Viisi syytä vierailla Telliskivessä – Tallinnan hipsterimekka

Viisi syytä vierailla Telliskivessä – Tallinnan hipsterimekka

posted in: Viro | 10

Tallinna on suomalaisten klassikkokohde. Päiväristeilyllä monesti käydään ihailemassa vanhaa kaupunkia, ehkä yön yli kestävällä reissulla vähän muutakin. Oli kuitenkin kyseessä päivä- tai viikonloppureissu, ehtii siinä aivan varmasti yhteen Tallinnan kiinnostavimmista alueista. Rosoinen tehdasalue Telliskivi on herkullinen, rento ja kulttuurintäyteinen kohde, jossa voi viettää vaikka koko päivän.

Tässä viisi syytä vierailla Telliskivessä.

Viisi syytä vierailla Telliskivessä - Tallinnan hipsterimekka

1. Muraalit ja kuvauksellisuus

Telliskivi on upea. Erityisesti Telliskivi Loomelinnak (suom. luova keskus) on todella kuvauksellinen upeine muraaleineen ja rosoisine tehdasrakennuksineen. Alue koostuu yhdestätoista tehdasrakennuksesta, joista ensimmäiset rakennettiin jo vuonna 1869. Telliskivi Loomelinnak perustettiin vuonna 2009, jolloin alueelle alkoi syntyä ravintoloita ja pikkuputiikkeja sekä upeita muraalimaalauksia. Rosoinen, mutta erittäin siisti, Telliskivi Loomelinnak on erinomainen paikka valokuvaajalle. Jokaisen lifestyle-instagrammaajan on edottomasti käytävä kuvauttamassa itsensä täällä. Telliskivi toi kuvauksellisuudessaan mieleen Uuden-Seelannin Christchurchin, jossa tuhoutunut harmaa kaupunki on koristeltu upein muraalein.

Viisi syytä vierailla Telliskivessä - Tallinnan hipsterimekka

2. Ruoka

Telliskivessä on todella herkullisia ravintoloita. Jopa viikolla saattaa olla järkevää tehdä varaus, jos haluaa ilta-aikaan saada paikan jostakin tietystä ravintolasta. Ainakin alueelle ensimmäisenä perustettu ravintola, jo legendaarinen F-hoone, on täynnä asiakkaita joka päivä. Kävimme testaamassa F-hooneen lisäksi Bueno Gourmet food truckin, Kivi Paber Käärid gluteenittoman ravintolan, Kärbes Kitchen & Barin ja Lendav Taldrik aasialaisen ravintolan. Eniten mieleen jäi Kivi Paber Käärid herkullisine kakkuineen ja käsintehtyine jäätelöineen maustettuna erinomaisen hyvällä palvelulla. Erinomaisella palvelullaan ja todella herkullisella kasvisruualla hurmasi myös Telliskiven uusin tulokas Kärbes. Kokonaisuudessaan kaikissa ravintoloissa hinta-laatusuhde oli todella kohdallaan ja menisin mihin tahansa näistä uudelleen.

Viisi syytä vierailla Telliskivessä - Tallinnan hipsterimekka

3. Olut ja siideri

Ruokaan vahvasti liittyy toki myös juoma. Jokaisen oluthipsterin pyhinvaelluskohde Pudel Bar tarjoilee erinomaisia olut- ja siiderivaihtoehtoja vaihtuvista hanoista. Kesäaikaan Pudel Barin terassilta on ihana seurailla Telliskiven menoa. Yleensäkin positiivisesti yllätti jokaisen ravintolan juomavalikoima. Juomalistat olivat valtavat. Lendav Taldrik tarjoilee myös todella mielenkiintoisia virolaisia siidereitä aasialaisen ruuan seuraksi.

Viisi syytä vierailla Telliskivessä - Tallinnan hipsterimekka

4. Design ja muoti

Design-liike Les Petites avasi ovensa vuonna 2009 osoitteeseen Telliskivi 60 A, jonka jälkeen samaan rakennukseen alkoi virrata useita muitakin pieniä putiikkeja. Tästä osoitteesta löytyy tänä päivänä myös vaihtuvia pop-up-liikkeitä. Sisustustavaraa, vaatteita ja pientä tilpehööriä. Ehdoton kohde jokaiselle shoppailijalle. Kaupoista löytyy paljon virolaista designia, mutta myös esineitä ja vaatteita muualta maailmalta. Telliskivessä järjestetään myös joka lauantai klo 10-15 kirpputori, jossa viihtyy aivan varmasti jokainen kirpputoridiggari. Kesällä ja keväällä kirpputori on Telliskiven aukiolla ulkosalla, mutta syksyllä ja talvella sisätiloissa Pudel Barin yläkerrassa.

Viisi syytä vierailla Telliskivessä - Tallinnan hipsterimekka

5. Kotoisa ja lämmin tunnelma

Telliskivi on todella kotoisa. Kauniina kesäpäivänä sen kujilta löytyy paikallisia pelaamassa pingistä, hyppimässä ruutua, heittelemässä paperilennokkeja ja viettämässä iltaa avoimilla terasseilla. Virossa ei alkoholilainsäädäntökään ole yhtä tiukka kuin Suomessa, joten terassit melkein yhtyvät toisiinsa, eikä aidoista ole tietoakaan. Paikalliset ovat ystävällisiä ja kaikilla tuntuu olevan hyvä fiilis. Kaiken kaikkiaan aivan mieletön paikka istua iltaa ja seurata meininkiä. Telliskivessä tuntee välittömästi olevansa kotona.

Katso vielä videolta, miltä Telliskiven herkut maistuvat ja kuinka tunnelmallinen alue onkaan.

 

Seuraa matkaa InstagramissaFacebookissa ja YouTubessa.

10 Responses

  1. Onpas upeita maalauksia, tuonne vois lähtee ihan vaan noiden takia! Jos joskus matka suuntautuu taas Tallinnaan, niin pitää laittaa tää vinkki korvan taa. Ehkä siellä oiskin jo aika käydä uudestaan, viime reissusta kun on varmaan se kymmenen vuotta.

  2. Ihanan värikkäitä kuvia, ja vaikuttaa muutenkin viihtyisältä alueelta :) Edellisestä Tallinnan visiitistä on vierähtänyt tosi pitkä aika, mutta tuonne pitää ehdottomasti suunnata ensi kerralla. Vaikka jo pelkästään tuon suklaakakun takia, nam…

  3. Telliskivi on niin mun nykyinen suosikki Tallinnassa! Mutta miten noi muraalit on mennyt mulla siellä ihan ohi. No, siinä hyvä syy lähteä Tallinnan visiitille taas joku kerta :)

  4. Tää oli ajankohtainen postaus, suuntaan taas marraskuussa Tallinnaan. Vaikka siellä on tullut käytyä niiiiin monta kertaa, en ole vielä koskaan käynyt Telliskivessä. Voisi lähteä ihan vaan noiden mainitsemiesi ravintoloiden vuoksi!

  5. Tähän kun lisätään vielä se, että autolla kannattaa hakea virolaiset pienpanimo-oluet kotiin Sip Shop -kaupasta. Tämä Telliskivessä sijaitseva olut&siiderikauppa on Tallinnan paras siihen tarkoitukseen ;-)

Leave a Reply