Joulu Tylypahkassa – Universal Studios Japan

Joulu Tylypahkassa – Universal Studios Japan

posted in: Japani | 21

Rakastan huvipuistoja ja teemapuistoja. Vuoristoradat ovat parhautta ja yleinen karnevaalifiilis saa aina hymyilemään. Kävin juuri kolmatta kertaa Japanin Universal Studiosilla Osakassa. Päivän päätteeksi kasvoihini sattui, kun olin hymyillyt niin paljon. Jokainen työntekijä ja yksityiskohta puistossa sai minut hyvällä tuulelle. Vaikka jonotin laitteisiin jopa kaksi tuntia, hymyilin silti. Jotain siellä Universal Studiosilla tehdään oikein. Aion ehdottomasti palata sinne jälleen.

Japanin Universal Studiosin lisäksi olen käynyt kaksi kertaa Universal Studiosilla Hollywoodissa ja kerran Universal Studios Singaporessa. Floridan Universal Studios on vielä käymättä, mutta kolme neljästä ei liene silti huonosti.

Puistot uudistuvat jatkuvasti ja olin odottanut jo pitkään, että pääsisin viimein käymään puiston uusimmassa lisäyksessä, Wizarding World of Harry Potter -maailmassa.

Universal Studios Japan Universal Studios Japan

Siis vau! Aivan uskomaton fiilis oli nähdä Tylyaho ja Tylypahka kaikessa komeudessaan Harry Potter -soundtrackin soidessa taustalla. Täällä on jokainen yksityiskohta ajateltu loppuun saakka. Lumi talojen katolla näytti aivan oikealta, kärryssä myytiin butterbeeriä ja karkkikaupassa kirja- ja elokuvasarjasta tuttuja herkkuja. Taikasauvojakin pääsi ostamaan ja niitä ostaneet tekemään aivan oikeita taikoja ympäri kylää. Monet olivat pukeutuneet teeman mukaisesti Tylypahkan oppilaiksi. Sen lisäksi väkijoukossa näki länsimaalaisia näyttelijöitä, jotka jopa puhuivat brittienglantia.

Universal Studios Japan Universal Studios Japan

Tylypahka oli vaikuttava. Tämä valtava rakennelma pitää sisällään Harry Potter -teemaisen laitteen. Hipsimmekin suorinta tietä siihen jonoon, sillä jono tulisi vain päivän mittaan kasvamaan. Jonoon astuessamme jonotusarvio näytti kahta tuntia. Päivästä innostuneena jonossa aika meni kuitenkin mukavasti ja varsinkin sitten kun pääsimme jonottamaan sisätiloihin, ajankulun unohti täysin. On muuten upea sisältä tuo linna. Meidän täytyi laittaa tavarat lokeroon kun astuimme linnaan, joten kuvia sieltä ei valitettavasti ole. Siellä oli todella upeita liikkuvia tauluja ja erilaisia hologrammeja. Ja ihka oikea liikkuva ja puhuva lajitteluhattu. Todellakin jokainen yksityiskohta oli kohdallaan.

Sitten siihen laitteeseen. Saimme 3D-lasit ja istuimme vaunuun, jossa jalat sai roikkua vapaasti. Olimmekin yhtäkkiä luudan selässä! Lensimme ympäri Harry Potterista tuttuja paikkoja, ylös alas, korkealla ja matalalla. Yhtäkkiä liityimme osaksi huispausottelua. Kyllä siinä pää oli pyörällä! Todellakin oli kahden tunnin jonottamisen väärti.

Laitteen jälkeen kävin Tylypahkan alakerrasta löytyvässä yleisessä vessassa. Jopa se pysyi sarjalle uskollisena – taustalla kuului Murjottavan Myrtin itkua ja valitusta ja vessa oli tyylitelty muistuttamaan samaa vessaa, jossa Myrtti sarjassa kummittelee.

Universal Studios Japan

Laitteen jälkeen kävimme maistelemassa butterbeeriä. En oikein tiennyt odottaisiko siltä limpparin vai oluen makua. Yllättäen se ei ollut oikein kumpaakaan. Todella pehmeää ja makeaa, toffeekarkin makuista. Erittäin hyvää. Tylyahon kylästä löytyy myös mm. Kolme luudanvartta -pubi, jossa emme tällä kertaa kuitenkaan ruokailleet.

