USA C2C: jalat rakoilla pääkaupungissa

USA C2C: jalat rakoilla pääkaupungissa

posted in: roadtrip, USA | 50

Kohti Yhdysvaltain pääkaupunkia. Matka Washington D.C.:hen oli yksi reissun pisimmistä ja ajallisesti vielä pidemmän siitä teki kaupungin ruuhka. Yhdysvalloissa nuo suurkaupunkien ruuhkat tulevat aina yllätyksenä ja tuntuu niin hassulta, että jengi oikeesti viettää päivittäin tunteja työmatkallaan hiljaa körötellen. Ei tunnu Suomen neljän ruuhkat enää missään. Koska matkaan sai jo lähes kokonaisen päivän kulutettua, vietimme kaupungissa kaksi yötä. Tai siis oikeastaan kaupungin laidalla, sillä leirinnässä mentiin. Reissun vikat telttayöt.

Toiseksi viimeisen telttayön jälkeen oli päivä aikaa Washington D.C.:n tutkimiseen. Kaupunkina Washington D.C. on todella siisti ja viihtyisä. Kaupungin sydämessä sijaitsee National Mall, joka ei nimestään huolimatta ole ostari, vaan alue täynnä museoita ja muistomerkkejä. Museovalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin ja kaiken lisäksi sisäänpääsymaksuja ei ole. Amerikan historiaa pääsee opiskelemaan ilmaiseksi ja museoissa saa helposti kulutettua koko päivän. Vinkkinä, että National Museum of The American Indian -museon alakerrasta löytyy mainio ja monipuolinen food court, jossa kannattaa ehdottomasti lounastaa.

Washington D.C. Washington D.C.

Hajaannuimme pienempiin ryhmiin, jotta jokainen pääsisi tutustumaan mieleisiinsä museoihin. Minun ryhmäni valitsi kohteekseen National Museum of American History ja Air and Space Museum. Ilmailu- ja avaruusmuseossa olisin voinut helposti viettää vaikka koko päivän. Museo on valtava ja siellä on älyttömät määrät oikeita lentokoneita, avaruusaluksia ja satelliitteja. Avaruuspukuja ja kuukiviä. Kaikkea älyttömän siistiä!

Washington D.C.

Pääkaupungin nähtävyyksiin kuuluu toki myös kongressitalo U.S. Capitol ja tietysti se kaikkein kuuluisin – Valkoinen talo. Kongressitalo oli remontoitavana, joten kauhean komeana se ei näyttäytynyt. Valkoinen talo näytti samalta kuin kuvissa ja 20 dollarin setelissä. Taloa pääsee ihailemaan vähän kauempaa sen takapihalta ja lähempää etupihalta. 20 dollarin setelin näkymä on etupihalta. Jostain syystä emme päässeet aluksi aivan aidalle kun poliisit olivat vartioimassa talon edustaa, mutta sitten hetken kuluttua turistit päästettiin myös aivan portille valokuvaamaan. Tiedä sitten mistä tarkalleen ottaen oli kyse. Ehkä herra presidentti poistui kotoaan ja lähemmäs pääsi ihmettelemään.

Washington D.C. Washington D.C. Washington D.C.

Käveltyä päivän aikana tuli ihan kohtalaisesti, sillä iltaa myöten lähdimme vielä kiertelemään muistomerkkejä. Muistomerkit ovat komeita pimeällä, sillä ne valaistaan. Muistomerkit ovat yleensä sotiin liittyviä ja kävimmekin mm. Vietnamin ja Korean sotien muistomerkeillä. Sitten ovat tietysti myös ikoniset Washington-monumentti ja Abraham Lincoln -monumentti. Jos jossain niin täällä voi saada museo- ja monumenttiähkyn. Kaikkea ei siis missään nimessä kannata haalia.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Washington-monumentista kerrottakoon, että kun sitä alettiin rakentaa, loppuivat rahat kesken. Sitten kun rakentamista taas pystyttiin jatkaa, ei samanlaisia tiiliä, mitä alkuosaan oli käytetty, ollut enää saatavilla. Siksi kun monumenttia tarkemmin katsoo, huomaa kahdenvärisiä tiilejä. Hyvin suunniteltu olisi ollut enemmän kuin puoliksi tehty.

