Mikä Suomessa kiehtoo? – Nordic Bloggers’ Experience

Mikä Suomessa kiehtoo? – Nordic Bloggers’ Experience

posted in: matkablogi | 12

Unagidonin lukijat tietävät, kuinka suuresti rakastan Aasiassa matkailemista. Kun matkalle lähtee, on parasta lähteä kunnolla ja kauas. Kun matkakassa on kasassa, jää Suomi taakse. Mitä eksoottista Suomella muka olisi tarjota?

Tänä talvena minulle tarjoutui upea mahdollisuus päästä matkailemaan Suomessa. Pääsin mukaan Nordic Bloggers’ Experience -viikkoon, jolloin 40 kansainvälistä blogia eripuolilta maailmaa kutsuttiin tutustumaan Suomeen. Kansainvälisten bloggaajien lisäksi mukaan valittiin 10 isäntäblogia Suomesta, Unagidon yhtenä näistä.

Upea viikko alkoi omalta osaltani viime tiistaina Helsingissä. Olemme viikon aikana bloggaajien kanssa osallistuneet Matkamessujen workshopeihin, mahtaviin luentoihin ja olemme päässeet tutustumaan Helsinkiin päivällä ja yöllä, ilmasta ja maalta. Instagramia ja Facebookia seuraavat ovat varmasti päässeet mukaan menneen viikon aktiviteetteihin kotisohvalta käsin.

Viikkoon on mahtunut myös Matkamessuja edeltäviä pre- ja post-toureja ympäri Suomea Lapista Ahvenanmaalle ja jopa Tukholmaan saakka. Minä lähdin isäntäbloggaajana mukaan Mikkelin seudulle suuntaavalle post-tourille, joka on parhaillaan käynnissä. Saavuin kahdeksan kansaivälisen bloggaajan kanssa Saimaalle lauantaina ja vietämme täällä vielä yhden illan ja yön ennen kotiinpaluuta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASilence, please

Olemme viettäneet kaksi yötä hiljaisuuden keskellä Saimaan rannalla idyllisessä Sahanlahti-matkailukeskuksessa. Sahanlahti sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Mikkelistä. Söpöjä suomalaiseen tyyliin sisustettuja hotellihuoneita on kymmenen, jonka lisäksi tarjolla on mökkimajoitusta. Sahanlahti voitti menneenä viikonloppuna Mikkelin seudun vuoden matkailuteko -palkinnon uusien omistajien myötä. Matkailukeskuksen tarjoama lähiruoka on myös voittanut palkintoja.

Kun saavuimme Sahanlahteen, hiljaisuuden todellakin kuuli. Tuli sama fiilis kuin matkustaessa Lappiin. Sitä huminaa korvissa on vaikea kuvata, jos tunnetta ei tiedä. Täällä saa olla omien ajatuksiensa kanssa ja nauttia luonnon hiljaisuudesta.

Suomalainen design

Pääsimme tutustumaan lähellä sijaitsevaan Anttolanhoviin, joka tarjoaa upeita luksusmökkejä ja design-huviloita. Nautimme rentouttavasta savusaunasta ja herkuista suomalaisen muotoilun keskellä. Oli mielenkiintoista päästä näkemään vaihtoehto piilopirteille ja mummonmökeille. Luksusta etsivälle Design-huvila tarjoaa upeat puitteet lomalle Suomessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkkuja läheltä

Mikkelin seudun matkailu haluaa panostaa lähellä tuotettuun ruokaan. Kun kansainvälisiltä bloggaajilta kysyy, mikä täällä on ollut parasta, tulee vastauksena ensimmäisenä uskomattoman herkullinen ruoka. Bloggaajat ovat todellisia maailmanmatkaajia, jotka ovat nähneet joka kolkan ja maistaneet maailman herkkuja. Ruokapöydässä saa aina kuulla, kuinka vastaavilla retkillä muualla maailmassa ei näin hyviä herkkuja saa.

Eilen aamuna kävimme nostamassa verkot jään alta ja tarkistamassa katiskat aivan tässä lähellä. Saimme myös nähdä, kuinka verkot lasketaan jään alle. Katiskassa oli onneksi saalista, jonka ansiosta saimme lounaaksi nautiskella uskomattoman herkullista madekeittoa. Jälkiruokana mansikkasoppaa sorbetilla ja sitruunakermalla. Ruokajuomana paikallinen Marsalkka-luomuolut toimi erinomaisesti. Lähellä tuotetun ajatus on täällä toteutettu aivan alusta loppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luonto ja paikallisuus matkailuvalttina

Tänään olemme saaneet nauttia  upeasta päivästä ulkosalla. Aamun aloitimme hevosrekiajelulla jäällä, jonka jälkeen matkasimme noin puolen tunnin ajomatkan päähän 100 asukkaan asuttamaan Niinisaareen. Niinisaareen kulkee pieni lossi 24 tuntia vuorokaudessa.

Niinisaaressa pääsimme tutustumaan Okkolan matkailukeskukseen ja Hanhiniityn pajaan. Pientä kylää pääsee näkemään kätevästi potkukelkalla. Hanhiniityn pajalla pääsimme takomaan itse pienet amuletit. Sepän vaimo puolestaan vei meidät noin tunnin lumikenkäretkelle hiljaisen metsän keskelle. Ulkoilun päätteeksi maistui lämmin kanttarellikeitto, tikkupulla ja marjamehu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme juuri päätösillallisella, jota ennen kuulimme suomalaisesta luonnosta ja mystiikasta. Nyt olemme suuntaamassa vielä viimeisen illan kunniaksi saunaan ja paljuun tähtitaivaan alle. Kirkas sää ja -15 astetta luonnon keskellä on ulkomaalaisille upea kokemus. Tällaista tähtitaivasta ei suurkaupungeissa näe. Upea viikko on tulossa päätökseensä.

