Kill Bill -ravintolassa Tokiossa

Kill Bill -ravintolassa Tokiossa

posted in: Japani, Tokio | 0

Reissatessa on ihan mahtavaa päästä näkemään leffoista ja sarjoista tuttuja paikkoja. Aikaisemmin olen vieraillyt mm. Tokiossa Lost in Translation -leffan baarissa ja Washingtonin osavaltiossa Twin Peaksin dinerissa ja vesiputouksella. Kill Bill -leffojen ykkösosaa odotettiin aikoinaan innolla sen Japani-keskeisyytensä vuoksi ja molemmat osat on sittemmin nähty useaan otteeseen. Itseasiassa katsoin molemmat osat joulun välipäivinä, eikä pettyä taaskaan tarvinnut.

Olin kuullut huhuja, että Kill Bill Vol 1.:n ravintolataistelukohtaus olisi kuvattu tokiolaisessa ravintolassa. Tutkimisen jälkeen näin ei kuitenkaan ollut, mutta on totta, että Tokiossa sijaitsee ravintola, josta Quentin Tarantino on saanut inspiraationsa tämän kyseisen kohtauksen tapahtumapaikaksi. Taannoisella Tokion matkallani kävin tutustumassa Kill Bill -ravintolaan.

Iltaisin paikka on fine dining -ravintola, mutta lounasaikaan selviää edullisesti. Lounasannoksen saa jopa hieman alle kymmenellä eurolla (850 – 1050 jeniä) annoksesta riippuen. Itse valitsin friteerattuja jättikatkaravunpyrstöjä riisipedillä sekä kylmiä dipattavia soba-nuudeleita. Annos maistui hyvältä, mutta olen kyllä saanut parempaakin. Puitteet lounaalle olivat kuitenkin erinomaiset. Hymyssä suin katselin ympärilleni ja kuvittelin olevani Kill Bill -elokuvan kulisseissa.

Lounasaikaan ravintolaan mahtui helposti syömään, mutta viikonloppuisin varsinkin isommalle seurueelle kannattaa tehdä pöytävaraus. Monissa Tokion ravintoloissa ei englantia puhuta, mutta Gonpachissa tarjoilija palveli sujuvasti englanniksi useampia ulkomaalaisryhmiä. Japania ei siis tarvitse osata.

Ravintola on nimeltään Gonpachi ja se löytyy osoitteesta 1 Chome-13-11 Nishiazabu Minato-ku, Tōkyō-to. Paikan päälle oli mielestäni helppo löytää seuraamalla Google Mapsin ohjeita.

Oletko sinä käyny jossakin tietyssä ravintolassa elokuvan/sarjan perusteella?

kill-bill

Leave a Reply