Taroko road trip – Taiwanin kansallispuistomaisemissa

Taroko road trip – Taiwanin kansallispuistomaisemissa

posted in: Taiwan | 50

Taiwanin luonto on upea. Taiwanissa ei kannatakaan jämähtää ainoastaan Taipeihin, vaikka se kaakkois-Aasian katuruokapääkaupunki onkin. Taiwan on pieni maa, joten sen voi helposti kiertää autolla tai junalla tehden stoppeja matkan varrella. Maan kiertämiseen kannattaa minimissään varata viisi päivää, mutta mitä enemmän, sen parempi. Olen aiemmin kiertänyt Taiwanin ympäri, mutta tällä kertaa teimme päivässä road tripin Taipeista luonnonkauniiseen Taroko-kansallispuistoon.

Ajatuksena oli ensin mennä julkisilla Tarokoon, mutta saimmekin Taipein guesthousesta muilta asukkailta hyvän vinkin vuokrata auto. Autovuokraamo löytyi helposti majapaikkamme läheltä ja kävimme kyselemässä Car Plus -nimisestä vuokraamosta vapaana olevia autoja. Koska uudenvuodenpyhät oli juuri alkamassa, oli halvimmat autot loppuunvuokrattu seuraavaksi kolmeksi päiväksi. Oli meillä onneksi kuitenkin pyhien jälkeen vielä yksi päivä aikaa, joten päädyimme varaamaan auton seuraavaalle viikolle.

Saimme sovittua samaan hintaan auton palautuksen lentokentälle sen sijaan, että koukkaisimme ensin Taipein kautta. Olimmehan samana iltana lentämässä Taipeista Dubain kautta Roomaan. Tämä osoittautui erinomaiseksi suunnitelmaksi. Nyt ei tarvinnut miettiä, mihin jättäisi laukut päiväksi, sillä ne kulkisivat kätevästi mukana. Ei tarvinnut myöskään koukata kaupungin kautta ja maksaa erikseen lentokenttäbussista. Autovuokra päiväksi kaikkine vakuutuksineen oli 75 euroa. Lisäksi bensoihin kului päivän aikana noin 20 euroa.

Matka Taipeista Tarokoon on vain noin 150 kilometriä, mutta siihen tulee varata aikaa 3-4 tuntia riippuen siitä, mistä päin Taipeita lähtee liikkeelle. Me saimme seisoa aamuruuhkassa lähes tunnin, ennen kuin pääsimme kaupungista pois. Kokonaisuudessaan nopean lounastauon kanssa matkaan meni noin neljä tuntia. Ruuhkan lisäksi matka kulkee mutkaista kallionrinnettä pitkin, joten hurjastelemaan ei pääse.

Päiväretki Taipeista Tarokoon on tiukka, mutta mahdollinen. Jos tykkää road tripeistä, omalla autolla on todella mukava ajella Tarokon kansallispuiston mutkaisia kallionreunamateitä pitkin. Lisäksi ajomatka sinne on erittäin kaunis. Junalla matkatessa jäävät jylhät mereen laskevat kallionseinämät näkemättä. Jos kuitenkin haluaa lähteäa patikoimaan, kannattaa Tarokossa tai sen välittömässä läheisyydessä yöpyä. Tarokon kansallispuistossa on monia upeita patikkapolkuja, joista pidemmille tulee rekisteröityä vähintään kolme päivää ennakkoon.

Jotain Tarokon upeudesta kertoo se, että olen käynyt siellä jokaisella Taiwanin matkallani. Välillä patikoiden ja nyt omalla autolla road trippaillen. Aivan ihana kansallispuisto, jota suosittelen ehdottomasti jokaiselle Taiwanin matkaajalle.

Miltä se road trip Tarokoon sitten näytti? No minäpä näytän.

Mitä road trip -kohdetta Aasiassa sinä suosittelisit? Kiinnostaisiko Taroko?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

50 Responses

 1. Aivan mielettömät maisemat! :)

 2. Taiwan kun on vielä kokematta, niin miten arvioisit auton vuokrausta ja ajamista tuolla verrattuna vaikka keskiseen tai eteläiseen Eurooppaan tai jenkkeihin? Selviääkö englanninkielellä ohjeista ja kylteistä? Voiko poliisiin luottaa – vai onko mahdollisissa ongelmatilanteissa turisti aina syyllinen?

