Unelmien syksy – missäs sitä on menty?

Unelmien syksy – missäs sitä on menty?

posted in: IGTT | 20

Syksy on mennyt vauhdilla. Toisaalta tuntuu, että hetki sitten lähdin Suomesta, mutta sitten kun muistelen takaisin ensimmäistä viikkoa Amsterdamissa, siitä on ikuisuus. Shortsit ja T-paidat ovat vaihtuneet neuleisiin ja takkeihin. Riippumatot on lähetetty Suomeen. Talvi se on maailmallakin.

Näin Instagram Travel Thursdayn kunniaksi ajattelin ottaa katsauksen menneeseen reissusyksyyn. Matka alkoi elokuussa Hollannista ja jatkui siitä Indonesiaan, Malesiaan, Kambodzaan, Koreaan ja Japaniin. Nyt ollaan Japanissa ja täältä matka jatkuu vielä kahteen maahan, ennen kuin aion pyörähtää Suomessa tammikuun lopulla. Mutta siihen on vielä aikaa.

Miltä syksy maailmalla on näyttänyt?

Amsterdam

https://www.instagram.com/p/BJPtH9Igi6K/?taken-by=lottawatia

 

Iloinen, ihana, aurinkoinen Amsterdam. Sieltä alkoi matka elokuussa. Kävin toista kertaa kaupungissa ja rakastuin siihen yhä enemmän. Amsterdamissa paistaa aina aurinko. Tykästyin jopa niin paljon, että julistin, kuinka voisin muuttaa Amsterdamiin. Voisin yhä edelleen. En ehkä loppuelämäkseni, mutta vaikka vuodeksi – pariksi. Miltä kuulostais?

Jakarta

https://www.instagram.com/p/BJheguaAkoD/?taken-by=lottawatia

 

En oikein tiennyt, mitä odottaa Jakartalta tai Indonesialta ylipäänsä. Sen kummempaa suunnitelmaa Jakartaan ei ollut, mutta se yllätti positiivisesti. Kolmen päivän pysähdys Indonesian pääkaupungissa oli mielenkiintoinen intro siihen, mitä tuleman pitää. Se ruoka ja ystävälliset ihmiset. Ne jäivät päälimmäisenä mieleen Jakartasta.

Bali

https://www.instagram.com/p/BJ2HxkoABoi/?taken-by=lottawatia

 

Oikeastaan Bali oli ollut pitkään sellainen kohde, johon mulla ei ollut mitään kiinnostusta. Kuitenkin olin lukenut siitä paljon hehkutusta, joten halusin antaa sille mahdollisuuden. Löysimme Balilta oman paratiisimme, jossa sai rentoilla viikon ilman turhaa hälinää. Yksi parhaita AirBnB-diilejä, mitä on ollut. Meinasin kuitenkin myös hukkua aaltoihin. Vähemmän kivaa, mutta kaiken kaikkiaan Balista jäi positiivinen fiilis.

Flores ja Komodo-kansallispuisto

https://www.instagram.com/p/BKDSS9QgqtT/?taken-by=lottawatia

 

Flores jäi vähän mitäänsanomattomaksi Indonesian saareksi (sitä olisi pitänyt tutkia enemmän), mutta Komodo-kansallispuistossa vierailu oli mieleenpainuva kokemus. Valtavia komodonvaraaneita! Aivän mieletöntä, että pääsee oikeasti patikoimaan dinosaurusten keskellä. Venematka komodoiden valtaamalle Rinca-saarelle oli ikimuistoinen. Pieneen paattiin osui sattumalta yksi toinenkin suomalainen reissaaja. What are the odds?

Lombok

https://www.instagram.com/p/BKOFyC2ALB4/?taken-by=lottawatia

 

Lombokin vehreä luonto on uskomaton. Saari on luontokohteena vähemmän tuntematon, ja monet suuntaavat sen etelärannikolle surffaamaan. Vesiputouksilla oli silti joku muukin. Pulahdus jääkylmään vesiputousaltaaseen patikoinnin päätteeksi tuntui taivaallisen hyvältä.

