USA C2C: ikimuistoinen Monument Valley

USA C2C: ikimuistoinen Monument Valley

posted in: roadtrip, USA | 42

Matka jatkui Grand Canyonilta toiseen upeaan luontokohteeseen, Monument Valleyhin. Leirintäalueelta startattuamme ajoimme pitkän matkaa vielä Grand Canyonin reunalla, ennen kuin valtava kanjoni päättyi. On se vaan suuri. Ei siitä saanut katsettaan irti.

Monument Valley Monument Valley Monument Valley

Ajomatkan päätteeksi saavuimme aivan Arizonan ja Utahin rajalla sijaitsevaan Monument Valleyhin. Ajoimme vähän matkaa Utahin puolelle, jotta pääsisimme käymään Forrest Gump -elokuvasta tutuissa maisemissa. Elokuvassa Forrest Gump päätti lopettaa vuosia kestäneen juoksu-urakkansa juuri täällä. Näissä maisemissa ajellessa oli todellinen Amerikan road trip -fiilis.

Monument Valley Monument Valley

Vielä ennen leirin pystyttämistä osallistuimme navajo-intiaanin opastamalle jeeppiajelulle itse laaksossa. Hiekka pöllysi ja aurinko paahtoi. Mutta kyllä vaan on luonto ihmeellinen! Intiaaneilla on jokaiselle laakson luonnonmuodostelmalle oma nimensä. Tuli aina sellainen “aaaaa!”-fiilis, kun ne nimet kuuli. Näyttivät täysin siltä, mitä nimi kertoi. Söpöjä kalliomaalauksiakin nähtiin. Villihevosiakin!

Monument Valley Monument Valley Monument Valley Monument Valley Monument Valley Monument Valley Monument ValleyMonument Valley

Päästiin myös käymään perinteisessä navajo-intiaanien asumuksessa, hoganissa. Kuvaa en tajunnut jostain syystä ulkoa päin ottaa, mutta kyseessä on pienehkö pyöreä maja. Majan lattia on kasteltu vedellä, jolloin sisällä on todella kostea ilma ulkoilmaan verrattuna. Sen pitäisi tuntua viileämmältä kuin ulkona, mutta aikamoinen saunahan tuo oli. Tai no, oikeastaan se sisäilma tuntui viileämmältä kun sinne tuli ulkoa ja sitten kun sieltä lähti, tuntui taas viileämmältä olla pihalla. Eli oikeastaan aika nerokas systeemi!

Monument Valleyssä asuu yhä navajo-intiaaneja ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Eivät he hoganeissa kuitenkaan asu, vaan samaan pihapiiriin rakennetussa modernimmassa asumuksessa. Ilmastointia ei silti sieltäkään löydy ja vedet on kuljetettava kotiin kauempaa.

Monument Valley Monument Valley

Majoittaduimme Monument Valleyssa todella upealla paikalla. Kyseessä oli reissun toinen telttayö ja telttojen pystyttäminen sujui taas iisisti. Ensimmäistä kertaa laitettiin ruokaa leiriolosuhteissa, sillä edellisenä iltana Grand Canyonilla haimme valmiit pitsat. Tortillat maistuivat pitkän päivän päätteeksi.

Illan hämärryttyä laitoimme pystyyn nuotion ja kokoonnuimme sen ympärille nauttimaan leirielämästä. Muutamat meistä päätti nukkua teltan sijaan tähtitaivaan alla, kun täällä ei minkäänlaisia hyttysiä ole ja sateita ei varmasti olisi luvassa. Laitoimme retkipatjat ja makuupussit taivasalle pimeässä. Kun sitten päätin tutkailla aluetta otsalampun avulla, avautuikin sieltä uusi maailma. Patjojemme ympärillä oli kuhiseva torakkalauma…

…eikä niitä torakoita ollut ainoastaan ulkosalla. Sellaisia kiljahduksia alkoi teltoista kuulua, että jotain elämää siellä oli. No, oppipahan koko porukka kantapään kautta, että teltan hyttysverkkoa ei kannata missään tapauksessa jättää auki.

