USA C2C: mystinen New Mexico

USA C2C: mystinen New Mexico

posted in: roadtrip, USA | 44

Breaking Bad ja Roswell. New Mexicosta tulevat minulle ensimmäisenä nämä kaksi mieleen. Roswellin kohdalla sekä tapaus että 2000-luvun vaihteen TV-sarja. Breaking Badin perusteella osasin olettaa, että osavaltiossa on ainakin autiomaata ja kuumuutta. Sitä siellä kyllä oli. Roswellin avaruusolentoja en ainakaan tietääkseni nähnyt. Päälimmäisenä ensimmäiseltä New Mexicon etapilta jäi mieleen polttava auringonpaahde.

Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico

Yhdellä rykäisyllä ei Monument Valleysta Carlsbadiin ajettu, vaan vietimme leiriyön noin puolessa välissä matkaa, Santa Fessä. Santa Fe on pieni kaupunki, jossa ei hirveästi tekemistä ole. Osa porukasta kävi leffassa ja osa vietti iltapäivän leirintäalueen uima-altaalla. Molemmissa tapauksissa paossa polttavan kuumaa auringonpaistetta.

Santa Fe oli välietappi matkalla kohti etelää. Seuraavana päivänä luvassa olisi Roswell avaruusolentoineen ja Carlsbad upeine tippukiviluolineen. Olin ihan fiiliksissä Roswellista, sillä nuorisolle suunnattu Roswell-TV-sarja oli ihan mun suosikkini noin 15 vuotta sitten. Oli meidän bussissa lisäkseni muutama muukin, jolle sarja oli tuttu ja mieluinen.

Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico

Roswell osasi markkinoida ihan jokaista asiaa avaruusolennoilla. Kuten ehdottomasti pitääkin. Kokonaisuudessaan kaupunki on pieni, mutta pysähtymisen arvoinen, jos Roswellin tapaus tai maapallon ulkopuolinen elämä kiinnostaa. Me otimme paikasta kaiken ilon irti ja taiteilimme bussimatkalla foliohatut, jotka päässä saimme osaksemme paljon kiinnostusta kaupungissa kävellessämme.

Roswellissa sijaitsee pieni UFO-museo ja tutkimuskeskus, jonne sisäänpääsymaksu on vain muutaman dollarin. Siellä kannattaa siis ehdottomasti poiketa, jos kaupunkiin on päätynyt.

Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico

Roswellista matka jatkui yhä etelään. Saavuimme alkuiltapäivästä Carlsbadiin, jossa vierailimme Carlsbadin tippukiviluolissa. Olen aikaisemmin käynyt tippukiviluolassa mm. Okinawalla, mutta tämänkertainen luolasto oli suuruudeltaan aivan omaa luokkaansa.

Laskeuduimme ensin n. 230 metriä maan alle mutkittelevaa polkua pitkin. Matkalla näimme useita luolaholveja, joista suurin on lähes 4 hehtaarin kokoinen. Luolaston pohjalla sijaitseva Big Room on Pohjois-Amerikan suurin luolaholvi. Valtava se olikin. Näimme matkalla myös mm. 1920-luvulta peräisin olevat huterat tikkaat, jotka laskeutuivat alas kohti niin kutsuttua pohjatonta kuilua. Voin vain kuvitella, kuinka pelottavaa tuntemattomien luolien tutkiminen on tuohon aikaan käytössä olleilla välineillä ollut. The Descent -elokuvan nähtyäni en tänäkään päivänä lähtisi luolia mielelläni tutkimaan…

Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico Mystinen New Mexico

Luolissa oli yleensä aika himmeä valaistus, joten kuvia siellä ei hirveästi pystynyt ottaa. Valaistus oli himmeä siksi, että siellä asuu edelleen kaikenlaisia eläimiä, kuten lepakoita, käärmeitä ja jopa supikoiria. Kävelimme yhteensä noin neljän kilometrin matkan ensin pari kilsaa luolaston pohjalle ja sitten samanmittaisen kierroksen ympäri suurinta luolaholvia. Suurimmasta luolaholvista pääsee hissillä ylös. Jos alas ei jaksa kävellä, pääsee hissillä halutessaan myös alas. Luolissa lämpötila laskee keskimäärin 13 Celsius-asteeseen, joten pitkähihaista kannattaa olla mukana.

Luolasto jatkuu yhä pidemmälle ja sen tutkiminen on edelleen käynnissä. Vain murto-osa on avoinna vierailijoille. Mitähän kaikkea luolastosta vielä löydetäänkään?

