Mitä jos pakkaisi laukun ja lähtisi?

Mitä jos pakkaisi laukun ja lähtisi?

posted in: Uncategorized | 14

Japanin kesä on takana. Kuukausi kostean kuumaa Tokiota riitti taas hetkeksi. Ei täällä Suomessakaan tosin palella tarvitse. Juuri sopivan lämmin. Hello Suomen kesä!

Palasin Japanista Suomeen toissapäivänä. Kuukauden keikka kielimatkaohjaajana meni jälleen oikein mukavasti. Melkoisen aktiviteettitäyteisiä olivat päivät, joten aika Tokiossa hujahti hetkessä. Nyt tuntuu kuin ei olisi Suomesta poistunutkaan ja kesä olisi vasta aluillaan, vaikka loppukesää kohti jo käydäänkin.

Mitä jos lähtisi Mitä jos lähtisi width=

Viimeinen viikko oli Tokiossa melko hektinen, joten blogi ja some sai vähän kärsiä. Loppuviikosta se sai kärsiä vielä enemmän, kun Japanissa julkaistiin viimeinkin Pokémon Go. Juu, Suomessa siihen ovat monet varmasti jo kyllästyneet, mutta Japanissa se villitys vasta alkoi. Siellä sitä pelasivat junassa pukumiehet, kotirouvat ja koululaiset. Mikäs siinä kielimatkalaisten kanssa taskumonstereita pyydystäessä ympäri Tokion. Tulivat kaikenlaiset nähtävyydetkin siinä samalla tutuksi.

Mitä jos lähtisi

Japanista on tulossa vielä juttuja tänne blogiin, ehdottomasti. Pitkästä aikaa kävin mm. Fuji Q Highland -huvipuistossa testaamassa sen uusimman vuoristoradan, jossa on maailman jyrkin pudotus. Tutuksi tulivat myös kesäilotulitusfestarit ja uusittu Ghibli-museo. Näistä olenkin matkan päällä jo Snapchatin puolella snäppäillyt, mutta juttua tulossa tännekin.

Mitä jos lähtisi

Irtisanoin asuntoni Suomessa juuri ennen kuin lähdin Tokioon. Nyt elelen muutaman viikon mökkielämää Suomessa. Mitäs nyt sitten? Tiedossa on reissua ainakin seuraavat puolisen vuotta.

Työni on sen luonteista, että se ei ole paikkaan sidottu, joten miksipä en kiertelisi vähän maailmaa. Tietokonetta voi näpytellä melkein mistä tahansa ja opastuskeikkoja esim. Japaniin tai Koreaan pääsee heittämään helpommin Aasiasta käsin. Tie vie siis itään.

Mitä jos lähtisi

Parin viikon päästä lento vie ensin viikoksi Hollantiin, josta matka jatkuu Indonesiaan. Elokuinen kuumuus lienee aika älytöntä, mutta onneksi majoitus on meren rannalla ja Balilta vuokraamani AirBnB:n pihassa on uima-allas. Indonesiassa on tarkoitus kierrellä kuukausi, jonka jälkeen seuraava kohde onkin avoin. Tiedossa on syksyllä töiden merkeissä ainakin Koreaa ja Japania, mutta siinä välissä pyöritään sitten toki muuallakin. Suunnitelmissa nyt ensialkuun kaakkois-Aasiaa.

Suunnitelmissa on tulla käymään helmikuussa Suomessa, jonka jälkeen “pitänee” palata taas Japani-Korea-akselille. Kirsikankukka-aika se kutsuu jälleen. Mutta siihen nyt on aikaa.

Suomi jää siis toistaiseksi taakse. Onneksi siitä saa nyt kuitenkin nautiskella vielä nämä pari viikkoa. Ensi viikolla on tiedossa reissu Muonioon Harrinivan kutsumana. Aika ihanan kuuloista ohjelmaa on siellä tiedossa. Kannattaa pistää Snapchat, Instagram ja Facebook seurantaan.

Näkemiin turvallinen koti, tervetuloa seikkailu.

Missä kannattaisi käydä tulevalla kaakkois-Aasian turneella? Vinkit otetaan ilolla vastaan!

14 Responses

 1. Ihania suunnitelmia! Mistä päin Balia otit kämpän? Mä rakastuin Baliin ihan täysin, pakko päästä pian takaisin! :D

 2. Mahtavia suunnitelmia! Mullakin on tässä tulevaisuus avoinna, sillä Tanska jää määrittelemättömäksi ajaksi taakse viimeistään lokakuussa. Vielä en kuitenkaan tiedä, että minne tie tulee viemään, ja milloin tarkalleen (toivon mukaan jo syyskuussa!), mutta se toivottavasti selviää tässä parin viikon sisään. Jännät ajat! :)
  Tässä minun Bali- ja Gili-postaukset jos niistä olisi jotain vinkkiä: http://www.rantapallo.fi/murumou/tag/bali/

 3. Oi wow mitä suunnitelmia, ei kuulosta ollenkaan pöllömmältä :D

 4. Huikeat suunnitelmat, mukavaa pitkää reissua sinulle! Kannattaa mennä, kun mahdollisuus on :-)

 5. Yhdyn edellisiin kommentoijiin, aivan huipulta kuulostavat sun suunnitelmat! Erityisesti tuo Harrinivan osuus, kohta nähdään! :D

 6. Kuulostaa ihan mahdottoman hyvälle. Kunhan me tässä syksyn päälle saadaan meidän Japanin reissun päivät selville niin alan kahlaamaan blogiasi uudelleen läpi, ja tutkimaan mitä halutaan siellä nähdä tai tehdä. Onko sinulla suositusta mistä kannattaisi katsella majoitusta Tokiossa? Me matkustetaan lapsen kanssa, eli oma huone on must. Mistä kaupunginosasta kannattaisi sitä katsella? En jaksaisi odottaa! :)

  • Tokio on niin valtava ja siellä joka puolella nähtävää riittää, että kunhan esim. Yamanote-linjalle pääsee kätevästi niin riittää. Yamanote-junalinja kiertää Tokion ja sillä pääsee kätevästi melkein mihin tahansa. Chuo-linjan varrella on myös hyvä asustaa. :-) Mä olen monesti asustanut Hamamatsucho-/Shinagawa-asemien lähellä, siellä on mukavan rauhallista. Shinjuku-/Shibuya-suunnalla vähän kalliimpaa ja äänekkäämpää. Asakusa (vanha kaupunki) myös kivaa aluetta, siitä ei tosin suoraan Yamanote-linjalle pääse, mutta kätevä silti ja vähän edullisempi alue.

 7. http://moottoripuuma.blogspot.fi/

  Gilille kissoja auttamaan tai muuten vain lomailemaan?

  • Gilillä täytyy kyllä käydä. Lueskellut vähän että mikä saarista olisi paras. Voihan sitä tietysti pyörähtää vaikka kaikilla. Varmaan muutaman päivän stoppi siellä.

Leave a Reply