Universal Studios Japan

Puistossa kannattaa todellakin viihtyä iltaan saakka. Kylä oli pimeällä vieläkin tunnelmallisempi. Todella upea. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sesonkiaikaan, varsinkin viikonloppuisin, Wizarding World of Harry Potter -maailmaan päästäkseen täytyy tehdä ajanvaraus. Meillä kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että emme varausta tarvinneet, joten pääsimme käymään puistossa ensimmäisenä aamulla ja uudelleen illalla pimeän tultua.

Mutta on Universal Studiosilla muutakin. Edellisen vierailun jälkeen oli Harry Potter -maailman lisäksi puistoon tullut yksi uusi vuoristorata ja toista vuoristorataa oli uusittu siten, että joka toinen vaunu kulkeekin radan väärinpäin.

Uusi vuoristorata on Jurassic Park -maailmassa. Sinnekin saimme jonottaa yli tunnin. Jälleen kerran tämäkin laite oli jonottamisen arvoinen. Vuoristoradassa mentiin vatsallaan ja välillä ei oikein tajunnut, että miten päin kuljettiin. Otti mahasta aivan älyttömästi, eli aivan huippu laite siis. Se toinen, väärinpäin kulkeva vuoristorata, Hollywood Dream, oli sekin oikein mukava, joskaan ei ihan Jurassic Park -laitteen tasoa.

Universal Studios Japan

Muihin laitteisiin jonoa ei enää illalla oikein ollut ja ehdimmekin vielä käydä Spiderman– ja Jaws-laitteet, jotka olivat jo tuttuja aikaisemmilta vierailuilta. Tosi hienoja ovat nekin, eikä huonoja laitteita puistossa olekaan. Kävimme katsomassa myös Waterworld-esityksen, joka sekin on aina hieno spektaakkeli.

Universal Studios Japan

Harry Potter ja Jurassic Park -osioita lukuunottamatta Universal Studios Japan muistuttaa yhdysvaltalaista suurkaupunkia. Välillä tuntee kävelevänsä New Yorkin tai Hollywoodin katuja. Universal Studios on aivan oma maailmansa.

Pimeän tultua puistossa sytytettiin valtava kuusi, joka itseasiassa pääsi viime vuonna Guinnesin ennätyskirjaan sillä, että siinä on maailman eniten valoja. Yli 500 000 yksittäistä valoa. Kuusi on myös TOP10-listalla, joka listasi joulukuuset, joita täytyy nähdä elämänsä aikana. Tämä kuusi on listan sijalla yksi. Tässä puistossa kaikki on tehty loppuun saakka.

Vietimme puistossa kymmenen tuntia, aamusta iltaan. Juuri ennen puiston sulkeutumista katsoimme vielä jouluteemaisen shown, jossa talon seinään heijastettiin upeita kuvia, joiden edessä näyttelijät tanssivat ja esiintyivät. Show päättyi ilotulitukseen ja hyvän joulun toivotukseen.

Universal Studios Japan

Jos joulumieli ei ollut vielä herännyt, niin nyt se heräsi. Aivan mieletön lopetus mielettömälle päivälle. Vaikka väsy painoi, jaksoi silti hymyillä. Kunnes illalla rysähti petiin ja nukkui kuin tukki.

Universal Studios Japan

Pääsylippu, joka sisältää kaikki laitteet ja kohteet, maksaa aikuiselta 7400 jeniä eli reilut 60 euroa. Summa tuntuu äkkiseltään korkealta, mutta voin kertoa, että jos yhtään Harry Potter tai teemapuistomeininki kiinnostaa, niin se kannattaa maksaa. Jos liikkeellä on viikonloppuna tai ei ole ihan koko päivää aikaa käytettävänä, kannattaa harkita Express Passia, jolla pääsee laitteisiin jonon ohi. Vaikka päivä ihan huippukiva olikin, aion silti ensi kerralla harkita sitä Express Passia, jotta ehtii muutakin, kuin seistä laitteiden jonossa. Express Pass myydään aina ensimmäisenä aamulla loppuun, joten se kannattaa ostaa ennakkoon tai olla heti ensimmäisenä jonossa sitä ostamassa.

Tässä vielä fiiliksiä videolla.

