Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

posted in: Suomi | 22

Suomen kesä ei tänä vuonna ole ollut yksi parhaista. Sadetta ja kylmää säätä on riittänyt. Suomalainen small talk on nimenomaan säästä puhumista, ja tänä kesänä on small talkia todellakin riittänyt. Mutta turha jäädä murehtimaan. Kyllä kesästä voi nauttia myös sateella!

Tässä vinkit, mitä tehdä sateella Tampereen seudulla.

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkitMitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Wake Valley – märkää kyytiä Ylöjärvellä

Jos aktiviteetissa kastuu joka tapauksessa, onko mitään väliä, sataako vai paistaako? Varsinkaan silloin, kun päällä on märkäpuku. Kyyti Wake Valleyssa* oli märkää, mutta ei kylmää. Enpä ole koskaan aikaisemmin pitänyt minkäännäköistä lautaa jaloissani. En ole koskaan lumilautaillut, puhumattakaan wakeboardingista. Jännittikö? No kyllä.

Ensin tuntui, että pysyn laudan päällä, mutta sitten kaaduin. Uusi yritys – kaaduin jälleen. Ja taas. Mutta en varmasti luovuta! Paluu lammen toiselta puolelta menikin sitten vähän paremmin – en kaatunut enää kertaakaan! Olipa kyllä mageeta menoa. Melko nopeasti homman jujun siis oppi. Ja kyllä vaan maistui tämän urheilusuorituksen jälkeen sauna. Seuraavana päivänä löytyi kehosta lihaksia, joiden olemassaoloa ei ollut tiennyt.

Sadepäivässä Wake Valleyssa oli sekin hyvä puoli, että saimme kokeilla wakeboardingia omalla porukalla. Ei ollut ketään muita jakamassa vaijereita kanssamme. Aurinkoisena päivänä kun Wake Valleyssa käy melkoinen kuhina. Mitä mainioin sadepäivän aktiviteetti siis!

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Maista Mansen maut – gastropub-kierros Tampereella

Tampereen olut- ja gastropub-kulttuuri on erinomainen. Paikallisia olusia löytyy vaikka kuinka ja niitä on ihana nauttia uniikeissa tamperelaisissa gastropubeissa. Maista Mansen maut*-gastropub-kierros on muunneltavissa, mutta meidän kierroksemme vei Bookers Express Barin sahtimaistelun kautta Inez-ravintolaan tapaksille ja kotimaiselle Tärviö-siiderille, jonka jälkeen maistelimme erinomaista Havu Gosea ja pärämätsiä Kievari Kahdet Kasvot -ravintolassa ja lopuksi vielä Nordic Breweryn olusia Nordic Breweryssä. Maistelun lomassa opas Liisa Tyllilä kertoi monipuolista tietoa Tampereesta, joten kierros on taatusti sekä opettavainen että maistuva. Maista Mansen maut -kierros ei suotta ole yksi Visit Finlandin vuoden 2017 kärkituotteista.

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkitMitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Viikinsaari & Hopealinjat-sisävesiristeily – Tampereen upea järvimaisema

Olen kotoisin Jyväskylästä, joten olen tottunut olemaan järvien ympäröimänä. Tampereelle muutettuani häkellyin, miten kaunista järvimaisemaa täälläkin on. Sisävesiristeilijät kulkevat sateellakin ja ohilipuvaa maisemaa voi ihailla paatin sisältä käsin. Sitten kun matka vie vielä Viikinsaareen saunomaan ja paljuun, ei paljoa sadepisarat taaskaan mieltä paina.

Ja jos hyvä tuuri käy, selkenee päivä juuri sopivasti illaksi.

Paljussa maistelimme söpöillä etiketeillä varustettuja, Akaalla sijaitsevan Hopping Brewsters* -pienpanimon olusia ja tamperelaisen Juoma-Agentit Oy:n* maahantuomia reissuun sopivia viinipikareita.

Viikinsaareen hurauttaa Hopealinjat*-risteilijällä Laukontorilta, Tampereen alarannasta, vain 20 minuutissa. Viikinsaaressa voi nautiskella kesäpäivästä myös vaikkapa kesäteatterin merkeissä. Kesäisin Viikinsaaressa järjestetään myös uniikki metallifestari Saarihelvetti. Tänä vuonna Saarihelvetti järjestetään tulevana lauantaina 5.8.

Viikinsaaren saunan voi varata yksityiskäyttöön tai suunnata saunaan yleisillä saunavuoroilla kesätiistaisin.

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Uudistettu Muumimuseo – jokaisen Muumifanin must-kohde

Tampereella on tänä kesänä näkynyt entistä enemmän japanilaisia turisteja. Osaltaan tähän vaikuttaa aivan varmasti tänä kesänä avattu, uudistettu Muumimuseo*.Tampereen Muumimuseo sijaitsi aikaisemmin Metso-kirjastolla, mutta nyt se on saanut uuden kotinsa Tampere-talolta.

