Juomapelejä ja täytekakkua | Fukuokasta Busaniin osa 2/2

Juomapelejä ja täytekakkua | Fukuokasta Busaniin osa 2/2

posted in: Korea, matkablogi | 8

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu helmikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Toisen Busanin päivän nähtävyyksien ihmettelyn jälkeen me tytöt jäätiin vielä shoppailemaan super-edullisiin vaate- ja kosmetiikkaliikkeisiin sillä välin, kun pojat palasivat takaisin kämpille. Kun muutamien tuntien jälkeen palattiin takaisin meidän majapaikkaan, oli pojilla menossa melko rankat juomapelit sojun kanssa. Eivät sitten tajunneet, että ei se soju ihan mitään kauheen mietoa oo, ja niitä tyhjiä pulloja oli kerääntynyt pöydälle melkoinen kasa. Hauskaa oli – sekä heillä että meillä!

Seuraavana päivänä teki mieli syödä lounaaksi pitsaa. Katsottiinkin kartasta sitten, että missä sijaitsisi lähin Pizza School. Se oli samassa suunnassa missä Haeundae-biitsi, joten suunnattiin sinne metrolla. Matkalla oli mageita rakennuksia, ja löydettiin se pitseriakin ilman eksymisiä.

Mahat täynnä korealaista pitsaa matkasimme kävelymatkan päähän Dongbaek-saarelle, joka ei enää ole saari maan kohoamisen ansiosta, mutta joka on silti melko siisti mesta. Tää “saari” sijaitsee aivan Haeundae-biitsin tuntumassa. Voi Laura-parkaa ja uusia korkokenkiä rannikkomaastossa ja kukkukoilla.

Tuolla oli myös nähtävillä kiveen kiinalaisin merkein kaiverrettu sana Haeundae, joka on kirjoitettu rantakallioon ennen 1400-lukua, jolloin Koreassa oli vielä käytössä kiinalaiset merkit. Melko siistiä. Piti melkoisesti kurkotella kaiteiden yli, että sen pääsi näkemään.

Dongbaek-saarella aikamme maisemia ihailtuamme siirryimme viereiselle Haeundae-biitsille pakoilemaan lokkeja ja keräämään simpukoita. Tämä biitsi on kesäisin aivan tupaten täynnä ihmisiä, ja se pääsi aikoinaan Guinnessin ennätysten kirjaan majoittaen jopa miljoona auringonpalvojaa yhden päivän aikana. Vou.

Vaikka kuvista näkee, että aurinko paistaa, oli tuolla kuitekin melkoisen kylmä. Viimeksi kun tuolla kävin, oli rantsulla t-paitakelit.

Rantsulta mentiin vihdoin käymään uusiksi siellä maailman suurimmassa tavaratalossa, Shinsegaessa. Se on täynnä merkkiliikkeitä, joten ei sieltä köyhänä opiskelijana tullut mitään shoppailtua, mutta käytiin me jätskillä, purikurassa, ja pojat kävivät luistelemassakin – ensimmäistä kertaa.

Kun illalla päästiin takaisin kämpille, huomattiin, et meidän talon alakertaan oli avattu uusi ravintola. Korealaiseen tapaan pihalla oli kaksi tanssityttöä tanssimassa korealaisen popin tahtiin ja huudellen tervetulotoivotuksia mikkiin. Pakkohan se oli se ravintola testata. Vaikka kylmä päivä olikin, oli mun pakko tilata naengmyeonia, eli kylmiä nuudeleita pikantissa kastikkeessa. Ne on niiiiiin hyviä! Muu seurue tilasi mun kehotuksesta samaa, mutta ei ne kylmät nuudelit tuntuneet heille niin kovasti maistuvan kuin minulle.

Kylmät nuudelit naamariin vedeltyämme matkasimme vielä metrolla parin pysäkin päähän yliopistoalueelle, jossa vietimme muutaman tunnin opiskelijapubissa halpaa kaljaa ja sojua (sekä kimchipannukakkua) nauttien ja korealaisia juomapelejä pelaillen. Olut oli kyllä maailman halvinta siellä. 1,7l kannu maksoi 4900 wonia eli noin 3,50 euroa. Nice.