44 Responses

 1. Hui jotenkin kuumottava toi luolasto :D! Tykkään maan pinnalla oleilusta vähän liikaa. New Mexico on todellakin mystinen. En osaisi kertoa siitä tällä hetkellä oikeastaan mitään =D.

 2. Tuonne mekin mennään! Odotan mielenkiinnolla: :)

 3. Nyt on mun makuun turhan toisesta todellisuudesta ufoineen. :) Mutta juu, ymmärrän, että voivat olla kiinnostavia paikkoja!

 4. Roswell kyllä kiinnostaisi, juurikin sarjan ansiosta, toki muutenkin!

 5. New Mexico on minullekin yhtä kuin Breaking Bad, joka onkin aivan huippusarja. Mutta tässä vaiheessa riittää, että katselen niitä maisemia kotisohvalta :D.

 6. Apua, mua niin karmii kaikki luolastot ja muutkin tutkimattoman paikat (esim. merien pohjat). Kun ei tiedä, mitä monstereita siellä luuraa :) no, mä oonkin tämmönen, joka pelkää uida järvessäkin (koska voi tulla hai)..

  Tuo Roswell on kyllä erinomainen esimerkki siitä, kuinka itseään pitää markkinoida. Vanha juttu, mutta silti se vaan vieläkin myy. Suomen matkailumarkkinointi voisi ottaa siitä vähän mallia!

  • Ohan noi vähän karmivia, jos tarpeeks rupee aatteleen. Meret mua on kyllä aina pelottanu, mut järvet vähemmän, vaikka tappajahaukia niissäkin on! ;-)

   Sanoppa muuta. Roswell osaa todellakin markkinoida itseään noinkin vanhalla jutulla. Kyllä siellä kävijöitä piisas. :-)

 7. Tiia/reisereise

  Voi miten mielenkiintoisia paikkoja! Katsoin myös Roswell-sarjaa, oli se hyvä aikanaan ainakin. ;)

 8. Kiva lukea juttuja niistä ainakin suomalaisen näkökulmasta ei niin tyypillisistä kohteista Yhdysvalloissa. Olen monesti miettinyt, että jos (ja kun) joskus lähden road tripille Yhdysvaltojen poikki, niin minkä reitin valitsen :) Mihinkään lopputulokseen en ole vielä päätynyt, sillä reissu ei varmaankaan ainakaan pariin vuoteen ole vielä ajankohtainen, mutta kiva lueskella näitä postauksia ja saada lisätietoa yhdestä vaihtoehdosta.

 9. Roswell ei ole tuttu, mutta tippukiviluolassa kävimme Mallorcalla äskettäin. Siellä oli ihan valokuvauskielto vaikken ihan ymmärtänyt miksi – salamakiellon olisin ymmärtänyt, sillä valo tietysti auttaa joitakin leviä elämään :-)

  • Aika jännä tuo valokuvauskielto! Toisaalta pimeissä luolissa on aika vaikea saada hyviä kuvia muutenkaan. Ainakin omalta kohdaltani lähinnä heilahtaneita kuvia sain aikaiseksi. :-p

 10. Ah, mä tykkään kaikenlaisesta ufohörhöilystä, joten ehdottomasti viihtyisin Roswellissa! Tv-sarjasta muistan jotain, taisin olla silloin hitusen liian vanha sen vakioseuraajaksi, mutta tapausta olen seuraillut aina silloin tällöin kun se on putkahtanut julkisuuteen. Tippukiviluolat vaikuttaa myös hienoilta, onhan ne ehkä snadisti karmivia, mutta menisin kyllä.

 11. Jenna / Journey Diary

  Pelottava luolasto tosiaan.. Oon nähnyt liikaa kauhuleffoja luolista :D Mahtavaa seurata tätä teidän reissua, tuollanen on mulle tällä hetkellä vaan unelmien tasolla :)

 12. Hahaa, mainiot foliohatut! Mä menisin tonne ihan mielelläni ufohörhöilemään. Luolat kiinnostais ihan erityisesti, vaikka mihinkään käärmeisiin en kyllä haluais törmätä…

  • Paikoitellen oli melkeen pilkkopimeetä tuolla, just sen jälkeen kun oli kerrottu infotaulussa luolaston eläimistöstä. Alkoi mielikuvituksissa kaikenlaiset käärmeet jaloissa pyörimään…

 13. Mä tykkäsin Santa Festä tosi paljon ja musta siellä oli paljon tekemistä (terasseilla istuskelua, museoiden kiertelyä), mutta ymmärrän, ettei nuorisoporukalla kumpikaan noista välttämättä innosta. :)

  Roswelliin haluaisin mäkin juurikin tuon telkkarisarjan takia, vaikka ufoja muuten pidän aika humpuukina. On se kuitenkin aika iso osa pop-kulttuuria. Olen miettinyt, että jossain vaiheessa pitää lähteä koukkaamaan New Mexicoon etelän kautta ja Carlsbadissa asti, mutta taas syyskuun alussa kun sinne mennään niin nähdään vain luodenurkka.

