Shanghain valot

Shanghain valot

posted in: matkablogi | 16

Wohoo, vihdoin löytyi pätevä nettiyhteys! Puolentoista viikon blogihiljaisuus on siis ohi.

Olen ollut nyt viikon reissussa. Tämän ryhmämatkan nimi on Kolmen Kiinan kierros, jonka aikana vierailemme Manner-Kiinassa, Taiwanissa ja Hongkongissa. Tähän saakka reissu on mennyt erinomaisesti. Säätkin ovat suosineet ja olemme jo päässeet näkemään keväisen kirkkaan Shanghain sekä Taiwanin alkukesän. Tällä hetkellä olemme kiertämässä ympäri Taiwanin saarta ja nyt yövymme lähellä saaren eteläkärkeä. Vaikka netti hidas tähän saakka onkin ollut, olen silti päivittänyt tiheästi Instagramia ja Facebookia, joten sieltä voi tästäkin eteenpäin seurata matkaa reaaliajassa.

Palataanpa hetkeksi viime viikkoon ja Shanghain valoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finnairin Shanghain lento tiistai-keskiviikkoyönä oli melko tyhjä ja ylimääräistä tilaa löytyi. Ihme sinäänsä, sillä nyt oli oikein oivallinen aika vierailla kaupungissa. Päivät olivat todella aurinkoisia ja lämpötila kohosi parhaimmillaan kahteenkymmeneen asteeseen. Luumunkukat kukkivat. Illat olivat tosin vielä viileitä, joten kevättakki oli hyvä olla matkassa mukana.

Ensimmäisenä päivänä vierailimme Shanghai World Financial Centerin päällä ihastelemassa Shanghain kaupunkimaisemaa 474 metrin korkeudesta. Kaupungin maamerkki, Oriental Pearl Tower, näkyy torniin mainiosti. Sisäänpääsy on 180 yuania, eli hieman alle kolmekymmentä euroa. Vielä tämän vuoden puolella tähän viereen rakentuu Shanghai Tower -nimeä kantava, arikkitehtuuriltaan hurrikaania muistuttava torni, joka nousee vieläkin korkeammalle.

Oriental Pearl Toweria ja Shanghain kaupunkia voi ihailla myös Huangpu-joelta käsin osallistumalla joka tunti starttaavalle jokiristeilylle, kuten mekin teimme. Upeita kuvia pilvenpiirtäjien täyttämästä, itäisen Shanghain business-kaupunginosasta tai joen länsipuolella avautuvasta The Bundista saa myös joen vartta kulkevalta kävelykadulta. Tästä saa ne klassisimmat yökuvat Oriental Pearl Towerista. Kävelykatu oli suosittu myös hääparien kesken ja näimmekin muutaman pariskunnan ottamassa kuvia The Bundin länsimaalaisen arkkitehtuurin taidonnäytteiden tai klassisen pilvenpiirtäjämaiseman edessä.

Majoituimme keskeisellä paikalla Nanjing-kävelykadun varrella Majesty Plaza -hotellissa. Erittäin keskeinen sijainti mahdollisti kaupungin tutkimisen jalan. Nanjing-kadulta kannattaa myös poiketa sen pohjoispuolella samansuuntaisesti kulkevalla kadulla, joka tarjoaa perinteisempiä ostosmahdollisuuksia ja maukkaampaa, paikallisempaa ja edullisempaa ruokaa.

Mutta se tällä kertaa Shanghaista. Kävimme seuraavana päivänä tutustumassa Shanghain vanhaan kaupunkiin ja noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan kalastajakylään. Näistä siis lisää ensi kerralla!

Nyt Itä-Aasia painuu nukkumaan, sammakon kurnutuksen ja heinäsirkkojen säestämänä.

16 Responses

 1. No niin. Mä haluun Shanghaihin. Mä haluun Shanghaihin. Mä haluun Shanghaihin!
  Jos en pääse, niin teen kuolevan koppakuoriaisen lattialla ja ryhdyn 3-vuotiaan kiukutteluun.

  Oikeesti tuo kaupunki on ollut mun haaveena jo pitkään. Vähän kuin Hong Kong oli myös, mutta siellä onneksi pääsin jo käymään. Toivottavasti joskus tämänkin.