Onneksi torakat ovat iselleni Aasian reissuilta aika tuttuja, ja vaikka ne vähän ällöttäviä ovatkin, eivät ne vaarallisia ole. Niinpä tyhjensin urhoollisesti muutaman teltan torakoista, jotta kaikki pääsivät nukkumaan. Minä ja kaksi nuorta olimme kuitenkin niin rohkeita, että torakoista huolimatta pistimme maate ulkosalle (vähän kauemmaksi siitä aiemmin havaitusta torakkalaumasta). Siitäkin huolimatta, että näimme vessareissulla vielä skorpioninkin. Kyseessä oli pikkuruinen kaveri, mutta siitä huolimatta pisti vähän kuumottamaan ja kyseenalaistamaan sitä, kannattaako siellä ulkosalla nyt kuitenkaan nukkua. Paikallisopas oli kuitenkin sitä mieltä, että ulkona nukkuminen olisi aivan turvallista. Niinpä me nukuttiin. Upean tähtitaivaan alla. Kojoottien ulvoessa välillä kuuta. Omalta kohdaltani ehdottomasti reissun ikimuistoisin etappi.

42 Responses

 1. Upeita kuvia! Vähän olisin kaivannut enemmän tekstiä, mutta sehän on makuasia – kuka lukija pitää kuvien hallitsevuudesta kuka tekstin. Hienolta reissulta vaikuttaa!

  • Kiitos kommentista Anna-Kaisa! Tosiaan, makuasiahan tuo. Nykyään monessa blogissa tuntuvat hallitsevan kuvat, vaikka aikaisemmin se oli selkeästi se teksti. Vähän riippuu kohteesta. Monument Valley on niin kuvauksellinen, että ei vaan osaa valkata vain muutamaa kuvaa. :-)

 2. Monumentteja todellakin! Upea tuo holvikaari pyöreällä reiällä :D Tykkäsin myös paljon teidän porukan ryhmäposeerauksista.
  Ite en sulattais torakoita hetkeäkään. Hyi, Australiassa ne vipelteli yömyöhään aina jalkoihin jos oli vahingossa valinnut flipflopit jalkaan :/

  • Onhan ne torakat kyllä ällöjä, mutta enemmän mua ärsyttää semmoset ötökät, jotka pistää tai puree. Torakat kun ei kuitenkaan mitään tee. :-p

 3. Muutama aivan h u i k e a kuva! Tuonne olisi kiva mennä käymään jonain päivänä, maisemat on kyllä sanoinkuvaamattoman kauniita.

  Mitä muuten tuo kielikurssi osallistujille maksoi? Saattaisi olla ajankohtaista vanhimmalle pojalle vuoden kahden sisällä…

 4. Ei mua ötökät sinällään häiritse, mutta luulen silti että tuun nukkumaan visusti teltta kiinni tuolla ollessa… :) En halua että joku kiipeilee mun päällä mun nukkuessa. :o

  Upeat maisemat, en malta odottaa!

  • Heh, itse en ainakaan huomannut, että mikään olisi mun päällä kiipeillyt. Toisaalta kyllä mä välillä vähän heräilin ja katselin ympärilleni, että mitä siellä näkyy. Ei niitä torakoitakaan sitten myöhemmin kyllä enää näkynyt, kun vaihdettiin paikkaa. :-)

   Tää oli ihan huisi paikka leiriytyä. Tykkäät varmasti! :-)

 5. Yö tähtitaivaan alla kuulostaa niin hienolta, mutta apua, skorpionejakin… eli enpä tiedä, olisinko uskaltanut. Upeita kuvia – taas kerran :).

