Kaupunkia pakoon Hankoon

Kaupunkia pakoon Hankoon

posted in: Suomi | 6

Yhteistyössä Visit South Coast Finland & Lumo matkailu Oy

Kävimme jälleen matkailemassa Länsi-Uudellamaalla Lumo matkailu Oy:n kutsumana. Suuntasimme Hankoon, mutta matkalla sinne ja sieltä takaisin ehdimme tutustua myös Siuntioon ja Tammisaareen. Päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Päivä kuljettiin upeissa merellisissä maisemissa, mutta uimalämpöistä vesi tuskin vielä olisi ollut.

Päivän ensimmäinen stoppi oli Artalli.

Kaupunkia pakoon Hankoon

Artalli on Siuntiossa sijaitseva tilausravintola. Meille tarjottiin aamukahvit, jonka päätteeksi saimme yllätykseksemme kuulla mahdollisuudesta lähteä vähän veneilemään. Viereinen Vikträsk-järvi on aikoinaan ollut osa merta ja tarjoaa nykyään muun muassa mainiot kalastusmahdollisuudet. Aluksi mentiin rauhallista veneilytahtia upealla Siuntiojoella, mutta saimme lopuksi myös ihan kunnon kyytiä ja samalla uuden kampauksen. Viimeistään tässä vaiheessa jokainen oli aivan varmasti herännyt uuteen päivään.Kaupunkia pakoon Hankoon

Seuraavana pysähdyimme läheisellä Sjundbyn linnalla. Linna on rakennettu 1500-luvun puolessavälissä ja se on kaunis, mutta ehkä mielenkiintoisempi näin lyhyellä visiitillä oli pienempi linna-alueen rakennus, jonka seinässä luki jotain venäjäksi. Selvisi, että nämä tekstit ovat olleet opasteita neuvostosotilaille Porkkalan miehityksen aikaan. Nämä kulmat ovat olleet Porkkalan miehityksen reuna-alueita.

Muutakin mielenkiintoista alueeseen liittyy, sillä Helene Schjerfbeck on viettänyt useita kesiä täällä ja maalannut teoksia näissä kauniissa maisemissa.

Sitten Hankoon.

Kaupunkia pakoon Hankoon Kaupunkia pakoon Hankoon

Vaikka päivä ei kovin lämpöinen ollut, oli Hanko silti todella kesäinen. En ollut koskaan käynyt Hangossa, mutta onhan siitä väistämättä sellainen mielikuva, että se on nimenomaan kesäkaupunki. Toisaalta, mikä suomalainen kaupunki ei olisi kesäkaupunki. Rannalle oli juuri tuotu söpöt retrouimakopit. Edellisenä päivänä niistä oli kuulemma astellut muotinäytöksen omaisesti väkeä ulos kokopitkissä retrouikkareissa. Olisipa päässyt näkemään!

Rantaelämä kesäisessä Hangossa on aivan varmasti mieletöntä. Nytkin kallioihin lyövät aallot saivat runolliselle ja mietteliäälle päälle. En ihmettele, että näissä maisemissa ovat monet taiteilijat tykänneet viettää kesiään.

Kaupunkia pakoon Hankoon

Merimaisemat tietävät herkullisia merenantimia. Niitä meille tarjosi Ravintola Origo, jonka saaristolaispöydän näkeminen sai veden kielelle. Niin montaa sorttia! Oli todella maistuvaa. Saaristolaispöytä on tarjolla kesäkaudella joka päivä.

Kaupunkia pakoon Hankoon Kaupunkia pakoon Hankoon

Paluumatkalla pysähdyimme vielä Tammisaaressa. Nää puutalokaupungit on kyllä niin mielettömän söpöjä! Vastaan tuli myös Alvar Aallon suunnittelema Villa Skeppet. Pienet iltapalat maisteltiin Tammisaaren uusimmassa ravintolatulokkaassa Strandiksessa. Nom!

Kyllä olisi taas noilla seuduilla voinut viettää pidempäänkin. Joku möksäreissu Hankoon voisi olla mitä mainioin.

Tässä vielä fiiliksiä videolla.

Oletko sinä suunnitellut kesämatkaa Hankoon?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

6 Responses

  1. Hangossa olen käynyt joka kesä jo yli kymmenen vuotta. Blogista löytyykin oma rakkaudentunnustukseni kaupungille :)

  2. Huomenna lähdetään – vaikka vaan yhdeksi yöksi! Tiesitkö muuten, että tuo Alvar Aallon suunnittelema omakotitalo on ollut aikoinaan kirjailija Göran Schildtin koti Tammisaaressa?

  3. Kiitos mukavasta matkaseurasta :) Kävin tsekkaamassa teidän “kopterin” kuvaaman videon reissusta ja hauska nähdä maailmaa lintuperspektiivistä. Huikea päivä oli ja säätkin suosi.

Leave a Reply