Japaninaprikoosi kukkii

Japaninaprikoosi kukkii

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu maaliskuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Kevät on saapunut Fukuokaan. Ruoho alkaa vihertää, linnut laulavat, lämmin kevättuuli puhaltaa ja kukat alkavat kukkia. Ihanaa!

Eilen käytiin kauniin kevätpäivän kunniaksi Lauran kanssa katselemassa kukkia Maizuru-puistossa Fukuokan linnan raunioiden kupeessa. Alue on erityisen tunnettu sakuran, eli kirsikankukkien, katselupaikkana, mutta ennen sakuraa siellä kukkii myös ume, eli japaninaprikoosi (käännetään monesti myös luumuksi).

Maizuru-puistossa kasvaa noin 350 japaninaprikoosipuuta, ja viikonlopun kunniaksi muutama muukin oli eksynyt paikalle niitä ihailemaan ja kuvailemaan. Japaninaprikoosi kukkii vähän aikaisemmin kuin kirsikka, ja monesti se jopa liitetään talveen enemmän kuin kevääseen, esimerkiksi runoudessa. Suomen standardeilla täällä on kyllä jo enemmän kevät kuin talvi. Eipä tässä kovin kauaa niihin kirsikoihinkaan enää mene.

Kirsikoita ja japaninaprikooseja on niin paljon eri lajikkeita, että nähtiin linnan raunioilla myös yksi aikaisin kukkiva kirsikkapuu, joka oli jo ylittänyt parhaan kukinta-aikansa ja alkanut pudottaa terälehtiään.

Sakura- ja ume-puut erottaa monesti toisistaan niiden runkojen sekä kukkien terälehtien perusteella. Umen rungot ovat jykevämmät ja sen oksat kasvavat usein ylöspäin. Ume-puiden rungon syyt menevät pitkittäin, kun taas sakuran poikittain. Umen terälehdet ovat pyöreämmät kuin sakuran. Aivan ihania puita molemmat. Vaikka Suomessa ei ole niin yleistä päästä näitä puita ihailemaan, nähdään sielläkin alkukesästä ihanat omenankukat. Ne tuovat mulle aina mieleen Japanin kevään.

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

10 Responses

  1. Voi miten kauniita kukkia! ♥ Voi kun täälläkin olisi kevät jo noin pitkällä. Yhyy, tahtoo Japaniin >.<

  2. Aa, ihanan kauniita kukkia!! Yksi syy taas siihen miksi haluan Japaniin :)

  3. うわー ^o^ / なつかしい :)
    tuolla on todella isoja luumu kukkia jossain puissa, Osaka ja kahessa muusa kaupungis on Japanin kolme ainutta puuta jossa on ehkä isommat kukat kuin missään muissa ala lajeissa.

  4. Voi ei oon niiiiin kateellinen! Haluun kanssa sinne kattoo kukkia!

  5. Voi että, kun on kauniita kuvia! ;__; luumupuunkin kukat ovat todella henkeäsalpaavan kauniita!

Leave a Reply