Uusi-Seelanti: katuelämää Christchurchissa

Uusi-Seelanti: katuelämää Christchurchissa

posted in: roadtrip, Uusi-Seelanti | 22

Uuden-Seelannin roadtrip päättyi eteläsaaren suurimpaan kaupunkiin Christchurchiin. Aucklandin ja Wellingtonin jälkeen se on maan kolmanneksi suurin asukaskeskittymä. Christchurch koki vuosina 2010-2012 sarjan suuria maanjäristyksiä, jotka runtelivat kaupunkia pahasti. Maanjäristysten tuhot näkyvät Christchurchissa edelleen. Kaupunki on täynnä puoliksi romahtaneita rakennuksia, nostokurkia ja väliaikaisia konttiratkaisuja.

Tästä kaikesta voisi kuvitella, että Christchurch ei tällä hetkellä olisi yksi parhaista Uuden-Seelannin kohteista matkailijalle. Sitä se kuitenkin on; mielenkiintoinen ja erilainen lähestymistapa tähän luonnostaan tunnettuun maahan. Christchurch tarjoaa matkailijalle upeaa katutaidetta, katuelämää ja Uuden-Seelannin parasta katuruokaa. Käyttämällä Christchurchin palveluja matkailija myös edistää kaupungin uudelleenrakentamista.

christchurchissa christchurchissa christchurchissa

Ensimmäisenä Christchurchissa pistävät silmään sen upeat katutaideteokset. Niitä löytyy aivan kaikkialta, ja kaupungin opaskartatkin osaavat kertoa, missä mikäkin tunnettu teos sijaitsee. Teokset piristävät kaupunkikuvaa ja ovat aivan varmasti toimineet eräänlaisena terapiana kaiken tuhon keskellä. Osa teoksista on poliittisesti kantaaottavia ja osa tuo selkeästi vain hyvän mielen.

christchurchissachristchurchissa  christchurchissa

Kaupungista löytyy myös paljon tasaista puistoaluetta. Koska moni on menettänyt kotinsa ja asuu ahtaasti tai jopa ilman vakituista asuntoa, kaupunkiin on rakennettu paljon upeita puistoalueita, joissa tekemistä riittää. Vesileikkialueet virkistävät kuumana päivänä ja trampoliinilla on kiva pomppia. Jalkapalloa tai koripalloa on helppo päästä pelaamaan. Myös leikki-iän ohittaneille nuorille on tarjolla viihdettä. Yksi ihan huikea innovaatio on kaupunkiin rakennettu tanssiareena. Sen ympärillä on suuret kaiuttimet, joihin oman älypuhelimensa saa yhdistettyä, jotta voi tanssia mieleisensä musiikin tahtiin tai vain hengailla suosikkimusiikkiaan kuunnellen.

christchurchissa

Christchurchiin on kehittynyt erinomainen katuruokakultturi. Food truckeja ja konttiravintoloita löytyy kaupungista pilvin pimein. Helpoiten herkullista katuruokaa löytää konttiostoskeskuksen alueelta, mutta myös esimerkiksi Victoria Street tarjoaa mielenkiintoisia pubeja ja street food -keskittymiä.

christchurchissa christchurchissa christchurchissachristchurchissa christchurchissa

Victoria Streetin pubeista mieleen jäi erityisesti omaleimainen Boo Radley’s Food & Liquor (kuva yllä). Tarjoilijat ja kokit olivat ehkä hipstereimpiä ikinä. Saapuessamme meitä pyydettiin valitsemaan pöydällemme oma nimi. Sana Suomi tuntui olevan hankala lausua, mutta se kelpasi. Paikka on erikoistunut yhdessä jaettaviin tapas-tyylisiin annoksiin. Uusi-seelantilaiseen tyyliin paikallista oluttakin löytyi hyvä ja herkullinen valikoima.

Christchurchissa voi viettää mukavan päivän kävellen ja pieniä katuruoka-annoksia siellä täällä nautiskellen. Tätä mielenkiintoista kaupunkia ei kannata skipata Uuden-Seelannin roadtripillä.

christchurchissa

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla tai Facebookissa.

