Vain puolen tunnin junamatkan päässä Tokiosta sijaitsee yksi parhaiten säilyneitä Edo-kauden (1603 – 1867) kyliä. Kawagoe (jpn. 川越) on helposti saavutettava päiväretkikohde pääkaupungin neonvaloviidakosta käsin. Kawagoessa pääsee hyppäämään ajassa taaksepäin Tokugawa-shogunaatin ja suljetun Japanin aikakaudelle.
Luoteis-Tokion keskustasta Ikebukurosta pääsee suoralla junalla 470 jenin (n. 3,5€) hintaan ja noin 30 minuutissa tähän historialliseen kylään. Kawagoen asemalta on parin kilometrin matka Kurazukuri-alueelle, jonka talot on rakennettu Edo-kaudella ja kaudelle ominaiseen tyyliin. Alueelle voi ottaa paikallisbussin, mutta minun vierailulleni osui niin upea päivä, että päätin kävellä. Perille saakka pääsee pitkää kävelykatua pitkin.
Saavuin perille parahiksi lounasaikaan, joten valitsin useista vaihtoehdoista kylän erikoisuutta, unagia (ankeriasta) ja bataattien kanssa keitettyä riisiä. Tätä herkkua tarjosi hyvin suositun oloinen teehuone Kashō Umon (jpn. 菓匠 右門) Edo-kylän pääkadun varrella. Japanilaisille on tärkeää maistaa tietyssä kaupungissa/kaupunginosassa sille ominaista ruokaa. Olen itsekin tottunut tähän mainioon tapaan, joten olin ottanut ennakkoon selvää, mitä nimenomaan Kawagoessa tulisi syödä. Kyllä vaan maistui ankerias ja bataattiriisi hyvältä. Pikkunälkään täältä saa myös bataattitäytteisiä riisileivoksia.
Maha täynnä herkkuja jaksoi kävellä ympäri kylää ja ihastella sen arkkitehtuuria. Kylän tunnetuin maamerkki on Toki no Kane -kellotorni, joka soi neljä kertaa vuorokaudessa (klo 6.00, 12.00, 15.00 ja 18.00). Kellotorni on rakennettu uudelleen 1800-luvun lopulla sattuneen Kawagoen tulipalon jälkeen.
Kellotornin lisäksi Kawagoessa kannattaa käydä tutustumaan perinteiseen Edo-kauden asuntoon. 100 jenin (alle euron) hintaan pääset tutustumaan japanilaiseen asumistyyliin parin vuosisadan takaa. Kurazukuri-museo tarjoaa lisäksi esineistöä ja tietoutta kylää kohdanneesta tulipalosta. 1800-luvun palomiehen varusteet olivat mielenkiintoista ihmeteltävää.
Kawagoessa saa puolisen päivää kulumaan tutkimalla pieniä kujia, herkuttelemalla lounasta ja bataatti-riisileivoksia sekä tutkimalla söpöjä japanilaista esineistöä myyviä kojuja. Illaksi ehtii vielä nauttimaan Tokion neonvaloista. Erittäin suositeltava päiväretkikohde, jota länsimaalaiset turistimassat eivät vielä ole löytäneet.
Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.
50 Responses
Lauri
Siistin näköiset mestat, pitäis varmaan tuolla päin maailmaa itekin joskus käydä.
Lotta Watia | Unagidon
Mennää joku kerta porukalla! :-)
Jerry / Pako Arjesta
Kivaa nähdä postaus tästä paikasta, jonne on niin monesti meinannut mennä, muttei vain ole vielä päässyt :). Harkittiin tämän ja Kamakuran välillä ja päädyttiin sitten Kamakuraan viime reissulla. Ensi kerralla sitten tänne ;).
Lotta Watia | Unagidon
Kannattaa ehdottomasti ensi kerralla käydä. :-)
Ansku BCN
Unagi, siis niin kuin Frendeissä, jossa se kyllä tarkoitti muuta kuin ankeriasta? :D Hienon näköinen paikka, somia on nuo vanhat rakennukset!
Lotta Watia | Unagidon
Haha, se Frendien unagi-läppä oli hauska! :-D
Terhi / Muru Mou
Bataattiriisi? Kuulostaa mielenkiintoiselta… Tai lähinnä mielenkiintoista on se, että riisiä on muutakin kuin vain keitettyä ja paistettua, niin kuin täällä Thaimaassa :D
Lotta Watia | Unagidon
Joo! Hyvää! :-)
Venla / Breezes from my Atlas
En ollu koskaan kuullut Edo-kaudesta, joten piti käydä Wikipediassa silmäilemässä tota artikkelia. Ihan mahtava tapa, että maistetaan aina just sille alueelle/kaupungille tyypillistä ruokaa, tota pitäis toteuttaa kaikkialla.
