USA C2C: New York, New York

USA C2C: New York, New York

posted in: roadtrip, USA | 48

Kolme viikkoa, 15 osavaltiota ja yli 6000 ajokilometriä. Yhdysvaltain road trip oli tullut päätökseensä. Olimme saapuneet itärannikolle New Yorkiin.

USA C2C USA C2C USA C2C

Washington D.C.:stä New Yorkiin ei ole matkallisesti ihan älyttömän pitkä matka, mutta ajallisesti saimme viettää New Yorkiin saapuessa ruuhkassa jälleen useamman tunnin. Majoituimme Queensissa lähellä JFK-lentokenttää, joten jouduimme vielä oikeastaan ohittamaan Manhattanin pahimman iltaruuhkan aikaan. Onneksi saimme hotellille tilattua kiinalaista ruokaa (josta osa tuli jopa niissä ihanissa leffojen pahvibokseissa!), jota mutustellessa suunnittelimme seuraavan päivän Manhattanin valloitusta.

Olen käynyt New Yorkissa kerran aikaisemmin ja kaupunki jäi vähän mitäänsanomattomana mieleen. Monet matkabloggaajat ovat kaupunkia kuitenkin jatkuvasti hehkuttaneet ja haluavat sinne palata aina vain uudelleen. Mitähän mä viime kerralla tein väärin?

Koska aikaa Manhattanin tutkimiselle oli vain päivä ja ohjelma jokseenkin rajattu, en ehkä vieläkään päässyt näkemään sitä New Yorkia, jota monet hehkuttavat. Jotenkin kaupungissa oli kuitenkin mukavampi vierailla tällä kertaa. Vaikuttiko siihen juuri tehty kolmen viikon road trip? Entäpä tarttuiko nuorten valtava into päästä vihdoin ja viimein NYCiin myös minuun? Oli miten oli, meillä oli kaupungissa oikein mukava päivä.

USA C2C USA C2C USA C2C USA C2C USA C2C

Päivä alkoi kaupungin ihastelulla ylhäältä käsin. Empire State Building on niin klassikko, että mukavahan siellä oli jälleen käydä. Juuri kuukautta aikaisemmin oli avattu Manhattanin eteläkärjessä sijaitseva One World Trade Centerin näköalatasanne, joten ehkä osittain sen vuoksi jonot Empire State Buildingissa olivat erittäin kohtuulliset. Aika nopeasti pääsimme tornin huipulle. Muistan, että edellisellä kerralla jouduin jonottamaan huomattavasti pidempään.

Näköaloja kävimme ihastelemassa koko porukan voimin, mutta sen jälkeen oli aika hajaantua hieman pienempiin ryhmiin ja tutkiskella niitä omia mielenkiinnonkohteita. Minä lähdin osan kanssa metrolla kohti Manhattanin eteläkärkeä. Edellisellä kerralla en käynyt Brooklyn Bridgellä, ja koska se on todella ikoninen New York -kohde, olihan siellä nyt päästävä käymään. Silta oli juuri uusittu ja se oli todellakin kaunis. Turisteja oli valtavasti ja kävi oikein sääliksi paikallisia pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, jotka joutuivat pujottelemaan valokuvaavien ja ympärilleen tuijottelevien turistien seassa. Satuin itsekin olemaan jostain syystä nähtävyys, sillä Afrikasta kotoisin olevat nuoret halusivat ottaa kanssani useamman selfien.

Manhattanin eteläkärki on mielenkiintoista aluetta. Uusia ja vanhoja pilvenpiirtäjiä rinta rinnan. Sen vuoksi se varmasti niin täynnä turisteja onkin. Kävelimme Brooklyn Bridgeltä parin kilometrin päähän One World Trade Centerin juurelle ja 9/11-muistomerkille. Kävelyreitti on selkeä ja matkalla on paljon kauniita rakennuksia. Jostain syystä olin tänä päivänä ilmeisesti erityisen mielenkiintoisen näköinen, sillä sain tuolla kävelymatkallakin kehuja hiuksistani ja aurinkolaseistani. Suomalainen hämmentyy, kun joku haluaa vain kertoa kohteliaisuuden ja toivottaa hyvät päivänjatkot.

One World Trade Center on rakennettu aivan viereiselle tontille, missä WTC-kaksoistornit aikaisemmin sijaitsivat. Viereen on nousemassa myös toinen WTC-torni, joka ei kuitenkaan tule olemaan identtinen ensimmäisenä valmistuneen kanssa. Tontilla, jossa WTC-tornit aikaisemmin sijaitsivat, on nyt koskettavat muistomerkit. Tornien tilalla on tornien malliset vesialtaat, jotka virtaavat syvään mustaan kaivoon. Reunoille on kaiverrettu tragediassa menehtyneiden nimet.

