Historian havinaa Soulissa – kuninkaallinen Gyeongbokgung

Historian havinaa Soulissa – kuninkaallinen Gyeongbokgung

posted in: Korea | 23

Soulissa on aikojen saatossa ollut useita palatseja. Soulin ja palatsien historia on melko verinen. Joku palatsi on saatettu hylätä, kun siellä on ollut liikaa veritekoja tai siellä on nähty kummituksia. Nykyään Etelä-Korean johdossa on presidentti, mutta aina 1900-luvun alkupuolelle saakka Koreaa hallitsi kuningas. Kaikista näyttävin ja niin kutsuttu pääpalatsi oli nimeltään Gyeongbokgung. Palatsi oli käytössä 1300-luvun lopulta 1800-luvun lopulle saakka, joskin välillä kuningas saattoi määrätä uuden palatsin rakennettavaksi ja Gyeongbokgung oli tyhjillään. Palatsi on kokenut kovia, mutta se on sittemmin restauroitu upeaan loistoonsa.

Gyeongbokgung Gyeongbokgung Gyeongbokgung Gyeongbokgung

Gyeongbokgung on valtava. Kymmenien eri rakennusten, porttien ja kauniiden puutarhojen tutkimiseen saa kulumaan monta tuntia. Alueella näkee paljon perinteisiin hanbok-asuihin pukeutuneita korealaisia ja turisteja. Korealaiset historialliset draamasarjat ovat erityisesti Aasiassa tällä hetkellä todella suosittuja, joten monet haluavat valokuvauttaa itsensä perinteisessä ympäristössä perinteiseen tyyliin.

Palatsin edustalla näkee usein mielenosoituksia. Presidentin virka-asunto sijaitsee aivan Gyeongbokgung-palatsin takana. Nykyisen presidentin virkakauteen on liittynyt paljon skandaaleja ja kansa on ollut tyytymätön. Kaikki virka-asunnon edustalle liikkuvat autot pysäytetään ja liikennettä valvotaan. Halutessasi voit kuitenkin kävellä palatsialueen ympäri ja käydä presidentin virka-asunnon edustalla.

Gyeongbokgung

Palatsialueella sijaitseva puutarha on kaunis erityisesti ruskan ja kirsikankukinnan aikaan. Kontrasti perinteiden ja modernin välillä on hieno ja kuvauksellinen.

Gyeongbokgung

Gyeongbokgung on edullinen vierailukohde. Sisäänpääsy maksaa 3 000 wonia (2,5€) ja yhdistelmälipun Soulin neljälle palatsille ja yhdelle pyhäkölle saa 10 000 wonilla (8€). Palatsi on myös helposti saavutettavissa, sillä se sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla kaupungintalon ja turistien suosiman Insadong-alueen läheisyydessä.

Gyeongbokgung on upea, mutta hienoja ovat myös muut Soulin palatsit kauniine puutarhoineen ja kiinnostavine historioineen. Käy katsomassa videolta, millaista on ollut kuninkaan elämä Koreassa. Videolla on Gyeongbokgungin lisäksi materiaalia myös kahdesta muusta Soulin palatsista ja pyhäköstä, joihin yhdistelmälipulla pääsee.

 

Oletko menossa Souliin? Katso tästä, kuinka Koreassa voi liikkua helposti ja halvalla. Muut vinkit Koreaan ja Souliin voit kurkata täältä.

Kiinnostaako historiallinen vai moderni Korea? Miltä Gyeongbokgung vaikuttaa?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

23 Responses

 1. Historia kiinnostaa aina. Jos unohtaa nuo veroset historiat, ovat paikat missä olet käynyt uskomattoman hienoja. Upea ruskakin näyttää olevan.

 2. Kuvat ovat kyllä kauniita, varsinkin tosta puutarhasta. Varmasti olisi kiinnostavaa käydä tutustumassa.

 3. Minua oitis kiinnosti kuulla kuinka tuo “Gyeongbokgung” lausutaan. Ihan kammottavan näköisiä palatseja, ei mikään ihme, että niissä kummittelee. Puisto on sen sijaan kaunis. Vaikkei kvaakkuja lammessa ollutkaan, niin varmasti myös kvaakkuja Koreassa on. Olenkin varmaan kertonut tuhansia kertoja sen, että aikoinaan kiinalaiset roudasivat kanavissaan riisiä edes takaisin ja osa sitten sattui tippumaan veteenkin niin että paikallisilla kvaakuilla oli paljon syötävää. Kvaakut sitten kasvoivat aivan jättiläismäisiin mittoihin ja samalla väri muuttui valkoiseksi ja näin niistä kehittyi sitten ankka.
  Olen metallisia syömäpuikkoja vastaan. Itse asiassa, olen myös metallisia ruokailuvälineitä vastaan, sillä aamuseltaan ne pitävät aivan hyytävää ääntä posliinista astiaa vasten. Kaikkein pahin on teelusikka ja kahvikuppi.

  • En tiennyt tuota ankkojen tarinaa. Mielenkiintoista! Kvaakkuja kyllä Koreastakin toki löytyy. Korean kieli on romanisoituna kyllä melko kammottavan näköistä. ;-p

 4. En tiedä mihin kommentti katosi, mutta tässä yritän uudestaan. Eli Soulin gemeppeleista muistan vain se, että ne oli suurinosa uudestaan rakennettu. Ei mikään ihme, kun ajattelee miten maan yli on marssittu. Mutta hienoja ne silti olivat. Monessa oli vahdinvaihtonäytöksiä ym, joita oli kiva katsella.

  • Joo, nuo Soulin palatsit on rakennettu uudelleen. Vähän on alkuperäistä jäljellä. Ei ole kovin ruusuinen ollut Korean historia.

 5. Jestas mikä määrä kirjoitusvirheitä. Siis… Eri Soulin temppeleistä muistan vain sen…

 6. Todella todella kauniin näköistä! Korea oisi kiva kohde joskus kunhan tän rantakuumeen saa taltutettua :D

 7. Kaunista on! Temppelialueesta tulee Japani mieleen. En ole käynyt, mutta tuollaisia kuvia sieltä näkee. Pääsyliput ei ole tosiaan hinnalla pilattu. Minkälainen hintataso Koreassa muuten on?

  • Koreassa on edullisempaa kuin Japanissa. Jos tietää mihin menee, niin halpaa on. Toki kalliitakin ravintoloita ja hotelleja löytyy.

 8. Kivaa, että on halpaa! Kerrankin joku tässä maailmassa! :D Sain Kiinassa tarpeekseni temppeleistä, mutta nyt alkaa olla taas sellainen kutina, että kyllähän ne olisivat listalla, jos Souliin tai muualle Aasiaan päätyisin. Mutta vain pienissä määrin! :D

 9. Aika upeita nuo temppelit varsinkin noin ruskan aikaan! Hienoja pytinkejä, vaikka ei alkuperäisessä asussaan olekaan. Itse mietin kanssa, mitenhän tuo Gyeongbokgung edes lausutaan. :)

 10. Huikean näköistä ja kiva päästä tätä kautta ihan erilaiseen maailmaan täältä kotisohvalta käsin :) Jälleen vaan todettava, että kyllä maailma on ihmeellinen ja monipuolinen!

 11. noi korealaiset nimet on kyllä ihan legendaarisia :-)

 12. Siis, että Mä digaan sun kuvista! :) Souliin on itseasiassa suunnitelmissa menossa. Pitäneekin vähän inspiroitua lisää tätä kautta!

Leave a Reply