Muumimuseo on todella upea. Edelliseen verrattuna se on valtava, moderni ja interaktiivinen. Muumimuseossa riittää ihmeteltävää faneille ja pikkuväelle pariksi tunniksi, mutta ei-niin-kova fanikin nauttii museosta aivan varmasti ainakin tunnin verran. Juuri sopiva kohde siis sadekuuron yllättäessä.

Muumimuseossa on ajateltu myös kansainvälisiä vieraita ja opastetaulut ovat myös englanniksi sekä japaniksi. Henkilökuntakin on kielitaitoista ja erittäin avuliasta. Museon yhteydessä on myös kohtuuhintainen ja hyvännäköinen ravintola, jota ei kylläkään vielä tullut testattua. Mutta varmasti vielä joku kerta. Ja nyt tiedän, mistä haen Japanin tuliaiset seuraavaa Japanin reissua varten. Monenlaista Muumituotetta museokaupassa nimittäin riittää.

Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit Mitä tehdä sateella? Sadepäivän Tampere-vinkit

Särkänniemi – Tampereen klassikko

Särkänniemi* sateella? No, ehkei kaatosateella, mutta pienellä sateella kyllä. Muistan, kun yläasteikäisenä tehtiin kavereiden kanssa Jyväskylästä Särkänniemireissu Tampereelle. Harmittelimme ensin sadetta, mutta lopulta olimme siihen enemmän kuin tyytyväisiä. Ei jonoja! Aurinkoisena kesäviikonloppuna saa aivan varmasti jonottaa, mutta sateisella tai pilvisellä säällä laitteissa ehtii varmasti kieppua enemmän kuin tarpeeksi.

Tämän kesän uutuuslaite Särkänniemessä on Hype. Jo rakennusvaiheessa se näkyi jo kauas ja en malttanut odottaa kesää! Nyt sinne viimein pääsi ja olihan se tosiaankin kaiken hypen arvoista. Todella miellyttävä vuoristorata, joka toi mieleen menon maailman hurjimmissa huvipuistoissa. Laite kuitenkin näyttää ehkä hurjemmalta kuin mitä se on, joten kyytiin vaan, vaikka vähän jännittäisikin. Voin kuitenkin luvata, että vatsanpohjassa tuntuu!

Särkänniemestä kirjoitinkin viime kesänä ja tuolloin testasimme viime kesän uutuuden X:n, joka sekin yhä edelleen on todella kova. Näsijärven maisemat pää alaspäin ovat mieleenpainuvat.

Särkänniemi haastoi meidät myös #hypehaasteeseen ja videon tästä voit katsoa täältä.

Teimme Tampere-päivästä toki myös omankin videon. Kurkkaa siis videolta, miltä meno Tampereella tällä kertaa näytti. Mukana joukko Suomen kovimpia matkabloggaajia!

 

Haluatko lukea Tampereesta lisää? Katso nämä!

Watia.fi: Viisi paikallisen vinkkiä Tampereelle
Kohteena maailma: 10 vinkkiä kotikaupunkiini

Alan maailma: Päivä Tampereella 10 vuoden jälkeen – mitä uutta vanhassa kotikaupungissa
Huge passion for life: Tampere-vinkit kesälomailijoille
Live now – Dream Later: Kymmenen kutkuttavaa ja koukuttavaa (kesä)tekemistä Tampereella
Syö, matkusta, rakasta: Ei tehrä tästä ny numeroo, mutta Tampereessa on taikaa

 

Mitä ovat sinun vinkkisi sadepäivään Tampereella?

 

*Järjestimme matkabloggaajapäivän Tampereella yhdessä Kohteena Maailma -blogin Ramin kanssa. Tähdellä merkityt aktiviteetit/tuotteet on saatu yrityksiltä bloginäkyvyyttä vastaan.

 

Seuraa matkaa InstagramissaFacebookissa ja YouTubessa.

22 Responses

 1. Hauskoja vinkkejä! Tuohon Hypeen minua ei saisi kirveelläkään, eikä varmaan moniin muihinkaan Särkänniemen laitteisiin. Joten sen varmaan skippaisin kokonaan :D Mutta tuo Mansen maut -kierros ja Muumimuseo kuulostavat hauskoilta, ja varmasti molemmat on oikein mainiota sadepäivän tekemistä :)

 2. Minulle tuli niin Lotta mieleen tästä: http://www.inhimillisiauutisia.fi/pelkoa-ja-inhoa-jyvaskylassa/15575912
  Asuin lapsuuteni Kuopiossa ja olen syntynyt Tampereella. Siksi Jyväskylä oli siinä välillä aika monta kertaa. Enemmän jäi mieleen Jämsän hirvipatsas, joka nykyisin on huonossa kunnossa.

  Mutta siis Tampesteri. Minä menisin varmasti Rajaportin saunaan. Siellä on sellainen hulppean kokoinen kylpyankkakin, ettei tarvitse yksin saunoa. Sitten voisi ostaa bullaa ja mennä Sorsapuistoon ruokkimaan sorsia. Kaikki muut linnut ovat lehden alla sateelta suojassa kyhjöttämässä, mutta sorsat eivät välitä, vaikka kuinka paljon sataisi. Tulee vain enemmän lätäköitä.