Washington D.C. Washington D.C. Washington D.C. Washington D.C.

Ennen kuin jatkoimme matkaa kohti reissun päätepistettä New Yorkia, täytyi vielä allekirjoitella vähän tärkeitä papereita. Yhdysvaltain road trip olisi pian päätöksessä.

Washington D.C.

50 Responses

 1. Hienot kuvat! Washington D.C. on minulle yhdestä asiasta tuttu, nimittäin sen Vapaamuurareiden symboliikkaan liittyvästä asemakaavasta, mikä tekee siitä vähän salaperäisen kaupungin. Jotkut ovat onnistuneet laskemaan geometristen kuvioiden perusteella ihan oikean raha-aarteenkin sijainnin. Sattuneesta syystä en kuitenkaan itse ole vapaamuurari, joten en tiedä kaikkia saloja, mitä tähän symboliikkaan ja geometriaan liittyy. Pelkästään valkoiseen taloon liittyy hyvin paljon hämärää ja salaperäistä ja tietysti siellä myös kummittelee. Itse en ole D.C:ssä käynyt, olen kuullut kaupungista lähinnä pahaa.

  • Tosi mielenkiintoista! Kaikki mystiikka on aina jännittävää. :-)

   Itse pidin Washington D.C.:stä. Oikein siisti ja kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää.

 2. On kiva päästä livenä katsomaan joitain ikonisia paikkoja, joista on ennen nähnyt vain kuvia, vaikkapa juuri setelissä. Tämä road trip on ollut kyllä mukavaa seurattavaa ihan näin virtuaalisesti. Kuin ajelisi itse halki Yhdysvaltojen, mutta ei tarvitse mennä telttaan vaan pääsee takaisin omaan mukavaan sänkyyn. :)

  • Kiitos Annika, kiva kuulla, että on ollut mukava seurata. :-)

   On kyllä aina niin huippua päästä katsomaan vaikkapa TV:stä tuttuja paikkoja. Vaikka yleensä ne näyttävät kuviteltua pienemmältä. White House oli kyllä aikalailla sellainen kuin sen kuvittelinkin olevan. :-)

 3. Voi miten kauniita nuo iltakuvat! Olis kyllä hienoa joskus itsekin päästä näkemään näitä kuuluisia paikkoja ihan livenä, ja varmasti joskus näin vielä käykin. :) Jostain syystä mä en ole koskaan oikein innostunut museoista, mutta tuo avaruusmuseo vois hyvinkin olla mun juttu!

 4. Olipas kivan näköistä! Omasta Washington D.C.n reissusta on jo n. 18 vuotta ja kovin on muistot hämärtyneet. Tuonne pitäisi kyllä päästä pian uudestaan ja itse asiassa olin kesällä ajatellutkin mennä pikku roadtripille, mutta Bhutan vei sillä kertaa pidemmän korren. Olisin samalla tavannut vaihtarivuoden host siskon, joka asuu aika lähellä ja hänenkin näkemisestä on tosiaan kulunut jo tuo 18-vuotta.

  • Ihana kyllä kun on tuttuja ympäri maailmaa ja hieno varmasti olisi nähdä 18 vuoden jälkeen. Nykyään kun voi pitää yhteyttä Facebookissa niin tuntuu, että tietää missä kukakin menee ja mitä heille kuuluu, vaikka kokoaika ei näkisikään. Tuolloin 18 vuotta sitten on varmasti täytynyt pitää yhteyttä ihan kirjeitse. :-)

 5. Mulla kiinnostelis D.C. paljon enemmän kuin vaikka Nyki juuri samoista syistä kuin mitä Stacy jo mainitsikin. Olen lukenut Dan Brownit aikoinaan aika tarkasti :D
  Monumentit on mielettömiä vaikka pidänkin luonnollisista enemmän. :)