  • Huippukokemus! Ei ne skorpparit tule ihmisiä muuten vaan häiritsemään. Jos päälle astut tai meet härnäämään, niin saattaa vihaiseksi pistää. :-p

 6. Reason for a Season

  Oh yes. Jenkit (kyllä, ihan kokonaisuutena :D) on ihan mun ykköshaavekohde tällä hetkellä. En ole koskaan käynyt koko mantereella, en tiedä miksi. Ensi vuonna on tarkoitus viimeistään korjata tilanne. Ihan mielettömän ihania kuvia! Kyllä näihin maisemiin on pakko pian päästä. Mielelläni lähtisin vaikka pidemmäksikin aikaa.

  • Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää! En jotenkin koskaan ollut kiinnostunut, mutta kun ensimmäisen kerran vähän vahingossa n. kuusi vuotta sitten kävin, menetin sydämeni. Ei jäänyt tääkään viimeiseksi kerraksi. :-)

 7. Ihana Monument Valley! Siellä olisi voinut kierrellä enemmänkin. Me ei edes yövytty siellä, vaan mentiin Coloradon puolelle Corteziin. Ja auts, torakoita, mä olisin ollut ihan vauhkona :D Ja siis vaikka itsekin olen asunut jonkun aikaa Aasiassa. Silloinkin vietin muutaman unettoman yön sen jälkeen kun valtava torakka oli mellastanut huoneessani, yh!

  • Onneksi Suomessa ei noita jättiötököitä ole. Aika vähällä selviää, vaikka itikat raivostuttavia kesäisin onkin. Jotain plussaa siitä kylmästä talvesta. ;-)

 8. Oi miten ihanalta ja tutulta näyttää! Huippua, että olette telttailleet tuolla. Meidän visiitti Monument Valleyyn kesti vain muutaman tunnin, koska alunperin meidän ei edes ollut tarkoitus käydä siellä, mutta haluttiin mahduttaa se kuitenkin reissuun. Tulee taas hurja ikävä jenkkeihin!

 9. Mä en tiedä kestänkö enää enempää :D Aina kun kirjoitat kivan jutun, niin ajattelen että se on varmasti ihanin blogijuttu jonka olen lukenut, ja sitten teet uuden… Ja jo edellisen jälkeen olin varma että siinä oli mahtavimmat mahdolliset kuvat, mutta perun aatokseni, koska tässä on. Tuonne haluan! Täytyy tehdä sellainen “Lotan jalanjäljillä”-tour :—-D

  • Hih, ihana Sari! :-))

   Tuolla kannattaa kyllä ehdottomasti käydä! En osaa sanoa kumpi on upeampi, Grand Canyon vai Monument Valley. Molemmat omalla tavallaan niin uniikkeja ja mahtavia!

 10. Nyt kyllä lopetat tällaisten kuvien laittamisen! Aattelin että omalla reissullamme selvittäis Yhdysvalloista jotenkin nopeasti ja sen jälkeen voidaan tyytyväisinä jatkaa matkaa, mutta tällaisia postauksia lukiessa ja kuvia katsellessa alkaa tuntua yhä enemmän siltä että suunniteltu reitti laajenee ja laajenee :D

  – Miika

 11. Huikeita kuvia!!!
  Telttailu tuollasessa paikassa kyllä kiinnostaisi itseäkin,(ötökät ei).
  Koko reissu kuulostaa kyllä muutenkin aivan mielettömältä. :)

 12. Upeita kuvia ja tämä on varmasti ollut nuorille ikimuistoinen reissu! Tuolla olisi kyllä hienoa päästä käymään! :)

 13. Sulla on ollut upea reissuvuosi, Lotta! :) Aasiasta Amerikkaan, näin blogin kautta seuranneena reissut on vaikuttaneet ihan mahtavilta. Juttelin juuri yhden kaverin kanssa joka asuu Kaliforniassa ja jossain vaiheessa puheeksi tuli rannikolta rannikolle ajo USA:ssa, reitiltä eksyen ja aikaa varaten. Mä haluan nähdä kaiken tuon ja etenkin Grand Canyonin. Tuo Jeeppi olis kans kiva. ;)

  • On kyllä saanut yhden vuoden aikana nähdä vaikka mitä upeita paikkoja! Eikä tää vuosi edes vielä ole ohitse… :-)

   Yhdysvalloista löytyy niin hienoja paikkoja, että aikaa siihen saa varmasti kulumaan niin paljon kuin vain sitä pystyy ottamaan. Kolme viikkoa oli mielestäni aika minimiaika tällaiselle reissulle.