  • Aivan, aikuisille varmaan vähän enemmän tekemistä kuin nuorille. Se keskusta-alue vaikutti tosi pieneltä, enkä oikein olisi osannut siellä mihinkään mennä. Kuulin kyllä noista museoista, jotka kuumana päivänä olisivat tietysti voineet toimia. :-)

   Oli siinä Roswellin tapauksessa perää tai ei, niin mielenkiintoinenhan se on. Vähintään sarjan takia tuolla oli huippua käydä. Carlsbadin luolat oli kans niin upeita, että kyllä tuolla alueella kannattaa ehdottomasti pyörähtää. Varsinkin, kun asut jo valmiiksi “lähellä”. :-)

 14. Ahahahaa, nuo foliohatut :D Roswell-sarja ei aikoinaan niinkään kiinnostanut vaikka jonkin verran sitä seurasinkin, mutta muuten Roswell olisi kohteena ihan mielenkiintoinen.

 15. Oh yeah, Breaking Bad on ihan mun lempparisarja! Niin hyvä! Kyllä lähtisin mielelläni samoihin maisemiin – tosin tuolla todellakin näyttää olevan aika paahteisen kuuma. Tosin kyllä tän Suomen kesän siihen voisin hyvin vaihtaakin. Ja kuten totesit niin hyvä, että Roswellissa hyödynnetään alien-teemaa. Tuonut varmasti aikamoisen määrän matkustajia ja tuloja pienelle kaupungille. :)

 16. Hui, voisin jättää luolaston väliin, vaikka muuten mielenkiintoinen retki teillä! Jälleen kerran! :)

 17. Luolasto kuulostaa kieltämättä hiukan puistattavalta (tai ehkä se on vaan ajatus siitä, että ei löytäisikään enää ulos…?)! Vai että Santa Fe’ssä ei ole mitään – mä olisin ensimmäisenä rynnistänyt hienoon inkkarimuseoon, missä esitellään pueblo-, navajo- ja apache -kansoja (Museum of Indian Arts & Culture)!! :) Mutta useimpia nämä alkuperäiskansajutut ei vissiin kiehdo ihan samalla tavalla kuin minua… :D

  • Niin juu, olishan siellä tosiaan niitä museoita ollut. Musta tuntui vähän hassulta mennä museoon, kun oli juuri päässyt Monument Valleyssa jo oppimaan navajoista opastetulla kierroksella. :-)

 18. Mahtavia paikkoja teillä ollut täällä reissussa! Toi luolastokin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta vaikka myös vähän jännältä. :)

  Kivoja kuvia Lotta!

 19. Voi tätä nostalgisuuden määrää, Roswell!! :D Oisin joskus teininä ehkä maksanut mitä vaan että olisin päässyt sinne haha. Hyvin hoidettu markkinointi kaupungissa muuten ja taisi olla aika lottovoitto se tv-sarja? :)

 20. Haha :D Mä rakastin kaikkia ufojuttuja lapsena, ja katsoin suurella mielenkiinnolla kaikki mahdolliset dokkarit ja elokuvat, joissa vain jotenkin oli kyse avaruudesta… Sittemmin into kyllä hiipui, mutta kyllä mä silti tykkäisin käydä ufomuseossa!

 21. HUI! Jotenkin ahdistava luolasto vaikka kuvat aurinkoisia olivatkin! Itse en ole koskaan Roswellia seurannut, mutta muistan miten se oli just SE sarja kultaisia vuosia sitten :D Ufot kyllä kiinnostaa ;)

 22. Kiva postaus, kun käsittele vähemmän tunnettua Amerikkaa. Roswell oli kyllä hurjan suosittu sarja aikoinaan, joten oli varmaan hauska käydä siinäkin mielessä tuolla museossa.