USA C2C USA C2C

Pääasiassa tunnelma muistomerkeillä oli melko harras. Olin kuitenkin aika yllättynyt, että jotkut ottivat iloisia ja “hassuja” kuvia muistomerkkien edessä. Vastaavilla muistomerkeillä poseeraaminen on mielestäni vähän kyseenalaista noin yleensäkin. No, jokainen tyylillään…

Pian alkoi vatsa kuitenkin jo kurnia. Paikalliset suosittelivat lounasalueeksi Hell’s Kitcheniä, joten sinnehän se matka kävi. Hell’s Kitchen on Central Parkin lounaiskulmassa sijaitseva alue, josta löytyy makuja maailman joka kolkalta. No tottakai mä halusin japanilaista. Vaihtoehtoja oli vaikka kuinka ja vähän summanmutikassa tuli valittua ihan ok ravintola. Ei mikään erikoinen, mutta hinta-laatusuhteeltaan ok. Olisi ehkä pitänyt tehdä netissä vähän tutkimusta eikä mennä nälkäisenä ekaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten paremmin. Alueelta nimittäin varmasti löytyy myös todella herkullista japanilaista ja muita nameja etnisiä makuja.

Central Parkissa ei tullut tällä kertaa käytyä, vaikka kauniina aurinkoisena päivänä olisi voinut toki jalkoja hieman nurmella lepuuttaa. Sen sijaan pyörittiin vielä Times Squaren läheisyydessä ja shoppailtiin vaateliikkeissä (en löytänyt mitään).

USA C2C USA C2C USA C2C USA C2C

Siinäpä se. USA Coast to Coast road trip. Kyllä tuli nähtyä niin valtavasti kaikkea, että ei voi kuin ihmetellä. Yhdysvallat on niin valtava ja siellä on ihan älyttömästi nähtävää. Varmasti tulee vielä käytyä. Nyt on kolmen reissun jälkeen aikalailla länsirannikko ja etelä nähtynä, sekä itärannikon koillisosa. Vielä siis mm. pohjoisesta ja aivan keskeltä löytyy vaikka kuinka nähtävää. Samoin mm. Florida on vielä näkemättä.

Mikäli kielimatka kiinnostaa, lähde ihmeessä ensi vuonna mukaan. Reitti on ensi kesänä hieman erilainen, mutta varmasti yhtä mielenkiintoinen ja se kulkee toki rannikolta rannikolle. Lisätietoja matkasta ja reitistä voit lukea STS:n nettisivuilta.

Tässä vielä koottuna kirjoitukset tältä road tripiltä.

Los Angeles | Las Vegas | Grand Canyon | Monument Valley | Roswell & Carlsbad | San Antonio | Austin | Louisiana | New Orleans | Memphis | Nashville | Smoky Mountains | Washington D.C. |
New York

USA C2C

Pysy kanavalla, sillä seuraavana vuorossa on road trip -tarinoita eeppisestä Islannista!

 

48 Responses

 1. Ah, miten mukavaa fiilistellä aina itselleni yhtä rakasta Nykiä kuviesi kautta. Muistomerkin altaat ovat kieltämättä mielestäni todella ahdistavat. Synkkään mustaan aukkoon valuva vesi kuvastaa sitä hyvin, millaisia ajatuksia nuo karmean syyskuisen päivän tapahtumat herättävät. Hienosti toteutettu kokonaisuus siltikin. Mukavan kuuloinen päivä oli teillä kaikkiaan. En malttaisi odottaa, että taas pääset itsekin noita katuja talsimaan :)

 2. Haha, mulla meni lopussa ihan kylmät väreet kun tämä postaussarja nyt tuli päätökseen, kun olen sitä niin tiiviisti seurannut :D Ihana matka! Ja ihanaltä näyttää minusta New York, josta olen alkanut innostua juurikin näiden kaikkien ihanien matkabloggaajaboostausten johdosta. 8)

  Ja kyllä mäkin olisin tullut sun kanssa selfieen!

 3. Kiva juttusarja sai arvoisensa päätöksen :-) Päivä on tosiaan lyhyt aika New Yorkissa, mutta ehtii tosiaan siinäkin jotain kuvaa kaupungista saamaan. Onneksi oli kaunis päivä, niin oli mukava kävellä kaupungilla.

  Pojalle olen vähän puhunut ensi vuoden reissusta, luotto oppaaseen on ainakin kova :-)

 4. Upeita kuvia etenkin tosta sillasta! En oo käyny koskaan nykissä, eikä se musta vaikuta niin erikoiselta, mitä monet matkabloggaajat on ylistäny. Jotenkin mulle on vaan jääny se fiilis, että nykistä tykätään usein sen vuoksi, kun siitä kuuluu tykätä. Tietysti hankala sanoa, kun ei omia kokemuksia kaupungista ole. :)

  • Kiitos Venla!

   Joo, ihan totta kyllä. Minustakaan kaupunki ei mitenkään älyn erikoinen ole ja Yhdysvalloista löytyy paljon mielenkiintoisempiakin kohteita. Ehkä sinne on niin iisi mennä, kun on “lähellä”.

 5. New York on minulla vielä näkemättä, mutta kovasti sinne haluaisin tulevaisuudessa matkata!
  Tämä on ollut huikea road trip, jota on ollut mukava seurata! Uusia tarinoita odotellessa! :)

  • Kyllä varmasti kaupunki on sellainen “once in a lifetime” ja blogeja selaamalla on huomannut, että monet vaan haluaa aina vaan takaisin. Kai siinä jotain on.

