Särkänniemeen Särkänniemeen!

Särkänniemeen Särkänniemeen!

posted in: Suomi, Tampere | 2

Olin käynyt Särkänniemessä viimeksi kymmenen vuotta sitten. Rakastan huvipuistoja, mutta viime vuosina tie on vienyt maailmalla kotimaan huvipuistojen sijaan mm. Universal Studioseille Hollywoodiin, Osakaan ja Singaporeen, Disneylandiin Pariisiin ja Texasin Six Flagsiin. Viime syksynä muutin Tampereelle ja innosta pinkeänä vannoin, että seuraavana kesänä käyn Särkänniemessä. Nyt se kesä on viimein saapunut.

Särkänniemipäiväksi osui ehkäpä tähänastisen kesän kuumin päivä. Kyseessä oli arkipäivä ennen kesälomien alkua, joten porukkaa ei ihan hirveästi ollut liikenteessä. Monet nuoret olivat tulleet luokkaretkelle, mutta jonoja ei silti erityisesti ollut, lukuunottamatta tämän kesän uutuuslaitetta X:ää. Sekin tosin veti aika hyvin, eikä jonotusaika kasvanut pitkäksi.

Ensimmäisenä ajettiin läpi kymmenen vuoden takainen suosikkini Tornado. Pääsimme suoraan jonottamatta ensimmäiseen riviin. Ja sitten mentiin. Vuoristoradat on ihan parhaita. Täytyy kyllä myöntää, että pitkästä aikaa Tornadossa kieppuminen sai pään aika pyörälle. Miellyttävää kyytiä kuitenkin. Tornado on muuten radaltaan lähes sama kuin Singaporen Universal Studiosin Battlestar Galactican kaksoisvuoristoratojen Cylon-rata (olipa siinä sanoja!). Oman muistikuvani mukaan Cylon on hieman pidempi, mutta samat käännökset ja silmukat siinä on.

Sitten käytiin testaamassa vanha kunnon Troika ja katseltiin sen kyydistä viereisen X:n hurjaa menoa.

Jos käytäis tässä välissä vähän rauhoittumassa Taikajoella. Joo. Hyvä idea.

Oliko Taikajoki muuten joskus ysärillä nimeltään Lemmenjoki?

sarkanniemeen

Särkänniemi on muuttunut aika paljonkin kymmenen vuoden takaisesta. Ei ole enää Coca-Colaa, Korkkiruuvia, JetStaria tai Lentävää mattoa. Eikä muuten Metkulaa tai Kummitusjunaa. Hurrikaani sen sijaan seisoi entisellä paikallaan, vaikka kuvittelin senkin jo jääneen eläkkeelle.

Uusista laitteista eniten odotin tietysti sitä kaikista uusinta ja hurjinta. Ei sinne kuitenkaan vielä uskaltanut. Piti käydä lämmittelemässä vielä Hurrikaanissa, Tukkijoella ja MotoGeessä, ennen kuin oli valmis kohtaamaan X:n.

Yksi X:n kierros katseltiin aivan sen juurelta. Pahimmalta se näytti juuri tästä vierestä katsottuna silloin, kun laite pysähtyy hetkeksi ylös, jolloin saa roikkua pää alaspäin varmaan jotain viitisen sekuntia. Luulimme että emme mahtuisi vielä seuraavaan kyytiin, mutta sitten sieltä löytyikin kahdelle vielä paikat. Ääk! En mä ole vielä valmis!

Sitten alkoikin jo maa jalkojen alla kadota.

Maisemat olivat upeat. Näsijärvi näytti hassulta väärinpäin, mutta kauniilta. Laite oli onneksi todella tukevan oloinen ja yllätyin positiivisesti siitä, että kyydissä oli enemmän miellyttävää kuin pelottavaa. Hurjahan se oli, ei siitä mihinkään pääse, mutta oikein mukava. Vaikka laite pyörii vähän joka suuntaan, ei siinä silti tullut millään tavoin paha olo.

Lapsille sopivia laitteita löytyy Angry Birds Landista. Aikuisenakin on tässä osassa puistoa kiva käydä ihmettelemässä näitä kuuluisia lintuja ja vaikka vähän jäähtymässä jäätelöllä. Koska jonot laitteisiin olivat lyhyet, joutui sitä ihan oikeasti välillä vähän rauhoittumaan, ettei pää olisi jatkuvasti pyörällä. Kaitpa sitä olisi aikoinaan pystynyt juosta laitteesta toiseen, mutta nyt jotenkin kaipasi myös sitä rauhassa käyskentelyä.

Kieputtimien lisäksi sitä muutakin alueelta onneksi löytyy. Elämysrannekkeella pääsee käymään söpössä Koiramäki-kylässä. Kylä sijaitsee entisen kotieläinpuiston tilalla. Nykyisessä Koiramäessäkin pääsee näkemään kotieläimiä, kuten pupuja, marsuja ja vuohia.

sarkanniemeen

Olimme kieppuneet koko päivän ja se tuntui ja näkyi. Kuuma päivä oli ottanut veronsa. Menimme viilentymään päivän viimeiseen planetaarionäytökseen, jonka jälkeen tarkoituksena oli vielä käydä kieppumassa pari laitetta ennen puiston sulkeutumista. Ei me sitten jaksettu enää kuin Koskiseikkailu. Muutama laite jäi testaamatta, mutta lähes kaikki ehdittiin ja jaksettiin. Päivän päätteeksi nousimme vielä Näsinneulan huipulle. Sisäänpääsy kuuluu elämysrannekkeen hintaan. Ulkotasanne oli remontissa, mutta Tamperetta sai ihailla sisältä käsin.

sarkanniemeen sarkanniemeen

Särkänniemipäivä oli oikein onnistunut.

Ranneke kannattaa ostaa ennakkoon netistä, niin saa muutaman euron alennusta. Tuolloin tarkkaa päivää ei tarvitse päättää, joten se on kätevää, vaikkei tietäisikään vielä tarkasti, milloin aikoo mennä. Lipunmyynnissä luetaan sähköpostiin tuleva QR-koodi, jota vastaan saa rannekkeet. Helppo tapa ostaa ranneke myös toiselle lahjaksi.

Mukaan kannattaa pakata lippis, aurinkorasvaa ja vettä. Ehkä jotain pientä suolaista naposteltavaa, jota voi jonossa mutustaa, jos ei malta istahtaa kunnolla syömään. Me käytiin päivän päätteeksi syömässä Näsinneulan alakerrassa, planetaarion vierestä löytyvässä tortilla-buffetissa. Kympillä sai syödä tortilloita sen verran kuin napa vetää. Toimi kuumana huvittelupäivänä erinomaisesti.

Oletko käynyt uudistuneessa Särkänniemessä?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla tai Facebookissa.

2 Responses

Leave a Reply