Jättijätskejä ja satuhahmoja

Jättijätskejä ja satuhahmoja

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu tammikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Hisashiburi~ Pitkästä aikaa!

Mä en muista koska oisin opiskellut näin tosissaan. Joka ilta oon tullut koulusta suoraan kotiin ja opiskellut koko loppupäivän. Ja on se kyllä tuloksissakin sitten näkynyt! Mulla on melkeen joka päivä kanjikoe, jota varten täytyy kokeesta riippuen opiskella noin 25-45 kanjia/kanjiparia. Advanced Japanese -tunneille riittää pelkkä lukutapa, mutta Intermediate Japanese -kanjitunneille täytyy opiskella myös se kuinka ne kanjit kirjoitetaan. Käyn tosiaan Advanced Japanese -tuntien lisäksi osalla Intermediate Japanesen tunneista opiskelemassa kanjeja. Go kanjit!

Voi olla puikkojen koosta huomattavissa mistä tää yllä oleva kuva on otettu. Käytiin tossa perjantaina vierailemassa Seinanin ala-asteella (tähän Seinanin yksityiskoulusarjaan kuuluvat Seinanin ala-aste, Seinanin yläaste, Seinanin lukio ja Seinanin yliopisto – kerää koko sarja!) tapaamassa ihania tokaluokkalaisia. Tässä koulussa lapset saavat ihan ensimmäisestä luokasta alkaen englannin kielikylpyä, ja me autoimme heitä oppimaan. Meidät jaoteltiin ryhmiin ja jokainen vapaaehtoisvaihtari sai itselleen noin viiden tokaluokkalaisen joukon. Minun ryhmästäni vain yksi osasi englantia ja muut katsoivat hölmistyneenä kun yritin heille kertoa Suomesta englanniksi. Lopulta päädyimme sitten keskustelemaan Muumeista ja joulupukista japaniksi englannin kielisten avainsanojen saattelemana.

Koulu on vain pari vuotta vanha ja se on aivan uskomattoman kaunis, ja varmastikin myös kallis. Voin pistää vain nämä kaksi kuvaa reissulta tänne, sillä kuvia, jossa oppilaat esiintyvät, ei saa laittaa julkiseen levitykseen. Voi että ne ovat kyllä söpöjä ne pienet lapsoset!

Jäätiin enkunkielisen keskusteluhetken jälkeen vielä syömään lasten kanssa ja meidät jaoteltiin eri pöytiin istumaan. Ennen ruokailun aloittamista jokainen lapsi puki päälleen keittiötyöntekijän vaatteet ja tehtävänsä mukaan jakoivat pöytiin ruokailuvälineitä tai ruokaa. Uskomattoman hyvin kasvatettuja lapsia! Koska koulu on kristillinen, kiitettiin ennen ruokailua Iesu-samaakin.

Istuin samassa pöydässä ihanien kakkos- ja ykkösluokkalaisten kanssa. Aluksi he eivät oikeen minulle uskaltaneet mitään jutella, mutta sitten päästiin aiheeseen joulupukki. He kysyivät, että oonko nähny ihan oikeen joulupukin, ja tottahan toki mä oon Napapiirillä käynyt, niin voi sitä HEEEEEE?!!?-huutojen määrää kun selvisi, että Lotta on nähnyt joulupukin. Huhut levisivät naapuripöytiinkin.

Ruokalun päätteeksi vieressäni istuvat tytöt pyysivät minua vielä jäämään leikkimään ruokavälkäksi heidän kanssaan. Ei minulla omaa oppituntia vielä hetkeen ollut, joten tottakai jäin leikkimään. Pihalla leikittiin pesäpallon tyyppistä peliä, jossa käytettiin pesismailan ja pallon sijaan jalkapalloa. Ne lapset olivat maailman suloisimpia, ja kokoajan sai pitää kädestä jotakin lapsosta alueella liikkuessa. Eivät olisi millään halunneet päästää mua lähtemään. Ens perjantaina meen heitä onneksi vielä uusiksi tapaamaan! :-)

Lauantaina mentiinkin sitten ottamaan vastaan yllänäkyvä haaste – 8 800 jenin (n. 90€) arvoinen jätskiannos nimeltään EXORCIST! Kuulostaa häijyltä. Varaus täytyi tehdä soittamalla pari päivää ennakkoon, ja kun lauantaina saavuimme paikalle, odotti tämä hirviö meitä siellä. Jänskätti!