 6. Olipas ihana päästä kuviesi avulla pistäytymään New Yorkissa, joka on mun lempparikaupunki, vaikka yleensä rakastankin enemmän pikkukaupunkeja. Noi kuvat Brooklynin sillasta oli niin makeita! On teillä ollut huikea reissu kaiken kaikkiaan.

 7. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään New Yorkin. Ehkä minulla on jokin ennakkoluulo sitä paikkaa kohtaan, se vain ei säväytä. Se jotenkin tiivistyy siihen, että ihmiset ottavat hassuja kuvia WTC-monumentilla. Ehkäpä niillä on vielä minuakin mustempi huumorintaju, mene tiedä. Toinen vaihtoehto on se, että Mikki Hiirellä kasvatetut amerikkalaiset eivät osaa olla hiljaa ja vakavia.
  Naisten kommenttien saamisesta New Yorkissa tehtiin uhrivideo, jota minä en ymmärtänyt, sillä kommentit todellakin olivat myönteisiä. Helsingissä taas tulee vihamielistä kommenttia. Kyllä minä otan mielelläni vastaan myönteistä kommentointia satunnaisilta miehiltä ja vastaankin niihin.

 8. Ei kyllä sun työnkuva vaikuta yhtään huonolta! Mulla on vähän sama fiilis ollut aina Nykistä. Kaikki hehkuttaa sitä ja mua kyllä varovaisesti se vähän kiinnostaisi, mutta samalla pelottaisi lähteä sinne, jos en tykkääkään siitä tyhtään. Tuntuu, että on niin monta paikkaa, joita hehkutetaan (esim Thaimaa, Italia), joita oon suorastaan inhonnut. Ja Nyki kaiken lisäksi vaikuttaa niin valtavalta, että sinne varmaan ekalle visiitille tarvitsisi vähintäänkin sen viikon, ettei tule vain paha mieli kotiinlähtiessä :D

  • Mun mielestä Nykin reissuun kannattaa yhdistää joku toinen kaupunki, esimerkiksi Boston, josta itse tykkäsin kovin. Bussilla kun hurauttaa tosi nopeasti ja halvalla tuon välin. Jos vaan aikaa on. :-)

 9. siis apua miten ihanaa näitä postauksia ja teidän reissunne taittumista on ollut seurata! Tuo New York <3 Arkkitehtoninen helmi.

 10. Veera Bianca

  Näyttää kyllä niin ikoniselta New Yorkilta – ihania kuvia! Mä en ole vieläkään käynyt tuolla päin maailmaa, mutta Nykistä voisi ainakin aloittaa!

  Toi on muuten monesti hämmentävää kun ihmiset poseeraa iloisia ja hassuja selfieitä joidenkin vakavien asioiden muistomerkeillä… Pohdin samaa alkusyksystä Berliinissä!

  • Nykistä on hyvä ja ennen kaikkea helppo aloittaa Yhdysvaltoihin tutustuminen. :-)

   Mulle tuli kans toisena esimerkkinä Berliini mieleen. Siellä muistomerkillä en ole käynyt, mutta ihan ihmeellisiä poseerauskuvia olen sieltä nähnyt.

 11. Upea postaussarja, kiitos että sain olla lukijana mukana :) Sä oot pistänyt Nycissä sekä afrikkalaisten että paikallisten päät sekaisin! ;D

 12. Kuten moni muukin on jo sanonut, on ollut tosi kiva seurata reissuanne! Ja kun se vielä päättyi suosikkikohteeseeni niin vau :)

 13. Mä en ole mikään New Yorkin ystävä, mutta tällä lailla esiteltynä se vaikuttaa iha OK paikalta.
  Tuosta erilaisten muistomerkkien ympärillä hassusti poseeraamisesta. Jotkut vaan menee maailman läpi asenteella, että mikään ei ole pyhää tai hiljentymisen arvoista.

 14. Kauniita kuvia! New York on mulle kohde johon ei ole ollut ihan hirveeä hinkua mutta kyllä se siellä bucket listillä kuitenkin on ja odottelee sitä kunnon inspistä että tulisi lähdettyä. Mua hämmensi vähän kun oltiin Angkorin raunioilla Kambodzassa ja aasialaiset turistit halus kovasti ottaa selfieitä meidän kanssa, mutta ihan hauskaahan se sitten oli :D

  • Kiitos Laura!

   Hih, joo! Varsinkin Kiinassa ja Koreassa tota on tapahtunut mulle ihan älyttömästi. Japanissakin joskus, varsinkin pienemmillä paikkakunnilla. :-)

 15. Kiitos hienosta postaussarjasta, on ollut kiva lukea matkastanne!
  New Yorkissa on vaan sitä jotain kaikessa monimuotoisuudessaan ja rosoisuudessaan.
  Nyt ajatuksissa soi jälleen Paloma Faithin New York…. :D

 16. Nuorten into on kyllä tarttuvaa – tai ainakin sitä näkee paikan hiukan toisin kuin itse muuten näkisi. Pari vuotta sitten olin siskontyttärien kanssa viikon kaupungissa ja kaupunki näiden nuorten naisten ensi visiitillä siellä tuntui kyllä vähän erilaiselta kuin meidän tuota käyntiä edeltävällä arviolta kolmella käynnillä.
  Ainakaan aikaisemmin aviomieskin ei ollut viettänyt niin paljon aikaa Forever21 tai Victoria’s Secret -myymälöissä :-)

