Joulutori etelän lämmössä – Funchalin yömarkkinat

Joulutori etelän lämmössä – Funchalin yömarkkinat

posted in: matkablogi | 4

Lähdin tänä vuonna joulua pakoon Madeiralle. Vaikka sään puolesta (joka päivä aurinkoista ja 16-20 astetta lämpöä) joulun ajan välillä unohtikin, oli se silti saarella hyvinkin läsnä. 23. päivä joulukuuta Funchalissa, Madeiran suurimmassa kaupungissa, järjestetään jouluinen yötori, jossa juhlinta jatkuu aamun pikkutunneille saakka. Suurin osa saaren 270 000 asukkaasta vierailee torilla, turistit mukaan lukien. Ihmisvilinää siis todellakin oli luvassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yötori levittäytyy ympäri kaupunkia eri aukioille ja kaduille. Liikenteeseen kannattaa kuitenkin lähteä työväen torilta, Mercado dos Lavradoresilta aivan vanhan kaupungin kupeesta. Tästä eteenpäin voikin sitten seurata ihmismassaa ja löytää katuja ja aukioita, joiden lukemattomat kojut tarjoavat sitä samaa: poncha-sitruunajuomaa, bolo do caco -panineja ja possutäytteisiä carne de vinho e alhos -leipiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osa kojuista teki leipänsä paikan päällä perinteisiä uuneja käyttäen perinteisiin madeiralaisiin asuihin sonnustautuneena. Toiset taas myivät modernimpia leipäsiä. Leivät maksoivat yleensä noin 1,5 euroa, ponchaa sai about samaan hintaan ja pienen oluen eurolla. Köyhtyä ei siis tällä torilla todellakaan tarvitse.

Saimme paikallisilta aiemmin päivällä vinkkiä, että torille kannattaa suunnata vasta klo 22 jälkeen, jolloin perheet alkavat jo poistua ja torilla on vähemmän tunkua. Me emme koko yötä torilla viettäneet, mutta vielä klo 22 maissa porukkaa todellakin oli liikenteessä. Juhlat jatkuvat koko yön ja tarjoilua riittää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieneen puistoon Funchalin keskustassa oli rakennettu joulumaa kuusineen, valoineen ja mökkeineen. Löysimme myös valtavan Madeiran saaren pienoismallin. Ihmeteltävää tosiaankin riitti.

Oletko törmännyt vastaaviin joulutoreihin etelän lämmössä?

4 Responses

  1. Onpa kivan näköiset markkinat. Ei ole valaistuksessa säästelty :)
    Me kans hämmästeltiin kesällä Madeiralla fudiksen MM-kisojen lopuottelun ympärille järjestetyssä tapahtumassa, kun ne leivät kojuissa ei maksaneet kuin pari euroa ja iso/pieni olut sen 1€/2€. Ei ole hinnalla pilattu, mikä on varsin mukavaa. Mielenkiinnolla odotan lisää näitä Madeiran postauksia :)

  2. Olen törmännyt mutta en etelässä, noissa kojuissa on silti kiva tunnelma ruuhkasta huolimatta!

Leave a Reply