 6. Olipa mukava lukea näistä museoista ja monumenteista, koska itse olen reissaajana juuri sellainen, joka kiertää noi kohteet kaukaa. Muutaman road tripin aikoinaan jenkeissä tehneenä, rupesi postauksesi jälkeen kyllä tekemään mieli niille teille uudelleen :)

 7. Täytyy ehkä näyttää tämä postaus mun miehellekin. Hän on aina haaveillut Washington D.C vierailusta ja harmitteli kovasti kun ei ehditty meidän viime syksyn Jenkkireissula siellä käymään. Ihana postaus ja kuvat. Toi Air and Space Museum näyttää kans niin siltä, että siellä pitäisi käydä! :)

 8. Mä käsitin ensin, että pitää maksaa 20 dollaria, että saa ottaa kuvan tuosta : ) Onneksi ei! Hienon on näköistä.

 9. Washington D.C. on kaunis kaupunki ja asemakaavassa näkyy hyvin yhtäläisyydet Pariisiin ja Versaillesiin, joita Pierre L`Efant käytti esikuvana suunnitelleessan kaupungin asemakaavaa.
  Ilmailu- ja avaruusmuseo vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

 10. Jokseenkin hieman noloa, että tuo Washington monumentti on tehty eri värisistä tiilistä. Oisko kannattanut purkaa se tynkä ja aloittaa rakentaminen alusta, minua häiritsee tuollainen kaksivärisyys :D

 11. Ihania ilta-aurinkoisia tunnelmia! Siinä on kyllä ollut tehokas nähtävyyksien kiertelypäivä. Aika noloa tuo Washington-monumentin tiilien loppuminen, mutta oikeastaan monumentti on jopa kivempi noin, kun siihen liittyy joku hauska tarina!

 12. Itse vain haaveilen tällä hetkellä USA:n matkasta. Olisi kyllä mahtavaa päästä näkee noita “kuvista tuttuja” paikkoja omin silmin. :)

 13. Jenna / Journey Diary

  Ihana fiilis ja värit noissa auringonlaskukuvissa :) Matkakuume jenkkeihin kasvaa kasvamistaan..!

 14. Mä niin haluaisin joskus tuonne monumenttiähkyä saamaan! :) Hienon näköistä on!

 15. Aika kauan sitten tuli tuollakin käytyä ja meille vierailu Capitolilla jäi ehkä parhaiten mieleen.
  Mutta paljon katsottavaa teidänkin porukkanne oli kaupungista löytänyt!

 16. Mä olen käynyt Washington DC:ssä vasta kerran melkein viisi vuotta sitten, ja viihdyin kyllä tosi hyvin – vaikutti rauhalliselta ja “helpolta” suuren ja haastavan New Yorkin jälkeen. Käytiin monumenteilla kiertoajelulla ja se oli kanssa tosi kivaa, mutta todellakin potentiaalinen monumenttiähkyn aiheuttaja!

 17. Ai hitsit, mekin käytiin juuri Kennedy Space Centerissä, ja vaikka noin yleisesti ottaen en niin tuosta astronomiasta välitä, siellä kyllä oltin asiat tehty todella mielenkiintoiseksi, ihan niin että viisi tuntia hurahti vauhdilla!

  Paljon on näemmä tekemistä teille löytynyt tuolla ylipäänsä. :)

 18. Lento- ja avaruusjutuille iso jee! Ja vitsit mua nauratti toi viimeinen kuva, oot niin tärkeänä siinä hoitamassa jenkkien asioita :D

 19. Kivoja kuvia! Itsellä on nyt pari vuotta ollut kiinnostuksen kohteena Washington, mutta ei ole oikein ollut sopivaa hetkeä sinne. Kyllä sitä tulevaksikin talveksi mietin, mutta jää toiseen kertaan. Tuo Air and Space Museum kiinnostaa erittäin paljon, niin kuin moni muukin juttu. Tosi upea tuo sinun seteli&whitehouse -kuva!

