Kōyasan – kuin toisesta maailmasta

Kōyasan – kuin toisesta maailmasta

posted in: Japani | 48

Japanissa on valtavasti ihmisiä. Ruuhkaa ja hälyä. Bisnesmiehiä matkalla töihin, koululaisia matkalla kouluun. Turistiryhmiä joka puolella. Monella on Japanista seesteinen kuva rauhallisine japanilaisine puutarhoineen ja zen-temppeleineen. Todellisuus voi kuitenkin olla toinen.

Luonnonrauhaa kannattaa lähteä etsimään suosituimpien turistikohteiden ulkopuolelta. Yksi näistä paikoista on Kōyasan. Vaikka Kōyasan ei mitenkään tuntematon kohde ole, on siellä ainakin näin talvella todella rauhallista. Ei oikeastaan ketään. Vain valtavat seetripuut ja hautojen hiljaisuus.

Kōyasan Kōyasan Kōyasan Kōyasan

Kōyasan on 800 metriin kohoava vuori Osakan ja Naran lähellä Wakayama-prefektuurissa. Matkaa Osakasta Kōyasanille tulee junalla noin puolestatoista kahteen tuntiin. Kōyasan on japanilaisten keskuudessa tunnettu shingon-buddhalaisuuden keskuksena. Ulkomaalaisten keskuudessa se on puolestaan tunnettu Japanin suurimmasta ja upeimmasta hautausmaasta. Yli 200 000 hautaa levittäytyy useiden kilometrien pituisten polkujen varrelle upean ja tunnelmallisen metsän keskelle.

Täällä jos missä saa olla rauhassa.

Moni matkustaa Kōyasanille myös meditoimaan ja viettämään yö tai useampi temppelissä. Aikaiset herätykset, buddhalainen kasvisruoka ja normaali temppelin arki herättävät kiinnostusta erityisesti ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Kōyasanilla on yli sata temppeliä, joten valinnanvaraa löytyy.

Vaikka buddhalaisuus tai temppelielämä ei kiinnostaisikaan, on Kōyasanin luonto ja upea hautausmaa ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kuin toisesta maailmasta. Raikkaassa vuoristoilmassa valtavan seetripuumetsän ympäröimänä sielu lepää.

Katso myös videolta, kuinka tunnelmallista Kōyasanilla on. Mukana myös vinkit siellä vierailuun.

 

Kiinnostaako Japanissa enemmän neonvalot vai luonto?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.
Joko osallistuit Matkamessujen lippuarvontaan?

 

48 Responses

 1. Maisemat näyttävät juuri sellaisilta, että tuonne voisin lähteä meditoimaan ja mietiskelemään. Kauniita vihreitä sävyjä! Japanin luonto kiinnostaa mua paljon. Joskus voisi lähteä vaeltamaan sinne :)

 2. Voi juurikin tuollaista Japania haluaisin nähdä ja kokea! Suoraan Miyzakin leffamaailmaa livenä :)

 3. Toi video täydensi hienosti tätä juttua ja valokuvia. Mua jäi kuitenkin vielä vaivaamaan, et miksi osa noista hautamuistomerkeistä on puettu vaatteisiin.

  • Hyvä kysymys! Niiden nimi on Ojizo-sama, ja ne ovat lasten sielujen suojelijoita. Erityisesti sanotaan, että suojelevat sellaisten lasten sieluja, jotka ovat kuolleet ennen vanhempiaan. Perinne alkoi, kun vanhemmat alkoivat pukea menehtyneiden lastensa syöttölappuja patsaille, jotta jumaluudet suojelisivat lasta tuonpuoleisessa. Sanotaan myös, että Ojizo-samat suojelevat myös matkailijoita, jonka takia niitä näkee välillä teiden varsilla. Nykyään niille puetaan syöttölappujen/essujen lisäksi myös erilaisia hattuja, jotta pysyisivät talvellakin lämpimänä. :-)

 4. Juuri satuin katsomaan muutaman Girls-sarjan jakson, jossa oltiin (ainakin muka) Japanissa. Japania oli valittu kuvaamaan niin räikeä värillisyys kuin ihmismassat, mutta myös kylpylät. Hetken jäinkin pohtimaan tuota, että jos pitäisi lavastuksena vakuuttaa olevansa Japanissa, niin mikä se sitten olisi, metroruuhka ja temppeli? No, ehkä tuossa sarjassa oikeasti oli jotain kuvattukin sitten Japanissa.
  Mutta asiasta toiseen, jännää miten low season todella voi hiljentää todella ruuhkaisia paikkoja, niinkuin meillä nyt täällä Portugalin Aurinkorannikolla. Etenkin rannoilla on todella autiota :-)

  • Ihan totta, mikä se Japani on? Se on niin monipuolinen. Mutta ensimmäisenä ehkä tulee mieleen ne neonvalot ja ruuhka, toisaalta taas sitten seesteinen temppeli. Että niitä vaan sekottamaan kai. :-D

 5. Tuo oli kyllä yksi upeimmista paikoista, missä olen ollut. Jotenkin olin unohtanut sen olemassaolon kokonaan. Siellä haluaisin käydä uudelleenkin. Me olimme nimenomaan yötä luostarissa. Oli kaikkinensa upea kokemus.

