Tapaus Burj Khalifa – kuinka maksoimme sisäänpääsystä liikaa

Tapaus Burj Khalifa – kuinka maksoimme sisäänpääsystä liikaa

posted in: matkablogi | 8

Aamupäivä vietettiin vanhassa kaupungissa, joten illaksi suuntasimme kokemaan kontrastiksi uutta Dubaita. Rakennustyömaata oli kaikkialla. Kaupunki muuttuu jatkuvasti, ja jos siellä joka vuosi kävisi, löytäisi varmasti aina uutta ihmeteltävää.

Olimme tälle päivälle ostaneet 22 dirhamia (noin viisi euroa) maksavan metrokortin, jolla pääsimme suhailemaan kätevästi ympäri kaupunkia. Olimme edellisenä iltana jo käyneet Dubai Mallilla ostamassa pääsyliput maailman korkeimpaan rakennukseen, Burj Khalifaan. Olin virheellisesti jostain lukenut (tai väärin ymmärtänyt), että lippuja ei saa itse nähtävyydeltä, vaan ne pitäisi ostaa ennakkoon netistä tai matkatoimistosta. No me ostettiin ne liput matkatoimistosta hintaan 165 dirhamia (noin 40 euroa), kun sen nähtävyyden juurelta olisi saanut samalle ajalle hintaan 125 dirhamia (noin 30 euroa). Auringonlaskun ajalle lippuja ei seuraavalle päivälle enää saanut, mutta klo 20.30 sisäänpääsylle lipun nappasimme. Valoisan aikaan lipun saa halvemmalla, 90 dirhamin (reilut 20 euroa) hintaan. Vinkkinä siis, että käy nappaamassa lippu Burj Khalifan virallisesta toimistosta, äläkä käytä matkatoimistoa. Jos haluat mennä katselemaan maisemia auringonlaskun aikaan, tulee liput hankkia useampaa päivää aikaisemmin, muussa tapauksessa edellisenä päivänä.

Burj Khalifa Burj Khalifa Burj Khalifa

Dubai Mall ja Burj Khalifa sijaitsevat aivan vierekkäin. Sisäänpääsy Burj Khalifaan on Dubai Mallin alimmasta kerroksesta. Dubai Mall on todellakin suuri ja siellä saa helposti vietettyä päivän. Ulkopuolella on myös todella kiva puistoalue, jonka keskellä on lampi, jossa on puolen tunnin välein hienoja musiikki-suihkulähde-esityksiä. Tiettyyn aikaan näitä tuli myös 10 minuutin välein, kun aika kauan pihalla istuskelimme odottaen Burj Khalifan sisäänpääsyaikaa. Taisimme yhteensä noin viisi esitystä nähdä, joista jokainen oli erilainen.

Burj Khalifa Burj Khalifa

Kun kello oli hieman yli kahdeksan, suuntasimme kohti tornin sisäänkäyntiä. Siellä meille tosiaan sitten selvisi nuo oikeat hinnat, ja että olimme maksaneet kymmenen euroa ylihintaa. Oh well. Meille tarjottiin myös 500 dirhamin lisämaksusta pääsyä tornin ylimmälle tasanteelle. Tämä ostamamme lippu ei siis aivan ylös edes vienyt. No ei nyt kuitenkaan sataa euroa viitsitty tähän pistää, joten tyydyimme jo ostamaamme lippuun.

Kello oli vasta vartin yli kahdeksan, mutta pääsimme jo kävelemään lippuinemme suoraan sisään. Tähän aikaan ihmisiä ei ollut paikalla kuin kourallinen, joten emme joutuneet hissiin jonottamaan yhtään. Ainakin hyvä ajankohta tuli siis valittua; kannattaa mennä hieman aikaisemmin paikalle, kuin mitä lipussa lukee. Laukut läpivalaistiin ja kuljimme metallinpaljastimen läpi matkalla torniin.

Burj Khalifa Burj Khalifa Burj Khalifa Burj Khalifa Burj Khalifa

Näköalat tornista olivat hienot. Kyllä täällä kannattaa käydä. Ylhäälläkään ei tähän aikaan mitenkään erityinen tungos ollut ja ulkotasanteella pääsi helposti ottamaan kuvia ilman, että joutui ihmistungokseen.

Tornivierailun jälkeen nautiskelimme vielä illallista Dubai Mallin Food Courtissa. Ihastuimme falafel-wrappeihin, joita nautimme kahtenakin iltana. Lisukkeeksi otimme vielä hummusta, joka oli taivaallisen hyvää.

Burj Khalifa

Jos on brändeistä kiinnostunut, tarjoaa Dubai Mall ihan varmasti kaikkea, mitä voisit ikinä tarvitakaan. Dubaissa on kuitenkin myös muita ostoskeskuksia, joista me tykästyimme enemmän Mall of The Emirates -nimiseen ostoskeskukseen. Siellä vierailimme seuraavana iltana ja siitä lisää ensi kerralla!

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

8 Responses

 1. Vau, näyttää kyllä niin upealta! Mää oon monta kertaa tehnyt sen päätöksen että en enää haaskaa rahojani tuommoisiin korkeissa rakennuksissa vierailuihin, mutta silti ne maisemat on joka kerta yhtä upeita. Burj Khalifa on ehottomasti mun hell no -listalla, mutta veikkaanpa että sinä päivänä kun Dubaihin matkustan, poistuu se siltä listalta aika nopeasti. Maisemat on ainakin näiden kuvien perusteella melko vakuuttavat!

  Ja tosi harmillista että jouduitte pulittamaan ylihintaa, se jos mikä ärsyttää reissussa!

  • No joo, näitä korkeuksia on kyllä reissatessa tullut nähtyä! Tää oli kuitenkin se korkein tällä hetkellä, joten tottakai oli jo sen vuoksi käytävä. Kyllä kannatti, vaikka vähän ylihintaa maksettiinkin. ;-)

 2. Jenna / Journey Diary

  Me mietittiin kauan et mennäänkö Burj Khalifaan päivällä vai illalla. On kyllä ihan mielettön tuo iltanäkymä! Tosi harmi et jouduitte pulittaa tuosta liikaa :/

  • Iltanäkymä oli kyl upee! Joo, kurjaa että jouduttiin vähän liikaa maksaan. Sniiduilija yrittää aina päästä mahdollisimman halvalla, mutta onneksi muutoin reissun aikana hinnat oli kohtuulliset. :-)

 3. Upeita kuvia saitte otettua :)! Ja tuo oli todella hyvä säästövinkki. Mutta ihan tajuttoman kallis se pääsymaksu ylimmälle tasanteelle :O. Jää Tokyo Skytree kakkoseksi hinnan puolesta ainakin.

Leave a Reply