 20. Noi museot toimis mulle tosi hyvin! Monumentin erilainen tiili on hassu, mutta onhan noita muuallakin; Milanon Il Duomossa on samaa kiveä niin pitkältä aikaa että uusimmat ovat hohtavan valkoisia ja vanhemmat sitten näyttävät, no, vanhoilta ja vihertyneiltä. Se kyllä vähän vaivasi silmää, kuten tuokin. ^__^

 21. Näytti tosiaan kiinnostavalta toi avaruusmuseo, vaikka olen enemmän taidemuseotyyppiä.. Ja viimeinen kuva oli huippu :D.

 22. No nyt oli kyllä kattava virtuaalikierros DC:ssä :-) – kiitos! Tämäkin on niitä paikkoja, että jo pelkästään tv-sarjojen perusteella kaikki tuntuu valmiiksi hassun tutuilta!

 23. Toi avaruus- ja ilmailumuseo vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Omalta DC vierailulta 2009 jäi eritoten mieleen Valkoisentalon katolta tarkka-ampujat…Kiinnititkö huomiota? Toi setelikuva on tosi hauska! :)

  • Itseasiassa en kiinnittänyt huomiota tarkka-ampujiin! Jännä, mut toisaalta kai ymmärrettävää. Paikallisoppaamme myös sanoi, että presidentin helikopteri pörrää joka päivä ja jatkuvasti, että kukaan ei tiedä, onko presidentti kyydissä vai ei.

 24. Veera Bianca

  Mä haluan avaruus- ja ilmailumuseoon! Vau! Muutenkin kohde ihan tuntematon :)

 25. Hyvät valinnat mun mielestä teitte noista Smithsonean-museoista, noi on munkin lemppareita olleet tähän mennessä. ;) Myös luonnontiedemuseo oli valtavan mielenkiintoinen lapsena, mutta aikuisena en ole päässyt kertaamaan. Pitäisi päästä taas uudestaan käymään DChin ja kiertämään noita museoita. Varmaan pyhittäisin koko lomani pelkästään niille!

Leave a Reply

USA C2C: jalat rakoilla pääkaupungissa

USA C2C: jalat rakoilla pääkaupungissa

posted in: matkablogi | 50

Kohti Yhdysvaltain pääkaupunkia. Matka Washington D.C.:hen oli yksi reissun pisimmistä ja ajallisesti vielä pidemmän siitä teki kaupungin ruuhka. Yhdysvalloissa nuo suurkaupunkien ruuhkat tulevat aina yllätyksenä ja tuntuu niin hassulta, että jengi oikeesti viettää päivittäin tunteja työmatkallaan hiljaa körötellen. Ei tunnu Suomen neljän ruuhkat enää missään. Koska matkaan sai jo lähes kokonaisen päivän kulutettua, vietimme kaupungissa kaksi yötä. Tai siis oikeastaan kaupungin laidalla, sillä leirinnässä mentiin. Reissun vikat telttayöt.

Toiseksi viimeisen telttayön jälkeen oli päivä aikaa Washington D.C.:n tutkimiseen. Kaupunkina Washington D.C. on todella siisti ja viihtyisä. Kaupungin sydämessä sijaitsee National Mall, joka ei nimestään huolimatta ole ostari, vaan alue täynnä museoita ja muistomerkkejä. Museovalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin ja kaiken lisäksi sisäänpääsymaksuja ei ole. Amerikan historiaa pääsee opiskelemaan ilmaiseksi ja museoissa saa helposti kulutettua koko päivän. Vinkkinä, että National Museum of The American Indian -museon alakerrasta löytyy mainio ja monipuolinen food court, jossa kannattaa ehdottomasti lounastaa.

