Yö leijuvassa teltassa? Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio

Yö leijuvassa teltassa? Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio

posted in: Suomi | 26

Yhteistyössä Honkalintu Oy

Nyt se on saatava. Oma tentsile. Kuvia puiden välissä leijuvista teltoista on tullut vastaan viimeisen vuoden aikana. Olin jo pitkään miettinyt, millaistahan sellaisessa olisi nukkua. Onko tentsile enemmän teltta vai riippumatto? Miten sinne möngitään sisälle? Kesäkuun ensimmäisenä pääsin testaamaan, miltä tuntuu nukkua leijuvassa teltassa.

Nuuksioon, Luontokeskus Haltian läheisyyteen, avattiin 1.6. Tentsile Experience Eco Camp -elämyskeskus. Eco Camp tarjoaa elämyksen keskellä luontoa, autenttisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä. Olimme Tentsile Experience Eco Camp Nuuksion ensimmäiset vieraat neljän muun retkeilijän kanssa. Alueella oli kolme tentsile-telttaa sekä nuotiopaikalla varustettu kota.

Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio

Nuuksioon saapuminen oli helppoa. En ollut koskaan aikaisemmin siellä käynyt, mutta Helsingistä Espooseen ja siitä suoralla bussilla Nuuksioon pääsi yhteensä noin tunnissa. Harvoin julkisilla pääsee näin kätevästi keskelle kansallispuistoa. Espoosta Nuuksioon vievässä bussissa tuoksui savu. Jokunen muukin retkeilijä oli sillä matkannut.

Luontokeskus Haltia sijaitsee aivan Nuuksion bussipysäkin vieressä. Kävimmekin ensin tutustumassa Haltiaan. Haltia osoittautui todella moderniksi luontokeskukseksi. Ei pelkästään täytettyjä eläimiä, vaan myös audiovisuaalisia aisteja hiveleviä tuotoksia, kuten luonnonääniä ja upea panorama-esitys Suomen erilaisista luontokohteista. Tällä hetkellä Haltiassa oli myös Nou Hätä -erikoisnäyttely, jossa on esillä hauskoja Comedy Wildlife Photography -kilpailuun osallistuneita ja palkittuja töitä. Lisäksi Haltian ulkoalueella on esillä upea Mies ja sudet -valokuvanäyttely.

Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio

Aikaisemmin päivällä oli tullut rakeita, mutta onneksi iltapäivä ja ilta olivat kirkkaat. Pääsimme näkemään, kuinka tentsile pystytetään ja sitten vain nauttimaan luonnon rauhasta. Tuuli suhisi tuoreen vaaleanvihreissä puissa ja linnut lauloivat. Alkukesä parhaimmillaan.

Myöhemmin nautiskelimme nuotioillallista Tentsile Experience Eco Campin kodassa. Retkeilijän on mahdollista halutessaan nauttia illallista tai lounasta myös Ravintola Haltiassa. Tämä retkeilyelämys on ensikertalaisillekin mitä mainioin, sillä Eco Campin läheisyydestä löytyvät myös lämpimät suihkut ja sisä-wc:t. Illan viiletessä oli ihana käydä lämpimässä suihkussa ja sujahtaa makuupussiin. Makuupussit ja pyyhkeetkin saa Eco Campista, joten melkoisen kevyellä kantamuksella voi lähteä liikkeelle.

Tentsile Experience Eco Camp Nuuksio

Aamuyö oli kylmä. Kosteusprosentti oli noussut korkealle ja lämpötilakin oli vain muutaman asteen plussan puolella. Aamusta palelin, mutta tulipahan herättyä kauniiseen aamuun. Herättyään pääsi lämmittelemään sisätiloihin, sillä Eco Campiin kuuluu hyvä, sisällä tarjottava aamiainen.