Onko jokin Universal Studios maailmalla tuttu?

Seuraa matkaa Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.
Joko tilasit ilmaisen videojoulukalenterin?

Otsakekuva: Antti Kanto

21 Responses

 1. Tänne haluan! Liput kannattanee ostaa ajoissa? Meillä on Japaninreissu suunnitteilla ensi vuodelle ja ihan tämän kohteen takia voisin käydä Osakassakin (pääkohteenamme olisi siis Tokio).
  Ainakin Lontoon Harry Potter Studioille liput kannattaa ostaa hyvissä ajoin, eilen nimittäin juttelin kaverin kanssa, joka on perheineen menossa joululoman lopulla Lontooseen, eivätkä he olleet enää saaneet lippuja studioille. Kyllä harmitti! Mun Harry Potter Studios -postaus täällä: http://anskubcn.com/harry-potter-studios/

  • Tänne saa lippuja myös ovelta, eikä ennakkoon itseasiassa kovin moni paikka saa myydä, joitakin hotelleja lukuunottamatta. Lontoon Harry Potter Studioille yritin pari vuotta sitten, mutta ei enää ollut lippuja isommalle porukalle, vaikka paria viikkoa aikaisemmin yritin. Joskus toiste sitten sinne. Varmasti hieno paikka! Sun jutun perusteella siltä ainakin vaikuttaa. :-)

 2. Tosi kiva postaus! En oo vielä koskaan Universal Studioseilla, mutta haluaisin hirveästi käydä nimenomaan tuon Harry Potter-maailman takia. :) Ja tuollaisesta kokemuksesta 60 € ei kuulosta mielestäni edes kovin pahalta, kuvittelin että ne olisi vieläkin kalliimpia. :)

  • Kiitos miija! Ihan tosi, ei se reilut 60 euroa niin paha ole. Jotenkin laskin aluksi, että tuo 7400 olisi seitsemänkymppiä, mutta kyllä se reippaasti sen alle nykyisellä kurssilla menee. Ens kerralla kylläkin harkitsen tuota express passia, joka sitten taas nostaa hintaa, mutta uskon sen olevan sen väärti.

 3. Oi että, tonne Tylypahkaan ja Tylyahoon on pakko joskus päästä! Näyttää aivan ihanalta paikalta ja niin todelliselta. Oon innostunu Harry Potterrista vasta tänä vuonna, en oo aikasemmim lukenut yhtään kirjaakaan, ja vasta nyt ymmärrän mistä kaikki lapsena kävi niin kierroksilla :D

  • Tosi upee paikka kyllä! Jokaista yksityiskohtaa myöten loppuun saakka mietitty. Haluan ehdottomasti vielä joku kerta käydä uudelleen. :-)

 4. Mä olen käynyt tuolla Orlandon vastaavassa paikassa: http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/06/21/the-wizarding-world-of-harry-potter-potter-fanin-unelmakohde/ Oli hauska lukea sun postausta ja huomata, kuinka yksi yhteen identtisiltä molemmat Tylyahot näyttivätkään :) Onhan se toki ymmärrettävää, että ne toteutetaan samalla tavalla, mutta ihan hyvin nuo sunkin kuvat olisivat voineet olla Orlandosta. Mä kävin tuolla toukokuussa, ja lämpöasteita oli about 30. Silloin nuo lumesta notkuvat katot ei oikein tuntuneet tunnelmaan sopivilta, mutta muuten tykkäsin kyllä siitä paljon. Vielä enemmän tosin pidin Viistokujasta. Se oli niin sopivan rähjäinen ja lontoolainen mun makuun :)

  • Onpa kyllä samannäköistä Tylyahossa! Oi että, nyt haluan käydä tuolla Orlandossa yhä enemmän. Viistokuja näyttää kans niin ihanalta! Paljon isompi tuntuu olevan tuo Orlandon alue, vaikka ei Osakankaan Wizarding World mitenkään pieni ollut.

 5. Tuonne voisin kyllä mennä! Vaikken mikään leffafriikki olekaan, on Harry Potterit tulleet niin tutuiksi, että haluaisin kokea tuon kaiken ihan paikanpäällä. Aika pitkät jonotusajat tosissaan laitteisiin, mutta jos ovat sen arvoisia, niin kyllä jonottelisin. Ei tuo hintakaan niin valtavalta tunnu. Olisin ehkä jopa odottanut vieläkin korkeampaa hintaa!