  P.S. Kiva kun olet näihin postauksiin laittanut tuon kartan aina missä olette liikkuneet, on paljon helpompi seurata postauksia kun heti tietää missä tarkalleen mennään :-)

Leave a Reply

USA C2C: mystinen New Mexico

USA C2C: mystinen New Mexico

posted in: matkablogi | 44

Breaking Bad ja Roswell. New Mexicosta tulevat minulle ensimmäisenä nämä kaksi mieleen. Roswellin kohdalla sekä tapaus että 2000-luvun vaihteen TV-sarja. Breaking Badin perusteella osasin olettaa, että osavaltiossa on ainakin autiomaata ja kuumuutta. Sitä siellä kyllä oli. Roswellin avaruusolentoja en ainakaan tietääkseni nähnyt. Päälimmäisenä ensimmäiseltä New Mexicon etapilta jäi mieleen polttava auringonpaahde.

Yhdellä rykäisyllä ei Monument Valleysta Carlsbadiin ajettu, vaan vietimme leiriyön noin puolessa välissä matkaa, Santa Fessä. Santa Fe on pieni kaupunki, jossa ei hirveästi tekemistä ole. Osa porukasta kävi leffassa ja osa vietti iltapäivän leirintäalueen uima-altaalla. Molemmissa tapauksissa paossa polttavan kuumaa auringonpaistetta.

Santa Fe oli välietappi matkalla kohti etelää. Seuraavana päivänä luvassa olisi Roswell avaruusolentoineen ja Carlsbad upeine tippukiviluolineen. Olin ihan fiiliksissä Roswellista, sillä nuorisolle suunnattu Roswell-TV-sarja oli ihan mun suosikkini noin 15 vuotta sitten. Oli meidän bussissa lisäkseni muutama muukin, jolle sarja oli tuttu ja mieluinen.

Roswell osasi markkinoida ihan jokaista asiaa avaruusolennoilla. Kuten ehdottomasti pitääkin. Kokonaisuudessaan kaupunki on pieni, mutta pysähtymisen arvoinen, jos Roswellin tapaus tai maapallon ulkopuolinen elämä kiinnostaa. Me otimme paikasta kaiken ilon irti ja taiteilimme bussimatkalla foliohatut, jotka päässä saimme osaksemme paljon kiinnostusta kaupungissa kävellessämme.

Roswellissa sijaitsee pieni UFO-museo ja tutkimuskeskus, jonne sisäänpääsymaksu on vain muutaman dollarin. Siellä kannattaa siis ehdottomasti poiketa, jos kaupunkiin on päätynyt.

Roswellista matka jatkui yhä etelään. Saavuimme alkuiltapäivästä Carlsbadiin, jossa vierailimme Carlsbadin tippukiviluolissa. Olen aikaisemmin käynyt tippukiviluolassa mm. Okinawalla, mutta tämänkertainen luolasto oli suuruudeltaan aivan omaa luokkaansa.

Laskeuduimme ensin n. 230 metriä maan alle mutkittelevaa polkua pitkin. Matkalla näimme useita luolaholveja, joista suurin on lähes 4 hehtaarin kokoinen. Luolaston pohjalla sijaitseva Big Room on Pohjois-Amerikan suurin luolaholvi. Valtava se olikin. Näimme matkalla myös mm. 1920-luvulta peräisin olevat huterat tikkaat, jotka laskeutuivat alas kohti niin kutsuttua pohjatonta kuilua. Voin vain kuvitella, kuinka pelottavaa tuntemattomien luolien tutkiminen on tuohon aikaan käytössä olleilla välineillä ollut. The Descent -elokuvan nähtyäni en tänäkään päivänä lähtisi luolia mielelläni tutkimaan…

Luolissa oli yleensä aika himmeä valaistus, joten kuvia siellä ei hirveästi pystynyt ottaa. Valaistus oli himmeä siksi, että siellä asuu edelleen kaikenlaisia eläimiä, kuten lepakoita, käärmeitä ja jopa supikoiria. Kävelimme yhteensä noin neljän kilometrin matkan ensin pari kilsaa luolaston pohjalle ja sitten samanmittaisen kierroksen ympäri suurinta luolaholvia. Suurimmasta luolaholvista pääsee hissillä ylös. Jos alas ei jaksa kävellä, pääsee hissillä halutessaan myös alas. Luolissa lämpötila laskee keskimäärin 13 Celsius-asteeseen, joten pitkähihaista kannattaa olla mukana.

Luolasto jatkuu yhä pidemmälle ja sen tutkiminen on edelleen käynnissä. Vain murto-osa on avoinna vierailijoille. Mitähän kaikkea luolastosta vielä löydetäänkään?