Hajaannuimme pienempiin ryhmiin, jotta jokainen pääsisi tutustumaan mieleisiinsä museoihin. Minun ryhmäni valitsi kohteekseen National Museum of American History ja Air and Space Museum. Ilmailu- ja avaruusmuseossa olisin voinut helposti viettää vaikka koko päivän. Museo on valtava ja siellä on älyttömät määrät oikeita lentokoneita, avaruusaluksia ja satelliitteja. Avaruuspukuja ja kuukiviä. Kaikkea älyttömän siistiä!

Pääkaupungin nähtävyyksiin kuuluu toki myös kongressitalo U.S. Capitol ja tietysti se kaikkein kuuluisin – Valkoinen talo. Kongressitalo oli remontoitavana, joten kauhean komeana se ei näyttäytynyt. Valkoinen talo näytti samalta kuin kuvissa ja 20 dollarin setelissä. Taloa pääsee ihailemaan vähän kauempaa sen takapihalta ja lähempää etupihalta. 20 dollarin setelin näkymä on etupihalta. Jostain syystä emme päässeet aluksi aivan aidalle kun poliisit olivat vartioimassa talon edustaa, mutta sitten hetken kuluttua turistit päästettiin myös aivan portille valokuvaamaan. Tiedä sitten mistä tarkalleen ottaen oli kyse. Ehkä herra presidentti poistui kotoaan ja lähemmäs pääsi ihmettelemään.


Käveltyä päivän aikana tuli ihan kohtalaisesti, sillä iltaa myöten lähdimme vielä kiertelemään muistomerkkejä. Muistomerkit ovat komeita pimeällä, sillä ne valaistaan. Muistomerkit ovat yleensä sotiin liittyviä ja kävimmekin mm. Vietnamin ja Korean sotien muistomerkeillä. Sitten ovat tietysti myös ikoniset Washington-monumentti ja Abraham Lincoln -monumentti. Jos jossain niin täällä voi saada museo- ja monumenttiähkyn. Kaikkea ei siis missään nimessä kannata haalia.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Washington-monumentista kerrottakoon, että kun sitä alettiin rakentaa, loppuivat rahat kesken. Sitten kun rakentamista taas pystyttiin jatkaa, ei samanlaisia tiiliä, mitä alkuosaan oli käytetty, ollut enää saatavilla. Siksi kun monumenttia tarkemmin katsoo, huomaa kahdenvärisiä tiilejä. Hyvin suunniteltu olisi ollut enemmän kuin puoliksi tehty.

Ennen kuin jatkoimme matkaa kohti reissun päätepistettä New Yorkia, täytyi vielä allekirjoitella vähän tärkeitä papereita. Yhdysvaltain road trip olisi pian päätöksessä.

50 Responses

 1. Hienot kuvat! Washington D.C. on minulle yhdestä asiasta tuttu, nimittäin sen Vapaamuurareiden symboliikkaan liittyvästä asemakaavasta, mikä tekee siitä vähän salaperäisen kaupungin. Jotkut ovat onnistuneet laskemaan geometristen kuvioiden perusteella ihan oikean raha-aarteenkin sijainnin. Sattuneesta syystä en kuitenkaan itse ole vapaamuurari, joten en tiedä kaikkia saloja, mitä tähän symboliikkaan ja geometriaan liittyy. Pelkästään valkoiseen taloon liittyy hyvin paljon hämärää ja salaperäistä ja tietysti siellä myös kummittelee. Itse en ole D.C:ssä käynyt, olen kuullut kaupungista lähinnä pahaa.

  • Tosi mielenkiintoista! Kaikki mystiikka on aina jännittävää. :-)

   Itse pidin Washington D.C.:stä. Oikein siisti ja kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää.

