Uuden-Seelannin reissukaveri – testissä Asus ZenPad

Uuden-Seelannin reissukaveri – testissä Asus ZenPad

posted in: matkablogi | 2

Sain viime syksynä Asukselta uuden reissukaverin, joka on kulkenut tiiviisti mukana matkassa. Asus ZenPad -tabletti on ollut oikein kätevä ja kompakti luottolaite viime kuukaudet. Erityisesti taannoisella Uuden-Seelannin reissulla tabletti oli kovassakin käytössä.

Meillä oli vuokraamassamme campervanissa aika heikko GPS-laite, jonka vuoksi reittiä tuli enimmäkseen seurattua ZenPadille ladatun CamperMate-sovelluksen kautta. Jokaisen Uuden-Seelannin reissaajan kannattaa tuo sovellus ehdottomasti ladata – ilmainenkin kun se on. Sovellukseen saa ladattua offline-kartat, jolloin matkaa on helppo seurata ilman jatkuvaa nettiyhteyttäkin. Sovellus näyttää mm. leirintäalueet, ilmaiset wifit, vessat ja mielenkiintoiset luonnonnähtävyydet.

Roadtripin aikana tuli ZenPadia käytettyä myös musiikin kuunteluun. Campervanissa oli auton takaosassa (eli makkarissa/keittiössä) radio ja kajarit, johon sai kytkettyä oman laitteen AUX-kaapelilla. Auton etupaneelissakin oli radio ja toki kajarit kuten normaalistikin, mutta siihen ei saanut kytkettyä omaa laitetta kaapelilla eikä langattomasti. Mulla on ZenPadissa onneksi lisälaitteena kaiutinkuoret, jonka avulla musiikin kuuntelu onnistui auton etuosassakin. Vaikka autossa on aika paljon taustahälyä, pystyi musiikkia kuitenkin hyvin tämän lisäkajarin avulla kuuntelemaan. Eihän sitä Uudessa-Seelannissa voi ajella, jos ei Taru sormusten herrasta -soundtrack soi taustalla.

ZenPadin akunkesto on ollut oikein hyvä. Välillä olen oikein yllättynyt, miten akkua on vieläkin jäljellä. Reissussa pääsi lataamaan elektroniset laitteet noin 2-3 päivän välein. ZenPadissa akkua riitti useamman päivän ajan, vaikka käytti CamperMate-sovellusta ja kuunteli musiikkia. Mulla ei ollut laitteessa mobiilidataa/wifiä tietenkään päällä tuona aikana, mikä varmasti on pidentänyt akunkestoa verrattuna siihen, jos netti olisi jatkuvasti päällä. Luultavasti jos data koko ajan virtaa, akunkesto on lyhyempi. Ulkomailla kuitenkaan harvoin sitä ongelmaa on.

ZenPadille on saanut myös hyvin varmuuskopiot matkakuvista, sillä kamerastani saa langattomasti siirrettyä kuvat tabletille. Samalla kuvat on helppo jakaa vaikkapa Instagramiin tai Facebookiin. Läppäri mulla kuitenkin kulkee mukana blogin kirjoittamista varten, sillä valitettavasti tabletilla/älypuhelimella blogitekstin kirjoittaminen on todella hidasta ja ei niin mukavaa. Kai sekin voi olla tottumiskysymys.

Kaiken kaikkiaan olen ollut oikein tyytyväinen Asus ZenPadiin ja se kulkee mukana reissussa jatkossakin. Kahdeksan tuuman koko on sen verran kompakti, että laitteen saa helposti sujautettua vaikkapa käsilaukkuun. Tarvittaessa tabletti toimii puhelimenakin, mutta vielä ei ole sille ominaisuudelle ollut tarvetta. Jos jostain syystä rikkoisin kännykkäni matkalla, niin olisipahan sitten joku mobiililaite, johon voisi heti sim-kortin siirtää. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan näin pääse käymään *kopkop*.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Asuksen kanssa.
Lisätietoja Asuksen tuotteista löydät täältä.

2 Responses

  1. Jos joskus ei jaksa läppäriä jostain syystä ottaa reissulle mukaan niin bluetooth-näppis tabletin kanssa on ihan hyväksi havaittu yhdistelmä! :) Itte oon jokasen reissun päällä kirjoitetun tekstin vääntäny bluetooth-näppiksen kera enkä oo huomannu eroa läppäriin tai “normaaliin” näppikseen.

Leave a Reply