 14. Upeita kuvia! Ja tuo ulkona autiomaassa nukkuminen kuulostaa ihan mahtavalta, ötököistä huolimatta :)

 15. Joo. Tuonne on kyllä vielä päästävä. Navajojen kulttuuri kiinnostaa – olisi mahtavaa päästä käymään hoganissa ja navajo-oppaan opastamille retkille. Skorpionikin puuttuu vielä eläinbongauslistalta! ;)

 16. Upeat maisemat – ja ilmeisesti myös upeat torakat :-) Huh huh!

 17. Haa, Forrest Gump! Minäkin haluan päästä juoksemaan samoihin maisemiin kuin Forrest :D Huippu postaus! :)

 18. Voi apua! Kylmät väreet tuli tätä lukiessa. Varmasti ikimuistoinen paikka ja yö! Mää haluan myös tuonne. Villihevosia ja inkkareita, ihanaa!Ihanaa! Mutta saattaapi olla että nukkuisin kuitenkin teltassa yöni ;)

 19. No siis jesus. MIelettömiä maisemia ja muodostelmia. Tuli joitenkin Jordanian Petra mieleen <3

 20. Hyyh! Tosi kiva lukea noista skorpioneista ja torakoista just, kun toissapäivänä varasin meille telttayön samaiselta leirintäalueelta kolmen viikon päähän. :D

  • Haha! No mut ei paha! Pidät vaan teltan vetoketjut visusti kiinni. Maisemat onneksi korvaa sen, että niitä ötököitä siellä jaloissa pyörii. Vinkkinä, että älä pystytä telttaa puskien/puiden lähelle, sillä ne alueet kuhisi torakoita. Keskellä hiekkakenttää niitä ei oikeastaan ollut.

Leave a Reply

USA C2C: ikimuistoinen Monument Valley

USA C2C: ikimuistoinen Monument Valley

posted in: matkablogi | 42

Matka jatkui Grand Canyonilta toiseen upeaan luontokohteeseen, Monument Valleyhin. Leirintäalueelta startattuamme ajoimme pitkän matkaa vielä Grand Canyonin reunalla, ennen kuin valtava kanjoni päättyi. On se vaan suuri. Ei siitä saanut katsettaan irti.

Ajomatkan päätteeksi saavuimme aivan Arizonan ja Utahin rajalla sijaitsevaan Monument Valleyhin. Ajoimme vähän matkaa Utahin puolelle, jotta pääsisimme käymään Forrest Gump -elokuvasta tutuissa maisemissa. Elokuvassa Forrest Gump päätti lopettaa vuosia kestäneen juoksu-urakkansa juuri täällä. Näissä maisemissa ajellessa oli todellinen Amerikan road trip -fiilis.

Vielä ennen leirin pystyttämistä osallistuimme navajo-intiaanin opastamalle jeeppiajelulle itse laaksossa. Hiekka pöllysi ja aurinko paahtoi. Mutta kyllä vaan on luonto ihmeellinen! Intiaaneilla on jokaiselle laakson luonnonmuodostelmalle oma nimensä. Tuli aina sellainen “aaaaa!”-fiilis, kun ne nimet kuuli. Näyttivät täysin siltä, mitä nimi kertoi. Söpöjä kalliomaalauksiakin nähtiin. Villihevosiakin!

