Uusi-Seelanti: henkeäsalpaavan upea Arthur’s Pass

Uusi-Seelanti: henkeäsalpaavan upea Arthur’s Pass

posted in: matkablogi | 1

Uudessa-Seelannissa ei maisemien suhteen kovin pahasti voi mennä pieleen reittivalintoja tehdessä. Sitä kuitenkin tulee aina pohdittua, että mikähän olisi se maisemallisesti paras reittivaihtoehto. Suunnitelmissa oli kiertää eteläsaaren ympäri luoteisrannikkoa pitkin, mutta Arthur’s Pass -kansallispuisto kiehtoi niin paljon, että olihan sitä ainakin käytävä kurkistamassa. Eikä se sitten ihan siihen pieneen kurkistamiseen vain jäänyt. Päätimme ajaa saaren toiselle puolelle kansallispuiston läpi. Oli meinaan melkoisen upea päivä, joka ei näissä maisemissa mennyt todellakaan hukkaan.

Edelliset pari yötä meni akkuja ladatessa Jacksonsissa, josta alkaa noin sadan kilometrin reitti upean vuoriston läpi kohti seuraavaa kylää Springfieldiä. Arthur’s Pass -kansallispuistosta löytyy mahtavia patikkapolkuja, mutta koska olimme edellispäivänä jo haikkailleet puiston reunamilla, emme jääneet tänne enää pidemmäksi aikaa. Maisemaa voi ihailla näin upeana päivänä ihan autostakin käsin ja pitää vaikka lounastauon söpöjen pienten järvien tai virkistävien jokien rannalla. Jos tuuri käy, kansallispuistossa voi bongata vaikkapa upean kea-papukaijan.

arthurspass

Sai täällä ajellessa taas haukkoa henkeään oikein urakalla.

Vuoristojen tasaannuttua vastaan tulee pieni kylä nimeltä Springfield. Mitään tekemistähän tällä ei Simpsonien samannimisen kylän kanssa ole, mutta täytyyhän tätä nimisattumaa käyttää hyväkseen ja täältäkin Springfieldistä löytyy tietysti donitsikauppa, jonka pihassa on jättimäinen vaaleanpunainen donitsi. Muitakin herkutteluvaihtoehtoja löytyy, mm. tunnettu piirakkapuoti. Valitsemani kasvispiiras ei kuitenkaan valitettavasti mitenkään erikoinen ollut, mutta makuasioitahan nämä tietenkin ovat.

Samana päivänä ajoimme vielä Taru Sormusten Herrasta -maisemiin. Tällä kertaa luvassa oli Edoras. Mutta siitä lisää ensi kerralla.

One Response

  1. Oi että miten ihanan näköistä!

Leave a Reply