 17. Täällä yksi ikuinen New York -fani ilmoittautuu myös! :) Vähänkö teillä on ollut huikea road trip ja vaikka ilmeisen kiirettä tuollaisella aikataululla pitääkin, niin minäkin lähtisin ihan into pinkeenä rakasta Amerikkaa reissaamaan kyllä anytime! Huikea kokemus varmasti kaikille mukana olleille nuorille :)

 18. Ihanaa kun on joku muukin joka ei ihan varauksetta hehkuta NYCiä THE paikkana. En ole itsekään siihen ihan niin kympillä viehtynyt kuin moni muu, vaikkei se nyt kamalin läpikään ole missä olen ollut. Se on iso ja siellä on paljon kaikkea mutta muun muassa Buenos Aires, San Francisco, Hong Kong ja Sydney vie siitä voiton ihan heittämällä. Ehkä tosissaan on tullut tehtyä jotain väärin.

  USA on niin jättiläinen että tuntuu ettei sitä saa koskaan täysin haltuun. Tekin ehditte monessa paikassa road tripillä käydä, ja silti vaan on niin paljon näkemättä. Ei ihme, ettei tuolta moni lähde koskaan rajojen ulkopuolelle.

  • Mä mietin, että lieneeköhän monella toi NYC ollut yks niitä ensimmäisiä matkoja, jotka on vieneet Euroopan ulkopuolelle, että se on silloin päräyttänyt ja on edelleen nostalginen. Tosiaan USAssakin on useampiakin mielenkiintoisempia kaupunkeja. Näin on; jos asuisin Yhdysvalloissa, aika kauan saisi asuntoautolla viilettää ympäriinsä, ennen kuin kyllästyis.

 19. Muhunkaan Nykki ei tehnyt mitään lähtemätöntä vaikutusta ekalla käyntikerralla. Olin tosi nuori, kaupungissa yksin, jet lagissä, liikkeellä pienellä budjetilla, sain osakseni jatkuvaa ihmettelyä siitä, miksi mun ikäinen tyttö matkustaa itsekseen, ja majoituin superedullisessa majatalossa jonka huoneissa ryömi jotain ötököitä :) Tykkäsin kyllä reissusta ja kaupungista, mutta varmasti osittain yllä mainituista syistä se ei vakuuttanut mua samalla tavalla kuin monet muut kohteet. Nyt on kuitenkin tullut fiilis, että pitäisi päästä kaupunkiin uudestaan, eikä tämä postaus ainakaan hälventänyt matkakuumetta!

  • Monesti reissukohteista jää itselleni parhaiten mieleen ne, joissa on saanut olla ystävien kanssa. Toisaalta tuollaiset ötökäntäyteiset majatalot voi naurattaa jälkeenpäin nostalgisesti ja tuoda mieleen seikkailun, mutta kyllä varmasti joku päräyttävä hotelli upeella näköalalla jää paremmassa mielessä mieleen. ;-)

 20. Mun mielestä Nyki on aivan mahtava! Kuin koko maailma sullottuna yhteen kaupunkiin. Jo pelkästään ruokatarjonnan ansiosta menemisen arvoinen paikka: Juuri nuo mainitut japanilaiset, tai vaikkapa Korea Townin herkut saa halajamaan tuonne heti!

  • Tuo on kyllä ihan totta, että herkkuja löytyy vaikka kuinka. Edellisellä reissulla käytiin Little Italyssä ja oli kyllä maukkaat pitsat! Korea Town on testaamatta, mutta pistetään ensi kertaa varten listalle. :-)

 21. Jenna / Journey Diary

  On ollut mielenkiintoista seurata tätä teidän coast to coast -reissua!! Olisi mahtavaa päästä itsekin samanmoiselle reissulle.

 22. Näihin kuviin on koottuna kaupunki jotenkin ikonisimmillaan. Kaikki se, mihin turisti ensimmäisenä menee. Olen ollut kolme kertaa ja ehdottomasti menen vielä. Minä pidän kaupungista, ja edellä ehdotettu selitys, että olisi ensimmäisiä visiittejä Euroopan ulkopuolelle, ei ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa. Kun ensimmäisellä kerralla kiertää tunnetuimmat nähtävyydet, voi seuraavilla kuljeskella vaikka missä. Minusta esimerkiksi ihan parasta on kävellä jokin suurista esimerkiksi 5th avenue Central Parkin kulmilta Manhattanin eteläkärkeen. Kuinka muutamien kortteleiden välein tuntuu, kuin olisi eri kaupungissa. On kaikkea kiiltävästä teräksestä aika rosoiseenkin ympäristöön.

 23. NYC. <3 Ihania kuvia! Ja joo päivä on superlyhyt aika Nycissä, mutta paljon te ehditte nähdä. Tällä reissulla varmasti tuli tehtyä paljon näitä täsmäiskuja paikkoihin. :D

  Ja siis ihan huikee tää coast-to-coast trippi, upeita paikkoja teillä takana ja ihanat postaukset niistä olet kirjoittanut.

 24. Kuulostaa kyllä varsin tehokkaalta päivältä! Meidät kyllä NYC hurmasi ekalla kerralla, joten uusi visiitti olisi mieluinen. USA roadtrip on kyllä myös klassikko, joka kiinnostaa!