Tentsilessä oli todella hyvä nukkua. Vähän mietitytti, että miten paino jakautuu leijuvassa teltassa kahdelle eri kokoiselle ihmiselle, mutta se ei ole ongelma. Tentsilessä jokaiselle nukkujalle (kahden tai kolmen hengen teltoissa) on oma “kuppi”, johon sujahtaa mukavasti ilman, että vyöryy toisen päälle. Jos teltasta haluaa mönkiä ulos, heiluu se kuitenkin sen verran, että kaverit aivan varmasti heräävät. Me testasimme kolmen hengen tentsilen, jossa kolmen nukkumapaikan keskellä on kolmionmallinen oviaukko. Keskellä olevan oviaukon lisäksi tentsilestä pääsee ulos myös sivusta.

Kaiken kaikkiaan nukuimme yön hyvin ja kokemus oli mitä mainioin. Nyt meidän on aivan pakko saada oma tentsile. Tentsile on kuitenkin sen verran painava, että sitä ei ehkä viitsi vaelluksilla mukanaan kantaa (jos ei sitten jaa painoa useammalle henkilölle), mutta esim. mökillä se olisi aivan loistava.

Katso vielä videolta, miltä yö tentsilessä näyttää.

Oletko kokeillut nukkua yösi tentsilessä?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

26 Responses

 1. Ikinä kuullutkaan tuollaisesta?!

  Olen muutenkin nukkunut tosi vähän teltoissa, mutta kokemukset ovat aina olleet sellaisia, että illasta on kuuma ja aamusta palelee. Riippumatossa sen sijaan on tullut nukuttua paljonkin.

  Sitä jäin miettimään, että jos siinä on kolmen ihmisen paino, niin pitää puidenkin, johon tuo kiinnitetään olla kohtuu järeitä. Ihan pieni paju ei riitä.

  • Tää oli tosi mielenkiintoinen kokemus. Nää on nyt nosteessa nää tentsilet, joten uskon, että tulet varmasti kuulemaan näistä vielä. :-D

   Toi kiinnitetään tosi tiiviisti, mutta ihan tosi, pieni paju ei kyllä riitä, pitää olla ihan kunnon puu. Vähän rajoittaa tietysti sitä, mihin tällasen voi laittaa.

 2. Nuuksio on niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Montakohan vuotta siitä on vierähtänyt kun viimeksi tuli käytyä? Haltiasta olen kuullut paljon hyvää, joten eiköhän olisi taas jo aika mennä, edes sinne Haltiaan.

  Aivan huikealta kuulostaa myös tämä Tentsile Experience Eco Camp. Voisi olla just sopiva ensi askel palauttamaan tämän luonnosta vieraantuneen entisen partiolaisen takaisin metsään.

  • Mulla oli eka kerta Nuuksiossa. Ihan älyttömän siistiä, että Helsingistä pääsee noin nopeasti keskelle metsää. Aivan upeeta! Tentsile oli kyllä hieno kokemus. <3

 3. Aika jännä! En ole tavallisessakaan teltassa nukkunut ikuisuuksiin, mutta tuollainen leijuva teltta olisi kyllä kertakokeiluna varmaan aika kokemus. Pitääpä harkita Nuuksioon lähtöä ihan vain tämän takia….

 4. Vähänkö makee! :D mä haluun myös päästä testaamaan tommoisen! ^_^ Kiitti vinkistä! :)

 5. Tämä on niin hauska idea ja Nuuksio on kyllä ihan pääkaupunkiseudun helmi! Ihanaa, että tuossa saa vähän yhdistellä eräjormailua ja pääsee kuitenkin lämpimään suihkuun. Bongasin muutama viikko takaperin jo nämä ja yritin houkutella kavereita yöpymään tuonne, mutta ei vielä ole tärpännyt :) Ainoa harmi on se, etten saa koiraani (60 kg) tuonne mukaan. Sille pitäisi olla alempana oma koiratentsile! Vinkkiä vaan sinne suunnittelijoille :)

 6. Johan oli erikoisen näköinen kapistus!
  Taitaisi kyllä minulta jäädä yö tuolla viettämättä. Kuulosti kyllä mukavalta tuo lämmin iltasuihku, sisäwc ja aamiainen sisätiloissa. Varmasti omanlainen elämys, varsinkin ulkomaan eläville!

