Uusi-Seelanti: luonnon keskellä on hyvä hengähtää

Uusi-Seelanti: luonnon keskellä on hyvä hengähtää

posted in: matkablogi | 46

Campervanilla on helppo vaihtaa maisemaa joka yö. Uuden-Seelannin kaltaisessa maassa maisemia todellakin riittää, joten halu reissata päivästä toiseen on suuri. Varsinkin, kun aikaa on rajallisesti. Matkan aikana pyrimme viettämään aina kaksi yötä luonnossa ilmaiseksi ja siihen perään yhden yön maksullisella leirintäalueella, jolloin pystyi täydentää vesivarastot ja ladata auton akku sekä mukana olevat laitteet, pestä pyykkiä yms. Suihkukin maistuu, vaikka Uudessa-Seelannissa onkin helppo pulahtaa raikkaisiin jokiin matkan varrella.

Sitten tuli Arthur’s Pass -luonnonsuojelualue ja pieni kylä nimeltä Jackson’s. Jo heti parkkeerattuamme pyytämäämme rauhalliseen kulmaan tiesimme, että tänne haluamme jäädä toiseksikin yöksi.

Jackson’s Holiday Park osoittautui ehdottomasti reissun parhaaksi leirintäalueeksi. Alue sijaitsee luonnonhelmassa ja sieltä lähtee muutamia patikkapolkuja viidakkoon ja ylös vuorille. Illan hämärtyessä voi kävellä lyhyen matkan päähän katsomaan kiiltomatoja. Päivällä saattaa törmätä wekaan (vekaluhtakanaan), joka kiinnostuneena käppäilee ympäri leiriä. Haikkailun päätteeksi voi pulahtaa jääkylmään luonnonputoukseen keskellä viidakkoa. Mihin täältä tarvitsisi lähteä?

Voih, tuo weka oli niin suloinen. Monet saattavat sekoittaa sen äkkiseltään kiwiin, joka kuitenkin on erinäköinen ja jota on vähän vaikeampi bongata. Weka on todella kiinnostunut kaikesta ja tulee mielellään ihmisten lähelle. Äkkiä lähtee kävelemään irtotavarat ja varpaatkin ovat vaarassa tämän linnun lähellä. Kokemusta on. Weka hengaili leirissä monta tuntia, kunnes se katosi jonnekin metsän siimekseen.

Täällä oli hyvä reissaajan hengähtää parikin yötä.

46 Responses

 1. Ihana weka! Tuollaisten elukoiden kanssa olis varmasti hauska tehdä tuttavuutta. On niin maagisia kuvia taas että en kestä ^^

 2. Siis onko teltailu tuolla ihan turvallista? Tuntuu jotenkin kamalan suojattomalta.

 3. Tiia/ReiseReise

  Kiivejä ei tullut kyllä nähtyä, mutta ostin kiivi-magneetin. Mun mielestä pitkä nokka erottaa linnut toisistaan, tai en kyllä wekoista tiennyt ennen tätä. Voisin kyllä niin pulahtaa uimaan tuohon luonnonputoukseen, tai siis jos olisi ollut kuuma päivä. :D

  • Kiwiä en itsekään nähnyt, ja kuvia vertailemalla kyllähän nuo hyvin erinäköisiä ovat. Sitä vaan helposti olettaa näkevänsä kiwin heti, kun joku vähän erilaisempi ruskea ja lentokyvytön lintu astuu kuvaan. 8D

 4. Voi noita maisemia, missä leiriytyä – ihan mielettömän upeita!

  Kiiltomatoja näkee Suomessa enää tosi harvoin ja riemu olikin melkoinen, kun sellaiseen törmäsin pitkästä aikaa Kolin mökkipolulla. On ne mainioita, ihan niin kuin tuo weka lintukin! :) Eikös se ollut näin, että kiwitkin ovat varsin oppivaisia ja innokkaita nappaamaan tavaroita? Muistelen jotain tällaista luontodokkareissa nähneeni.

  • Ohoo, en edes tiennyt, että kiiltomatoja voi bongata Suomessa! Täytyypä pitää silmät auki niidenkin varalta, kunhan ensin selvittää, missä päin niitä ehkä näkisi. :-p

 5. A-P-U-A miten ihanan näköstä!! Kyllähän tuolla mielellään leiriintyis. Oon ottanu harkintaan Uuden-Seelannin reissun ens vuoden alkuun, jos määräaikanen työsoppari ei jatku, joten nää postaukses ei ainakaan helpota hinkua päästä sinne :D

 6. Ihanan näköstä! Tuntuu, että campervan-juttuja puskee nyt joka suunnasta, tai ehkä kun itelle on iskenyt roadtrip-kuume, niin kaikki siihen liittyvä vaan kiinnittää huomion :) Viidakkopatikoinnit innostaa nyt sen verran, että täytyy järkkäillä joku patikkaretki täällä Jamaikalla lähiviikoille…

 7. Ihan hyvän näköinen paikka mutta jos tulisi harjoitettua telttailua. Tosin noissa maissa se taitaa olla yleisempää kuin meillä.