Leave a Reply

USA C2C: New York, New York

USA C2C: New York, New York

posted in: matkablogi | 48

Kolme viikkoa, 15 osavaltiota ja yli 6000 ajokilometriä. Yhdysvaltain road trip oli tullut päätökseensä. Olimme saapuneet itärannikolle New Yorkiin.

Washington D.C.:stä New Yorkiin ei ole matkallisesti ihan älyttömän pitkä matka, mutta ajallisesti saimme viettää New Yorkiin saapuessa ruuhkassa jälleen useamman tunnin. Majoituimme Queensissa lähellä JFK-lentokenttää, joten jouduimme vielä oikeastaan ohittamaan Manhattanin pahimman iltaruuhkan aikaan. Onneksi saimme hotellille tilattua kiinalaista ruokaa (josta osa tuli jopa niissä ihanissa leffojen pahvibokseissa!), jota mutustellessa suunnittelimme seuraavan päivän Manhattanin valloitusta.

Olen käynyt New Yorkissa kerran aikaisemmin ja kaupunki jäi vähän mitäänsanomattomana mieleen. Monet matkabloggaajat ovat kaupunkia kuitenkin jatkuvasti hehkuttaneet ja haluavat sinne palata aina vain uudelleen. Mitähän mä viime kerralla tein väärin?

Koska aikaa Manhattanin tutkimiselle oli vain päivä ja ohjelma jokseenkin rajattu, en ehkä vieläkään päässyt näkemään sitä New Yorkia, jota monet hehkuttavat. Jotenkin kaupungissa oli kuitenkin mukavampi vierailla tällä kertaa. Vaikuttiko siihen juuri tehty kolmen viikon road trip? Entäpä tarttuiko nuorten valtava into päästä vihdoin ja viimein NYCiin myös minuun? Oli miten oli, meillä oli kaupungissa oikein mukava päivä.

Päivä alkoi kaupungin ihastelulla ylhäältä käsin. Empire State Building on niin klassikko, että mukavahan siellä oli jälleen käydä. Juuri kuukautta aikaisemmin oli avattu Manhattanin eteläkärjessä sijaitseva One World Trade Centerin näköalatasanne, joten ehkä osittain sen vuoksi jonot Empire State Buildingissa olivat erittäin kohtuulliset. Aika nopeasti pääsimme tornin huipulle. Muistan, että edellisellä kerralla jouduin jonottamaan huomattavasti pidempään.

Näköaloja kävimme ihastelemassa koko porukan voimin, mutta sen jälkeen oli aika hajaantua hieman pienempiin ryhmiin ja tutkiskella niitä omia mielenkiinnonkohteita. Minä lähdin osan kanssa metrolla kohti Manhattanin eteläkärkeä. Edellisellä kerralla en käynyt Brooklyn Bridgellä, ja koska se on todella ikoninen New York -kohde, olihan siellä nyt päästävä käymään. Silta oli juuri uusittu ja se oli todellakin kaunis. Turisteja oli valtavasti ja kävi oikein sääliksi paikallisia pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, jotka joutuivat pujottelemaan valokuvaavien ja ympärilleen tuijottelevien turistien seassa. Satuin itsekin olemaan jostain syystä nähtävyys, sillä Afrikasta kotoisin olevat nuoret halusivat ottaa kanssani useamman selfien.

Manhattanin eteläkärki on mielenkiintoista aluetta. Uusia ja vanhoja pilvenpiirtäjiä rinta rinnan. Sen vuoksi se varmasti niin täynnä turisteja onkin. Kävelimme Brooklyn Bridgeltä parin kilometrin päähän One World Trade Centerin juurelle ja 9/11-muistomerkille. Kävelyreitti on selkeä ja matkalla on paljon kauniita rakennuksia. Jostain syystä olin tänä päivänä ilmeisesti erityisen mielenkiintoisen näköinen, sillä sain tuolla kävelymatkallakin kehuja hiuksistani ja aurinkolaseistani. Suomalainen hämmentyy, kun joku haluaa vain kertoa kohteliaisuuden ja toivottaa hyvät päivänjatkot.

One World Trade Center on rakennettu aivan viereiselle tontille, missä WTC-kaksoistornit aikaisemmin sijaitsivat. Viereen on nousemassa myös toinen WTC-torni, joka ei kuitenkaan tule olemaan identtinen ensimmäisenä valmistuneen kanssa. Tontilla, jossa WTC-tornit aikaisemmin sijaitsivat, on nyt koskettavat muistomerkit. Tornien tilalla on tornien malliset vesialtaat, jotka virtaavat syvään mustaan kaivoon. Reunoille on kaiverrettu tragediassa menehtyneiden nimet.