Viimeinen kokonainen Korean päivä vietettiin taas shoppaillen… En kestä miten paljon kosmetiikkaa lähti mukaan ihan vahingossa. Joka kulmalla tuli vastaan uusi kosmetiikkaliike ja jokaisesta piti jotain ostaa. Liian hyviä tarjouksia ja kylkiäislahjoja! Shoppailujen lomassa syötiin vielä friteerattua kanaa ja ostettiin kotiinviemiseksi kakku Paris Baguettesta. Siellä on tosi edullisia täytekakkuja, joita tuli muutamia kamujen kanssa nautiskeltua viime keväänä Koreassa… Yks mun suosikki on kans paputahnalla ja kermavaahdolla täytetty pulla. Suosittelen!

Kakku nautiskeltiin kämpillä, ja jaksettiin vielä lähteä vähän käppäilemään pihalle viimeisen illan kunniaksi. Käytiin Gwangan-biitsillä ja ostettiin sedältä ilotulitusraketteja ja paukuteltiin niitä menemään. Käppäiltiin myös lyhyen matkan päähän pieneen huvipuistoon, jossa ei ollut ketään muita kuin me. Auki se silti oli, vaikka ei todellakaan siltä näyttänyt. Ajeltiin vuoristoratakin kerran läpi, ihan keskenämme. Oli melko aavemaista!

Nyt ollaan oltu muutama päivä Japanissa ja tänään on palattu takaisin arkeen oppituntien alettua. Kampuksella on tosin melko hiljaista, sillä japanilaiset opiskelijat viettävät piiiiitkää kevätlomaansa. Meillä kv-opiskelijoilla lukukausi menee tuttuun suomalaiseen tyyliin (tammi-toukokuu), joten meille annetaan vain viikon loma. Maistuu kyllä tuolla tyhjällä kampuksella elely, sillä ruokalassa mahtuu jopa istumaan lounasaikaan. Oli siellä silti vähän jonoakin. Ilmeisesti nää japanilaiset käy koulussa kuitenkin kerhojensa kanssa harjoittelemassa vaikka loma onkin. Melkoisen ahkeraa!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

8 Responses

 1. Vautsi mitä kuvia! :)

 2. Moikka! Olisiko mahdollista, että saan kopioida tuon kuvan kaiteella istuvista lokeista? Ystäväni ovat lokkiharrastajia (joo, sellaisiakin on ;D) ja ovat aina innoissaan nähdessään muiden maiden lokkilajeja. Kerron heille tietysti kuka on kuvan ottaja, jotta creditsit menee oikeaan osoitteeseen. :)

  Jännää tuo, että lukukausi on siellä eri aikaan kv-opiskelijoille ja paikallisille. :)

  • Moikka! Saa kopioida omaan käyttöön ja julkaistakin saa jos mainitsee mistä se on otettu. ^^ Mä en lokkeja harrastamattomana osaa sanoa onko noi nyt sitten erilaisia kuin Suomessa, mut ehkä ne on! :-D

  • Kiitos! Joo, kyllä ne on eri lajia, suomalaisilla lokeilla ei ole tuollaista tummaa ohimotäplää ja harmaa aluekin on hieman erilainen kuvioiltaan :)

  • Hoo, jännä juttu! :-)

 3. Pitihän munkin tulla tänne kehumaan näitä kuvia, vau!!
  Ihanat värikäs varsinkin tuo yksi rakennus. Ja kolme viimestä kuvaa ovat upeita :)

  • Busanissa on kyllä ihan kivan näköistä. :-) Mut tosi erinäköistä kuin täällä Fukuokassa, vaikka jotenkin aattelin, et ois samankaltaista. Vaikka oom Busanissa aikasemminkin käynyt niin en mä oikeen muistanut miltä siellä näyttää. :-p

Leave a Reply