Shimokita – Tokion aarreaitta

Shimokita – Tokion aarreaitta

posted in: Japani, Tokio | 2

Chilliä hipsterimeininkiä, indie-musiikkia, second hand -vaatteita, suloisia kahviloita. Jos loputtomat neonvalot tai perinteiset nähtävyydet alkavat Japanin pääkaupungissa jo kyllästyttää, kannattaa ottaa suunnaksi Tokion lounaisosassa sijaitseva Shimokitazawan (jpn. 下北沢) alue. Paikallisten keskuudessa alue tunnetaan lyhyemmällä nimellä Shimokita.

Ensikosketus Shimokitaan on samanlainen kuin kymmenen vuoden takaiseen Harajukuun. Vaihtoehtomuotia ja värikkäitä pieniä putiikkeja. Meininki on kuitenkin huomattavasti chillimpi kuin tämän päivän Harajukussa. Siinä missä Harajukussa ei mahdu viikonloppuisin kulkemaan, on Shimokitassa huomattavasti väljempää. Turistit eivät ole tätä aluetta vielä samassa mittakaavassa löytäneet.

Shimokita on Tokion second hand -aarreaitta. Suosikikseni osoittautui liike, jonka kaikki tuotteet maksavat 990 jeniä (alle 10 euroa) kappaleelta. Näitä liikkeitä alueelta löytyy jopa kaksin kappalein ja ne molemmat kävin penkomassa läpi. Kaksi tämän hetken lempparineulettani löysin juurikin täältä. Japani on kirppareita rakastavalle ihan ehdoton, sillä varsinkaan Tokiossa mikään vähänkään huonolaatuisempi ei second hand -puotien hyllyille päädy. Suurin osa vaatteista on kuin uusia. Tämä koskee myös mm. käytettyjä CD-levyjä. Brändivaatteista/-asusteista pitävä löytää Shimokitan puodeista erinomaisia diilejä.

Vaan mitäpä olisi shoppailureissu ilman herkkutaukoa. Pieni sadekuuro yllätti shoppailijan, joten valitsin taukopaikakseni söpönnäköisen Okidokei-kahvilan. Kahvilasta olisi saanut lounassetin 1000 jenillä, mutta koska olin jo aikaisemmin lounastanut, valitsin jälkkärilistalta itselleni herkullisen kurpitsavanukkaan. Kahvila oli todella söpö ja vietinkin siellä wifin ääressä pitkään odotellen sateen loppumista.

Shimokitaan pääsee helpoiten esimerkiksi Shibuyasta hyppäämällä Keio-Inokashira-linjan (vaaleanpunainen linja) junan kyytiin. Matka Shimokitazawa-asemalle kestää vain noin kuusi minuuttia ja se maksaa 130 jeniä (noin yhden euron).

2 Responses

  1. Kiitos tästä postauksesta, Lotta! Tämän innostamana kävin itsekin Tokion reissullani Shimokitassa. Ja kyllä kannatti, oli ihana paikka yksin haahuiluun!

    Mun kokemuksia Shimokitazawan lisäksi Daikanyamasta ja Sugamosta voi lukea täältä: https://www.lahinnakauempana.fi/2018/09/daikanyama-sugamo-shimokitazawa.html

Leave a Reply