Pääasiassa tunnelma muistomerkeillä oli melko harras. Olin kuitenkin aika yllättynyt, että jotkut ottivat iloisia ja “hassuja” kuvia muistomerkkien edessä. Vastaavilla muistomerkeillä poseeraaminen on mielestäni vähän kyseenalaista noin yleensäkin. No, jokainen tyylillään…

Pian alkoi vatsa kuitenkin jo kurnia. Paikalliset suosittelivat lounasalueeksi Hell’s Kitcheniä, joten sinnehän se matka kävi. Hell’s Kitchen on Central Parkin lounaiskulmassa sijaitseva alue, josta löytyy makuja maailman joka kolkalta. No tottakai mä halusin japanilaista. Vaihtoehtoja oli vaikka kuinka ja vähän summanmutikassa tuli valittua ihan ok ravintola. Ei mikään erikoinen, mutta hinta-laatusuhteeltaan ok. Olisi ehkä pitänyt tehdä netissä vähän tutkimusta eikä mennä nälkäisenä ekaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten paremmin. Alueelta nimittäin varmasti löytyy myös todella herkullista japanilaista ja muita nameja etnisiä makuja.

Central Parkissa ei tullut tällä kertaa käytyä, vaikka kauniina aurinkoisena päivänä olisi voinut toki jalkoja hieman nurmella lepuuttaa. Sen sijaan pyörittiin vielä Times Squaren läheisyydessä ja shoppailtiin vaateliikkeissä (en löytänyt mitään).

Siinäpä se. USA Coast to Coast road trip. Kyllä tuli nähtyä niin valtavasti kaikkea, että ei voi kuin ihmetellä. Yhdysvallat on niin valtava ja siellä on ihan älyttömästi nähtävää. Varmasti tulee vielä käytyä. Nyt on kolmen reissun jälkeen aikalailla länsirannikko ja etelä nähtynä, sekä itärannikon koillisosa. Vielä siis mm. pohjoisesta ja aivan keskeltä löytyy vaikka kuinka nähtävää. Samoin mm. Florida on vielä näkemättä.

Mikäli kielimatka kiinnostaa, lähde ihmeessä ensi vuonna mukaan. Reitti on ensi kesänä hieman erilainen, mutta varmasti yhtä mielenkiintoinen ja se kulkee toki rannikolta rannikolle. Lisätietoja matkasta ja reitistä voit lukea STS:n nettisivuilta.

Tässä vielä koottuna kirjoitukset tältä road tripiltä.

Los Angeles | Las Vegas | Grand Canyon | Monument Valley | Roswell & Carlsbad | San Antonio | Austin | Louisiana | New Orleans | Memphis | Nashville | Smoky Mountains | Washington D.C. |
New York

 

Pysy kanavalla, sillä seuraavana vuorossa on road trip -tarinoita eeppisestä Islannista!

 

48 Responses

 1. Ah, miten mukavaa fiilistellä aina itselleni yhtä rakasta Nykiä kuviesi kautta. Muistomerkin altaat ovat kieltämättä mielestäni todella ahdistavat. Synkkään mustaan aukkoon valuva vesi kuvastaa sitä hyvin, millaisia ajatuksia nuo karmean syyskuisen päivän tapahtumat herättävät. Hienosti toteutettu kokonaisuus siltikin. Mukavan kuuloinen päivä oli teillä kaikkiaan. En malttaisi odottaa, että taas pääset itsekin noita katuja talsimaan :)

 2. Haha, mulla meni lopussa ihan kylmät väreet kun tämä postaussarja nyt tuli päätökseen, kun olen sitä niin tiiviisti seurannut :D Ihana matka! Ja ihanaltä näyttää minusta New York, josta olen alkanut innostua juurikin näiden kaikkien ihanien matkabloggaajaboostausten johdosta. 8)

  Ja kyllä mäkin olisin tullut sun kanssa selfieen!

 3. Kiva juttusarja sai arvoisensa päätöksen :-) Päivä on tosiaan lyhyt aika New Yorkissa, mutta ehtii tosiaan siinäkin jotain kuvaa kaupungista saamaan. Onneksi oli kaunis päivä, niin oli mukava kävellä kaupungilla.

  Pojalle olen vähän puhunut ensi vuoden reissusta, luotto oppaaseen on ainakin kova :-)

 4. Upeita kuvia etenkin tosta sillasta! En oo käyny koskaan nykissä, eikä se musta vaikuta niin erikoiselta, mitä monet matkabloggaajat on ylistäny. Jotenkin mulle on vaan jääny se fiilis, että nykistä tykätään usein sen vuoksi, kun siitä kuuluu tykätä. Tietysti hankala sanoa, kun ei omia kokemuksia kaupungista ole. :)

  • Kiitos Venla!

   Joo, ihan totta kyllä. Minustakaan kaupunki ei mitenkään älyn erikoinen ole ja Yhdysvalloista löytyy paljon mielenkiintoisempiakin kohteita. Ehkä sinne on niin iisi mennä, kun on “lähellä”.

 5. New York on minulla vielä näkemättä, mutta kovasti sinne haluaisin tulevaisuudessa matkata!
  Tämä on ollut huikea road trip, jota on ollut mukava seurata! Uusia tarinoita odotellessa! :)

  • Kyllä varmasti kaupunki on sellainen “once in a lifetime” ja blogeja selaamalla on huomannut, että monet vaan haluaa aina vaan takaisin. Kai siinä jotain on.

 6. Olipas ihana päästä kuviesi avulla pistäytymään New Yorkissa, joka on mun lempparikaupunki, vaikka yleensä rakastankin enemmän pikkukaupunkeja. Noi kuvat Brooklynin sillasta oli niin makeita! On teillä ollut huikea reissu kaiken kaikkiaan.

