin ravintoloihin on jonoa, joten rajoituksella saadaan ainakin väkeä enemmän sisälle. Mut oli kiva käydä välillä sellaisessa paikassa, jossa ei tarvinnut ahmia vauhdilla aikarajan takia! 8D

 17. No ooh – todellakin tekisin! Vaikka useampanakin päivänä :-)

Leave a Reply