  Mä haluaisin käydä paskalakkimuseossa Hervannassa, koska mä en ole aiemmin käynyt. Se on vähän niin kuin: “tunne vihollisesi” -hengessä. Sitä paitsi, minua kiinnostaa, milloin niillä oli ruskeat lakit, mistä tämä nimitys paskalakki sitten tulikin.

  • Mulla on vielä Rajaportin sauna käymättä, mutta Tampereella on kyllä aivan ihana saunakulttuuri. Viikinsaaren lisäksi on Rauhaniemessä tullut saunottua ja se on kans ihan mieletön mesta. Sorsapuisto on ihana kans! :-)

 3. Minun vinkkini olisi varmasti Kaffila-kahvila – satoi tai paistoi! ; ) Tuo foodie-kierros kiinnostaisi ja tietysti Muumi Museo. Särkänniemessä olen koko elämäni toiminut laukkunaulakkona muiden kolutessa kojeissa – oma suosikkini pitkälle aikuisikään oli VAUHTIMATO, eli lasten vuoristorata… Näin täällä. ^_^

 4. Hyviä vinkkejä ja olipa teillä hauska Tampere-päivä! Tuli tuosta Sateenmurun kahvila-vinkistä mieleen toinenkin must kahvila Tampereella, nimittäin pupukahvila (http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2017/03/20/pupukahvilassa/) :)

 5. Muumimuseoon haluaisin itsekin kovasti! Kiva kuulla, että se oli kiva.

  Mä olen itse käynyt Niagarassa katsomassa sadepäivänä jonkin elokuvan. Tykkään siitä kahvilasta, josta voi katsella ulkona liikkuvia ihmisiä. Valikoimissa on vähän erikoisempia elokuvia ja kerran viikossa (olisikohan ollut tiistaisin) on kuuden euron tarjouksia. Mieluummin kannatan tätä kuin ainaista Finnkinoa.

  • Niagara on tosi symppis ja se kahvila tosiaankin mielekäs! Kerran oon siellä leffassa käynyt ja muutaman kerran lounastamassa tai illallistamassa.

 6. Mekin vietimme iltapäivän Tampereella äskettäin – harvinaista, turkulaiset juuret omaavilta :-)
  Ja juttusi muistuttaa siitä, että Tampereellakin on nii..iin paljon mahdollisia juttuja. Meidän tekemisistämme vain yksi osui listasi kanssa samaksi, mekin kävimme Hopealinjan risteilyllä.
  http://meriharakka.net/2017/08/02/tampere-vapriikki-finlayson/

 7. Kivoja vinkkejä! Tampere on mulle aika tuntematon paikka, niin en tiennyt näistä muita kuin Särkänniemen (ja sen jättäisin varmaan väliin, tulee huono olo jo pelkän kieputuksen katsomisesta :D) Muumimuseosta oon kuullut paljon hyvää, joten tekisi mieli matkustaa Tampereelle ihan jo senkin perässä!

 8. Tämä oli kyllä huippupäivä ja kyllä se Tampere vaan valloitti minutkin, sateesta huolimatta! Jos olisi aurinko sattunut paistamaan, olisin varmaan jo kotimatkalla soitellut muuttoautojen perään… Tampere <3

 9. Kiva kuulla, että Muumimuseo on toimiva kokonaisuus! Meille Tampere olisi hyvä juuri sellaisena myöhäissyksyn viikonloppukohteena, kun tekee mieli lähteä johonkin, mutta ei halua nähdä hirveästi vaivaa. Silloin ei kuitenkaan voi enää luottaa Särkänniemeen tai muihin ulkoaktiviteetteihin, niin näitä sisäkohteita on hyvä olla korvan takana.

 10. Kiva kuulla että Ylöjärvelle on tullut tuollainen uusi seikkailujuttu, kun tuntuu ettei täällä turisteille mitään kiinnostavaa ole, vai museoonko vieraat pitäisi raahata. Kun muutin tänne 2002 (tai no silloin Tampereelle jos tarkkoja ollaan), mieheni esitteli mulle Ylöjärven ainoana nähtävyytenä sen kohdan jossa Vilénin Sulon huoltamo oli Vaasantien varressa ollut 😂

  Sadekelillä harvoin tulee lähdettyä liikkeelle, ja jos jonnekin lähtee se on melkeinpä Edeniin, kylpylään, mutta sekin on toki Nokialla. Nyt huomaan että lasken vähän ympäripyöreästi kaikki naapurikunnatkin Tampereeksi 😂

 11. Mahtavat päivät oli ja upeasti olet kasannut siitä Tampereen vinkit talteen. Asenne ratkaisee enemmän kuin sää ja se tuli taas kerran todistettua :-)

Leave a Reply