Lotta Watia | Unagidon
Niinpä, tää tapa on tosi hyvä. Pyrin toteuttamaan missä ikinä reissaankaan. :-)
Veera Bianca
Vau! Kiitos hyvästä vinkistä! Päiväreissut isoista kaupungeista on mulle sellanen must do ja viimeksi Tokiosta käytiinkin Kamakurassa. Tämä kohde on mulle ihan uusi tuttavuus ja ensi kerrallahan siellä pitää vierailla ;) Myös bataattiriisi kuulostaa jumalaiselta – voinko mä jotenkin tehdä sitä kotona? :D
Lotta Watia | Unagidon
Jeah, ens kerralla sit Kawagoeen!
Bataattiriisiä voi tosiaankin tehdä himassa! Helpoiten heittämällä riisinkeittimeen riisin sekaan bataatinpaljoa, mutta varmasti onnistuu myös kattilassa. :-)
Annika | Travellover
Kiinnostavan näköinen paikka tosiaan! Postauksen alun mustavalkoisissa kuvissa oli vieläpä aivan omanlaisensa tunnelma! Sun Japani-jutut nostavat aina omaa kuumetta palata tutkimaan saaria lisää, mutta aina tilalle tulee jotain muuta.
Lotta Watia | Unagidon
Se on kyllä ainainen (mutta positiivinen) ongelma, että maailmassa on niin paljon nähtävää.
Stacy
Kiva tapa syödä paikallista mässyä! Kuinkahan monessa suomalaisessa kaupungissa on paikkakunnalle ominainen ruokalaji? Minulla on ollut tapana käydä Kuopiossa ostamassa kukko ja Tampesterissa nautiskella tietysti mustaa makkaraa, mutta nyt on päässyt lipsumaan. Ei ole aavistustakaan esimerkiksi Hangolle tyypillisestä ruokalajista.
Tatamilattia on varmasti mukavampi tallattava kuin kotoiset kovat lattiat. Toisaalta, olen kuullut, että japanilaiset talot ovat ihan jäätäviä talvella.
Lotta Watia | Unagidon
Mä oon miettinyt tota, että kuinka monessa suomalaisessa kaupungissa on noita paikkakunnalle ominaisia ruokalajeja. Tampere tulee itsellenikin ekana mieleen, mutta monesta muusta kaupungista ei kyllä mitään tietoa. :-p
Jenni / Unelmatrippi
Voi harmi etten tiennyt tästä paikasta, kun viime syksynä olimme Japanissa! Mutta nytpä tiedän, missä pitää käydä seuraavalla kerralla! Aivan ihanan näköinen mesta, ja noin helpon matkan päässä Tokiosta vieläpä. Ihan ehdottomasti täytyy pistää tämä ylös – kiitos siis vinkistä!
Lotta Watia | Unagidon
Tää on kyllä niin iisi ja kiva päiväretki Tokiosta käsin, että kannattaa ehdottomasti ensi kerralla käydä. :-)
Jenni / Globe Called Home
Just jotain tällaista haluaisin nähdä, jos lähtisin Tokioon. Ollaan puhuttu että sinne voisi lennähtää mahdollisesti jo vuoden sisään, eli vinkki osui hyvään saumaan. ;) Kiva tietää, että Japanista löytyy nähtävää ihan joka aikakaudelta.
Lotta Watia | Unagidon
Jos kohteena on vain Tokio eikä ehdi Kiotoon asti, niin sitten ehdottomasti Kawagoeen. Jos Kioto mahtuu reissuun mukaan, niin siellä löytyy sitä vanhaa nähtävää oikein riittämiin. :-)
Ansku
Suomessa ei onnistuisi tuollainen, että yrittäisi syödä kullekin kylälle ominaista ruokaa. Usein on vaikea selittää ulkomaalaiselle, minkälaista on ylipäätään suomalainen ruoka ?. Mukavan sujuvasti kirjoitettu ja informatiivinen postaus!
Lotta Watia | Unagidon
Joo toi on niin totta. Japanilaiset aina kysyy multa, että mikä on se *tän* kaupungin ruoka. Vaikeaa!
Teea | Curious Feet
Todella hyvä vinkki! Mukavan lyhyt matka ja kivaltahan tuolla näyttää. Päiväreissut on kivoja :). Laitoin paikan nimen ylös. Jos vaikka saisi vielä joskus aikaiseksi mennä toistamiseen Tokiossa ja Japanissa käymään.
Lotta Watia | Unagidon
Jeeh! Tänne vaan päiväretkeileen! :-)
Kohteena maailma
Tämän kun olisin tiennyt Tokion reissulla, niin olisin käynyt ilman muuta! Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta paikalta eli varmasti hyvä retkikohde Tokiosta.
Lotta Watia | Unagidon
Ensi kerralla sitten. ;-)
salaine
Antaa taas pontta siihen, että ei aina kannata jäädä vain tukikohtaan vaan kannattaa tehdä tutkimusmatkoja. Siksi pidempi aika yhdessä paikassa on yksi hyvä lomamuoto. Voi tehdä noita päivämatkoja lähistölle. Japani ja Kiina ne on edes kerran nähtävä!