 8. Olipas melkoinen peseytymispaikka teillä tuo vesiputous! Mitä enemmän luen Uudesta-Seelannista juttuja, sitä enemmän alkaa matkajalkaa kutkuttamaan. Sinnekin siis pitäisi vielä joskus päästä!

 9. Wekat oli todella hauskoja! Törmäsittekö yhteenkään Kea-lintuun matkan aikana? Mä vietin puoli päivää Arthur’s Passin alueella, ja siellä kea-lintuja oli paljon. Kivoja myös ne, mutta todella uteliaita.

 10. Mielettömiä maisemia! Jäin tosin miettimään hiukan samaa kuin Anna, onko tuolla turvallista telttailla? Tosin minun mielikuvitukseni nyt lähtisi laukkaamaan, vaikka kokonainen armeija seisoisi telttaani vahtimassa, mutta silti :D

  • Mulle ei tullut mieleenkään, että voisi olla turvatonta tuolla telttailla. Pelottaako eläimet vai ihmiset? Ihmisiä ainakaan tuolla luonnossa ei oikein ole. :-D

 11. No nyt on kyllä semmoinen paikka, jossa meikäläinen viihtyisi. Paratiisi minun makuuni! Uusi-Seelanti kyllä kiehtoo…Missähän vaiheessa sitä ehtisi kiertämään kaikki maailman kiehtovimmat paikat?

 12. Ihana paikka! Ja mikä weka, haha! Hassun näköinen lintu :D

 13. Poikkesimme tuollaisiin maisemiin ajaessamme Queenstownista Milford Soundiin, siis vaan muutaman lyhyen päiväkävelyn verran, mutta mahtavia nekin maisemat olivat!

 14. Kyllä on upeat maisemat ja tuo vesiputous! Patikoitko omatoimisesti vai oppaan kanssa? Onko reitit merkitty hyvin?

 15. No ei, tuollaisesta paikasta ei todella olisi kiire yhtään minnekään! Aivan ihanan näköistä. Haluaisin niin Uuteen-Seelantiin, mutta siellä on todella niin paljon nähtävää, että sinne pitäisi varata pidempi pätkä, mitä ei oikein koskaan tunnu oikeaan vuodenaikaan olevan.

 16. Näyttää ihan paratiisilta! Mäkin viihtyisin tuolla varmasti niiiin hyvin. Ja en kestä miten söpö tuo weka-lintu on, jotenkin kiukkuisenkin näköinen :D Uuteen-Seelantiin on kyllä pakko päästä vielä joskus.

 17. Oijoi! Vaikka autossa asuminen ei aina pelkkää autuutta ollutkaan, niin kyllä tuo Uuden-Seelannin kiertäminen autolla on silti sitä kärkiluokan antia meidänkin reissulta. Just mahtavaa että löytyy joku mesta missä tuntuu että on hienoa viettää toinenkin hetki, ja ihastella mahtavaa luontoa pienen trekkailun jälkeen.

  Pääsispä pian takaisin :)

 18. Ja Uuden-Seelannin reissun odotus kasvaa.. Tämä paikka lähti muistiinpanoihin. :) Me ollaan Ausseissa reissattu pääsääntöisesti samalla taktiikalla, pari yötä ilman suihkua ja sitten maksetaan leirintäalueesta. Toki jos mahtavia paikkoja löytyy niin sitten jäädään pidemmäksi aikaa. Sehän noissa road tripeissä on parasta, joustavuus ja vapaus.

  • Joo, niinpä! Vielä jos aikaa on varattuna runsaasti, pystyy roadtrippaamalla reissaamaan hyvinkin vapaasti. Australia on mulla vielä kokematta, mutta sekin vielä joku kerta. :-)

 19. Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com

  Kyllä taas alkoi harmittaa, ettei tullut käytyä Uudessa-Seelannissa viime syksynä, kun siihen oli mahdollisuus. Maisemat vaikuttavat aivan upeilta ja ovat varmasti luonnossa vieläkin hulpeammat :)

 20. Ihana Uusi-Seelanti ja ihanat vehreyttä pursuavat kuvat! :)

  Uuden-Seelannin reissu on suunnitelmissa, kun se konkretisoituu, täytyy kahlata läpi kaikki postauksesi.

 21. Oi ja voih ihana Uusi-Seelanti! Todella helmi paikan olette löytäneet ja mikä huikea vesiputous. Uusi-Seelantia ja sitä campervan elämää on kyllä iso ikävä <3

 22. Maisemat on tuolla kieltämättä kohdillaan! En nyt osaa varmaksi sanoa, kummat postaukset, Islanti vai Uusi-Seelanti, on kuumottaneet enemmän :-D

Leave a Reply