Uusi-Seelanti: kaupungin sykkeestä valkoiselle hiekkarannalle

Uusi-Seelanti: kaupungin sykkeestä valkoiselle hiekkarannalle

posted in: matkablogi | 4

Terveisiä tien päältä! Todellisuudessa matka on jo jatkunut eteläsaaren puolelle, mutta blogissa tullaan vähän jälkijunassa. Täällä päivät ovat olleet upean aurinkoisia ja maisemat niin kauniita, että ei paljoa ole kiinnostanut tietokoneen ruutua tuijotella. Pidetään kuitenkin blogikin hengissä tämän reissun ajan ja kirjoitellaan välillä fiiliksiä. Reaaliajassa reissua voi seurata Instagramissa ja Facebookissa.

Viime perjantaina saimme allemme campervanin. Tämä on oikein mukava, kompakti ja toimiva. Campervanissa on mm. jääkaappi ja kaasuliesi, sekä mukana tulivat petivaatteet, lakanat ja astiat sekä kattilat. Kaikki tarpeellinen. Campervan-esittelyvideo pitää vielä jossain vaiheessa tehdä ja linkkaan sen sitten tännekin.

Ajoimme suoraan lähimpään Pak’nSAVE-supermarkettiin täyttämään kuivamuonavarastot ja jääkaappi. Ensimmäisessä mutkassa jääkaappi levähti auki, kun ei ollut tajunnut sitä kunnolla teljetä kiinni. Niinpä apukuski “joutui” nautiskelemaan roadtripin ensimmäisen olusen, joka alkoi korkistaan sihisemään.

Olut täällä on edelleenkin erinomaista. Laatuja löytyy niin montaa, että joka päivä pääsee maiselemaan erilaisia paikallisoluita. Huomatkaa muuten, että olut on kartanlukijan kädessä. Täällä kun ajetaan vasemmalla puolella tietä. Autossa on ikkunaan ja nopeusmittariin liimattu “keep left” -tarroja, jottei tämä unohtuisi.

Ensimmäisenä matkasimme kohti Taurangaa ja Mt. Maunganuin maisemia.

aucklandmaunganui

Navigaattorimme tykkää viedä meitä maisemareittejä. Ihan tuon kartan mukaista tietä emme matkanneet, vaan jotain vähän pienempiä. Parisensataa kilsaa se oli joka tapauksessa. Tarkoituksena oli koukata Hot Water Beachin kautta, mutta koska Aucklandista sai jonottaa ruuhkassa melkoisen kauan pois, ei se aikataulullisesti ollut enää järkevää. Olemme onneksi päässeet kuitenkin kuumassa lähteessäkin lillumaan, joten ei jäänyt harmittamaan. Kuumasta lähteestä lisää kuitenkin myöhemmin.

Ensimmäinen päivä oli sateinen. Onneksi etana näytti kuitenkin sarvensa ja sittemmin meitä on aurinko hellinyt. Kun saavuimme Mt. Maunganuin valkoiselle rannalle oli tuuli ja sade melkoinen. Kuitenkin ilma tuntui aika lämpimältä ja merivesikään ei ollut kylmää. Paikalliset jaksoivat telmiä meressä. Itse en sinne aaltojen syötäväksi uskaltanut.

Meillä oli tarkoituksena majoittua meren rannalle leirintäalueelle, koska olimme saaneet vinkkiä, että se on oikein kauniilla paikalla. Ajoimme leirintäalueelle ja kävin kysymässä respasta hintaa. Yksi yö olisi ollut 63 dollaria (n. 40 euroa). Jotenkin se tuntui liioitellun kalliilta varsinkin, kun sää oli sateinen, emmekä fasiliteeteistä hirveästi tulisi nauttimaan. Biitsin edustalla ei saanut leiriytyä, mutta nurkan takaa löysimme parkkipaikan, johon päätimme parkkeerata yöksi. Vieressä oli yleinen WC ja vähän matkan päässä rannalla ilmaiset suihkut. Toimi erinomaisesti ja säästettiinpähän muutama kymppi.

Vettä tuli koko yön melko rankastikin, mutta aamulla ei enää satanut. Vielä ennen matkan jatkamista kävimme aamukävelyllä pitkällä valkoisella hiekkarannalla.

Seuraavana matka jatkui kohti aurinkoista Hobittilaa. Siitä lisää ensi kerralla.

4 Responses

  1. Oijoi mä en kestä <3 Tuli taas niin paljon muistoja mieleen Uudesta-Seelannista! Ja joo, se olut on siellä mieletöntä. Jos löydätte eteläsaarella Christchurchin läheltä jostain New Worldista Brewmoon-merkkistä olutta niin testatkaapa! Paras Pale Ale ever. Me wwooffattiin niiden omistajien tilalla aikoinaan ? NAUTTIKAA!! ❤️

  2. Ihana tuo teidän campervan! Onko siellä miten lämmintä tähän aikaan?
    -Kiira / Lifelong Adventure

    • Campervan on kyllä söpö. :-)

      On todella kuuma! Meillä on nyt ollut ekaa päivää lukuunottamatta aivan kirkkaat taivaat ja nytkin kuuman kostea sää ja joku kolmisenkymmentä astetta keskipäivällä. Aurinko on todella polttava ja aurinkorasvat tulee tosiaankin olla kunnossa. Yöllä on vähän viileämpää, mutta ei ole kuitenkaan ollut kylmä nukkua. :-)

Leave a Reply