 6. Olipa upea paikka. Japanissa on kyllä paljon, miten sen nyt sanoisi rentouttavan oloisia paikkoja. Vaikka kuuluu sinne nuo isotkin kaupungit. Sinne on vielä päästävä. Täytyy sanoa, että matkoja on tullut jopa katseltua. Tuska tässä tulee, miten ihmeessä aika ja rahat riittää kaikkeen. Pitäisi ottaa sapattivapaata ja lähteä maailmanympärimatkalle.

  • Sanoppa muuta. Kaikkialle ei vaan millään pysty ja priorisoida tietysti täytyy. Mut Japania suosittelen ehdottomasti – et tule pettymään! :-)

 7. Mielettömän hieno paikka! Kaunis perinne tuo hautamuistomerkkien pukeminen, joskin ovat vallan upeita ilman niitäkin.

 8. Luonto. Itse asiassa neonvalot eivät kiinnosta yhtään. Myöskin se, että tuo on ainoa paikka Japanissa, missä ei näy ihmisiä yhdellä visiitillä on perin ahdistava tieto. Minä katselin jo pelkästään Euroopan kartasta ne alueet, missä on kaikkein pienin väestön tiheys. Minä haluaisin kokea sellaisen joutsenet ja kurjet talvella -kokemuksen Japanista.

 9. Maisemat on kyllä aivan mahtavat täällä!

  On jo jonkin aikaa kiehtonut ajatus mennä joksikin aikaa jonnekin temppeliin viettämään askeettista elämää hetkeksi aikaa. Otetaankohan noin naisia lainkaan? Sen varsinaisen nomadin, Päivi Kanniston, kirjassa oli kertomus vastaavasta, mutta kokemus kuulosti todella rankalta.

  Sun upeat hiukset näyttää muuten tuota vihreää vasten ihanalta. :)

  • Joo kyllä pääsee naisetkin, eli tuonne vaan! :-) Oon kans kuullut, että niissä saa kyllä myös ihan tehdä töitä. Toki osa varmaan vähän rennompia, mutta rankan kokemuksenkin saa helposti aikaiseksi.

 10. Upeita kuvia, hieno tunnelma, loistava video,… Olette kyllä nimenne mukaisesti matkailun ammattilaisia. Teidän sivusto on nyt korvamerkitty! Itselläni on ollut ajatuksena alkaa heitellä videoitani merkittäväksi osaksi blogejani ja te kyllä kannustatte siihen. Tosin noin hyvästä tasosta en halua edes haaveilla, mutta kukin taaplaa tyylillään. Kiitos!

 11. Oi että, tästä tuli välittömästi sellainen Henkien kätkemä -fiilis! Tuossa paikassa on pakko olla jotain oikeaa taikaa kaikkine pikkupatsaineen ja valtavine puineen. Japanissa kiinnostaisi juurikin tämäntyyppiset kohteet eli luonto ja historia niitä neonvaloja enemmän, vaikka en niidenkään kokemista panisi pahakseni!

 12. Kaunis paikka, kerta kaikkiaan! Sammaleen, puiden ja kiven yhtälö on lumoava.

 13. Ihanan näköinen paikka! Minustakin olisi mielenkiintoista tietää, että miksi ihmeessä tuolla on muistomerkki Yakultille! :D

 14. Mulla on kyllä ennemminkin juuri se kuva Japanista, että joka puolella välkkyy ja räiskyy, ihmisiä kaikkialla. Ei ollenkaan seesteinen seetripuu mielikuva, mutta hyvä tietää että sellaistakin Japanista voi lähteä hamuilemaan :D

 15. Japanissa kyllä kiinnostaa molemmat, sekä neonvalot että luontokohteet. Ahdistun väkijoukoista ja tungoksesta, joten tasapainoa on senkin puolesta pakko lähteä etsimään myös luontokohteista, missä on helpompi hengittää :) Onneksi sieltä niitäkin tuntuu löytyvän! Ihania jättipuita!

 16. Kiitos vinkistä, tiedän jo kuvien perusteella, että viihtyisin :) Täytyy lukea lisääkin sun Japani-juttuja ennen syksyistä reissua, kiva päästä kerrankin lomareissulle Japaniin :)

 17. Jälleen aivan ihania kuvia! Maisemat herättävät mielikuvituksen ja alkaa nähdä pieniä mennikäisiä metsän uumenissa. ;)

 18. Nyt oltiin kyllä sellaisessa paikassa johon ehdottomasti haluaisin! Video oli tosi upea, korosti hienosti paikan tunnelmaa. Wau!

 19. Luonto ehdottomasti. Todella kaunista, tuolla kyllä viihtyisi :)

 20. Mahtavan näköistä! Kivasti kuvissa tuli puitten suuruus esiin, kun olit itse kuvissa.

  Mitä tulee kysymykseen niin päivällä luontoa ja illalla neonvaloa :-)

 21. ooh – onpas kiehtova paikka! kiitos kun esittelit tämänkin – ihan uusi tuttavuus!

 22. Molemmat kiinnostaa, niin neonvalot kuin luontokin :) Yksi matkaunelmistani olisi lähteä Japaniin pidemmäksi aikaa, vaikkapa edes kolmeksi viikoksi, ja kierrellä kaikkea isoista kaupungeista kuumiin lähteisiin ja muihin luontoihmeisiin. Ah, ehkä vielä joskus..!

 23. Kontrastinen paikka verrattuna siihen, mitä yleensä Japanista ajattelee ja mielikuvittelee. :-) Ja viedeo ihana taas kerran, ois kiva päästä joskus sun luotsaamalle matkalle turistiksi! :–D

Leave a Reply