  • Oli tuolla myös kiinankielisiä kylttejä, mutta mielestäni helppo oli silti ymmärtää liikennettä ja liikennemerkkejä. Ongelmatilanteita meille ei tullut, joten siitä en osaa sanoa, ketä syytettäisiin, jos jotain kävisi. Oman käsitykseni mukaan taiwanilaiset ovat kuitenkin melko luotettavia poliisia myöten.

 3. Taiwan on aivan mieletön maa! Itse olen käynyt vain Taipeissa ja maan pohjoisosissa, mutta suunnitelmissa on ehdottomasti palata ja kiertää koko ihana saari! Toi auton vuokraaminen olisi selkeästi fiksu juttu – jos vaan olisi ajokortti! Täytyy saada seuraavaan reissuun siis mukaan joku kortillinen kaveri :)

 4. Onpa upeannäköiset kalliot! :) Me ei olla vielä ikinä vuokrattu autoa reissussa, mutta ehkäpä meijänkin ois aika uskaltautua :D

 5. Ompa todella upeita maisemia. Nyt hiukan harmittaa ettemme viime kesänä käyneet kuin Taipeissa ja Kahsiungissa, mutta toisaalta Taiwan on niin mahtava ruokamaa että sinne lienee asiaa toistekin.

 6. Mua aina kiinnostaa kaikki luontokohteet, niin postaus oli kiva – varsinkin kun en ole Aasiassa koskaan käynyt.

 7. Herranjumala , miten jylhät maisemat!

 8. Muiden kommentteja kompaten, hengästyttävän hienot maisemat. Ei ihme, että päädyt tuonne aina vaan uudelleen :)

 9. Onpa maisemat, ei voi muuta sanoa! Autolla ilmeisesti ajettava, jos nuo mielii nähdä?

 10. Mua harmittaa vietävästi, että taifuuni pilasi koko meidän Taiwanin reissun luontoseikkailut. Nämä kyllä pitää nähdä livenä. Ihania maisemia.

 11. Jorma Uotisen sanoin “ei huono”. Ja on sinulla hyvä kamerakännykällä käytössä. Minulle vieras maa tuo Taiwan. Onko siellä myös hyvät varpaistelurannat?

  • Mikähän on varpaisteluranta? No rantoja löytyy kyllä jonkin verran etelästä, joskaan taiwanilaiset eivät ihan hirveästi itse rannalla viihdy. Mut mahdollista on myös biitsielämää siellä viettää!

 12. Upeita maisemia, niin perillä kuin matkan varrellakin! Teillähän meni just nappiin tuo auton vuokraaminen, kun pääsitte samalla välineellä sitten kentälle saakka :)

 13. Tuossapa hyvä idea meille road trippejä rakastaville. Eipä ole tullut mieleenkään, että Taiwaniin voisi lähteä ajelemaan. Kiitos hyvästä vinkistä!

 14. Minua kiinnostaa kaikki paikat, joissa tipi. Tykkään maisemista ja noi kyltit vähän tuovat mieleen sen, kun ajelin Kaliforniassa vuoriston mutkateitä ja sieltä ylhäältä kopsahteli pikkukiviä auton kattoon, mutta onneksi tiellä oli todisteita siitä, että suurempiakin kiviä oli tullut alas. Kuvan otin yhdestä pienen hirsimökin kokoisesta.

