Suloinen sakura – Japanin vaaleanpunainen kevät

Suloinen sakura – Japanin vaaleanpunainen kevät

posted in: Japani | 45

Hetken se vain kestää. Joka vuosi sen kauneus pääsee yllättämään. Vuosi vuodelta yhä useampi ulkomaalainen matkustaa Japaniin sitä katsomaan. Japanin vaaleanpunasävyitteistä kevättä.

Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa

Kukat ovat tällä hetkellä parhaimmillaan Kioton seudulla, Tokiossa kukinta alkaa olla jo ohitse. Tänä vuonna aikainen lämmin kevät sai ensimmäiset kukat puhkeamaan keskimääräistä aiemmin, mutta kylmä jakso sai täyden kukinnan kuitenkin viivästymään. Koskaan ei tiedä, milloin se paras aika kukkien vuoksi olisi matkustaa Japaniin. Yleensä se kuitenkin on huhtikuun alussa. Kukinta pohjois-Japanissa jatkuu vielä toukokuulle.

Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa Kirsikankukinta Japanissa

Japanilaisille kirsikankukinta on tärkeää aikaa. Kirsikankukkien lyhyt kukinta muistuttaa elämän hetkellisyydestä ja hetkessä elämisestä. Parhaimman kukinnan aikaan puistot täyttyvät kukkienkatselijoista. Hanami, kirjaimellisesti kukkien katselu, on jokavuotinen perinne kaveri- ja työporukoille sekä perheille. Yleensä työyhteisöstä lähetetään joku jo aikaisin aamulla varaamaan parasta vilttipaikkaa, jonne päivän päätteeksi työyhteisö sitten saapuu nauttimaan virvokkeita, napostelemaan ja iloitsemaan keväästä. Kengät suorassa rivissä, japanilaiseen tyyliin.

Kirsikankukinta Japanissa

Kirsikankukinnan aika on täydellinen ajankohta matkustaa Japaniin. Tosin niin ajattelevat kaikki. Jokainen majoitusliike on täyteen buukattu jo hyvissä ajoin ja joka puolella on väkeä. Mutta kyllä se vaan on niin upeaa aikaa, että se on kaiken sen väenpaljouden väärti. Kunhan suunnittelee matkansa ajoissa, saa varattua itselleen kaikista parhaan Japanikokemuksen.

Miltä se hanami sitten näyttää? Videolta pääset mukaan kevään juhlahumuun.

Oletko matkustanut kirsikankukinnan aikaan Japaniin?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

45 Responses

 1. Onneksi tällaiset puut pärjäävät myös Saksassa – ainakin Kölnissä meillä on aina hyvin vaaleanpunainen kevät :) Ihania ovat!

 2. Kirsikankukkien kuviin ei kyllästy ikinä!Mahtavaa!

 3. Aivan todella ihania kuvia! Ihanasti oot vanginnut pariskunnankin kahvilanikkunassa ihastelemaan kukkaloistoa! Toi on kyllä yksi semmoinen juttu mikä olisi huippua nähdä :)

 4. Kun sanoin Kaliforniassa asuinpaikkani ulkopuolelle, poikkeuksetta vastattiin jotain kirsikoihin liittyvää. Olen siis asunut kirsikoiden keskellä, kotikatuni oli Cherry Avenue ja paikkakunnalla oli vieläpä kirsikkafestivaalit. Kaliforniassa tietysti oli useita valkokukkaisia puita, joista ehkä mantelin siitepöly sai aikaan hirveän allergiakohtauksen. Sattuneesta syystä en ole syönyt kirsikoita arviolta vuosiin.
  Puiden katselu olisi kivempaa, jos väkeä olisi vähemmän. Kaliforniassa asuu paljon japanilaisia, mutta ne eivät tunkeneet katselemaan kirsikoita minun seudulleni.
  On tuo kivempi tapa viettää kevättä kuin muistella parruihin naulattua ukkoa, joten piste japanilaisille tästä.

  • Juu, väkeä on kyllä paljon! Tosin kyllä niitä ihania rauhallisia paikkojakin löytyy, mutta monelle on tärkeää mennä sinne “kuuluisimpaan” paikkaan kukkia ihastelemaan. :-p

 5. En ole matkustanut, mutta meinaan kyllä joskus matkustaa. Niin kaunista! Kirsikankukat on ihania! :)

 6. Me olimme Japanissa juuri hanamin aikaan muutama vuosi sitten. Oli kyllä upeaa! Japanista jäi hyvä fiilis, ja nämä sinun ihanat postaukset vaan muistuttavat siitä, miten Japaniin pitäisi päästä uudelleen.

 7. On tuo vaan upean näköistä. Japaniin olisi ihana matkustaa juuri kirsikankukinnan aikaan. Harmi, että sen ajankohta on niin hankalasti ennustettava. Ihan sama on Lapin ruskan kanssa – sekin olisi joskus upea nähdä.

 8. Ihana Japani! Pakkohan sinne on päästä joskus vielä takaisin. Ehkäpä ensi kerralla mekin pääsemme vierailemaan kevätaikaan nyt kun upea ruska tuli jo nähtyä.