 2. Tuo paikallinen arkkitehtuuri näyttää niin upealta. Kiva, että löysit nettiyhteyden, mitä kautta jakaa tämä meidänkin kanssamme. :)

  • Tää on mielenkiintoinen kohde, kun perinteinen ja moderni sekä aasialainen ja länsimaalainen arkkitehtuuri ovat niin rinta rinnan. Ja jipii todellakin vepille! o/

 3. Mie juutuin tuijottamaan tuota yhtä kuvaa yläilmoista pitkäksi aikaa. Tosi hassu suurkaupunki! Pieniä länttejä joihin on rakennettu ei-niin-korkeita kerrostaloja punaisilla katoilla. Sit kauempana näkyy samanlainen alue sinisillä katoilla. Haluan noita tutkimaan :D Kelpais myös pitkästä aikaa tuollaiset iltavalokuvat. Shanghai on kiinnostanut myös minua pitkään, Hong Kong ei niinkään :)

 4. Voi ei, Shanghai on ollut mulla pitkään listalla mutta vielä en ole päässyt käymään, onnistuit kyllä herättämään jälleen matkakuumeen. Muissa kohteissasi olenkin taitanut visitoida, palasin juuri Taipeista viikon seikkailulta ja asun siis Hongkongissa. Ymmärtääkseni et ole vielä Hongkongissa, mutta onnea matkaan ja tervetuloa, täällä alkukesä/kevät täällä kurkistelee ja ilmankosteus hiipii pikkuhiljaa luihin ja ytimiin rauhallisen talven jälkeen, mutta kyllä tämä lämpötiloiltaan Suomen voittaa!

  • Kiitos kommentista Vivi! (-:

   Shanghai on oikein mielenkiintoinen, Taipein ja Hongkongin jälkeen erilainen kohde. :-) Kiva kuulla, että ei tarvitse Hongkongissa tästä Taiwanin lämmöstä luopua! ;-)

 5. Hienoja kuvia! Meiltä jäi syksyllä Shanghai väliin, mutta noista komeista pilvenpiirtäjistä huolimatta ei harmita. Kiina ei sytyttänyt yhtään. On silti kiva seurata matkaasi siellä ja siksi on hieno homma, että pääsit vihdoin blogiin! Lisäjuttuja odotellessa. :)

  • Löytyyhän sitä tosiaan suurkaupunkia vaikka mistä, ja toisilla ne on nää Itä-Aasian suurkaupungit kun sykähdyttää, toisilla sitten vaikkapa Yhdysvallat. Shanghai on mulle jotenkin tosi tuttu kaupunki, tai sellainen helposti lähestyttävä. Helppo ja turvallinen sekä hyvä tapa lähestyä Kiinaa noin ylipäänsä. :-)

  • Esimerkiksi Hongkong ja Singapore ovat kyllä mun mielestä aivan mahtavia suurkaupunkeja, ja tietysti Tokio. Esimerkiksi Peking ja Zhengzhou eivät sitten niinkään. Shanghaista ei kokemusta tosiaan ole, mutta eipä sitä koskaan tiedä, jos sitä sinnekin tulee joskus päädyttyä. Tällä reissulla ei nyt ainakaan menty. :)

  • Komppaan Hongkongia, Singaporea ja Tokiota! Shanghaikin on mielestäni hyvin kotoisa, toki erilainen, niinkuin nää muutkin keskenään. Pekingistä tykkäsin myös, mutta siellä ei pilvenpiirtäjiä oikein pääse näkemään, jos niitä etsii. Historiaa sitten senkin edestä. :-)

 6. Komeat on kyllä valot! Shanghaissa olisi kiva käydä joskus :) Mukavaa matkan jatkoa!

 7. Shnaghai on juurikin niin helposti lähestyttävä kuin kerroit! On helppo kulkea metrolla keskeisimmät turistialueet jo lyhyemmälläkin visiitillä :) Sitten kun täällä asunut pidempään niin huomaa että kaupunki vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu :D

  Blogistani löytyy juttuja arjesta Shanghaissa.

  • Jep, juurikin näin!

   Täytyypä lueskella arjen juttuja Shanghaista sun blogista, kunhan taas ehtii näiltä kiireisiltä päiviltä blogeihin jälleen syventyä. :-)

Leave a Reply