 15. Kansallispuistot ja luonto <3 Ihan parhaita tuollaiset road trippailut! Autosta on ihana tutkia maisemia.

 16. Tosi huikeita maisemia (ja ruuhkia) :)
  Tuolla olisi kyllä kiva haikkailla menemään ja yöpyäkin!

 17. Olipas tunneleita kerrakseen! Mua vähän jännittäisi, mutta ihanat maisemat niiden läpi ajeltuaan saa palkaksi. Aivan upean näköistä! Tästä välittyi myös rento roadtrippailufiilis kivasti. Todellakin lähden tuonne patikoimaan, jos joskus Taiwaniin tulee matkustettua! Ootteko te muuten Tampereelta kotoisin? Mä oon aina kuulevinani sen kuuloista murretta näissä teidän videoissa :D

  • Oli kyllä tosiaankin tunneleita! Melko jännittävää, kun ei tiennyt, koska se tunnelin pää oikein tulee. :-D Ja joo, oikein kuulit! Antti on syntyperäinen tamperelainen ja itse oon tamperelaistunut puolisentoista vuotta sitten. :-)

 18. Hyvä video, tosi upeat maisemat! Hyvä, että saitte autovuokrauksen noin osuvaan rakoon. Tosiaan laukut sai olla autossa ja pääsitte suoraan kentälle reissun jälkeen.

  Navigaattorin kartta oli vähän villin näköinen kyllä, olis saattanut mun hermoilla jäädä ajaminen. :D

 19. ihana lukea maasta joka kiehtoo ja josta ei ennestään ole juuri minkäänlaista kuvaa

 20. Nyt oli maisemat minun makuuni :) Aasian roadtripeistä ei ole kokemusta, mutta tosi kivalta paikalta näytti. Aamuruuhkaan juuttuminen ei ole kivaa missään, varsinkaan reissussa.

  • Joo, aamuruuhkia on kamalan vaikea välttää, kun on suurkaupunki kyseessä. Jos ei sitten liikahda kamalan aikaisin tai vähän myöhemmin.

 21. Olipa kiinnostava kohde. Millaisia majoitusvaihtoehtoja tuolla on jos haluaisi vaikka parikin päivää (tai useamman) patikoida?

  • Tuossa on lähellä sellainen kaupunki kuin Hualien, jossa on hotelleja, jos haluaa päiväpatikoita tehdä. Tuolla Taroko-kansallispuistossa on myös yksi tosi kiva hotelli, Leader Village. Siellä majoitutaan sellaisissa rivitalomökeissä, jotka ovat mukavuuksiltaan kuin oikein hyvä hotellihuone. Muussa tapauksessa teltta mukaan. :-)

 22. Uuu! Taipei on keikkunut pitkään matkahaavelistalla (sen ruuan takia tietenkin), mutta en ollut tajunnut, että Taiwanissa vois olla muutakin :). Hienoja maisemia kerta kaikkiaan, ja tekisin mielelläni retken tonne luonnonpuistoon, mutta päiväretki olis kyllä omaan matkustustyyliin liian tiukka. Samaa siis kysyn kuin ainakin edellinen kommentoija, eli tiedätkö jotain majoitusvaihtoehdoista, jos haluaisi tehdä vaikka parin päivän retken? Autoilu näytti mukavan leppoisalta, eli ehkä mahdollisesti saattaisin uskaltautua vuokraamaan auton, vaikka diggailen kyllä julkisia enemmän…

 23. Ihan liian paljon Aasiaa on kokematta. Näin on pakko todeta näiden huikeiden maisemakuvien jälkeen. Taiwan saattaisi olla sopivan kompakti kohde.

 24. Olipahan taas menoa ja meininkiä! Täytyy sanoa, että Taiwan alkoi postauksienne jälkeen kiinnostaa kohteena. Tässä odotetaan oikein tosissaan Lanttimatkojen Season 2:sen avausta!!!

 25. Heippa, Taiwan retki tulossa tammikuussa 2020 ja kerään nyt jo kaiken mahdollisen info :) Olisi tarkoitus olla Taiwanissa 5-7 päivää kahden pienen lapsen kanssa. Olisi kivaa vuokrata auton, ehkä asuntoauton??? En tiedä onko liian vaikeata ajaa siellä asuntoautolla. Näitkö matkallasi yhtään sellaista? Ovatko tiet miten leveät? Lueskelin, että parkkipaikkojen löytäminen on hankalaa? Miten kansainvälinen ajokortti hankitaan ja pitääkö virallistaa jossain taiwanilaisessa virastossa?

Leave a Reply