44 Responses

 1. Hui jotenkin kuumottava toi luolasto :D! Tykkään maan pinnalla oleilusta vähän liikaa. New Mexico on todellakin mystinen. En osaisi kertoa siitä tällä hetkellä oikeastaan mitään =D.

 2. Tuonne mekin mennään! Odotan mielenkiinnolla: :)

 3. Nyt on mun makuun turhan toisesta todellisuudesta ufoineen. :) Mutta juu, ymmärrän, että voivat olla kiinnostavia paikkoja!

 4. Roswell kyllä kiinnostaisi, juurikin sarjan ansiosta, toki muutenkin!

 5. New Mexico on minullekin yhtä kuin Breaking Bad, joka onkin aivan huippusarja. Mutta tässä vaiheessa riittää, että katselen niitä maisemia kotisohvalta :D.

 6. Apua, mua niin karmii kaikki luolastot ja muutkin tutkimattoman paikat (esim. merien pohjat). Kun ei tiedä, mitä monstereita siellä luuraa :) no, mä oonkin tämmönen, joka pelkää uida järvessäkin (koska voi tulla hai)..

  Tuo Roswell on kyllä erinomainen esimerkki siitä, kuinka itseään pitää markkinoida. Vanha juttu, mutta silti se vaan vieläkin myy. Suomen matkailumarkkinointi voisi ottaa siitä vähän mallia!

  • Ohan noi vähän karmivia, jos tarpeeks rupee aatteleen. Meret mua on kyllä aina pelottanu, mut järvet vähemmän, vaikka tappajahaukia niissäkin on! ;-)

   Sanoppa muuta. Roswell osaa todellakin markkinoida itseään noinkin vanhalla jutulla. Kyllä siellä kävijöitä piisas. :-)

 7. Tiia/reisereise

  Voi miten mielenkiintoisia paikkoja! Katsoin myös Roswell-sarjaa, oli se hyvä aikanaan ainakin. ;)

 8. Kiva lukea juttuja niistä ainakin suomalaisen näkökulmasta ei niin tyypillisistä kohteista Yhdysvalloissa. Olen monesti miettinyt, että jos (ja kun) joskus lähden road tripille Yhdysvaltojen poikki, niin minkä reitin valitsen :) Mihinkään lopputulokseen en ole vielä päätynyt, sillä reissu ei varmaankaan ainakaan pariin vuoteen ole vielä ajankohtainen, mutta kiva lueskella näitä postauksia ja saada lisätietoa yhdestä vaihtoehdosta.

 9. Roswell ei ole tuttu, mutta tippukiviluolassa kävimme Mallorcalla äskettäin. Siellä oli ihan valokuvauskielto vaikken ihan ymmärtänyt miksi – salamakiellon olisin ymmärtänyt, sillä valo tietysti auttaa joitakin leviä elämään :-)

  • Aika jännä tuo valokuvauskielto! Toisaalta pimeissä luolissa on aika vaikea saada hyviä kuvia muutenkaan. Ainakin omalta kohdaltani lähinnä heilahtaneita kuvia sain aikaiseksi. :-p

 10. Ah, mä tykkään kaikenlaisesta ufohörhöilystä, joten ehdottomasti viihtyisin Roswellissa! Tv-sarjasta muistan jotain, taisin olla silloin hitusen liian vanha sen vakioseuraajaksi, mutta tapausta olen seuraillut aina silloin tällöin kun se on putkahtanut julkisuuteen. Tippukiviluolat vaikuttaa myös hienoilta, onhan ne ehkä snadisti karmivia, mutta menisin kyllä.

 11. Jenna / Journey Diary

  Pelottava luolasto tosiaan.. Oon nähnyt liikaa kauhuleffoja luolista :D Mahtavaa seurata tätä teidän reissua, tuollanen on mulle tällä hetkellä vaan unelmien tasolla :)

 12. Hahaa, mainiot foliohatut! Mä menisin tonne ihan mielelläni ufohörhöilemään. Luolat kiinnostais ihan erityisesti, vaikka mihinkään käärmeisiin en kyllä haluais törmätä…

  • Paikoitellen oli melkeen pilkkopimeetä tuolla, just sen jälkeen kun oli kerrottu infotaulussa luolaston eläimistöstä. Alkoi mielikuvituksissa kaikenlaiset käärmeet jaloissa pyörimään…

 13. Mä tykkäsin Santa Festä tosi paljon ja musta siellä oli paljon tekemistä (terasseilla istuskelua, museoiden kiertelyä), mutta ymmärrän, ettei nuorisoporukalla kumpikaan noista välttämättä innosta. :)

  Roswelliin haluaisin mäkin juurikin tuon telkkarisarjan takia, vaikka ufoja muuten pidän aika humpuukina. On se kuitenkin aika iso osa pop-kulttuuria. Olen miettinyt, että jossain vaiheessa pitää lähteä koukkaamaan New Mexicoon etelän kautta ja Carlsbadissa asti, mutta taas syyskuun alussa kun sinne mennään niin nähdään vain luodenurkka.

