Taiwan road trip – kohti kuplateen kotia

Taiwan road trip – kohti kuplateen kotia

posted in: matkablogi | 4

Jos Taiwanin itärannikolla oli ollut lämmin, niin vielä lämpimämmäksi kävi sää länsirannikon puolella. Emme ajaneet aivan saaren eteläkärjen kautta, vaan oikaisimme vuoristoisen viidakon läpi. Eteläkärkikin on kuulemma upea rantakohde, joten sekin olisi ollut varmasti vierailemisen arvoinen. Aikataulun puitteissa seuraavana yöpaikkanamme tulisi kuitenkin olemaan Taiwanin vanha pääkaupunki Tainan.

chihpentainan

Itärannikolla aamu oli pilvinen ja muutama pisarakin taivaalta tuli, mutta länsirannikolle saavuttuamme paistoi aurinko ja lämpötila huiteli lähellä kolmeakymmentä astetta. Pingtungin maakunnassa keskilämpötila vuoden ympäri on noin +25 astetta, eli oiva kohde suomalaiselle.  Ajelimme läpi hedelmäfarmien ja kalankasvatusaltaiden, jotka tuntuivat jatkuvan silmänkantamattomiin. Tuoreita hedelmiä myytiin teiden varsilla huokeaan hintaan. Nam!

Lounaspysähdyksen teimme Donggang-kalastajakylässä, jossa vierailimme kalamarkkinoilla. Kalaa ja merenelävää oli jos jonkinmoista ja myyjät maistattivat tuoreita herkkujaan mielellään. Taiwanissa muuten noin yleensäkin saa helposti ilmaisia maistiaisia yötoreilla ja muilla markkinoilla. Toisin kuin manner-Kiinassa, jossa oman kokemukseni mukaan aika nihkeästi maistiaisia annetaan.

Lounaaksi emme kuitenkaan tänään nautiskelleet meren antimia, vaan suuntasimme hieman kylän ulkopuolelle ihanaan eko-design-ravintolaan palmujen katveeseen. Fu Wan Café Villa pyrkii minimoimaan hävikin sillä, että heillä ei ole ollenkaan ruokalistaa. Asiakas kertoo, mitä hän ei pysty/halua syödä ja pöytään tuodaan sitten koko seurueelle jaettavaksi erilaisia kauden makuja. Ravintola on kahden nuoren veljeksen yhteisprojekti, joista toinen on arkkitehti ja toinen on opiskellut pitkään ulkomailla. Café Villassa näkyykin otteita länsimaalaisesta eko-designista ja osa ruoka-annoksista on saanut länsimaalaisen fine dining -vivahteen. Ravintolan yhteydessä toimii myös boutique-hotelli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounaan jälkeen matka jatkui viereiseen Kaohsiung-maakuntaan ja siellä sijaitsevaan buddhalaiseen Foguangshan-luostariin. Luostarissa tapasimme jo lähes 20 vuotta Taiwanissa asuneen, alunperin Itävallasta lähtöisin olevan, munkin. Hän kertoi meille luostarista englanniksi, saksalaisella korostuksella. Hän puhui myös todella sujuvasti kiinaa, mutta vaikka kiinaa en ymmärräkään, kuuli siitäkin tuon saksalaisen korostuksen. Hih!

Luostarialue on todella suuri ja siellä sijaisee useampi buddhalainen oppilaitos. Luostarin tunnetuin maamerkki on vuoren päällä uljaasti näyttäytyvä Amida-Buddhan patsas. Vuoristoinen (tai oikeastaan mäkinen) tämä alue todellakin on. Tarkoittaahan luostarin nimikin suoraan kiinasta käännettynä Buddhan valaistunutta vuorta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luostarilta matka jatkui Tainaniin. Tainan on Taiwanin neljänneksi suurin, lähes kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä historiaa. Kaupungissa näkyy vahvasti se, että sitä ovat sen historian aikana hallinneet eivät ainoastaan japanilaiset, vaan myös hollantilaiset. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat mm. hollantilaisten miehetyksen aikainen kaupungintalo Chikan ja Taiwanin ensimmäinen Kungfutsea kunnioittava temppeli.

Tainan on tunnettu myös siellä yhä kukoistavasta teekulttuurista ja katuruuastaan. Tainan on maailmalla kuuluisan trendijuoman kuplateen (eng. bubble tea) koti. Tainanilaiset tunnetaan muualla Taiwanissa siitä, että he eivät syö yleensä illallista saman pöydän ääressä, vaan he nautiskelevat katuruokaa illan aikana useammasta kojusta. Tainanilaisten päivän tärkein ja suurin ateria on aamiainen ja aamu onkin tässä kaupungissa ravintoloille kaikista kiireisintä aikaa. My kind of a city.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tainanissa yöpymisen jälkeen jätimmekin sitten linja-automatkaamisen taaksemme ja hyppäsimme luotijunan kyytiin, jotta meille jäisi vielä päivä aikaa Taipeissa.

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

4 Responses

  1. En kestä näitä sun Aasian reissuja <3 Iskee maailman kamalin Aasia-kuume, enkä tiedä millä siitä nyt tähän hätään pääsisi! Varmaan viimeistään heinäkuussa pitäisi palata sille puolen maailmaa!

  2. Jesh! Ryhmäkuva ravintolassa!

Leave a Reply