Gili Air & Gili Meno

https://www.instagram.com/p/BKfs7zLgBLI/?taken-by=lottawatia

 

Lombokin edustalla sijaitsevat paratiisisaaret Gili Air ja Gili Meno tarjosivat erinomaiset puitteet lomailuun. Rauhaa, mutta silti mukavan paljon palveluita. Mietityttämään jäi kuitenkin se, kauanko tämä paratiisi on vielä pystyssä. Saaret tulevat aivan varmasti pian ylittämään turistimäärät, mitä ne voivat oikeasti ottaa vastaan.

Borneo

https://www.instagram.com/p/BKuc0ymAZFx/?taken-by=lottawatia

 

Borneo. Se vetää sanattomaksi. Niin upea paikka, jonne haluan ehdottomasti vielä matkustaa. Orankeja, nenäapinoita, kilpikonnia. Näimme niin paljon uskomattomia eläimiä luonnollisessa ympäristössään. Borneon viidakkoseikkailut tulen muistamaan ikuisesti.

Angkor Wat

https://www.instagram.com/p/BLGgbmQAvKx/?taken-by=lottawatia

 

No olihan se Angkor Wat nyt vaan niin eeppinen. Niin huikee mesta. Alue oli aivan valtava, mutta sitä oli tosi mukava nähdä pyöräillen. Vaikka olikin älyttömän kuuma. Haluaisin palata Kambodzaan vielä joku päivä. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja ruoka mitä herkullisinta. Ja edullista!

Kuala Lumpur

https://www.instagram.com/p/BLXeOmzA1mF/?taken-by=lottawatia

 

Hitto että olikin mahtava AirBnB meillä jälleen kerran. Siis toi näkymä! Kämppä oli lisäksi aivan valtava ja superedullinen. Kuala Lumpur on sellainen kaupunki, jossa voisi aivan hyvin työskennellä. Kaupungissa pärjää hyvin englannilla ja se on muutenkin niin kovin kansainvälinen. Ja se ruoka, jälleen kerran. Reissun parasta kasvisruokaa! Niin hyvää.

Korea

https://www.instagram.com/p/BMLZXNCAJzR/?taken-by=lottawatia

 

Ihanassa Soulissa tuli vietettyä ihan kunnolla aikaa ja Koreaa tuli nähtyä muutoinkin töiden merkeissä. Rajallakin tuli jälleen käytyä. Kun asuin Koreassa vuonna 2011, söin vielä lihaa. Nyt kun yritti syödä kasvispitoisesti, oli se yllättävän haastavaa. Korealaiset rakastavat lihaa. Etsimällä kuitenkin löytyi kasvisraflojakin ja eräs poikkeuksellisen hyvä korealainen vegaanirafla Insadongista. Nam!

Japani

https://www.instagram.com/p/BMluww6AqSr/?taken-by=lottawatia

 

Ihana, ikuinen rakkauteni Japani. Tällä hetkellä olen täällä ja Japanissa vietän aikaa aina jouluun saakka. Täällä on niin kotoisaa. En mä tähän koskaan kyllästy, enkä haluakaan. Tällä reissulla on ehditty jo nähdä jälleen kerran Tokio, Yokohama, Kioto ja Osaka. Tokiosta on video jo ulkona ja jatkoa Japanin seikkailuille seuraa myös YouTubessa.

Minne matka jatkuu seuraavaksi? Seuraa minua Instagramissa, niin tiedät.

Instagram Travel Thursday -tempaus on kansainvälinen ja Suomessa sitä ylläpitävät matkabloggaajat blogeista RIMMA+LAURA,Travelloverblogi ja Muru Mou. Ideana on kirjoittaa blogiinsa kuukauden ensimmäisenä torstaina aiheesta Instagram ja matkailu. Mukaan voi myös liittyä tägäämällä ig-kuviaan #igtravelthursday. Oma tilini löytyy nimimerkin lottawatia takaa.