Lotta Watia | Unagidon
Jep, näin on. :-) Päiväretket on oikein kivoja!
Sandra
Vau, ankerias ja bataattiriisi! Tuolla on kyllä niin paljon sellaisia ruokia, joita ei ole oikein osannut kuvitellakaan :D
Lotta Watia | Unagidon
Hih, no se on kyllä totta! Japanista löytyy vaikka mitä. :-)
Virpi /Täynnä tie on tarinoita
Tosi sympaattisen näköinen kylä, jotenkin aidon oloinen ja sitähän se varmasti onkin jos eivät turistit vielä ole löytäneet. Kiva lukea myös tälläisistä vähemmän tunnetuista kohteista.
Lotta Watia | Unagidon
Tää oli kyllä oikein mukava päiväretkikohde. :-)
Elämää ja Matkoja
Tokion matka on ollut ajatuksissa hautumassa jo jonkin aikaa ja tämä oli hyvä vinkki päiväretkeä ajatellen, kiitos!
Bataattia tulee kotonakin käytettyä silloin tällöin, mutta eipä ole tullut mieleen sekoittaa sitä riisin kanssa. Paikallisia herkkuja on aina mukava testata eikä ankeriasta ja bataattiriisiä voisi sivuuttaa!
Lotta Watia | Unagidon
Maailmalla sitä aina oppii jänniä ja hyviä uusia makuyhdistelmiä, joita voi sitten kotonakin kokeilla! :-)
Tanja/Levoton Matkailija
Onpa kivan näköinen paikka! :Japanissa olisi kiva käydä joskus, kunhan saan ensin muutaman unelmakohteen vedettyä listalta yli :)
Lotta Watia | Unagidon
Unelmakohteita kyllä riittää. Silti mä aina palaan Japaniin! ;-D
Kiira / lifelong adventure
Upean näköistä! Noin historiallisessa paikassa olisi upeaa majoittua perinteisessä japanilaisessa majatalossa, ja osallistua teeseremoniaan.
Lotta Watia | Unagidon
Voi kyllä!
Elina | Vaihda vapaalle
Onpas tosi symppiksen näköinen alue. Mistään Kawagoesta tai Edo-kaudesta en ollut ennen kuullutkaan. Tämä sun blogi on kyllä ihan mieletön aarrearkku jokaiselle Japanista kiinnostuneelle. Luen niin koko blogin läpi sitten joskus, kun meidän Japanin matkan aika koittaa. :)
Lotta Watia | Unagidon
Kiva kuulla! ^__^
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
Upea aikamatka – laitetaanpa tämäkin vinkki muistiin :-) Kiitos!
Lotta Watia | Unagidon
Jeh, täällä kannattaa Tokion matkalaisen pyörähtää. :-)
Miika ♥ Gia | matkakuume.net
Tämä on se puoli Japanista joka minuakin erityisesti kiinnostaa, kaiken huippunykyaikaisuuden vastapainona. Kerrassaan mielenkiintoisen oloinen paikka, ja hieno pala kulttuuria! Ja jos tuonne näppärästi vielä pääsee Tokiosta käsin, niin tässähän alkaa olla suunnitelmat jo kasassa :)
Lotta Watia | Unagidon
Japani on niin mielenkiintoinen, kun sieltä löytyy noita molempia puolia. Itseänikin perinteet kiehtovat maassa kylläkin eniten. :-)
Heidi / Maailman äärellä
Minun nykyisessä kotikaupungissa Savonlinnassa on kuin onkin oma “ruoka”, nimittäin lörtsy, jota saa lihatäytteellä tai hillolla :). Toki myös Puruveden muikut on täällä se juttu, jota turisteillekin tyrkytetään. En ole koskaan käynyt Japanissa, mutta jos Tokioon selviän (olen sinun postaustesi myötä ruvennut nimittäin Japanista(kin) haaveilemaan), olisi matkaan ihana yhdistää juuri jokin tällainen pieni perinteinen paikka.
Lotta Watia | Unagidon
Joo, ihanaa, et Suomessa on joillakin kaupungeilla jokin oma erikoisuus! Näitä pyrin maistelemaan kotimaassakin. Blogien kautta oppii myös parhaat paikalliset ravintolat. :-)
Liza in London
Oi, ihan mahtava postaus! Laitan reissuvinkin mieleen, vaikka tuonne suunnalle en ainakaan ihan lahiaikoina olekaan suuntamassa – helpot ja mielenkiintoiset paivaretket on nimittain mulle usein yksi kaupunkilomien kohokohtia.
Lotta Watia | Unagidon
Kiva että tykkäsit! :-)
Meri / Syö Matkusta Rakasta
Kuten Gia ylempänä totesikin niin vaikken Japanissa ole käynytkään niin ehdottomasti mielenkiintoisin asia maassa omaan silmään on se mahtava vanhan ja uuden kontrasti… Tää oli kiva vinkki, päiväretket on parasta!
Lotta Watia | Unagidon
Japanista tota kontrastia tosiaankin löytyy. :-)