Kohti Koreaa! Fukuokasta Busaniin

Kohti Koreaa! Fukuokasta Busaniin

Olin opiskelijavaihdossa Japanin Fukuokassa Seinan Gakuin -yliopistossa kevätlukukauden 2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulun kautta. Kirjoitin tuolloin blogia, johon julkaisin päiväkirjamerkintöjä opiskelijaelämästä Fukuokassa. Jutut eivät ole olleet enää vuosiin saatavilla, mutta nyt julkaisen ne uudelleen kronologisessa järjestyksessä syksyn 2020 aikana. Tervetuloa mukaan virtuaalimatkalle kurkkimaan, miltä yliopistovaihtarin elämä Japanissa näyttää.

Juttu on alunperin julkaistu helmikuussa 2012. Jutut julkaistaan sellaisenaan, kuten ne on alunperinkin kirjoitettu. Juttusarjan ensimmäisen artikkelin löydät täältä.

Jes, oon parantunut! On mulla vielä vähän ääni kummallinen, mut muutoin oon kondiksessa. Ihanaa! Pääsen siis huomenna lähtemään suunnitelmien mukaisesti Koreaan.

Kävin äsken Lauran kanssa illallisella raflassa. Kuinka outoa on käydä pihalla näin monen päivän mökkihöperöitymisen jälkeen. Kuinka outoa on, että kaikki puhuukin japania, vaikka oon pääasiassa dataillut suomeksi sekä katsonut suomalaisia ja enkunkielisiä ohjelmia koneelta viime päivät. Oho, mä oonkin Japanissa!

JA kuinka hyvältä tuntuu saada oikeeta ruokaa! Maailman paras fiilis. Tää kana-ateria (Chicken Nanban チキン南蛮) on muuten parasta, mitä Yayoikenista saa. Suosittelen!

Kuinka voikaan olla niin hyvä fiilis. Uskomatonta kuinka kipeenä olin, kun nyt, vieläkin hieman tukkoisena, tuntuu et olo on mitä parhain. Ihan parasta, että pääsen lähteen sinne Koreaan. Ois hieman harmittanu, jos ois pitänyt perua.

Kello lähenee jo kahdeksaa illalla, joten pitänee pikkuhiljaa vähän pakkailla nyssyköitä ja sitten mennä nukkumaan, lähtö kun on täältä dormeilta huomenna klo 7:10. Hyvää yötä siis ja palaillaan näissä merkeissä varmaan loppuviikosta!

 

Seuraa myös YouTubessaInstagramissa ja TikTokissa

4 Responses

 1. Hyvä juttu, että sun vointi on jo parempi ja pääset reissaamaan Koreaan! :)
  Iteki just parannuin jostain influenssapöpöstä, kurkku on ollut jo monta viikkoa kipeä ja terveyskeskuksessakaan eivät voineet auttaa… Onneksi tää on kuitenkin parantunut jo huomattavasti siitä, kun aluksi pelkästään jo hengittäminen sattui ihan älyttömästi kurkkuun – puhumattakaan nielaisusta.

  Oi että toi kana-ateria näyttää hyvältä! Omnomnom!

  Oikein hyvää matkaa Koreaan! ^^

  • Voi ei, niitä pöpöjä on kyllä liikkeellä sitten joka puolella. :-/ Kipeenä on niiiiiin inhottavaa! Sillon kun on aikaa vaikka kuinka, mutta ei vaan kykene tekeen mitään muuta kuin makoileen sängynpohjalla. Musta on niin ärsyttävää olla vaan toimettomana!

   Jeei, kiitti! Nyt se on jo aamu ja tunnin päästä alkaa matka! ^____^

 2. Hei! oon lukenut sun juttuja jonku aikaa ja tykkään tosi paljon. kiitos siis hyvästä blogista. mulla tuli nyt mieleen, kun oon itse kohta lähdössä koreaan (ja ekaa kertaa itä-aasiaan), että millaista ja mitä siellä voi shoppailla? vaatteista en niin kiinnostunut olekaan, sillä olen aika pitkä ja leveyssuunnassakin varmasti keskivertokorealaista noin kolme kertaa isompi :D, mut miten asusteet, ja varsinki kengät ja sellaset? en tiedä, kuin kiinnostava tää aihe on susta, mut jos sulla ois jotain vinkkejä, ni jee :)

  • Moikkis!

   Nimenomaan kenkiä saa Koreasta ainakin tosi halvalla ja vaikka kuinka! Itselläni kun on niin jättimäinen jalka (siro 41) niin en mun kokosia kenkiä oo sieltä koskaan löytänyt, mutta kaverit on hamstranneet niitä ihan hulluna. Hinnat on 10 000 wonista (7€) ylöspäin ja valinnanvaraa löytyy. Asusteita myöskin löytyy kaikenlaisilta katukauppiailta tosi edullisesti, esimerkiksi Soulin Myeongdongin alueelta. Semmonen ketjukauppa kuin “Naughty Cat” myy myös ihania asusteita tosi edullisesti.

   Näiden lisäksi se mitä Koreasta kannattaa ostaa on kosmetiikka. Korealaisia kosmetiikkaliikkeitä on joka kulmalla ja ne ovat todella edullisia. Korealainen kosmetiikka on lisäksi todella laadukasta! :-)

Leave a Reply