 9. Nyyh, tämä(-kin) on vielä kokematta. Kirsikankukat ovat varsinaista silmänruokaa, mutta tuoksuvatko ne myös?

 10. Upeita kuvia kerrassaan!
  Enpä ole Japanissa päässyt käymään, mutta jos joskus, niin kirsikankukkien aikaan olisi varmasti erityisen mieleenpainuva elämys :-)

 11. Onneksi kirsikankukkia pääsee ihailemaan keväisin muuallakin! Vaikka olisihan se ihana ihailla niitä juuri Japanissa, mutta luulenpa meidäntyyppisten matkaajien valitsevan silti jonkun toisen ajankohdan. Ajoissa oleminen ja täyteen ammutut majoituspaikat ovat meille joskus haasteellisia. :)

 12. Kengät suorassa rivissä, hihhih! Jos sitä ajankohtaa ei voi tarkkaan tietää etukäteen, miten voi suunnitella matkan etukäteen tuohon aikaan? Jos kerran kaikki majoituspaikat varataan etukäteen, ei voi odottaa viime tippaan. Pitääkö se vaan varata sinne huhtikuun alkuun ja toivoa parasta?

  • Joo, just näin. Varata huhtikuun alkuun ja toivoa parasta. Huhtikuun alussa kyllä näkee ainakin jotain kirsikankukkia, kun noi lajikkeet kukkivat niin eri aikaan, mutta sitä kauneinta kukkaloistoa ei koskaan tietenkään voi ennustaa.

 13. No, en ole, mutta Japaniin olisi ihana päästä juuri hanamin aikaan. Kirsikankukkia ei koskaan kyllästy katselemaan.

 14. Voi mikä pettymys olisi, jos yrittäisi tähdätä hanamin aikaan Japaniin, mutta kukinta olisikin viivästynyt! Meillä Köpiksessä on hautausmaa, jossa on kirsikkapuukuja ja joka vuosi pitää minunkin käydä siellä ihailemassa kukkia, vaikka porukkaa on sillä pienellä kujanpätkällä aina ruuhkaksi asti. Arviolta 150000 ihmistä käy siellä joka kevät, mikä on mielestäni paljon, sillä hautausmaa on useita kilometrejä keskustan ulkopuolella joten turistit ei sinne niin vain löydä.

 15. Minä sain oman sakurani Baijerissa ja Bratislavassa. Aivan mieletön määrä kirsikkapuita kukassa, sekä erilaisia hedelmäpuita. Lisäksi magnoliat olivat komeimmillaan. Voi kun Suomeessakin olisi vastaava kukkaloisto.

  • Ai että, Euroopastakin löytyy kyllä niin upeita mestoja kevätaikaan. Suomessa on toukokuussa hanamijuhla Helsingissä ja sitten tietty alkaa jo omenapuut kukkia, jotka nekin on tosi kauniita. :-)

 16. Joskus sitä harkitsimme, mutta tajusimme sitten, että oikeaan aikaan paikalle osuminen on sen verran arpapeliä, että jos vaan kirsikkapuut haluaa nähdä, niin Roihuvuori on varmempi valinta. Muuten kevät Japanissa toki voisi olla kivakin idea – ja hyvällä tuurilla voisi osua kirsikkapuutkin kohdalle :-)

 17. Kaunis ajatus miten kukat kuvastavat elämän hetkellisyyttä! Tuoksu on varmaan myös ihana. Mutta samalla mua kyllä ahdistaa ajatus ihmispaljoudesta ja paikkojen varaamisesta.

 18. Aivan ihanan näköistä! Tuonne kyllä kannattaisi matkustaa ihan vain nähdäkseen tuon kauneuden! :)

 19. Mahtavan näköistä niin kuvissa kuin videolla! Onko noi yhden kuvan pullot sakea vai olutta? Veikkaan ekaa, mutta kysynpä tärkeimmät ensin :-D

  P.S. Aion mennä :-)

 20. uskon ihan ehdottomasti että juuri tuo aika on se taianomaisin aika matkustaa Japaniin – tuo näky kun tekee vaikutuksen jo Tukholmassakin <3

 21. Hyvä muistutus! Jospa tänä vuonna muistaisi käydä ihailemassa Roihuvuoren kirsikkapuiden väriloistoa, kun Japani on toistaiseksi haave vain.

 22. Täällä jännitetään huhtikuun alkua ja tulevaa Japanin matkaa 😊 Ja sitä ehditäänkö nähdä kirsikkapuiden kukinta kun on niin etuajassa tänä vuonna 🌸🌸 Ja niin tarkkaan kun olimme suunnitelleet ajankohdan. No, joka tapauksessa varmasti antoisa matka tulossa 😊
  Lämpötilaa olen miettinyt eli millaistakohan lämpöä tarkoittaa (suomalaisittain) Japanin huhtikuu ja +20 astetta lämmintä? Olettaisin että kesävaatteilla pärjää mutta kuvissa ihmisillä on paljon enemmän päällä 🤔 Vietetään siis huhtikuun alussa 2 viikkoa Kioto-Hiroshima-Fukuoka-Kagoshima -akselilla 😍

  • Hei Sisko! Täällä Japanissa kevät on pitänyt kiireisenä ja blogin kommenttiboksi huomiotta. Anteeksi siis myöhäinen vastaus. Toivottavasti teillä oli mahtava matka ja ehditte nähdä kukkiakin!

 23. Onpa todella upeita kuvia upeasta Sri Lankasta! Sielläkin tuli vierailtua kultaryntäyksen aikaan.

Leave a Reply