 7. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään New Yorkin. Ehkä minulla on jokin ennakkoluulo sitä paikkaa kohtaan, se vain ei säväytä. Se jotenkin tiivistyy siihen, että ihmiset ottavat hassuja kuvia WTC-monumentilla. Ehkäpä niillä on vielä minuakin mustempi huumorintaju, mene tiedä. Toinen vaihtoehto on se, että Mikki Hiirellä kasvatetut amerikkalaiset eivät osaa olla hiljaa ja vakavia.
  Naisten kommenttien saamisesta New Yorkissa tehtiin uhrivideo, jota minä en ymmärtänyt, sillä kommentit todellakin olivat myönteisiä. Helsingissä taas tulee vihamielistä kommenttia. Kyllä minä otan mielelläni vastaan myönteistä kommentointia satunnaisilta miehiltä ja vastaankin niihin.

 8. Ei kyllä sun työnkuva vaikuta yhtään huonolta! Mulla on vähän sama fiilis ollut aina Nykistä. Kaikki hehkuttaa sitä ja mua kyllä varovaisesti se vähän kiinnostaisi, mutta samalla pelottaisi lähteä sinne, jos en tykkääkään siitä tyhtään. Tuntuu, että on niin monta paikkaa, joita hehkutetaan (esim Thaimaa, Italia), joita oon suorastaan inhonnut. Ja Nyki kaiken lisäksi vaikuttaa niin valtavalta, että sinne varmaan ekalle visiitille tarvitsisi vähintäänkin sen viikon, ettei tule vain paha mieli kotiinlähtiessä :D

  • Mun mielestä Nykin reissuun kannattaa yhdistää joku toinen kaupunki, esimerkiksi Boston, josta itse tykkäsin kovin. Bussilla kun hurauttaa tosi nopeasti ja halvalla tuon välin. Jos vaan aikaa on. :-)

 9. siis apua miten ihanaa näitä postauksia ja teidän reissunne taittumista on ollut seurata! Tuo New York <3 Arkkitehtoninen helmi.

 10. Veera Bianca

  Näyttää kyllä niin ikoniselta New Yorkilta – ihania kuvia! Mä en ole vieläkään käynyt tuolla päin maailmaa, mutta Nykistä voisi ainakin aloittaa!

  Toi on muuten monesti hämmentävää kun ihmiset poseeraa iloisia ja hassuja selfieitä joidenkin vakavien asioiden muistomerkeillä… Pohdin samaa alkusyksystä Berliinissä!

  • Nykistä on hyvä ja ennen kaikkea helppo aloittaa Yhdysvaltoihin tutustuminen. :-)

   Mulle tuli kans toisena esimerkkinä Berliini mieleen. Siellä muistomerkillä en ole käynyt, mutta ihan ihmeellisiä poseerauskuvia olen sieltä nähnyt.

 11. Upea postaussarja, kiitos että sain olla lukijana mukana :) Sä oot pistänyt Nycissä sekä afrikkalaisten että paikallisten päät sekaisin! ;D

 12. Kuten moni muukin on jo sanonut, on ollut tosi kiva seurata reissuanne! Ja kun se vielä päättyi suosikkikohteeseeni niin vau :)

 13. Mä en ole mikään New Yorkin ystävä, mutta tällä lailla esiteltynä se vaikuttaa iha OK paikalta.
  Tuosta erilaisten muistomerkkien ympärillä hassusti poseeraamisesta. Jotkut vaan menee maailman läpi asenteella, että mikään ei ole pyhää tai hiljentymisen arvoista.

 14. Kauniita kuvia! New York on mulle kohde johon ei ole ollut ihan hirveeä hinkua mutta kyllä se siellä bucket listillä kuitenkin on ja odottelee sitä kunnon inspistä että tulisi lähdettyä. Mua hämmensi vähän kun oltiin Angkorin raunioilla Kambodzassa ja aasialaiset turistit halus kovasti ottaa selfieitä meidän kanssa, mutta ihan hauskaahan se sitten oli :D

  • Kiitos Laura!

   Hih, joo! Varsinkin Kiinassa ja Koreassa tota on tapahtunut mulle ihan älyttömästi. Japanissakin joskus, varsinkin pienemmillä paikkakunnilla. :-)

 15. Kiitos hienosta postaussarjasta, on ollut kiva lukea matkastanne!
  New Yorkissa on vaan sitä jotain kaikessa monimuotoisuudessaan ja rosoisuudessaan.
  Nyt ajatuksissa soi jälleen Paloma Faithin New York…. :D

 16. Nuorten into on kyllä tarttuvaa – tai ainakin sitä näkee paikan hiukan toisin kuin itse muuten näkisi. Pari vuotta sitten olin siskontyttärien kanssa viikon kaupungissa ja kaupunki näiden nuorten naisten ensi visiitillä siellä tuntui kyllä vähän erilaiselta kuin meidän tuota käyntiä edeltävällä arviolta kolmella käynnillä.
  Ainakaan aikaisemmin aviomieskin ei ollut viettänyt niin paljon aikaa Forever21 tai Victoria’s Secret -myymälöissä :-)