  • Jonot ovat tosiaan pitkät, mutta jonottaminen on tosiaankin sen arvoista. Ihan totta, pääsylipun hinnalle saa kyllä vastinetta! :-)

 6. Ei vitsit, mä just postasin myös Wizarding Worldista, tosin sieltä Universal Studios Hollywoodista :)
  http://www.miffas.com/wizarding-world-of-harry-potter-teemapuisto/
  Ihan hullua kyllä, miten samannäköisiä nuo paikat ovat, vaikka sinäänsä ihan loogista, että samalla kaavalla toteutetaan. Olin kyllä innoissani kuin pikkulapsi siellä, olisin voinut kuljeskella ympäri Tylyahoa koko päivän ja fiilistellä sitä velhomaailman elämää. Ehkä vielä joskus tuonne Orlandon puistoon, piti heti mennä lukemaan Noorankin postaus, ja Viistokuja näytti houkuttelevalta :)

  • Samannäköistä tosiaan on! Kävin toissa vuonna tuolla Hollywoodissa ja silloin vasta rakensivat Wizarding Worldiä. Ehkä sielläkin tulee vielä joku kerta pyörähdettyä uudelleen. :-)

 7. Heidi/Himomatkaajan Turinoita

  MIelenkiintoinen juttu! Tekisi mieli kyllä lähteä Aasiaan hurvittelemaan. Oletko muuten käynyt Briteissä Harry Potter-studioilla?

  • En ole siellä Harry Potter -studiolla käynyt. Pari vuotta sitten oli aikeissa, mutta sehän olikin jo hyvissä ajoin myyty loppuun, joten jäi siällä kertaa väliin. Ensi kerralla täytyy muistaa ostaa liput ajoissa. :-)

 8. Ihana toi tylypahka!! Kun käytiin Losin studioilla niin ne vasta rakensi noita ja singaporessahan niitä ei ollut. Aivan mahtavaa ja ilmeisesti täytyy munkin vielä käydä se kattomassa :D suosittelen express passia! Nopeuttaa päivää huomattavasti :D

  • Joo toi express pass pitää kyllä muistaa hankkia seuraavalla kerralla. Sitä aina unohtaa miten pitkät ne jonot voikaan olla… :-p

 9. Apua mitkä jonotusajat! Ymmärrettävää, miksi Express Pass on niin suosittu. Me mietittiin Singaporessa Universal Studioilla käymistä, mutta sitten lippujen hinta tuntui liian kovalta, kun oltiin juuri ostettu F1-liputkin. Mutta tuollainen elokuvamainen maailma olisi kyllä kiva kokea!

  • Äkkiseltään hinta saattaa tuntua korkealta, mutta kyllä se on sen arvoista! Singaporessa kun käytiin vuonna 2010, niin siellä oli tosi vähän jonoja. Mitenhän lie tilanne nyt. Se on kyllä pienempi puisto muutenkin kuin Japanin tai Hollywoodin, mut kyllä kävisin uudelleen, jos Singaporeen taas reissaisin. :-)

 10. Kysyn nyt jotain hieman outoa :). En oikeastaan välitä huvipuistoista – tai tarkemmin sanottuna huvipuistolaitteista, eli vuoristoradoista ja sellaisista. Olisiko tuo siitä huolimatta kannattava kohde ja joutuisiko sillon pahemmin jonottelemaan? Tuo Tylypahka kiinnostaisi hurjasti ja muutenkin yleinen fiilistely, mutten vain tiedä, onko sinne kannattavaa mennä vain sen takia :).

  • Tuolla on sellaisiakin laitteita, joista aivan varmasti nauttii, vaikkei “laitteista” nautikaan. Esim. Jaws. Toki siellä on muutama vuoristorata, mutta paljon muutakin! Leffafanille ehdottomasti käymisen arvoinen mesta.

  • Niin, ja jos et laitteisiin mee, ei jonottamaankaan joudu. :-) Illalla meidän kokemuksen mukaan jonot oli tosi lyhyet, eli jos vaikka pyörii päivän noin muuten siellä ja käy sit iltasella mahdollisesti laitteita, jos innostusta riittää. :-)

Leave a Reply