 7. Telttaretki metsään on ihan mun horror-loma, sillä en varsinaisesti ole luontoihminen (siis siinä mielessä, mitä sillä Suomessa tarkoitetaan). Silti aloin heti googlata, että mistä tuollaisen sais! Tarvittaiskin lisätilaa mökille.

 8. Vietin juuri yön ulkona, perinteisessä (halpa)teltassa ja täytyy kyllä myöntää, etä ei se uni vaan tullut. Onneksi oli kaunis yö ja auringonnousu, jota ihailla :). Mutta leijuva teltta -kokemus kiinnostaa silti. Saimaallakin olisi yks yritys, jolla on ekat leijuvat käytössä, joten sinne voisi mennä testaamaan. Osaan nukkua kyllä vain mahalleen, niin vähän mietityttää, onnistuuko sellaisessa asennossa nukkuminen tentsilessä? (Ehkä videolla olisi siitäkin, mutta olen nyt paikassa, jossa en kehtaa häiriköidä äänillä eikä kuulokkeet mukana, joten videon katselu jää toiseen kertaan).

  • Mahallaan nukkumisesta en osaa sanoa, mut vähän riippumattofiilishän tuossa tulee, että sen perusteella voisi olla vähän haastavaa.

 9. Siis näyttää ja kuulostaa ihanalta! Mutta kun katsoin blogissa olleesta linkistä hinnastoa, ei enää näyttänytkään ihan niin ihanalta. :-D Jotenkin 150 euroa tuntuu turkasen kalliilta. Vaikka kyllähän tuohon tosiaan sisältyy aamupalat, suihkut yms. Silti… Hmm. Ehkä ostan oman riipputeltan. :-)

  • Tää oli kyl tosi ihana! Joo, onhan tuo tosiaan hintava. Mutta toisaalta, monelle yhtä hieno tai hienompi kokemus kuin vaikkapa samanarvoinen hotelli. Mut pakko kyl saaha tommonen omakin teltta!

 10. Näistä onkin ollut juttua viime aikoina vähän siellä sun täällä. Teoriassa voisi olla kiinnostava elämys, käytännössä jään miettimään, että pääsisikö jo vähän kömpelömpi seniori-ikäinen edes tuonne telttaan sisälle :-)

 11. Minäkin kävin pari viikkoa sitten Nuuksiossa ensimmäistä kertaa. Hieno paikka ja Haltian luontokeskus varsinkin oli kiva paikka. Tentsilesta olen kuullut, joten kiva oli lukea minkälainen käytännössä. Aika huikea hinta kuitenkin moiselle..

 12. Kuulin noista, kun tein juttua Espoosta. Harmittelin, etteivät olleet vielä keväällä käytössä. Tuo voisi olla minulle hyvä, kun en telttaile, mutta tahtoisin joskus yöpyä luonnossa. Eikä olisi kaukana kotoa.

 13. Kävin katsomassa nuo teltat ja hieman mietitytti se, kuinka moni vetää siinä rinteessä turvalleen pimeässä illassa – on meinaan aikamoiseen ryteikköön teltat laitettu ja jyrkkään rinteeseen. Toinen juttu mikä jäi tuolla mietityttämään, että aika lähellä teltat on toisiaan. Mutta muuten kyllä vaikutti, että olisi kiva kokemus!

  • Joo, voi olla kyllä joku turvallaan rinteessä. Toisaalta se tuo siihen jotain spessua – jos olis tasaisella, niin siinä vois aivan yhtä hyvin olla perustelttakin.

Leave a Reply