22 Responses

 1. Kiva nähdä, että tuolla on saatu paikkoja kuntoon! Mun kaveri, nukutuslääkäri, oli tuolla töissä maanjäristysten aikaan ja hän kertoi niitä juttuja paikan päältä, etenkin kun hän sairaalassa näki aitiopaikalta tuhon jäljet. Äiti Maa osaa kyllä välillä pistää paikat sekaisin :/

 2. Christchurch lienee sikäli mielenkiintoinen “laboratorio” että harvoin kaupunkeja pääsee rakentamaan niin paljon kerralla uudelleen, useimmiten kaikki olemassaoleva rajoittaa aika paljon erilaisia muutoksia. En ole tuolla käynyt, mutta joku kertoi, että nyt panostetaan paljon esimerkiksi puistoihin – kun se on mahdollista.

 3. Tanssiareena kuulostaa ihan huisilta idealta, eikä noi street food -paikatkaan vaikuta hullummilta eli jos joskus pääsen kauan haikailemaani Uuteen-Seelantiin, voisin ehdottomasti käydä myös Christchurchissa.

 4. No onpa kieltämättä erilainen kohde Uudessa-Seelannissa kaikkien niiden upeiden luontokohteiden ja häikäisevien maisemien keskellä. Nuo street food -mestat näyttävät houkuttelevilta. Nostan napostelu- ja sormiruoan fine diningia korkeammalle (ei sikäli, että olisin välttämättä koskaan edes fine dining -ravintolassa aterioinut, se ei vaan kuulosta mun jutulta :D ).

 5. Kaverini kehui Christchurchia käytyään siellä vuonna 2012 – siitäkin huolimatta, että kaupunki oli vieläkin raunioina, mutta turistien tuomat dollarit tulivat tarpeeseen. En valitettavasti päässyt käymään siellä silloin, enkä ole käynyt vieläkään. Mutta bucket listalla se on, sillä se on niin symppiksen oloinen paikka :)

 6. On tosiaan mielenniintoisen näköinen kaupunki! Australiaan sydän jäi, Uudessa-Seelannissa asti ei olla vielä päästy käymään mutta ensi visiitillä sitten kyllä must :)

 7. Oon nähnyt paljon kuvia täältä, ja vaikuttaa kyllä ihan must see -kohteelta mulle tuolle päin maailmaa. Noi norsut! <3 Hienoa muuten, että kaupunki on rakentanut lisää (?) puistoja ja virkistysalueita. Ymmärrettävästi ulkona tarvitaan tuollaisia paikkoja nyt entistä kipeämmin.

 8. Meillä on pidempi Uuden-Seelannin reissun suunnitteilla tässä lähivuosien aikana, ja Christchurch kuuluu ehdottomasti matkasuunnitelmaan. Meihin iskee just tommonen kaupunkikulttuuri, että on katutaidetta ja ihmisten käyttöön tarkoitettuja puistoja ja trendikästä katuruokaa :). Uusi-Seelanti on kyllä niin monipuolinen maa, ja vaikka se tunnetaan luontokohteena, niin on siellä kiinnostavia kaupunkejakin! Itse olen käynyt maassa ekan kerran yli 20 vuotta sitten (apua, onko siitä niin kauan!), mutta silloin ei nähty kuin Auckland ja Rotorua.

 9. Mä luulen, että viihtyisin tuolla! Katutaide, food trucks ja pubit – ei siinä muuta tarvita :-)

 10. Huh, UPEETA! Ei ainakaan vähennä Uusi-Seelantiin kohdistuvaa vimmaista matkakuumetta :D

 11. Christchurch vaikuttaa niin mielenkiintoiselta kohteelta! Ihan hävettää, että en ole käynyt tuolla päin maailmaa vaikka oon viettänyt Australiassa useamman vuoden elämästä :0

Leave a Reply