 2. On kiva päästä livenä katsomaan joitain ikonisia paikkoja, joista on ennen nähnyt vain kuvia, vaikkapa juuri setelissä. Tämä road trip on ollut kyllä mukavaa seurattavaa ihan näin virtuaalisesti. Kuin ajelisi itse halki Yhdysvaltojen, mutta ei tarvitse mennä telttaan vaan pääsee takaisin omaan mukavaan sänkyyn. :)

  • Kiitos Annika, kiva kuulla, että on ollut mukava seurata. :-)

   On kyllä aina niin huippua päästä katsomaan vaikkapa TV:stä tuttuja paikkoja. Vaikka yleensä ne näyttävät kuviteltua pienemmältä. White House oli kyllä aikalailla sellainen kuin sen kuvittelinkin olevan. :-)

 3. Voi miten kauniita nuo iltakuvat! Olis kyllä hienoa joskus itsekin päästä näkemään näitä kuuluisia paikkoja ihan livenä, ja varmasti joskus näin vielä käykin. :) Jostain syystä mä en ole koskaan oikein innostunut museoista, mutta tuo avaruusmuseo vois hyvinkin olla mun juttu!

 4. Olipas kivan näköistä! Omasta Washington D.C.n reissusta on jo n. 18 vuotta ja kovin on muistot hämärtyneet. Tuonne pitäisi kyllä päästä pian uudestaan ja itse asiassa olin kesällä ajatellutkin mennä pikku roadtripille, mutta Bhutan vei sillä kertaa pidemmän korren. Olisin samalla tavannut vaihtarivuoden host siskon, joka asuu aika lähellä ja hänenkin näkemisestä on tosiaan kulunut jo tuo 18-vuotta.

  • Ihana kyllä kun on tuttuja ympäri maailmaa ja hieno varmasti olisi nähdä 18 vuoden jälkeen. Nykyään kun voi pitää yhteyttä Facebookissa niin tuntuu, että tietää missä kukakin menee ja mitä heille kuuluu, vaikka kokoaika ei näkisikään. Tuolloin 18 vuotta sitten on varmasti täytynyt pitää yhteyttä ihan kirjeitse. :-)

 5. Mulla kiinnostelis D.C. paljon enemmän kuin vaikka Nyki juuri samoista syistä kuin mitä Stacy jo mainitsikin. Olen lukenut Dan Brownit aikoinaan aika tarkasti :D
  Monumentit on mielettömiä vaikka pidänkin luonnollisista enemmän. :)

 6. Olipa mukava lukea näistä museoista ja monumenteista, koska itse olen reissaajana juuri sellainen, joka kiertää noi kohteet kaukaa. Muutaman road tripin aikoinaan jenkeissä tehneenä, rupesi postauksesi jälkeen kyllä tekemään mieli niille teille uudelleen :)

 7. Täytyy ehkä näyttää tämä postaus mun miehellekin. Hän on aina haaveillut Washington D.C vierailusta ja harmitteli kovasti kun ei ehditty meidän viime syksyn Jenkkireissula siellä käymään. Ihana postaus ja kuvat. Toi Air and Space Museum näyttää kans niin siltä, että siellä pitäisi käydä! :)

 8. Mä käsitin ensin, että pitää maksaa 20 dollaria, että saa ottaa kuvan tuosta : ) Onneksi ei! Hienon on näköistä.

 9. Washington D.C. on kaunis kaupunki ja asemakaavassa näkyy hyvin yhtäläisyydet Pariisiin ja Versaillesiin, joita Pierre L`Efant käytti esikuvana suunnitelleessan kaupungin asemakaavaa.
  Ilmailu- ja avaruusmuseo vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

 10. Jokseenkin hieman noloa, että tuo Washington monumentti on tehty eri värisistä tiilistä. Oisko kannattanut purkaa se tynkä ja aloittaa rakentaminen alusta, minua häiritsee tuollainen kaksivärisyys :D

 11. Ihania ilta-aurinkoisia tunnelmia! Siinä on kyllä ollut tehokas nähtävyyksien kiertelypäivä. Aika noloa tuo Washington-monumentin tiilien loppuminen, mutta oikeastaan monumentti on jopa kivempi noin, kun siihen liittyy joku hauska tarina!

 12. Itse vain haaveilen tällä hetkellä USA:n matkasta. Olisi kyllä mahtavaa päästä näkee noita “kuvista tuttuja” paikkoja omin silmin. :)

 13. Jenna / Journey Diary

  Ihana fiilis ja värit noissa auringonlaskukuvissa :) Matkakuume jenkkeihin kasvaa kasvamistaan..!