Päästiin myös käymään perinteisessä navajo-intiaanien asumuksessa, hoganissa. Kuvaa en tajunnut jostain syystä ulkoa päin ottaa, mutta kyseessä on pienehkö pyöreä maja. Majan lattia on kasteltu vedellä, jolloin sisällä on todella kostea ilma ulkoilmaan verrattuna. Sen pitäisi tuntua viileämmältä kuin ulkona, mutta aikamoinen saunahan tuo oli. Tai no, oikeastaan se sisäilma tuntui viileämmältä kun sinne tuli ulkoa ja sitten kun sieltä lähti, tuntui taas viileämmältä olla pihalla. Eli oikeastaan aika nerokas systeemi!

Monument Valleyssä asuu yhä navajo-intiaaneja ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Eivät he hoganeissa kuitenkaan asu, vaan samaan pihapiiriin rakennetussa modernimmassa asumuksessa. Ilmastointia ei silti sieltäkään löydy ja vedet on kuljetettava kotiin kauempaa.

Majoittaduimme Monument Valleyssa todella upealla paikalla. Kyseessä oli reissun toinen telttayö ja telttojen pystyttäminen sujui taas iisisti. Ensimmäistä kertaa laitettiin ruokaa leiriolosuhteissa, sillä edellisenä iltana Grand Canyonilla haimme valmiit pitsat. Tortillat maistuivat pitkän päivän päätteeksi.

Illan hämärryttyä laitoimme pystyyn nuotion ja kokoonnuimme sen ympärille nauttimaan leirielämästä. Muutamat meistä päätti nukkua teltan sijaan tähtitaivaan alla, kun täällä ei minkäänlaisia hyttysiä ole ja sateita ei varmasti olisi luvassa. Laitoimme retkipatjat ja makuupussit taivasalle pimeässä. Kun sitten päätin tutkailla aluetta otsalampun avulla, avautuikin sieltä uusi maailma. Patjojemme ympärillä oli kuhiseva torakkalauma…

…eikä niitä torakoita ollut ainoastaan ulkosalla. Sellaisia kiljahduksia alkoi teltoista kuulua, että jotain elämää siellä oli. No, oppipahan koko porukka kantapään kautta, että teltan hyttysverkkoa ei kannata missään tapauksessa jättää auki.

Onneksi torakat ovat iselleni Aasian reissuilta aika tuttuja, ja vaikka ne vähän ällöttäviä ovatkin, eivät ne vaarallisia ole. Niinpä tyhjensin urhoollisesti muutaman teltan torakoista, jotta kaikki pääsivät nukkumaan. Minä ja kaksi nuorta olimme kuitenkin niin rohkeita, että torakoista huolimatta pistimme maate ulkosalle (vähän kauemmaksi siitä aiemmin havaitusta torakkalaumasta). Siitäkin huolimatta, että näimme vessareissulla vielä skorpioninkin.

Kyseessä oli pikkuruinen kaveri, mutta siitä huolimatta pisti vähän kuumottamaan ja kyseenalaistamaan sitä, kannattaako siellä ulkosalla nyt kuitenkaan nukkua. Paikallisopas oli kuitenkin sitä mieltä, että ulkona nukkuminen olisi aivan turvallista. Niinpä me nukuttiin. Upean tähtitaivaan alla. Kojoottien ulvoessa välillä kuuta. Omalta kohdaltani ehdottomasti reissun ikimuistoisin etappi.

42 Responses

 1. Upeita kuvia! Vähän olisin kaivannut enemmän tekstiä, mutta sehän on makuasia – kuka lukija pitää kuvien hallitsevuudesta kuka tekstin. Hienolta reissulta vaikuttaa!

  • Kiitos kommentista Anna-Kaisa! Tosiaan, makuasiahan tuo. Nykyään monessa blogissa tuntuvat hallitsevan kuvat, vaikka aikaisemmin se oli selkeästi se teksti. Vähän riippuu kohteesta. Monument Valley on niin kuvauksellinen, että ei vaan osaa valkata vain muutamaa kuvaa. :-)

 2. Monumentteja todellakin! Upea tuo holvikaari pyöreällä reiällä :D Tykkäsin myös paljon teidän porukan ryhmäposeerauksista.
  Ite en sulattais torakoita hetkeäkään. Hyi, Australiassa ne vipelteli yömyöhään aina jalkoihin jos oli vahingossa valinnut flipflopit jalkaan :/

  • Onhan ne torakat kyllä ällöjä, mutta enemmän mua ärsyttää semmoset ötökät, jotka pistää tai puree. Torakat kun ei kuitenkaan mitään tee. :-p

 3. Muutama aivan h u i k e a kuva! Tuonne olisi kiva mennä käymään jonain päivänä, maisemat on kyllä sanoinkuvaamattoman kauniita.