20 Responses

 1. Sun seikkailuja on ollut niin kiva seurata Instassa! Unelmien syksy, todellakin :)

 2. Aivan mahtava syksy teillä, ja niin huikeissa paikoissa olette käyneet! Nyt kyllä kelpais Bali tai joku muu aurinkoinen paikka… Joulukuu alkoi Köpiksessä sateisena, eikä ulos tee mieli mennä, Kaipaan aurinkoa! Kuinka kylmä siellä Japanissa on näin talvella?

  • Japanissakin alkaa jo viileitä iltoja ja öitä olla. Päivällä vielä nousee +15 asteeseen mutta yöllä saattaa olla vain muutaman asteen plussan puolella. Pohjois-Japanissa menee miinukselle ja luntakin tulee oikein kunnolla, mutta Tokio-Kioto-Osaka-akselilla harvoin on pakkasta, mutta toisinaan luntakin saattaa sadella. Kyllä niitä Balin hiekkarantoja alkaa jo täälläkin muistella lämmöllä…

 3. Sulla on kyllä ollut aivan ihana syksy! Tosi upeissa paikoissa oot käynyt :) Mä oon jo pitkään haaveillut Angkor Watista sekä Borneosta, eikä Japani tai Etelä-Koreakaan kuulosta yhtään huonolta. Voisin mä kyllä Komodon saarellekin lähteä varaaneja bongailemaan ;)

 4. Voisin kyllä tältä istumalta lähtee jokaiseen sun syksyn matkakohteeseen vaikka osa onkin tuttuja entuudestaan. Gili Air ja Meno kyllä vei mun sydämen ihan täysin, ihania saaria. Aivan totta tuo kyllä, saa nähdä miten kauan saaret pysyvät tuollaisina – eivät kuitenkaan niin suuria ole siihen turistimassaan, mitä siellä käy (tai tulee käymään).

  Borneon metsät on kyllä ikimuistoisia ja se luonto, on kyllä kaunista! Mä törmäsin siellä maailman kauheimpaan ötökkään: pystyasennossa pomppivia “matoja”, jotka saattoi hypätä sun iholle jopa metrinkin päästä. Aijai, ne oli kyllä pelottavia!

 5. Vau, mikä syksy! Tosi upeita paikkoja ootte kierrelleet. Ja ihastuneena olen katsellut sun kuvia Kioton syksystä, meilläkin ehkä vihdoin ensi syksynä koittaa eka matka Japaniin! Tokio+Kioto olis suunnitteilla loka-marraskuulle :)

 6. Hieno reissusyksy teillä!

 7. Oijoi, kateutta herättää kyllä tämä postaus! Huikean näköisiä paikkoja! :) Mulla on itse asiassa korkkaamatta noista vielä kaikki! Paitsi Amsterdam, joka on kyllä aivan huikea mesta. Hollannissa viisi kuukautta asuneena voin kyllä suositella maata, se on letkeä mesta, jonne solahtaa mukavasti! :)

  • Hyvä kuulla, että viisi kuukautta asuneenakin voi vielä suositella Amsterdamia! Kiinnostaisi kovasti joskus asustaa siellä hetken aikaa. :-)

 8. Ihanalta, seikkailuntäyteiseltä syksyltä kuulostaa. :) Mukavaa joulunaikaa sinne maailman toiselle laidalle!

 9. Ihan mahtava syksy sulla! Mulla jotenkin syksyn tullen aina reissukoneisto hyytyy ja silloin tulee reissattua varsin vähän verrattuna muuhun vuoteen. Nytkin syksyyn mahtui ainoastaan viikon reissu USA:an. Onneksi se sentään oli oikein mainio reissu :) Noista sun kohteista voisin kyllä lähteä melkein minne tahansa. Upeita kuvia ja ihanan tunnelmallisia paikkoja!

 10. OMG! Nyt todella on ollut kaikkien aikojen syksy! Jotain vastaavaa tavoittelen ensi keväältä ja kesältä, kun seikkailen nelisen kuukautta Aasiassa. Japani-ikäväkin on! Mutta saa nähdä, eksynkö niin kauas itään.

Leave a Reply