Kun liekit loimusivat temppeleillä – upea Kioton ruska

Kun liekit loimusivat temppeleillä – upea Kioton ruska

posted in: Japani | 22

Ruskan aika on kirsikankukinnan ohella parhaita aikoja matkustaa Japaniin. Juuri parhaillaan Kioto on täynnä punaisen ja keltaisen eri sävyjä. Syksyn saapuminen näkyy luonnossa, mutta myös kimonokankaiden väreissä. Kioton ruska on aivan mieletön.

Kioton ruska Kioton ruska Kioton ruska

Olemme saaneet nauttia ihanan lämpimistä syysilloista. Kiotossa ei ole viime päivinä edes tuullut yhtään. Päivällä lämpötila nousee pariinkymmeneen asteeseen ja illallakaan ei ole paksuille talvivaatteille tarvetta.

Kioton ruska on ehkäpä kauneimmillaan illalla. Täällä osataan arvostaa ja korostaa luonnon kauneutta. Erilaisia iltavalaistuksia on asetettu ympäri kaupunkia, varsinkin temppelialueille. Tällä hetkellä Higashiyaman alue (mm. Kiyomizudera-temppeli) on valaistu kauniisti ja aukioloaikoja on pidennetty. Joulukuun puolella iltavalaistuksia voi ihailla Arashiyaman alueella.

Kioton ruska Kioton ruska Kioton ruska

Vaan kyllä on tullut ihailemaan Kioton ruskaa joku muukin. Eilen Higashiyama oli aivan täynnä turisteja – lähinnä japanilaisia ja kiinalaisia. Aivan samanlaiset ihmismassat kuin kirsikankukinnan aikaankin. Jotenkin tuli vahingossa ajoitettua Kioton reissu yhteen pahimmista turistikausista. Mietinkin, miten AirBnB:ssä oli niin huonoja vaihtoehtoja Kiotoon. Toisaalta ihanaa aikaa, toisaalta taas välillä kaipaisi temppeleiden rauhaa ilman valtavaa ryysistä.Kioton ruska Kioton ruska Kioton ruska

Mutta kyllä sitä rauhaakin löytyy kun on löytääkseen. Temppelit ovat kauneimmillaan juuri ennen sulkemisaikaa. Viimeiset valon säteet, viimeiset turistit. Tänäkin vuonna Kioton ruska oli upea.

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

Kansikuva ja toiseksi viimeinen kuva: Antti Kanto

22 Responses

 1. Ihana ruska ja todella kauniita kuvia! Japani on alkanut nousta vahvasti tulevien matkakohteiden listalla, tuntuu että siellä on tarjota vaikka mitä :)

 2. NIIN UPEAA :D! Kiotoon on pakko päästä! Harmi, että tänä vuonna missasimme ruskan, koska olimme viikon tai kaksi liian aikaisin liikenteessä, mutta toisaalta vastapainona saimme jopa hellelukemia, eli oli siinä hyvätkin puolensa :). Upeita kuvia!

  • Täällä on kyllä todellakin upeaa! <3 Joo, teillä oli lämpötilojen puolesta kyllä huippukelit. :-) Ens kerralla sit Kiotoon, eiks je! ;-)

 3. Ihanaa, että noita vielä valaistuksella korostetaan! Hitsi, kun en koskaan tajua/muista miettiä näitä luonnonspektaakkelien ajankohtia matkoja varatessa! Kirsikankukinta-aikaan sentään olen onnistunut kerran olemaan Koreassa.

  • Kirsikankukinta on Koreassakin kyllä hieno. Pari kevättä olen saanut siitä sielläkin ihailla. Ruska on kyllä Soulissa kans kaunis, kun siellä on niin paljon niitä vuoria! :-)

 4. Oi mitä värejä, mieletöntä! Kioto on muutenkin aivan upea paikka, haluaisin ehdottomasti joskus käydä siellä uudelleen. Nuo temppelit ovat niin kauniita! En ollut tajunnut, että myös ruska-aika on noin suosittua matkustusaikaa Japanissa, mutta näitä kuvia kun katsoo, niin sen kyllä ymmärtää. :)

 5. Wau! Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi ruskaista Kiotoa. Olimme siellä joku vuosi sitten kirsikankukka-aikaan, ja näyttää kyllä tosi kauniilta tuo ruskakin.

 6. Viimeksi olen tainnut ihastella ruskaa Japanissa vuonna 2005.. Oliskohan aika matkustaa uudemman kerran syksyllä? Kevät on niin suosittua aikaa matkustaa Japaniin, eikä syksyn ruskaa tuoda samalla tavalla esiin. Kaunista on kyllä!

  • Joo, ruska pitäisi tuoda vielä isommin esiin täällä! Tosin kiinalaiset tuntuu sen kyllä tietävän. Aivan järkyttävästi porukkaa Kiotossa. :-D

 7. Syksyä en ole vielä Japanissa kokenutkaan! Useimmiten matkat ovat ajoittuneet töiden takia kesään, mutta kerran sentään onnistuin koluamaan koko Kioton juuri parhaaseen hanami-aikaan. Seuraavan kerran huudeilla ensi toukokuussa… Jännä, että siellä on vieläkin noin lämmin. Ehkä jonain vuonna on pakko yrittää osua paikalle ruska-aikaan, sen verran henkeäsalpaavan näköiset momijit Kiyomizuderan ympärillä! ?

  • Oli kyllä upea ruska! Nyt se alkaa olla jo ohi ja illatkin viilenevät. Hanami-aika on kyllä myös ihanaa. <3 Onneksi ensi keväänä saa siitä taas nautiskella. ^^

 8. Upeat värit! Kioton ruska myös sopi upeasti sun hiuksiin. :) Harmi, että sattui olemaan niin paljon turisteja, mutta sellaistahan se välillä on. Onneksi löytyi rauhallisiakin hetkiä juuri ennen sulkemisaikaa.

 9. On totta vie kauniin näköistä ja tuo kolmanneksi alin puukuva on suorastaan maaginen! Kioto on sellainen paikka, että sinne on tehnyt mieli jo mennä kauan. Oli alkuperäisessä ohjelmassa toistaiseksi aioalla Japaninmatkalla, mutta jäi lopulta väliin. Ensi kerralla sinne ja miksipä ei ruskan aikaan :-)

 10. Upeita sävyjä. Ruskamatkat Kiotoon saattavat hyvinkin lisääntyä tämän postauksen myötä.

 11. Mekin olimme pari vuotta sitten juuri ruskan aikaan Kiotossa ja näkymät olivat tosiaan upeita, myös päivällä – vaikka Sinun iltakuvasi ovat kyllä niihinkin verrattuna ihan maagisia!
  http://meriharakka.net/2013/11/21/kioton-temppelit-ja-puutarhat/

Leave a Reply