 14. Mä niin haluaisin joskus tuonne monumenttiähkyä saamaan! :) Hienon näköistä on!

 15. Aika kauan sitten tuli tuollakin käytyä ja meille vierailu Capitolilla jäi ehkä parhaiten mieleen.
  Mutta paljon katsottavaa teidänkin porukkanne oli kaupungista löytänyt!

 16. Mä olen käynyt Washington DC:ssä vasta kerran melkein viisi vuotta sitten, ja viihdyin kyllä tosi hyvin – vaikutti rauhalliselta ja “helpolta” suuren ja haastavan New Yorkin jälkeen. Käytiin monumenteilla kiertoajelulla ja se oli kanssa tosi kivaa, mutta todellakin potentiaalinen monumenttiähkyn aiheuttaja!

 17. Ai hitsit, mekin käytiin juuri Kennedy Space Centerissä, ja vaikka noin yleisesti ottaen en niin tuosta astronomiasta välitä, siellä kyllä oltin asiat tehty todella mielenkiintoiseksi, ihan niin että viisi tuntia hurahti vauhdilla!

  Paljon on näemmä tekemistä teille löytynyt tuolla ylipäänsä. :)

 18. Lento- ja avaruusjutuille iso jee! Ja vitsit mua nauratti toi viimeinen kuva, oot niin tärkeänä siinä hoitamassa jenkkien asioita :D

 19. Kivoja kuvia! Itsellä on nyt pari vuotta ollut kiinnostuksen kohteena Washington, mutta ei ole oikein ollut sopivaa hetkeä sinne. Kyllä sitä tulevaksikin talveksi mietin, mutta jää toiseen kertaan. Tuo Air and Space Museum kiinnostaa erittäin paljon, niin kuin moni muukin juttu. Tosi upea tuo sinun seteli&whitehouse -kuva!

 20. Noi museot toimis mulle tosi hyvin! Monumentin erilainen tiili on hassu, mutta onhan noita muuallakin; Milanon Il Duomossa on samaa kiveä niin pitkältä aikaa että uusimmat ovat hohtavan valkoisia ja vanhemmat sitten näyttävät, no, vanhoilta ja vihertyneiltä. Se kyllä vähän vaivasi silmää, kuten tuokin. ^__^

 21. Näytti tosiaan kiinnostavalta toi avaruusmuseo, vaikka olen enemmän taidemuseotyyppiä.. Ja viimeinen kuva oli huippu :D.

 22. No nyt oli kyllä kattava virtuaalikierros DC:ssä :-) – kiitos! Tämäkin on niitä paikkoja, että jo pelkästään tv-sarjojen perusteella kaikki tuntuu valmiiksi hassun tutuilta!

 23. Toi avaruus- ja ilmailumuseo vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Omalta DC vierailulta 2009 jäi eritoten mieleen Valkoisentalon katolta tarkka-ampujat…Kiinnititkö huomiota? Toi setelikuva on tosi hauska! :)

  • Itseasiassa en kiinnittänyt huomiota tarkka-ampujiin! Jännä, mut toisaalta kai ymmärrettävää. Paikallisoppaamme myös sanoi, että presidentin helikopteri pörrää joka päivä ja jatkuvasti, että kukaan ei tiedä, onko presidentti kyydissä vai ei.

 24. Veera Bianca

  Mä haluan avaruus- ja ilmailumuseoon! Vau! Muutenkin kohde ihan tuntematon :)

 25. Hyvät valinnat mun mielestä teitte noista Smithsonean-museoista, noi on munkin lemppareita olleet tähän mennessä. ;) Myös luonnontiedemuseo oli valtavan mielenkiintoinen lapsena, mutta aikuisena en ole päässyt kertaamaan. Pitäisi päästä taas uudestaan käymään DChin ja kiertämään noita museoita. Varmaan pyhittäisin koko lomani pelkästään niille!

Leave a Reply