  • Aivan, aikuisille varmaan vähän enemmän tekemistä kuin nuorille. Se keskusta-alue vaikutti tosi pieneltä, enkä oikein olisi osannut siellä mihinkään mennä. Kuulin kyllä noista museoista, jotka kuumana päivänä olisivat tietysti voineet toimia. :-)

   Oli siinä Roswellin tapauksessa perää tai ei, niin mielenkiintoinenhan se on. Vähintään sarjan takia tuolla oli huippua käydä. Carlsbadin luolat oli kans niin upeita, että kyllä tuolla alueella kannattaa ehdottomasti pyörähtää. Varsinkin, kun asut jo valmiiksi “lähellä”. :-)

 14. Ahahahaa, nuo foliohatut :D Roswell-sarja ei aikoinaan niinkään kiinnostanut vaikka jonkin verran sitä seurasinkin, mutta muuten Roswell olisi kohteena ihan mielenkiintoinen.

 15. Oh yeah, Breaking Bad on ihan mun lempparisarja! Niin hyvä! Kyllä lähtisin mielelläni samoihin maisemiin – tosin tuolla todellakin näyttää olevan aika paahteisen kuuma. Tosin kyllä tän Suomen kesän siihen voisin hyvin vaihtaakin. Ja kuten totesit niin hyvä, että Roswellissa hyödynnetään alien-teemaa. Tuonut varmasti aikamoisen määrän matkustajia ja tuloja pienelle kaupungille. :)

 16. Hui, voisin jättää luolaston väliin, vaikka muuten mielenkiintoinen retki teillä! Jälleen kerran! :)

 17. Luolasto kuulostaa kieltämättä hiukan puistattavalta (tai ehkä se on vaan ajatus siitä, että ei löytäisikään enää ulos…?)! Vai että Santa Fe’ssä ei ole mitään – mä olisin ensimmäisenä rynnistänyt hienoon inkkarimuseoon, missä esitellään pueblo-, navajo- ja apache -kansoja (Museum of Indian Arts & Culture)!! :) Mutta useimpia nämä alkuperäiskansajutut ei vissiin kiehdo ihan samalla tavalla kuin minua… :D

  • Niin juu, olishan siellä tosiaan niitä museoita ollut. Musta tuntui vähän hassulta mennä museoon, kun oli juuri päässyt Monument Valleyssa jo oppimaan navajoista opastetulla kierroksella. :-)

 18. Mahtavia paikkoja teillä ollut täällä reissussa! Toi luolastokin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta vaikka myös vähän jännältä. :)

  Kivoja kuvia Lotta!

 19. Voi tätä nostalgisuuden määrää, Roswell!! :D Oisin joskus teininä ehkä maksanut mitä vaan että olisin päässyt sinne haha. Hyvin hoidettu markkinointi kaupungissa muuten ja taisi olla aika lottovoitto se tv-sarja? :)

 20. Haha :D Mä rakastin kaikkia ufojuttuja lapsena, ja katsoin suurella mielenkiinnolla kaikki mahdolliset dokkarit ja elokuvat, joissa vain jotenkin oli kyse avaruudesta… Sittemmin into kyllä hiipui, mutta kyllä mä silti tykkäisin käydä ufomuseossa!

 21. HUI! Jotenkin ahdistava luolasto vaikka kuvat aurinkoisia olivatkin! Itse en ole koskaan Roswellia seurannut, mutta muistan miten se oli just SE sarja kultaisia vuosia sitten :D Ufot kyllä kiinnostaa ;)

 22. Kiva postaus, kun käsittele vähemmän tunnettua Amerikkaa. Roswell oli kyllä hurjan suosittu sarja aikoinaan, joten oli varmaan hauska käydä siinäkin mielessä tuolla museossa.

  P.S. Kiva kun olet näihin postauksiin laittanut tuon kartan aina missä olette liikkuneet, on paljon helpompi seurata postauksia kun heti tietää missä tarkalleen mennään :-)

Leave a Reply