Voin ylpeydellä sanoa olevani suomalainen.

Matkailublogit mukana Mikkelissä:

Non Solo Turisti
Novo-Monde
Colorful Map
The Crowded Planet
Grown-up Travel Guide
Travel Unmasked
Feels of pleasure

Yhteistyössä Visit Mikkeli

12 Responses

 1. Näyttää kotoisalta luokkaretkeltä :D
  Mullekin olis ollut tuo jään alta katiskasta kalastaminen ollut elämys kun normaalisti sitä tehdään täällä vain kesällä. Vau, teillä on ollut huippua!

  • Hih, joo! Tulee vähän leirikoulu mieleen, kun ruokaa on tarjolla koko ajan! Vaikka tää ruoka on kyllä ollut todellakin ainutlaatuista verrattuna niihin leirikouluihin. :-p

   Upee reissu kaiken kaikkiaan!

 2. Suurimman osan aikuisiästä (apua, 14 vuotta!) ulkomailla asuneena ja melkoisen paljon matkustaneena voin kyllä sanoa, että Suomessa on vaikka mitä hienoa nähtävää ja tekemistä! Nykyään tulee jo katsottua Suomea vähän turistin silmin, ruoatkin maistuvat jo eksoottisille. Ensi kesälle on jo suunnitteilla vaikka mitä kivaa Suomilomalle: Turun saaristo, Helsinki, Lappi… Ja nimenomaan tulemme tällä kertaa ihan turreina eli aiomme käydä museoissa ja kiertää nähtävyyksiä sen sijaan, että jumittuisimme kesämökille koko loman ajaksi :).
  Madridissa olisi ensi viikolla matkamessut ja siellä on kaikki muut Pohjoismaat esillä paitsi Suomi. Samoin Barcelonan matkamessuilla ei ole ollut ainakaan viime vuosina ollut Suomella osastoa vaikka muut Pohjoismaat ovat olleet hienosti esillä. Harmi, kiinnostusta varmasti olisi, espanjalaisille pohjoinen tuntuu olevan hyvinkin jännittävä paikka!

  • Se menee kyllä juat noin, että mitä enemmän ulkomailla matkailee, sitä enemmän osaa arvostaa Suomea.

   Mä olen nyt kahtena edellisenä kesänä matkaillut Lapissa ja oon ihan rakastunut Lappiin. Pakko päästä taas ensi kesänä ja joku joulu olisi kiva viettää myös pohjoisessa.

 3. Uskon, että varmasti tuota omaa hienoa fiilistä lisää se, että ulkomaalaiset ovat innoissaan :). En välttämättä jaksaisi itse lähteä moneenkaan Suomen tarjoamaan paikkaan itsekseni, mutta jos saisin vaikkapa japanilaisia vieraita mukaan, nauttisin kokemuksista ihan eri tavalla :).

  • Toi on muuten ihan totta! Innostus tarttuu ja ulkomaalaisen kanssa näkee Suomen ihan eri näkökulmasta. Joskin itse tykkään nähdä Suomea myös kotimaisella porukalla. :-)

 4. Teillä on ollut ihanaa ohjelmaa! Ja nuo ruuat kyllä näyttävätkin oikein herkullisilta, ai että.

  Kyllä Suomesta löytyy ihania paikkoja ja vaikka mitä tekemistä ja nähtävää niin kesällä kuin talvella. Talviaktiviteetit ovat ehkä kuitenkin ulkomaalaisille eksoottisempia – mutta on niissä uutuudenviehätystä monille suomalaisillekin. Itse kävin viime talvena ensimmäistä kertaa sitten teini-iän laskettelemassa ja ylipäätään ihan vain talvilomailemassa Suomessa (sukulointeja ei lasketa tässä). Siitä Vuokatin-viikosta jäi tunnelmalliset muistot ja oikeastaan koko kokemus sai minut suhtautumaan paljon myönteisemmin talvilomailuun Suomessa. Oli kertakaikkisen ihanaa katsella illalla takkatulta mökissä pakkasen paukkuessa ulkona, lähteä aamulla laskettelemaan ja käydä sen jälkeen kylpylässä lämmittelemässä. Suomessa on vain valitettavasti aika kallista matkailla verrattuna moniin muihin maihin. Lisäksi en vain tykkää kylmästä säästä, joten siksikin nuo Suomi-lomailut talvella ovat aiemmin jääneet aika vähiin. Tätä tulee varmaankin korjailtua tulevaisuudessa, näin ainakin toivon. :)

  Todella hienoa, että ulkomaalaiset bloggaajat saivat tuollaisia kokemuksia ja että he ovat viihtyneet Suomessa hyvin. Ja mikäs Suomessa on viihtyessä, kun on noin kivaa ohjelmaa ja vielä sattui hienot talvisäätkin.

  • Kiitos pitkästä kommentista! :-)

   Lapsena tuli toki peuhattua ulkona talviaikaan vaikka kuinka, mutta muuten en ole ollut talvi-ihminen. Ihana on ollut päästä kokeilemaan erilaisia talviaktiviteettejä nyt aikuisiällä. Ihana on myös nähdä aito ulkomaalaisten innostus suomalaista luontoa ja tekemistä kohtaan. :-)

 5. Oi että, Suomi pääsee kyllä oikeuksiinsa noissa talvimaisemissa! Varmasti mieleenpainuva kokemus niin ulkomaalaisille vierailijoille kuin teille suomalaisillekkin, näkee varmasti Suomen eri näkökulmista turistin silmin (:

 6. urpo hämäläinen

  Kiitos teille kun saimme näyttää talvista kalastusta Puumalassa harraste kalastajat Arto Sopanen / Urpo Hämäläinen

Leave a Reply