Meitä piti aluksi lähteä 13 tyyppiä syömään, mutta lopulta paikalle ilmaantui vain kahdeksan. KAHDEKSAN?! Miten me saatais toi syötyä semmosella jengillä… No, kyl me vaan saatiin. Reilut puoli tuntia siihen meni ja kuppi oli tyhjä. Uskomatonta! :-D

Sunnuntaina puolestaan Yahoo Domella järjestettiin mangatapahtuma Comic City Fukuoka. Paikalle joutui jonottamaan puolisen tuntia, ja sisällä oli melkoinen tungos. Pääasiassa tapahtumassa myytiin fanien tekemää Dōjinshi-mangaa tai muita käsitöitä. Hirvittävä määrä oli myös cosplayta harrastavia henkilöitä paikalla!

Tuo Harry Potter oli enemmän Harry Potterin näköinen kuin Harry Potter ikinä. Ei hölmömpiä olleet muutkaan cossaukset! Huomatkaa myös Pepsi Nexin sponsoroima mimmi.

Onneks huomenna saa taas mennä vähän myöhempään kouluun. Mulla on aina venähtänyt kanjien kanssa puoleen yöhön ja ylös pitää kuitenkin nousta jo 7:30. Päivät ja viikot menee täällä ihan hirvittävän nopeesti, kun aina on jotain tekemistä. Kaiken tän lisäksi hain yhtä duuniakin täällä, ja oisin saanutkin sen, mutta hemmetti kun meni koulupäivien päälle se. Se olis ollut maailman paras duuni – kolme kertaa kahden päivän reissut viikon välein Kagoshimaan, Oitaan ja Nagasakiin eri turistikohteille lukemaan englanninkielisiä kylttejä ja opasteita, ja korjaamaan kirjoitus- ja ajatusvirheitä. Matkat ja hotellit tietysti maksetaan + vaivanpalkkana vielä melko hyvät fyffet. Oli muuten ensimmäinen työhaastattelu, mitä olen puhelimitse japanin kielellä käynyt! Mut harmi tosiaan, että koulusta ei oikeen saa olla pois ja noi ois kaikki menny tuntien päälle. Oh well.

Mut nyt nukkumaan – huomenna uusi päivä taas! Jos kaikki menee putkeen, saattaapi huomenissa olla kourassa menopaluulaivaliput Koreaan. Maistuupi!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

6 Responses

 1. Heiii, tuossa on just tuo Tiger & Bunny -sarjasta (aiemmin täällä kävin siitä höpisemässä…) “Blue Rose”, jonka sponsorina Pepsi NEX tosiaan on… :—D Makeeta! Ja toi Harry Potter, voisin ottaa tommosen kotiin hyllyn päälle… 8D

  • Tiger & Bunny on ihan järjettömän suosittu täällä, ja tuolla tapahtumassa oli tosi monta kyseistä sarjaa cossaavaa ja myyntipöydistä löytyi jos jonkinlaista fanimangaa! :-)

 2. Päätinpäs taas kommentoida !
  Tykkään näistä sun postauksista aina tosi paljon ^^
  Näyttää taas niin hyvältä tuo ruoka! Haluan maistaa tuota jäätelöä :D Upeita nuo cosplay-harrastajien asut. Täänyt oli vähän turha kommentti mutta halusin kirjottaa jotain :]

 3. Upeita kuvia, etenkin noista cosplay-ihmisistä. Miten sait heistä kuvat, ihan vaan kysymällä? Itse kun matkaillessani näin todella paljon erikoisesti pukeutuvia tai muuten mielenkiintoisia ihmisiä, mutta en vain koskaan kehtaa pysäyttää ja pyytää saako ottaa kuvaan. Olisi eri asia, jos voisi vaikka mainita, että kuva tulee ulkomaiseen blogiin, niin ehkä suostuisivat helpommin heh. Olen siis vain tyytynyt “salakuvaamiseen” eli huonolaatuisiin kuviin ihmisten selistä, jne :D

  Aivan ihana varmasti tuo kokemus kouluissa pienten ala-luokkalaisten kanssa. Ja tuo työ vaikutti todella kivalta, harmi, että koulu oli “tiellä”. Tuntuu aika rankalta tuo puoleen yöhön opiskelu, mutta kyllä vain se opiskelu kannattaa! Kiitos kivasta blogista.

  • Noissa cosplay-tapahtumissa on helppo mennä vaan kysymään “saanko ottaa kuvan?”, kun he kuitenkin tulevat sinne vaan näyttääkseen itseään ja asuaan. :-p Eli ovat kyllä varmasti valmistautuneet kuvatuksi tulemiseen ja poseeraamisetkin oli kaikilla hallussa! :-)

Leave a Reply