Kevättalven aurinko ja pian kukkiva japaninaprikoosi

Kevättalven aurinko ja pian kukkiva japaninaprikoosi

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu helmikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Jess, voiton puolella on tämäkin viikko. Perjantaisin mulla on vaan yksi oppitunti, joka ei oo kovin rankka, eikä ala heti aamusta, joten torstai-iltana tuntuu jo melkeinpä viikonlopulta. Maistuu!

Tää viikko on kokonaisuudessaan tuntunut kuitenkin erityisen rankalta. Johtuneeko sitten siitä, että on ollut kivaa lusmuilla lomalla ja nyt pitäis taas tsempata, vai siitä, että oon taas flunssassa… Voi kökkö! En mä oo Suomessa kipeenä koskaan ja täällä koko ajan. Mitä tämä on? Tää on joku tämmönen perusflunssa mikä mulla on, kun kuumekaan ei oo onneksi noussut, mut ärsyttää silti niiskuttaa ja yskiä meneen pitkin oppitunteja. Josko tää viikonlopun aikana parantuis ja jättäis sit tulematta seuraava flunssa, kiitos!

Siinä on mun kosmetiikkaostokset Koreasta. Purkkia ja purnukkaa kerrakseen. Nuo vasemman alanurkan pikkupussukat on ilmaisnäytteitä, joita saa aina mukaansa kun jotakin ostaa. Korealainen kosmetiikka on ihan mahtavaa ja niin edullista! Nyt on sitten kotiinviemisiäkin, eikä bb-voiteetkaan lopu heti kesken. Saako Suomesta aasialaisia bb-voiteita? Oon ollu vuoden näihin koukussa. Miten selviän sit kun nää varastot loppuu!

Sunnuntaina oli todella kaunis päivä, joten päätettiin lähteä käppäilemään Lauran kanssa kohti tuntematonta. Päädyttiin Meinohamaan, josta löytyi uskomattoman iso Outlet-ostoskeskus. Mukaan ei sieltä lähtenyt mulle kuin kengät, mutta mukava oli katsella, mitä kaikkea oli saatavilla. Valistin myös SM2-liikkeessä työskentelevää neitiä siitä, että heillä myytävä vaatemerkki nimeltään Ehkä söpö on suomea. Osannee hän nyt seuraavaa asiakasta ajatellen kertoa, mitä se tarkoittaa. Löysin myös vaatteita, joiden merkin kohdalla luki suomeksi Löytää. Hassuja.

Ylläolevat Converset lähti mukaan ABC Martista. Hintaa 2 900 jeniä eli 29 euroa.

Shoppailun lomassa oli vähän syötäväkin. Tilasin friteerattuja ostereita ja jälkkäriksi vihreä tee -jätskiannoksen. Oli aivaaaan ihanaaaaaa! Pakko mennä uusiks.

Meinohamassa asuu kuulemma Fukuokan rikkaat, ja siellä oli kyl ihan hienoja taloja. Tää yks alue oli tosi länsimaalaistunut. Ei näytä yhtään Japanilta, vaan joltain usalaiselta lähiöltä.

Meinohama oli kyl yllättävän hyvä kohde. Mennään toistekin. Suosittelen käymään, jos shoppailu ja brändit kiinnostaa!

Täällä alkaa kohta olla japaninaprikoosin (jpn. ume) kukintakausi, jonka kunniaksi Jagarikojakin saa nyt japaninaprikoosin makuisena. Oli tosi hyviä!  Jagarikot on siis tikkuperunasipsejä. Nameja!

Japaninaprikoosista puheenollen, söin äsken illalliseksi umebentoon Hotto Mottosta. Nam!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

4 Responses

 1. toimiiko nuo bb creamit oikeasti ? ärsyttää, että suomessa niistä pitää pulittaa vähintään 12e, jotta pääsee testaamaan. miksei suomessakin vois harrastaa noita näytteitä, niin kuluis huomattavasti vähemmän rahaa kosmetiikkaa, kun ei tarvis ostaa aina sikaa säkissä.

  • Mulla on tällä hetkellä käytössä Innisfreen (korealainen kosmetiikkamerkki) bb cream, joka on IHANA. Siis todellakin toimii. Ja toi puteli on ollut todella riittoisa. Tätä ennen käytössä oli Skin Foodin BB ja sekin oli mainio, joskin tykkään tästä Innisfreen BB:stä enemmän kun tää hylkii tosi hyvin vettä ja tässä on +50 aurinkosuoja. 8D

   Koreasta ostin pari erilaista BB:tä Holika Holikasta ja sit menin ostaan Innisfreestä tätä samaa mitä mulla nyt on, mutta myyjä halus myydä mulle tommosen “melting foundationin” jonka väitti olevan vielä parempi. Testejä odotellessa!

   En oo siis melkein vuoteen käyttänyt mitään muuta pohjustusta kuin BB creamia päivittäin. En käytä edes puuteria. Näissäkin on eroja, mut tää Innisfreen tämmöinen on parasta kosmetiikkaa mitä oon naamaani laittanu! :-D

 2. Mäkin olin kokoajan kipeenä kun talvella asustelin japanilaisessa talossa. En ymmärtänyt miten olin koko ajan kipeä vaikka kelitkään ei niin kylmiä olleet tai mitään. Sitten sain tietää, että talossa oli hometta ja itse olin hieman yliherkkä sille, siksei sattumalta iskenyt flunssa lähtenyt millään vaikka mitä tein. Ehkä se voisi olla syy tukkoiseen ja flunssaiseen oloosi tai sitten sinulla on vain ollut surkea tuuri!

  • Mä oon itseasiassa miettinyt tota samaa. Toi mun eka tauti oli influenssa (diagnosoitiin lääkärillä), mutta tokasta en kyllä tiedä. Nyt se on jo ohi melkolailla joten voi olla et oli vaan pöpö. Mut jos taas pian iskee räkätauti niin voi olla kyllä joku tommonenkin!

Leave a Reply