  Mitä muuten tuo kielikurssi osallistujille maksoi? Saattaisi olla ajankohtaista vanhimmalle pojalle vuoden kahden sisällä…

 4. Ei mua ötökät sinällään häiritse, mutta luulen silti että tuun nukkumaan visusti teltta kiinni tuolla ollessa… :) En halua että joku kiipeilee mun päällä mun nukkuessa. :o

  Upeat maisemat, en malta odottaa!

  • Heh, itse en ainakaan huomannut, että mikään olisi mun päällä kiipeillyt. Toisaalta kyllä mä välillä vähän heräilin ja katselin ympärilleni, että mitä siellä näkyy. Ei niitä torakoitakaan sitten myöhemmin kyllä enää näkynyt, kun vaihdettiin paikkaa. :-)

   Tää oli ihan huisi paikka leiriytyä. Tykkäät varmasti! :-)

 5. Yö tähtitaivaan alla kuulostaa niin hienolta, mutta apua, skorpionejakin… eli enpä tiedä, olisinko uskaltanut. Upeita kuvia – taas kerran :).

  • Huippukokemus! Ei ne skorpparit tule ihmisiä muuten vaan häiritsemään. Jos päälle astut tai meet härnäämään, niin saattaa vihaiseksi pistää. :-p

 6. Reason for a Season

  Oh yes. Jenkit (kyllä, ihan kokonaisuutena :D) on ihan mun ykköshaavekohde tällä hetkellä. En ole koskaan käynyt koko mantereella, en tiedä miksi. Ensi vuonna on tarkoitus viimeistään korjata tilanne. Ihan mielettömän ihania kuvia! Kyllä näihin maisemiin on pakko pian päästä. Mielelläni lähtisin vaikka pidemmäksikin aikaa.

  • Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää! En jotenkin koskaan ollut kiinnostunut, mutta kun ensimmäisen kerran vähän vahingossa n. kuusi vuotta sitten kävin, menetin sydämeni. Ei jäänyt tääkään viimeiseksi kerraksi. :-)

 7. Ihana Monument Valley! Siellä olisi voinut kierrellä enemmänkin. Me ei edes yövytty siellä, vaan mentiin Coloradon puolelle Corteziin. Ja auts, torakoita, mä olisin ollut ihan vauhkona :D Ja siis vaikka itsekin olen asunut jonkun aikaa Aasiassa. Silloinkin vietin muutaman unettoman yön sen jälkeen kun valtava torakka oli mellastanut huoneessani, yh!

  • Onneksi Suomessa ei noita jättiötököitä ole. Aika vähällä selviää, vaikka itikat raivostuttavia kesäisin onkin. Jotain plussaa siitä kylmästä talvesta. ;-)

 8. Oi miten ihanalta ja tutulta näyttää! Huippua, että olette telttailleet tuolla. Meidän visiitti Monument Valleyyn kesti vain muutaman tunnin, koska alunperin meidän ei edes ollut tarkoitus käydä siellä, mutta haluttiin mahduttaa se kuitenkin reissuun. Tulee taas hurja ikävä jenkkeihin!