 17. Täällä yksi ikuinen New York -fani ilmoittautuu myös! :) Vähänkö teillä on ollut huikea road trip ja vaikka ilmeisen kiirettä tuollaisella aikataululla pitääkin, niin minäkin lähtisin ihan into pinkeenä rakasta Amerikkaa reissaamaan kyllä anytime! Huikea kokemus varmasti kaikille mukana olleille nuorille :)

 18. Ihanaa kun on joku muukin joka ei ihan varauksetta hehkuta NYCiä THE paikkana. En ole itsekään siihen ihan niin kympillä viehtynyt kuin moni muu, vaikkei se nyt kamalin läpikään ole missä olen ollut. Se on iso ja siellä on paljon kaikkea mutta muun muassa Buenos Aires, San Francisco, Hong Kong ja Sydney vie siitä voiton ihan heittämällä. Ehkä tosissaan on tullut tehtyä jotain väärin.

  USA on niin jättiläinen että tuntuu ettei sitä saa koskaan täysin haltuun. Tekin ehditte monessa paikassa road tripillä käydä, ja silti vaan on niin paljon näkemättä. Ei ihme, ettei tuolta moni lähde koskaan rajojen ulkopuolelle.

  • Mä mietin, että lieneeköhän monella toi NYC ollut yks niitä ensimmäisiä matkoja, jotka on vieneet Euroopan ulkopuolelle, että se on silloin päräyttänyt ja on edelleen nostalginen. Tosiaan USAssakin on useampiakin mielenkiintoisempia kaupunkeja. Näin on; jos asuisin Yhdysvalloissa, aika kauan saisi asuntoautolla viilettää ympäriinsä, ennen kuin kyllästyis.

 19. Muhunkaan Nykki ei tehnyt mitään lähtemätöntä vaikutusta ekalla käyntikerralla. Olin tosi nuori, kaupungissa yksin, jet lagissä, liikkeellä pienellä budjetilla, sain osakseni jatkuvaa ihmettelyä siitä, miksi mun ikäinen tyttö matkustaa itsekseen, ja majoituin superedullisessa majatalossa jonka huoneissa ryömi jotain ötököitä :) Tykkäsin kyllä reissusta ja kaupungista, mutta varmasti osittain yllä mainituista syistä se ei vakuuttanut mua samalla tavalla kuin monet muut kohteet. Nyt on kuitenkin tullut fiilis, että pitäisi päästä kaupunkiin uudestaan, eikä tämä postaus ainakaan hälventänyt matkakuumetta!

  • Monesti reissukohteista jää itselleni parhaiten mieleen ne, joissa on saanut olla ystävien kanssa. Toisaalta tuollaiset ötökäntäyteiset majatalot voi naurattaa jälkeenpäin nostalgisesti ja tuoda mieleen seikkailun, mutta kyllä varmasti joku päräyttävä hotelli upeella näköalalla jää paremmassa mielessä mieleen. ;-)

 20. Mun mielestä Nyki on aivan mahtava! Kuin koko maailma sullottuna yhteen kaupunkiin. Jo pelkästään ruokatarjonnan ansiosta menemisen arvoinen paikka: Juuri nuo mainitut japanilaiset, tai vaikkapa Korea Townin herkut saa halajamaan tuonne heti!

  • Tuo on kyllä ihan totta, että herkkuja löytyy vaikka kuinka. Edellisellä reissulla käytiin Little Italyssä ja oli kyllä maukkaat pitsat! Korea Town on testaamatta, mutta pistetään ensi kertaa varten listalle. :-)

 21. Jenna / Journey Diary

  On ollut mielenkiintoista seurata tätä teidän coast to coast -reissua!! Olisi mahtavaa päästä itsekin samanmoiselle reissulle.

 22. Näihin kuviin on koottuna kaupunki jotenkin ikonisimmillaan. Kaikki se, mihin turisti ensimmäisenä menee. Olen ollut kolme kertaa ja ehdottomasti menen vielä. Minä pidän kaupungista, ja edellä ehdotettu selitys, että olisi ensimmäisiä visiittejä Euroopan ulkopuolelle, ei ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa. Kun ensimmäisellä kerralla kiertää tunnetuimmat nähtävyydet, voi seuraavilla kuljeskella vaikka missä. Minusta esimerkiksi ihan parasta on kävellä jokin suurista esimerkiksi 5th avenue Central Parkin kulmilta Manhattanin eteläkärkeen. Kuinka muutamien kortteleiden välein tuntuu, kuin olisi eri kaupungissa. On kaikkea kiiltävästä teräksestä aika rosoiseenkin ympäristöön.

 23. NYC. <3 Ihania kuvia! Ja joo päivä on superlyhyt aika Nycissä, mutta paljon te ehditte nähdä. Tällä reissulla varmasti tuli tehtyä paljon näitä täsmäiskuja paikkoihin. :D

  Ja siis ihan huikee tää coast-to-coast trippi, upeita paikkoja teillä takana ja ihanat postaukset niistä olet kirjoittanut.

 24. Kuulostaa kyllä varsin tehokkaalta päivältä! Meidät kyllä NYC hurmasi ekalla kerralla, joten uusi visiitti olisi mieluinen. USA roadtrip on kyllä myös klassikko, joka kiinnostaa!

Leave a Reply