 9. Mä en tiedä kestänkö enää enempää :D Aina kun kirjoitat kivan jutun, niin ajattelen että se on varmasti ihanin blogijuttu jonka olen lukenut, ja sitten teet uuden… Ja jo edellisen jälkeen olin varma että siinä oli mahtavimmat mahdolliset kuvat, mutta perun aatokseni, koska tässä on. Tuonne haluan! Täytyy tehdä sellainen “Lotan jalanjäljillä”-tour :—-D

  • Hih, ihana Sari! :-))

   Tuolla kannattaa kyllä ehdottomasti käydä! En osaa sanoa kumpi on upeampi, Grand Canyon vai Monument Valley. Molemmat omalla tavallaan niin uniikkeja ja mahtavia!

 10. Nyt kyllä lopetat tällaisten kuvien laittamisen! Aattelin että omalla reissullamme selvittäis Yhdysvalloista jotenkin nopeasti ja sen jälkeen voidaan tyytyväisinä jatkaa matkaa, mutta tällaisia postauksia lukiessa ja kuvia katsellessa alkaa tuntua yhä enemmän siltä että suunniteltu reitti laajenee ja laajenee :D

  – Miika

 11. Huikeita kuvia!!!
  Telttailu tuollasessa paikassa kyllä kiinnostaisi itseäkin,(ötökät ei).
  Koko reissu kuulostaa kyllä muutenkin aivan mielettömältä. :)

 12. Upeita kuvia ja tämä on varmasti ollut nuorille ikimuistoinen reissu! Tuolla olisi kyllä hienoa päästä käymään! :)

 13. Sulla on ollut upea reissuvuosi, Lotta! :) Aasiasta Amerikkaan, näin blogin kautta seuranneena reissut on vaikuttaneet ihan mahtavilta. Juttelin juuri yhden kaverin kanssa joka asuu Kaliforniassa ja jossain vaiheessa puheeksi tuli rannikolta rannikolle ajo USA:ssa, reitiltä eksyen ja aikaa varaten. Mä haluan nähdä kaiken tuon ja etenkin Grand Canyonin. Tuo Jeeppi olis kans kiva. ;)

  • On kyllä saanut yhden vuoden aikana nähdä vaikka mitä upeita paikkoja! Eikä tää vuosi edes vielä ole ohitse… :-)

   Yhdysvalloista löytyy niin hienoja paikkoja, että aikaa siihen saa varmasti kulumaan niin paljon kuin vain sitä pystyy ottamaan. Kolme viikkoa oli mielestäni aika minimiaika tällaiselle reissulle.

 14. Upeita kuvia! Ja tuo ulkona autiomaassa nukkuminen kuulostaa ihan mahtavalta, ötököistä huolimatta :)

 15. Joo. Tuonne on kyllä vielä päästävä. Navajojen kulttuuri kiinnostaa – olisi mahtavaa päästä käymään hoganissa ja navajo-oppaan opastamille retkille. Skorpionikin puuttuu vielä eläinbongauslistalta! ;)

 16. Upeat maisemat – ja ilmeisesti myös upeat torakat :-) Huh huh!

 17. Haa, Forrest Gump! Minäkin haluan päästä juoksemaan samoihin maisemiin kuin Forrest :D Huippu postaus! :)

 18. Voi apua! Kylmät väreet tuli tätä lukiessa. Varmasti ikimuistoinen paikka ja yö! Mää haluan myös tuonne. Villihevosia ja inkkareita, ihanaa!Ihanaa! Mutta saattaapi olla että nukkuisin kuitenkin teltassa yöni ;)

 19. No siis jesus. MIelettömiä maisemia ja muodostelmia. Tuli joitenkin Jordanian Petra mieleen <3

 20. Hyyh! Tosi kiva lukea noista skorpioneista ja torakoista just, kun toissapäivänä varasin meille telttayön samaiselta leirintäalueelta kolmen viikon päähän. :D

  • Haha! No mut ei paha! Pidät vaan teltan vetoketjut visusti kiinni. Maisemat onneksi korvaa sen, että niitä ötököitä siellä jaloissa pyörii. Vinkkinä, että älä pystytä telttaa puskien/puiden lähelle, sillä ne alueet kuhisi torakoita. Keskellä hiekkakenttää niitä ei oikeastaan ollut.

Leave a Reply